Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (muži)

Brazílie - Belgie

0:12

konec (0:2, 0:3, 0:3, 0:4)

08.08.2016, 00:30 • Olympic Hockey Centre, Rio de Janeiro • Skupina A • Michal Belšán (@belly11mb)

Ode mě to bude všechno, děkuji za pozornost a někdy příště u přenosu na počtenou! (02:07:54)
Utkání je u konce, po debalku 0:7 se Španělskem schytali Brazilci další. Tenrokráte byl ale daleko vyšší, Belgie vyhrála 12:0!

Na hrací ploše někteří Brazilci seděli smutně a se slzami v očích, Belgičané ale prokázali pěkná gesta fair-play a protihráčům zatleskali, někteří z nich je i utišovali.

Domácí celek je jasným outsiderem, na olympiádě hraje úplně poprvé a to jen proto, že ji pořádá. I proto je třeba si vážit alespoň této přítomnosti zde, což dávají najevo fanoušci potleskem ve stoje.

Belgie dnes zkrátka ukázala velkou kvalitu a soupeře porazila vysoko 12:0. Dva góly dokázali vsítit Arthur van Doren a Tanguy Cosyns, po jedné brance přidali postupně Florent van Aubel, Félix Denayer, Jérome Truyens, Gauthier Boccard, Thomas Briels, Sébastien Dockier, Cédric Charlier a kapitán John-John Dohmen.

60:00

Konec zápasu.

59:27

Brazilci mířili do útočné akce, míček si vedl Paulo Batista, ale v rozhodující moment ho faulem zastavil Loick Luypaert.

59:00

Patrick van der Heijden šel k sudímu reklamovat faul Gougnarda. Po poradě u videa bylo uznáno, že belgický hráč si počínal nedovoleně.

58:55

Do obrovské šance se díky skvělé rychlosti vřítil Simon Gougnard, jeho střelecký pokus ale brankář Rodrigo Faustino dokázal zlikvidovat!

57:41

Parádní obranný zákrok Bruna Mendoncy! Ke střele se propracoval Emmanuel Stockbroekx, nicméně domácí hráč neuvěřitelně reflexivně hokejkou vyrazil míček nad bránu.

57:08

Před brankáře Faustina se pokoušel prorazit Tanguy Cosyns, jeho přihrávku mířící do lepších pozic ale bránící hráči zblokovali. Bude z toho trestný roh!

56:10

Simon Gougnard byl hodně silný v soubojích jeden na jednoho. Ačkoliv proti němu šla trojice Brazilců, postupně si s nimi poradil. Zakončit už ovšem nemohl, pískán byl faul.

55:33

Do útočné akce se pokoušel vyrazit Rodrigo Steimbach, neměl ovšem dostatečnou podporu svých spoluhráčů.

54:51

Belgický kapitán John-John Dohmen reklamoval u rozhodčích nebezpečnou hru Patrocinia. Po poradě u videa bylo ale odhaleno, že protesty jsou neopodstatněné.

54:28

John-John Dohmen se pěkným způsobem prokličkovával před branku, kde ho ale v postupu nakonec dokázal zastavit Ernst Rost-Onnes.

53:52

Belgie právě vstřelila branku!
Belgičané si tento střelecký koncetr užívají. Na levé straně se ve střeleckém kruhu do střely pořádně opřel ARTHUR VAN DOREN, brankář Brazilců znovu neměl vůbec žádnou šanci tuto dělovku vyrazit. Obraně domácích se zkrátka vůbec nedaří.

52:47

Belgie právě vstřelila branku!
Po obrovské chybě v brazilské rozehrávce pokračuje demolice domácího celku. Do nezformované obrany pronikl zakončující Thomas Briels, jehož velmi dobrou střelu ještě lehce tečovat TANGUY COSYNS! Faustino byl bez šance.

52:24

Ke střele se za hranicí kruhu odhodlal Sébastien Dockier, branku Rodriga Faustina ale vůbec nedokázal trefit.

51:37

A brazilští fanoušci a hráči jsou zklamaní, trestný roh byl totiž odvolaný. Ve hře pokračují reprezentanti Belgie.

51:37

Ještě se ale budou rozhodčí radit u videa, reklamována je totiž nebezpečná hra Paixaa v souboji s Luypaertem a brankářem Vanaschem. Velice těžká situace na posouzení.

51:37

Brazilci se pustili do akce, ze které nakonec zvládli vybojovat trestný roh. To je dobrá šance pro domácí potěšit fanoušky.

50:56

Belgie právě vstřelila branku!
A podařilo se, Belgičané se po zásluze dočkali desítky! Po výborném zpracování od Gauthiera Boccarda se ke střele dostal JOHN-JOHN DOHMEN, který nedal Faustinovi žádnou šanci zakročit. 10:0 pro Belgii!

Brazílie - Belgie

0:12

konec (0:2, 0:3, 0:3, 0:4)

Zpět na online


Rozhodčí: Montes de Oca, Shaikh, Chen, Nel

Statistiky:
Statistiky
Branky: 12. van Aubel, 15. van Doren, 18. Cosyns, 25. Denayer, 28. Truyens, 33. Boccard, 34. Briels, 41. Dockier, 48. Charlier, 51. Dohmen, 53. Cosyns, 54. van Doren.

Žluté karty: 15. Patrocinio (BRA).
Sestavy
Brazílie: Faustino – Mendonca, Y. van der Heijden, Smith, Rost-Onnes – P. van der Heijden, Patrocinio (C), Imer – Lopez, Paixao, Paes.
Náhradníci: Bomfim – Borges, Steimbach, McPherson, Batista.

Belgie: Vanasch – van Doren, Boccard, Luypaert – Gougnard, Denayer, Stockbroekx, Dohmen (C) – van Aubel, Briels, Cosyns.
Náhradníci: Dockier, Charlier, Boon, Truyens, van Strydonck.