Menu

Další

Olympijské hry - Sportovní gymnastika

Týmy (muži) - finále

Vítěz: Japonsko

konec

08.08.2016, 21:00 • Tomáš Kubečka

Za suverénním Japonskem dnes končí Rusové, kteří porážejí Čínu o jedinou desetinu!

Kdo se bude radovat ze stříbra? Rusové nebo Číňané? Tohle je velké drama!

Souboj o stříbrnou medaili rozhodoval Běljavskij! Ruský gymnasta na prostných jednu z řad vyšlápl mimo výseč, avšak ve zbytku sestavy si vedl zkušeně a v závěru dokonce vykouzlil salto s šesti obraty!

Jako poslední z Číňanů bojoval o medaili pro svou zemi Zhang! V kvalifikaci hrazdu pokazil, nyní jeden z obratů udržel jen konečky prstů, poté už ale nenechal nic náhodě a obtížnou sestavu plnou vysokých vazeb zakončil krásným doskokem!

Učimura bojoval na prostných o zlatou medaili pro Japonsko! Sedmerný obrat na začátek podpořil saltem s paterným obratem. Stejný prvek předvedl ještě jednou a po sérii dalších skoků zakončil sestavu šesti obraty! Japonsko je opravdu blízko zlaté medaili! 15,6 na závěr japonského vystoupení!

Další z Američanů na hrazdě byl Danell Leyva! Také další z amerických gymnastů předvedl krásnou sestavu, zařadil salto toporně, další salto chytal sice na poslední chvíli, ale i s ním si dokázal poradit. V závěru sestavy se však neudržel a upadl! Američané přicházejí o medaili!

Japonský král Kenzo Širaj zahájil vystoupení Japonců na prostných. Dvojité salto s šesti obraty, poté stejný prvek vpřed, salto s trojitým obratem a osm obratů na závěr mu vynesou dobrou známku! Skvěle technicky zvládnutá sestava a 16,13 bodu!

Mezi Japonskem a Ruskem je po pěti rotacích rozdíl pouhých dvou desetin bodu! Obě země navíc zakončí dnešní závod na prostných! Třetí Číňané budou končit na hrazdě!

Číňanům hodně vyšly sestavy na bradlech a díky fantazii na bradlech, kde získali přes 47 bodů se dotáhli do boje o medaile!

Rusové na přeskoku opravdu zazářili a po čtyřech nářadích vedou před Japonskem o bod a tři desetiny!

Učimura vybojoval na bradlech 15,3 bodů, což je nejhorší známka Japonců na bradlech! Souboj mezi Japonskem a Ruskem bude ještě hodně zajímavý!

A další fantastické vystoupení brazilského gymnasty! Domácí bojovník doskočil čistě z hrazdy a vybojoval své zemi šanci na cenný kov!

Tribuny gymnastické haly opravdu bouří! Další z Brazilců totiž vybojoval na hrazdě více než patnáct bodů!

Arthur Mariano přilepil zraky domácích fanoušků na hrazdu. Při jednom z prvků málem upadl, ale nakonec to ustál a předvedl i dobrý seskok! Obrovská radost v publiku, Brazilci bojují o medaili! 14,9 bodu!

Číňanům se v první polovině závodu příliš nevedlo a na Rusko už ztrácejí 3,5 bodu!

Maxim Semjankov opravdu není fit! Ukrajinský gymnasta pouze naznačil naskočení na hrazdu a odešel ze sektoru! Tohle je pro Ukrajinu velká škoda!

Jeden z Ukrajinců nenastoupil na bradla, čímž úplně zahodil šance Ukrajinců na zisk medaile!

Denis Ablijazin nastoupil na kruhy. Ruský reprezentant na závěr ze stoje na rukou předvedl precizní seskok. Rusko díky němu získává 15,7 bodu!

Jacob Dalton se vydal zachraňovat tým Spojených států! Dalton předvedl krásnou sestavu a jako jediný z gymnastů USA vytěžil 15,325 bodu!

Situace se hned v úvodu komplikuje pro Američany! Alex Naddourt totiž upadl na prostných a USA hned v úvodu nabralo ztrátu!

Týmy (muži) - finále

Vítěz: Japonsko

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí
1. Japonsko 274,094 b.
2. Rusko 271,453 b.
3. Čína 271,122 b.
4. Velká Británie 269,752 b.
5. USA 268,560 b.
6. Brazílie 263,728 b.
7. Německo 261,275 b.
8. Ukrajina 202,078 b.