Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Paris Saint-Germain – Stade Brestois 29

3:1

konec (3:0)

18.05.2013, 21:00 • Park Princů - Paříž • Roman Zajíček (@RomanZajicek)

Tipsport: 1.16 7.3 21.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je pro dnešní večer vše, díky za pozornost a někdy zase u fotbalu na počtenou. Pěknou noc. (22:52:45)
Dobojováno. David Beckham se před domácím publikem rozloučil výhrou 3:1. Už v prvním poločase bylo rozhodnuto. V tom druhém byli mírně lepší hosté, ale resultoval z toho pouze jediný gól střídajícího Benschopa. Pro sestupující tým to nebyl špatný duel, odmakal ho a nemá se rozhodně za co stydět. Naopak mistr ligy hrál účelně a v klidu. Došel si pro výhru 3:1, když dva góly vstřelil Zlatan Ibrahimovič.

Konec zápasu.

90+3

Už se z ní nic neurodila a utkání končí.

90+3

Ještě jedna standardka pro Brest z levé strany.

90

Vypršel základní hrací čas, nad plán se bude hrát ještě tři minuty.

88

Ještě střela Sissoka vysoka za domácí bránu. Utkání se blíží ke svému konci. Čtyři branky, žádné karty a ostřejší fauly a loučení s legendou. To jsou nejdůležitější momenty dneška.

85

Duel se skutečně pouze dohrává. Oba týmy čekají na závěrečný hvizd sudího Buqueta.

84

David Beckham střídá za obrovského potlesku publika, které se loučí s tou legendou. Ještě jeden zápas a konec kariéry pro toho anglického bojovníka. I dnes ukázal, že stále je platným hráčem. Nahrazuje ho Lavezzi.

82

Brest právě vstřelil branku!
Teď už se to povedlo. Do nekoncentrované obrany vběhl hostující CHARLISON BENSCHOP, který sám před brankářem nezaváhal a střelou po zemi jej překonal. Střídající hráč hostů byl na hřišti sotva pět minut a alespoň kosmeticky upravil výsledek.

80

Dá se očekávat, že třetím střídajícím hráčem bude David Beckham.

79

Další dobrá střela u Brestu, leč několikrát zmíněná koncovka opět v akci. Tvrdá bomba po zemi v podání Sissoka se otřela o pravou tyč. To je pak těžké, když nemáte ani potřebné štěstí.

78

Potřetí a naposledy zasahuje trenér hostů do sestavy. Benschop vstupuje do posledních minut utkání, dohráno má Adama Ba.

76

Druhé střídání proběhlo také u Brestu. Do kabin zamířil Raspentino, zelený pažit okusí Khaled.

75

Hosté se do šancí dostávají, o tom žádná. Jenže hlavní rozdíl je v tom, že je nedokáží proměnit. To PSG většinou nemilosrdně trestá.

72

Dobrá střela. Přes obránce to zkusil Lesoimier a mnoho nechybělo. Areola byl u levé tyče včas připraven.

70

Dvacet minut před koncem se hraje poměrně nezážívný fotbal, domácí mají nahráno, proto nemají kam pospíchat.

68

Tohle Lucasovi příliš nevyšlo, technická střela šla hodně mimo. Víc než míč, trefil brazilský fotbalista kus drnu. I to se stane.

67

Chafni otestoval opět pozornost brankáře. Z hranice vápna napřáhl do jeho rukavic. To nebyla vůbec špatná pozice, jenže střela šla doprostřed.

66

Zlatan by si rád dal hattrick. Nyní to nevyjde, protože z velké dálky vypálil vedle.

65

Grougiho spíše propagační střela nemohla Areolu ohrozit. Střídající gólman si tak snad popvé sáhl na míč.

63

Změna v sestavě hostů. Dohrál Dieng a jeho místo zaujme Chardonnet.

61

Gól to není ani teď, přičemž vše bylo v naprostém pořádku. Opět byl v akci Gameiro, který se tentokrát v ofsajdové pasti nenalezl a pádil sám na brankáře. Thébaux však skvěle vyběhl a neméně dobře míč vyrazil. Zabránil tak jasné čtvrté brance ve své síti.

