Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Asie)

Austrálie – Thajsko

2:1

konec (0:0)

05.09.2017, 12:00 • AAMI Park (Melbourne) • Skupina B • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 1.07 14.0 28.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Fotbalová reprezentace Austrálie zvládla nečekaně náročný duel s Thajskem a posunula se na druhou pozici. Ta však vzhledem k tomu, že Saúdská Arábie má zápas k dobru, nemusí být konečná. Ve svém závěrečném duelu skupiny Arabové vyzvou doma Japonsko, a pokud vyhrají, zajistí si na úkor Austálie účast na světovém šampionátu. V tomto případě by na Australany zbyl jen postup do závěrečné fáze kvalifikace. S tiskem letenek do Ruska, které MS v roce 2018 pořádá, tak australský svaz musí ještě počkat. (14:10:36)
Držení míče: 76 % : 24 %.
Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 21:6. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:6.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Na opačné straně se ke střele odhodlal Milligan (Austrálie), neměl ovšem dostatečně přesně seřízena mířidla.

90+2

Ve druhé nastavené minutě australská obrana čelila rohovému kou a neuhlídala Dangdu, který hlavou trknul balon vedle levé tyče.

90+1

Thajsko neskládá zbraně a pokusí se podruhé vyrovnat: pobyt na hrací ploše ukončil Do, do hry nastoupila čerstvá síla Tossakai.

88

Domácí by si vítězství rádi pojistili třetím gólem. Nechtějí totiž připustit to, co se stalo před pár minutama, a sice inkasování vyrovnávací branky.

86

86. Mathew LECKIE - 2:1

86

Austrálie právě vstřelila branku!
Radost ve tvářích hráčů thajského výběru rychle vystřídalo zklamání, protože se neubránili se patnáctému rohovému kopu Australanů. Uvnitř pokutového území si odražený balon našel MATHEW LECKIE, sklepl si ho tělem na zem a potom prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

82

82. Pokkhao ANAN - 1:1

82

Thajsko právě vstřelilo branku!
Na tribunách zavládlo hrobové ticho. Fanoušky umlčel POKKHAO ANAN, který s přispěním horní tyče vyrovnal na 1:1. Thajci před chvílí přečkali klinickou smrt a najednou se radují. To je k nevíře!

80

Hathairattanakool (Thajsko) vystavil exkluzivní stopku Jurićově projektilu! Hra bude navázána kopem z rohového čtvrtkruhu.

79

Střídání v týmu Thajsko: utkání skončilo pro Songkrasina, místo něhož se zahraje Sriyarngem.

78

Rogić se zpoza vápna snažil vtěsnat balon do levé šibenice, tu těsně minul. Australané jsou v laufu!

76

Další šanci si Australané vytvořili hned po rozehrávce rohového kopu. Centrovaný balon dosedl na hlavu hráče, jehož zakončení zastavil na brankové čáře stojící obránce Do.

75

Zdvojnásobit náskok domácího týmu mohl Rogić, jeho přízemní ránu směřující do pravého spodního rohu brány však Hathairattanakool skvěle vytěsnil mimo.

73

Thajsko reaguje na nepříznivý stav střídáním: Dechmitr přenechal své místo Chatthongovi.

71

Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Wright, přichází Maclaren.

69

69. Tomi JURIĆ - 1:0

69

Austrálie právě vstřelila branku!
AAMI Park v Melbourne se otřásá v základech! O postup na Mistrovství světa usilující australští reprezentanti se v 69. minutě dočkali gólového úspěchu! Mooy zplodil načechraný centr, který přistál na hlavě TOMIHO JURIĆE a ten přesnou střelou rozjásal publikum.

68

Thajsko se ubránilo rohovému kopu.

67

Střídání v týmu Austrálie: odpracováno má Gersbach, hru by měl oživit příchod Troisiho.

66

Odražený balon sebral Leckie a neváhal vejít do pravé části thajského vápna, kde neustál kontakt s jedním z protivníků.

