Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (muži)

USA - Černá Hora

5:8

konec (1:2, 0:0, 2:2, 2:4)

12.08.2016, 16:45 • Maria Lenk Aquatics Centre • Skupina B • Vojtěch Tůma

Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a u dalších online přenosů se budu zase někdy příště těšit na počtenou! (18:03:29)
Utkání je u konce, z vítězství se asi zaslouženě mohou radovat vodní pólisté z Černé Hory! Ti byli po celou dobu zápasu vždy o krok napřed, po polovině hrací doby vedli těsně 2:1 a i po třech čtvrtinách bylo skóre ještě hodně vyrovnané. Rozhodnutí přišlo až v závěrečném dějství, v němž Američané nezvládli psychický tlak, nechali se zbytečně vyloučit a v oslabení o jednoho muže už na svého soupeře nestačili.

0:00

Čtvrtá čtvrtina končí!

0:10

Černá Hora navíc přidává osmou branku, a pečetí tak svou dnešní výhru, která ji s největší pravděpodobností zajistí postup do čtvrtfinále! Po ztrátě balonu Američané už neměli chuť se vracet, mezery v jejich obraně dokonale využil ANTONIO PETROVIĆ!

0:40

S nadějemi amerického výběru už to vypadá vskutku bledě, svěřeni trenéra Udovičiće totiž při snaze o útočení přišli o balon, a Černohorci se teď pochopitelně nikam hnát nebudou.

1:24

Kontaktní branka byla skoro na světě. Dnes hodně střelecky aktivní Josh Samuels vypálil velice nepříjemně, brankář Šćepanović byl tentokráte nepozorný, balon ale, naštěstí pro něj, prolétl těsně vedle tyče.

1:55

Do konce utkání zbývají zhruba dvě minuty. Dokáží zatím ztrácející Američané s nepříznivým průběhem zápasu ještě něco udělat?

2:20

Po hlušší pasáži hry, která byla plná nepřesností z obou stran, se ke střele po přihrávce od Azeveda dostal aktivní Luca Cupido, Šćepanović ale vytáhl další ze svého repertoáru vynikajících zásahů.

3:34

Jenže Černohorci mají znovu připravenou okamžitou odpověď! I další obléhání branky USA slavilo úspěch, tentokráte se na pravé straně ocitl volný DRAŠKO BRGULJAN a tvrdou bombou nedal Mosesovi absolutní šanci!

3:49

Američané ještě žijí! Nabídnutou početní převahu využili téměř ihned, po přesné přihrávce se ranou na zadní tyč prosadil JOSH SAMUELS.

4:33

Na každé straně se nyní udála zajímavá šance. Nejprve byla Samuelsova rána těsně před brankou zablokována, poté kousek nad břevno pálil Radović.

5:08

Srdnatě bojující Američané však krátce po vstřelení gólu zase inkasují, a opět tak na svého soupeře ztrácejí dvě branky! Černá Hora využila početní převahy a zmáčkla hráče USA, jejich tlak nakonec v přesnou trefu do sítě přetavil DARKO BRGULJAN!

5:34

Tohle byla fantazie! Černohorci chybovali při obléhání americké branky, a nabídli tak okamžitou protiakci pro LUCU CUPIDA, který svůj samostatný únik na brankáře Šćepanoviće bez zaváhání proměnil!

5:59

Černohorci teď přežili dvě nebezpečné situace, trenér Gojković svou družinu potřebuje uklidnit a vybírá si oddechový čas.

6:07

Tony Azevedo neměl komu nahrát, proto se s ničím nepáral a prostě vypálil. Balon se ale po vodě jemně snesl, poté se ale, pro Američany nevhodně, odrazil nad branku.

6:44

Američané se snaží útočit, v oslabení o jednoho muže je to ale podstatně těžší a složitější. Hallockovi teď balon v momentu střely doslova ukradl Brguljan.

7:18

Jenže Američané jsou kvůli předchozímu nesportovnímu faulu nuceni zápas dohrávat v šesti hráčích a ihned za to platí! MLADAN JANOVIĆ napravil své předchozí zaváhání při pokutovém hodu a zvýšil na 5:3!

7:38

Černá Hora nakonec dostala k dispozici pokutový hod! Postavil se k němu Mladan Janović, ovšem Moses vytáhl spektakulární zákrok, a udržel tak akcie amerického celku stále poměrně vysoko!

7:38

Utkání se přerušuje, vypadá to totiž, že jeden z černohorských hráčů inkasoval úder pěstí do obličeje. Takovéto zákroky jsou pochopitelně přes čáru, uvidíme, jak se sudí rozhodnou.

USA - Černá Hora

5:8

konec (1:2, 0:0, 2:2, 2:4)

Zpět na online


Rozhodčí: Radoslav Korzyna, Georgios Stavridis

Statistiky:
Branky:
6. Bonanni, 20. Samuels, 23. Mann, 27. Cupido, 29. Samuels - 2. Klikovac, 8. Mišić, 21. Pasković, 23. Darko Brguljan, 25. Janović, 27. Darko Brguljan, 29. Draško Brguljan, 32. Petrović
Sestavy
USA: Moses, Baron - Dunstan, Hallock, Obert, Roelse, Cupido, Samuels, Azevedo, Bowen, Bonanni, Smith, Mann. Trenér: Dejan Udovičić.

Černá Hora: Radić, Šćepanović - Draško Brguljan, Pasković, Petrović, Darko Brguljan, Radović, Janović, Čučković, Ivović, Mišić, Kikovac, Jokić. Trenér: Vladimir Gojković.