60

Po hodině hry našel krásným centrem Beckham svého spoluhráče Gameira, jehož hlavička byla naprosto přesná a od tyče se odrazila do brány. Jenomže to bylo celé z ofsajdu. Vzrušení je proto zbytečné.

58

Na druhou strane je třeba říct, že se hraje velice korektně, žádné zákeřné fauly.

57

Na hřišti se toho příliš neděje. Míč je stále na kopačkách PSG, které ovšem nějakou další gólovou akci nevymyslelo. Hraje s rozvahou, hlavně se nezranit.

55

Na opačném konci hřiště centroval do vápna Makonda, Jallet přistoupil k míči zavčas a ohlavičkoval ho mimo ohrožení svého brankáře.

54

Anglický fotbalista zamířil pouze do připraveného brankáře Brestu.

53

PSG se baví fotbalem. Nyní další roh, který si už chystá Beckham.

51

Špatně se Brestu dostává za obranu soupeře. Teď sice drží míč, ale chybí nějaký nápad, moment překvapení.

50

Ibrahimovič byl až příliš důrazný, když se chtěl udělat prostor kolem Grougiho. Toho však stáhl rukama k zemi.

48

Poněkud překvapivá změna, ale domácí trenér chce dát do brány méně zkušeného Areolu, tomu přepustil místo Sirigu.

46

Do druhého poločasu jsme viděli prozatím jednu změnu v sestavě. Domácí kouč poslal ze hřiště Chantomeho a na place je Lucas.

46

Začal druhý poločas.
Startujeme úderem 22:00 hodiny.
A to byla poslední událost, kterou jsme prozatím viděli. A že jich v prvním poločase nebylo málo. Mnoho šancí na obou stranách, více produktivnější byli jednoznačně domácí. Pokud se dostali do šance, udeřili. Takový Zlatan by mohl vyprávět. Dvěma góly rozložil solidně bojující hosty, kteří i sem tam zahrozili. Nebylo to nic platné a do kabiny jdou za stavu 0:3. Druhá půle bude pouze formalitou.

První poločas skončil.

45

V závěru poločasu budou hosté zahrávat roh. Nicméně centr Raspentina nebyl přesný.

44

Ibrahimovič se na hřišti baví, dělá si co chce. Zkouší nějaké parádičky, vtípky, tentokrát se mu napálil Chafniho nepodařilo. Není všem dnům konec.

42

Sissoko takovou kvalitu v osobním souboji neměl a nechal se obrat znovu Zlatanem. Ten už útočil na hattrick, nakonec jeho střela šla mimo branku.

40

Když máte ale v kádru takového hráče, jako ja Ibra, to se pak dějí věci. První gól z jeho strany byla skvělá šikovnost v souboji jeden na jednoho, ve druhém případě ukázal tento komplexní hráči i svou vytříbenou kopací techniku.

39

Ačkoliv hráli hosté poměrně slušně, rýsuje se jim na cestu do druhé ligy pořádný příděl.

37

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Tak se exukece trestného kopu ujal nakonec druhý jmenovaný ZLATAN IBRAHIMOVIČ a trefa to byla více než výstavní. Z levé strany vápna, zhruba z dvaadvaceti metrů, se švédský bombarďák opřel do balónu a svou druhou dnešní brankou rozesmutnil Thébauxe. Ten si na míč sice sáhl, ale rána to byla prudká a s tím se nedalo nic moc dělat.

35

Standardka, kterou bude zahrávat David nebo Zlatan. A ta vzdálenost není vůbec špatná pro tyto hráče, jenž kopat rozhodně umí.

34

Fanoušci jsou spokojeni, takhle hrají mistři. Pohoda, klídek a uvolněný výkon.

32

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
Domácí měli k dispozici rohový kop, který zahrával "překvapivě" Beckham a našel na málem vápně připraveného BLAISE MATUIDIHO. Ten sice míč netrefil úplně ideálně, ale přesto jeho pokus nabral směr zem a poté nepříjemný odskok do brány. Thébaux jako široký a dlouhý neměl šanci. PSG tak potvrzuje úlohu favorita, vede již dvoubrankovým rozdílem.