65

Australané se vrátili zpátky na útočnou půlku. Ze střední distance vypustil střelu Mooy a trefil jednoho ze soupeřů.

64

Po chvilce se hracího předmětu zmocnili hostující hráči a vyvezli ho až za půlící čáru.

63

Austrálie disponuje výraznou územní převahou a vytrvale zaměstnává defenzivu svého soupeře.

61

Domácí kopali svůj jubilejní desátý roh. Mooyův centr srazili obránci na kopačku Gersbacha a ten nastřelil právě jednoho z obětavých thajských beků.

58

Už to vypadalo, že se Rogić (Austrálie) prodere až před brankáře Hathairattanakoola, jenomže při zpracování si předkopl balon daleko od nohy a už na něj nedosáhl.

57

Avizovaná výměna v týmu Austrálie: Cahilla nahradil Kruse.

56

Ange Postecoglou připravuje střídání. Koho trenér reprezentačního týmu Austrálie pošle do hry, zatím zůstává záhadou. Ta bude odhalena za okamžik.

53

Ou! Velice blízko k otevření gólového účtu zápasu byl Mooy. Australský reprezentant dostal před hranicí vápna nabito a protáhl Hathairattanakoola pokusem letícím k pravé tyči. Thajský brankář tam skočil jako nějaká kočkovitá šelma, nakonec však zasahovat nemusel.

52

Hra se přesunula doprostřed hřiště, kde mezi sebo hráči svádějí usilovné souboje o balon.

50

Během krátkého časového sledu zahrávali Australané hned dva rohové kopy. Úspěšný nebyl žádný z nich.

47

47. Ošidil rozhodčí Thajce o pokutový kop?

47

Australané navštívili hostující území a zazlobili tam! Rogićovu dělovku musel vyrazit Hathairattanakool. Ještě předtím se však do vedení mohli dostat Thajci! Dangda totiž obdržel přihrávku za záda australských obránců a ve vápně byl podle všeho faulován! Píšťalka hlavního rozhodčího přesto zůstala němá a z toho se pak zrodila výše zmíněná protiakce.

46

Na začátku druhé půle si australští fotbalisté mezi sebou předávají balon v blízkosti středového kruhu.

46

Začal druhý poločas.
Hlavní aktéři se vracejí na hřiště. Zápas bude pokračovat druhým poločasem.
O postup na světový šampionát bojující Australané zanechali u diváků dobrý dojem, jenže na gólový úspěch nedosáhli. Těch nebezpečných šancí si favorizovaný domácí celek vytvořil skutečně hodně. Mezi ně můžeme zařadit třeba střely do tyčí, které označili Mooy a Cahill a dalšími neúspěšnými adepty na vstřelení gólu byli Milligan s Rogićem. Hosté vystrčili drápky až v samém závěru půle, kdy se do příležitosti řítil Dangda. Byl ovšem zahnán až k rohovému praporku a vyběhnuvší Ryan se už pak o vše postaral.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavená doba hry činí jednu minutu.

45

Na polovině Australanů bylo pořádně rušno! Dangda se stal adresátem přihrávky za obranu, ale byl zahnán až k rohovému praporku. Proti němu rychle vyběhl gólman Ryan a svého soka podrazil. Podle pravidel měla následovat žlutá karta, tu však rozhodčí ponechal ve své kapse.

42

Z něj fotbalisté Austrálie už nezahrozili.

41

41. Rogić nevyužil obrovskou šanci domácího celku

41

Rogić si uvnitř pokutového území tělem sklepl nadýchaný centr a pak pohotově vypálil na thajskou branku. Někteří diváci snad už jásali, avšak Promrak vložil do gólové střely svou nohu a tečoval míč vedle tyčky. Následuje roh.

39

Z přímého kopu chtěl australského gólmana ohrozit Do (Thajsko), jenže se netrefil.

38

Akci hostů zastavil u levého okraje vápna Wright (Austrálie), pouze však za cenu žluté karty.

37

Téměř na hranici vápna si postavil míč Rogić (Austrálie). Diváci byli plni očekávání, ale exekutor standardní situace je zklamal, když kopl balon někam do nebes.

