Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Afrika)

Alžírsko – Zambie

0:1

konec (0:0)

05.09.2017, 21:30 • Stade Mohamed-Hamlaoui (Constanine) • Skupina B • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Tipsport: 2.37 3.26 3.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi pro dnešek loučím. Ve všech skupinách africké kvalifikační zóny je boj o postup na MS do Ruska stále otevřený, proto i nadále sledujte naše přímé přenosy a nenechte si ujít konečné boje o to, které africké země budou mít reprezentační zastoupení na světovém šampionátu.

Za pozornost u sledování dnešního online přenosu děkuje Jaroslav Svoboda a doufám, že se zase brzo u některého přímého přenosu sejdeme. (23:49:04)
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:20.
Další program skupiny je na pořadu 7. října, kdy se utká v klíčovém duelu Nigérie doma se Zambií. Po dnešku je již jisté, že mezi Kamerunem a Alžírskem půjde hlavně o čest.

Zambie samozřejmě bude muset v Nigérii vyhrát, tak bude moci jedině pomýšlet na postup. Pokud se to Zambijcům podaří, tak o všem definitivně rozhodne poslední kolo skupiny.

To se odehraje v listopadu a Zambie přivítá Kamerun, zatímco Nigérie odehraje svůj poslední duel v Alžírsku.
Na opačném konci trávníku jsou v kruhu seskládáni hráči Zambie, drží se kolem ramen a v tomto vítězném rituálu slaví velmi cenné vítězství. A nutno dodat, že poměrně vydřené a dosažené s velkou porcí štěstíčka.
Část publika tleská, část spílá, někteří vrhají na hráče nespecifikované předměty. I tohle jsou emoce, které dokáží vyyvolat prohry. Alžírsko zůstává ve skupině poslední se ziskem jednoho bodu, zatímco Zambie se na tři body přiblížila velkému favoritovi skupiny, tedy Nigérii.
Je hotovo! Alžírsko ztrácí poslední zbytky nadějí na postup do Ruska, naopak Zambie po trefě osmnáctiletého Daky stále živý svůj obrovský sen. Alžírské trápení odstartoval v 16. minutě Mahrez, který zahodil penaltu. A teď přichází Soudani pod tribunu a omlouvá se gestikulací fanouškům za dnešní prohru.

90+7

Konec zápasu.

90+7

A pořád se pokračuje ve hře, další míč míří do vápna Zambie, kde ho však hráči odvracejí.

90+6

A ještě se na pár vteřin podívá na trávník i Emmanuel Banda, který střídá Ernesta Mbeweho.

90+5

A po jeho rozehrávce hlavičkuje Bensebaini, tvrdé zakončení ale míří nad branku!

90+5

Nenápadná rána již padala za Mweeneho záda, ale brankář hostů skvěle vytahuje na roh!

90+3

90+3. Slimani (ALG), Mweene (ZAM)

90+3

A ještě větší šance pro Slimaniho, který si na malém váápně naskočil a nepříjemně hlavičkoval pod břevno! Mweene vytáhl míč konečkami prstů nad břevno své branky!

90+3

Další šance pro Alžírsko z rohového kopu, ale Mweene dnes chytá skvěle. Velmi dobrý náběh a vyboxování míče daleko od branky.

90+2

Dobrá přízemní rána, kterou však Mweene vyráží na roh!

90+2

Do zdi se staví také Mbewe, který z nápisu ZAMBIA na svých zádech již ztratil "A".

90+1

Faulovaný Bentaleb a ještě šance pro Alžírsko.

90

Jestli se nic závažného neděje na trávníku, tak manévry se dějí na tribunách, kde fanoušci doslova pobíhají tam a zpět a upřímně opravdu netuším, co se děje. Snad nic vážného. Nastavovat se bude hned šest minut.

90

A hosté střídají svého hrdinu dne, trávník opouští autor jediné branky utkání Daka, nahrazuje jej Malama.

Alžírsko – Zambie

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Daka

Karty:   39. Silwimba (ZAM)

Neproměněná penalta: 16. Mahrez (ALG), brankář Mweene zneškodnil

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:20.

Alžírsko: M'Bolhi (C, od 25. Salhi) – Mandi, Ghoulam, Attal (50. Ounas), Benguit, Bensebaini – Mahrez, Taïder, Bentaleb – Brahimi (72. Slimani), Soudani
Náhradníci: Salhi, Jeannin – Hassani, Boudebouda, Hanni, Medjani, Slimani, Guedioura, Ghezzal, Saadi, Daham, Ounas. Trenér: Lucas Alcaraz (Španělsko)

Zambie: Mweene (C) – Sunzu, Mulenga, Tembo, Kapumbu – Mbewe (90+6. Banda), Mwepu, Mtonga – Silwimba, Daka (90. Malama), Shonga (60. Ngonga)
Náhradníci: Nsabata – Chama, Kabwe, Banda, Chingandu, Ngonga, Lungu, Malama, Shamujompa. Trenér: Wedson Nyirenda (Zambie)

Rozhodčí: Mahamadou Keita – Drissa Niare, Moriba Diakité (všichni Mali)

Diváci: 50000