31

Třicet minut dnešního mače za námi, zatím je průběh a výsledek dle očekávání. Nicméně je potřeba pochválit i hosty, Siriga už párkrát zaměstnali.

30

Camara si počínal zkušeně, sice na něj vyvinul tlak Raspentino, k míči ho nepustil a ještě mu udělal lišáckou kličku.

28

Pastore hledal dlouhým pasem za obranu Ibrahimoviče, ten jeho nápad nepochopil. Míč má v rukavicích Thébaux.

27

Pak ještě střílel z další akce Lesoimier, do jeho pokusu vložil nohu Sakho.

25

Obrovská šance hostů. Z velké dálky vypálil Ba a ten míč šel do levého horního rohu. Jenže výtečným zákrokem se prezentoval Sirigu, jenž balon fantasticky vytěšnil mimo tři tyče. Z ničeho nic mohlo udeřit, proti byl domácí brankář.

24

Zlatan je prakticky všude. Velké zmatky v hostující obraně nakonec řešil před dotírajícím Švédem skluzem obránce Dieng. A může být rád, že to stihl v hodině dvanácté. O chloupek později by to byl skluz pravděpodobně penaltový.

22

I mistr tesař se někdy utne a svůj pokus přepálil vysoko nad bránu.

21

Gameiro si udělal výlet po levé straně a vybojoval zajímavou standardku, kterou půjde kopat samozřejmě David Beckham.

20

Míč směřoval na Makondu, toho ovšem pokryl obránce Camara.

20

Sympaticky bojující hosté budou zahrávat druhý dnešní roh. Vybojoval ho Raspentino.

19

Nepřesný centr Ličky měl původně hledat rozběhnutého Ba, ale ten potřeboval ještě jeden delší krok, aby míč dostihl.

17

Že bychom měli nějakou nudu, to se říct naštěstí nedá. Stále se něco děje na obou stranách. Je to dle předpokladů uvolněná kopaná.

15

Zlatan Ibrahimovič v postavení mimo hru. Mnoho nechybělo a běžel si sám na bránu.

14

A opět solidní akce Brestu. Hlavičkoval Adama Ba a domácí brankář musel vytáhnout míč nad bránu. Poté zahrával Raspentino roh, který však neměl potřebnou kvalitu. Je dobré, že hosté už ztratili ostych a respekt a snaží se osmělit v útočné aktivitě.

13

No prosím, a pak že to nepůjde. Proč to nezkusit, si zřejmě říkal Sissoko. Napřáhl z pětadvaceti metrů a mnoho nechybělo, možná metr. Sirigu raději vyzkoušel své letecké schopnosti.

12

Mario Lička je zatím hodně vidět, asi nejaktivnější borec Brestu. Tak uvidíme, co tento český fotbalista na půdě giganta předvede.

11

Hostující brankář si na míč opět musel sáhnout, když takovou spíše slabší projekci vyslal Gameiro. Tentokrát to nebyl problém zasáhnout.

10

Snaha Ličky byla marná, obešel sice Sakhaho, ale pak už mu vystavil stopku Tiéné. Domácí mohou postupovat před Thébauxovu bránu.

8

Od začátku je to koncert PSG, které si dělá prakticky co chce. Hosté jsou pouze v úloze statistů.

7

Skvělé představení korunoval Zlatan málem druhou brankou. Z totožné akce tentokrát na hostující brankáře nevyzrál. Ten jeho střelu vyrazil před sebe, kde mu pak pomohla obrana.

6

Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
A když se to umí, je to brnkačka. ZLATAN IBRAHIMOVIČ hned po šesti minutách hry otevírá účet utkání. Švédský šuter dostal přesný pas z pravé stany od Beckhama, uvolnil se na křídle a tvrdou ránou propálil natahujícího se Thébauxe.

5

Tentokrát faulovali hosté přímo uprostřed hřiště a kopat se bude na jejich bránu. Je vidět, že se skutečně hraje bezstarostný a uvolněný fotbal.

4

Na druhé straně pádil do šance výborný střelec a kanonýr Zlatan Ibrahimovič, jeho rejdy včas utnul Chafni.