36

To byla chyba! Hathairattanakool při pokusu rychle rozehrát vyšel s míčem v rukou mimo šestnáctku. Přímý volný kop rozehraje Austrálie. To může být zajímavé!

33

Roh pro Austrálii. Mooy odcentroval míč na zadní tyč, kde některý z jeho spoluhráčů v krkolomné pozici zakončoval ramenem mimo.

31

Dangda (Thajsko) zahrál na útočné polovině rukou. To je ale nešika!

29

29. Nebezpečný přímák Mooye. Hosté měli štěstí

29

Tohle byl skutečně nebezpečný přímák Austrálie! Jeho exekutorem se stal Mooy, jehož dělovka prolétla jen těsně nad horní brankovou konstrukcí.

27

27. Škoda! Milliganovu ránu zastavil na čáře stojící obránce

27

Domácí zahrozili po rohovém kopu. Hathairattanakool vyběhl z brány, ale balon nezasáhl. Míč se odrazil k Milliganovi a ten u pravé tyče nastřelil jednoho ze dvou obránců, kteří ucpali skuliny v bráně.

24

Po obnovení hry hosté vybojovlali roh. Na centr z něj si naskočil Kerdkaew a z hlubokého záklonu poslal balon vysoko nad břevno. Odkopávat bude Ryan.

23

Notchaiya (Thajsko) tak dlouho otálel s rozehrávkou autového vhazování, až rozhodčímu došly nervy a vytáhl ze své kapsičky žlutou kartu.

21

Australani jsou stále velice aktivní. Potvrzuje to Rogić, který vypálil zpoza vápna. Škoda pro domácí, že se jeho střela mezi tři tyče nevešla.

18

Thajská defenziva pak odkopla míč do bezpečí a musela čelit rohovému kopu. Situaci zvládla na jedničku.

17

17. Cahill označil levou konstrukci hostující brány

17

To snad není možné, Australani podruhé trefili tyč! Tentokrát se to podařilo Cahillovi. Od levé tyče se balon odrazil do předbrankového prostoru, takže ke gólovému úspěchu chybělo Cahillovi skutečně jen několik centimetrů.

16

Gersbachův prudký centr vyrazil Hathairattanakool mimo šestnáctku a zpoza ní se do míče opřel Milligan, jehož přízemní rána thajskou branku minula o podstatný kus.

15

Rogić (Austrálie) si nakonec troufl na souboj muž proti muži, v něm však neobstál a ztratil míč.

13

Australani se nastěhovali před pokutové území Thajska a snaží se vydobít si pozici pro zakončení.

10

Hosté zaveleli k útoku a Dangda ho zakončil nepřesnou střelou z uctivé vzdálenosti. Ryan zůstal v klidu.

9

Thajsko uklidňuje hru kombinací na svém území.

6

6. Šance domácích! Mooy trefil tyč

6

První vážnou šanci si vytvořili domácí! Leckie procpal balon do pokutového území na neobsazeného Mooye a ten orazítkoval pravou konstrukci branky. V hledišti to jenom zahučelo.

5

Domácí zůstali u balonu a na zadní tyč ho odcentroval Leckie. Našel ovšem pouze jednoho ze soupeřů, který odhlavičkoval míč na roh. Po jeho rozehrávce se nic podstatného nestalo.

4

Při dalším útoku Australanů se do levé části vápna vydal Gersbach a po kontaktu se soupeřem v něm upadl. Rozhodčí to jako nedovolený zákrok neposoudil a nechal pokračovat ve hře.

2

Velice rychle se k balonu dostali domácí. Leckie ho zprava poslal do pokutového území, kde Jurić zakončoval několik metrů od bližší tyčky.

1

Míč uvedli do hry reprezentanti Thajska.

