Menu

Další

Olympijské hry - Judo

Do 73 kg - dopolední část (muži)

konec

08.08.2016, 15:00 • Ondřej Jícha (@OndraJicha)

Dopolední program právě skončil. (18:12:03)
A posledním čtvrtfinalistou je Japonec Ono, který udržel vedení 10:0 až do konce časového limitu a vyřazuje obhájce zlata z Londýna. To je velké překvapení na závěr dnešního programu.
Ve čtvrtfinále je i Izraelec Muki, kterému se povedlo parádně Osoto-gari v závěru čtvrté minuty a svého soupeře položil na lopatky. Vítězí tak na Ippon.
Ázerbájdžánec Orujov si po minutě a půl připsal Waza-Ari pomocí Nage-wazy. Ve zbytku zápasu byl sice třikrát napomenut, ale vítězství si již pohlídal.
Ono vstoupil výborně do zápasu proti Gruzínci Šavdatašvilimu a hned po 37 vteřinách si připsal Waza-Ari za Koši-gurumu.
Van Tichelt se stává prvním semifinalistou, když mu vyšel parádně začátek utkání , kde si připsal Waza-Ari a v polovině zápasu přidal Juko. Rus sice ještě ke konci utkání kontroval Waza-Ari, ale o bod nakonec prohrál a čekají ho opravy.
Posledními čtvrtfinalisty se stali Izraelec Muki, jenž vřadil Němce Wandtajeho díky Waza-Ari a Američan Delpopolo, který stejným způsobem vyzrál na Mongola Ganbaatara.
Ve čtvrtfinále se utká s Japoncem Onem, který pomocí Uči- maty vyhrál rovněž na Ippon.
Gruzínec Šavdatašvbili ze nezdržel dlouho na tatami ani napodruhé a Repijallageo ze Srí Lanky vyprovodil po necelých třech minutách Uči-nagou vítězstvím na Ippon.
Ve čtvrtfinále je také Orujov, kterému se povedlo škrcení a zvítězil nad Australanem Bendstedem na Ippon.
Další čtvrtfinálovou dvojici utvoří Maďar Ungvari, který porazil Elmonta na Ippon díky soe-naze šest vteřin před vypršením časového limitu-
Tam se utká s Rusem Jarcevem, který porazil Číňana Sajjnjirigalu na Ippon.

Obrovské přkvapení. Belgiačn Van Tichelt Korejce Ana, když se mu povedlo v polovině zápasu Waza-Ari a vyřazuje prvního nasazeného. Sám se tak může těšit na čtvrtfinále.
Po ženách začali o čtvrtfinále bojovat na tatami také muži a Ázerbájdžánec Orujov zvítězil na Australanem Benstedem na Ippon.
Na Ippon zvítězil i Mongol Ganbaatar nad Egypťanem Mojeldinem a Amerčian Delpopolo nad Goumarem z Nigeru. Oba čeká vzájemný osmifinálový souboj.
Dalšími somifinalisty se stali Scvortov ze Spojených arabských emirátů, jenž si poradil s Materem z Jememnu na Ippon, dále Izralecec Muki, který rovněž vyhrál na Ippon nad Slovincem Draksičem. Němec Wandtke naopak vyhrál díky pasivitě Depreze z Haiti.
Mezi šestnáctkou nejlepších je také Japonec Ono, který si poradil s Murillem z Kostariky na Ippon po třech napomínáních jeho soupeře.
Waterhouse obdržel čtyři šida a prohrál si tak sám zápas vlastní pasivitou.Do osmifinále jde reprezentant Srí Lanky.

Do 73 kg - dopolední část (muži)

konec

Zpět na online