3

Dlouhý centr Ličky propadl až k brankáři domácích, ale i s těžkým míčem si poradil. Neměl to lehké, zachoval však klid a přehled.

2

Kapitán domácích fotbalistů David Beckham se dopustil útočného faulu, kopat se bude proti bráně PSG.

1

Utkání právě začalo.
Hráči nastupují na hřiště, za pár chvil můžeme začít souboj mistrovského PSG a sestupujícího Brestu. Bude se hrát uvolněný fotbal a o góly by neměla být nouze.
Úvodní sestavy:

Paris Saint-Germain: Sirigu – Jallet, Camara, Tiéné, Sakho – Beckham, Matuidi, Chantome, Pastore – Ibramihovič, Gameiro. Trenér: Carlo Ancelotti.

Stade Brestois: Thébaux – Dieng, Chafni, Grougi, Soumah – Lička, Lesoimier, Sissoko, Makonda, Raspentino – Adama Ba. Trenér: Corentin Martins.

Rozhodčí: Buquet – Schurra, Debart.
Beckhamova domácí rozlučka:

V sestavě domácího týmu nechybí David Beckham, pro kterého to bude zřejmě předposlední duel v jeho bohaté kariéře. Bývalý kapitán anglické fotbalové reprezentace se rozhodl po této sezóně pověsit kopačky na hřebík. Osmatřicetiletý hvězdný záložník, který působil v Manchesteru United, Realu Madrid a stal se celosvětovou ikonou, rozhodnutí oznámil čtyři dny po zisku mistrovského titulu ve francouzské lize s Paris St. Germain.

"Děkuji vedení pařížského klubu, že mi nabídlo novou smlouvu, ale myslím, že přišel pravý čas se rozloučit a skončit na vrcholu," uvedl v prohlášení Beckham.
Vzájemné utkání:

Celý zápas byl jednoznačně v režii hráčů Paris Saint-Germain, kteří svého soupeře přehráli po všech stránkách a zaslouženě si tak odvezli cenné tři body.

Brest – Paris Saint Germain 0:3 (0:0)

Branky: 55. Ibrahimovič, 73. Gameiro, 90+1. Mendy (vla.)
Paris Saint-Germain: Domácí by museli svého soupeře hodně podcenit, nebo se na utkání nepřipravit. I to je možné, když probíhají u hráčů mistrovské radovánky. Ale ostudu si chtít PSG určitě chtít udělat nebude. Favorit je proto jasný, i když zřejmě nastoupí pouze v béčkové sestavě.
Stade Brest: Hosté neprožili dobrou sezónu a z první ligy se jako první budou poroučet. Pravděpodobně z posledního dvacátého místa. Osm výher, pět remíz a třadvacet proher je vizitka posledního mužstva tabulky. Skóre 30:57 je také více než výmluvné. Proto by dnes jakýkoliv bodový přísun byl snad zázrakem.
Sportu zdar a fotbalu zvlášť. Hezký již pozdní večer u sledování francouzské fotbalové soutěže. Obr a goliáš, totální favorit a outsider. Jistý mistr a první sestupující. Tento souboj nás dnes čeká. Hrát se bude pouze o čest, prémie a prestiž. Oba celky už mají jistotu toho, že dvě kola před koncem nemají důvod nikterak bláznit. PSG je po minulém kole mistrem ligy, Brest naopak na posledním místě sestupujícím.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Paris Saint-Germain – Stade Brestois 29

3:1

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 6. Ibrahimovič, 32. Matuidi, 37. Ibrahimovič – 82. Benschop

Paris Saint-Germain: Sirigu (48. Areola) – Jallet, Camara, Tiéné, Sakho – Beckham (84. Lavezzi), Matuidi, Chantome (46. Lucas), Pastore – Ibramihovič, Gameiro. Trenér: Carlo Ancelotti.

Stade Brestois 29: Thébaux – Dieng (63. Chardonnet), Chafni, Grougi, Soumah – Lička, Lesoimier, Sissoko, Makonda, Raspentino (76. Khaled) – Adama Ba (78. Benschop). Trenér: Corentin Martins.

Rozhodčí: Buquet – Schurra, Debart