1

Utkání právě začalo.
Po předzápasové rozcvičce se fotbalisté odebrali do kabin, aby je Liu Kwok Man společně se svými asistenty přivedl zpátky na hrací plochu.
Vážení sportovní přátelé, ještě jednou vás vítám u sledování textového online přenosu z kvalifikačního utkání Mistrovství světa 2018, v němž o postup na světový šampionát usilující Austrálie přivítá Thajsko. Třicet minut před začátkem duelu probíhá v AAMI Parku rozcvička hráčů obou celků.
Úvodní sestavy:

Austrálie: Ryan – Degenek, Sainsbury, Wright – Milligan, Mooy (C) – Leckie, Cahill, Rogic, Gersbach – Juric
Náhradníci: Galekovic, Vukovic – Amini, Irvine, Kruse, Luongo, Mabil, Maclaren, McGowan, Smith, Spiranovic, Troisi

Thajsko: Hathairattanakool – Promrak, Kerdkaew, Do, Notchaiya – Hemviboon, Anan – Dechmitr, Songkrasin (C), Bunmatan – Dangda
Náhradníci: Pathom-attakul, Tedsungnoen – Bihr, Chamratsamee, Chatthong, Kraisorn, Phala, Playnum, Sarachart, Sriyankem, Tossakrai, Wannasri

Rozhodčí: Kwok Man – Chun Kit, Oi Cho (všichni Čína).
Jak vypadá situace ve skupině?

Kvalifikační skupinu B už s předstihem ovládlo Japonsko, které tak může závěrečný zápas v Saúdské Arábii zcela vypustit. To se nedá říct o aktuálně třetí Austrálii, která za Saúdskou Arábií zaostává pouze o skóre. Výhodou pro naše protinožce je však to, že se svým úhlavním rivalem v boji o přímý postup na Mistrovství světa mají lepší vzájemnou bilanci, a tudíž by se v případě rovnosti bodů posunuli před něj.

Úplně bez šance na zisk letenky do Ruska, které bude světový šampionát v roce 2018 pořádat, nejsou ani Spojené arabské emiráty. Jejich reprezentanti si drží tříbodový odstup, který ještě lze smazat. Připomenout musím také to, že celek na třetím místě postoupí do závěrečné fáze kvalifikace. Už pouze z povinnosti kvalifikační skupinu dohrají Irák a Thajsko.

Tabulka skupiny B před závěrečným kolem

Poslední vzájemná utkání

15.11.2016 Thajsko – Austrálie 2:2
15.11.2011 Thajsko – Austrálie 0:1
02.09.2011 Austrálie – Thajsko 2:1
16.07.2007 Thajsko – Austrálie 0:4
Všem příznivcům fotbalu přeji příjemné úterní odpoledne. Asijská část kvalifikace Mistrovství světa se nezadržitelně blíží do svého finiše. O postup na světový šampionát hrající Austrálie se ve svém posledním duelu skupiny B utká s Thajskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

Austrálie – Thajsko

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 69. Jurić, 86. Leckie – 82. Anan

Karty:   38. Wright (AUS) – 23. Notchaiya (THA)

Držení míče: 76 % : 24 %.
Střely na branku: 13:1. Střely mimo: 21:6. Rohy: 16:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:6.

Austrálie: Ryan – Degenek, Sainsbury, Wright (71. Maclaren) – Milligan, Mooy (C) – Leckie, Cahill (57. Kruse), Rogić, Gersbach (67. Troisi) – Jurić
Náhradníci: Galekovic, Vukovic – Amini, Irvine, Kruse, Luongo, Mabil, Maclaren, McGowan, Smith, Spiranovic, Troisi

Thajsko: Hathairattanakool – Promrak, Kerdkaew, Do (90+1. Tossakai), Notchaiya – Hemviboon, Anan – Dechmitr (73. Chatthong), Songkrasin (C) (79. Sriyarngem), Bunmatan – Dangda
Náhradníci: Pathom-attakul, Tedsungnoen – Bihr, Chamratsamee, Chatthong, Kraisorn, Phala, Playnum, Sarachart, Sriyankem, Tossakrai, Wannasri

Rozhodčí: Kwok Man – Chun Kit, Oi Cho (všichni Čína)