Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Jižní Amerika)

Bolívie – Chile

1:0

konec (0:0)

05.09.2017, 22:00 • Estadio Hernando Siles, La Paz • Michal Břuchanský

Tipsport: 4.25 3.74 1.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám hezký zbytek večera a dobrou noc. (00:13:40)
Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 17:4.
Obrovský boj mezi Bolívií a Chile je u konce! O osudu celého zápasu rozhodl správně posouzený penaltový moment, kdy po ruce Marcela Díaze proměnil pokutový kop Juan Carlos Arce. Ten tedy zajistil Bolívii čtvrtou kvalifikační výhru, která ji však na Mistrovství světa do Ruska jistojistě nedostane. Z chilského pohledu už je situace mnohem zajímavější, parta okolo Alexise Sáncheze nebo Artura Vidala totiž prohrála třetí z posledních čtyř zápasů a reálně ji hrozí, že po dobře rozehrané kvalifikaci na světový šampionát překvapivě vůbec nepostoupí.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Velký neklid na obou střídačkách doprovodil závěrečný protiútok Bolivijců, který nepříliš přesnou střelou z dálky zakončil Arce.

90+3

Domácí svůj náskok zkušeně hájí, hráči v červeném se v nastaveném čase nemohou dostat k míči kvůli několika odpískaným faulům v jejich podání.

90+1

Nějaký čas na vyrovnání Chile ještě má, na tabuli čtvrtého rozhodčího svítí čtyřka, která dává vědět o tom, kolik se bude nastavovat.

90

90. Červená karta po 2. žluté

90

Alejandro Chumacero přišel do hry až v průběhu druhého poločasu a přesto míří pod sprchu jako první. Ve středovém kruhu totiž nezkrotil skákající míč a důrazného Hernándeze zastavil jen díky faulu. Po něm dostal druhou žlutou kartou a jeho Bolívie tím pádem bude dohrávat v oslabení!

89

Z chilské strany je to ve druhém poločase velká křeč. Po nepřesné přihrávce do zámezí domácí šetří čas před vhazováním.

88

K bolivijské spokojenosti utekla další minutka. Justiniano se mezitím vrátil do hry a pomáhá při bránění vytrvalého tlaku Chile.

87

Přihrávku do pokutového území si jednoduše sebral Carlos Lampe a přerušil hru, aby mohl být jeho spoluhráč ošetřen.

86

Hosté pokračují v akci, i když moc dobře vědí o ležícím Justinianovi, který dostal kolenem do hlavy.

85

Felipe Valencia Rossel na rozdíl od Sáncheze pokořil zeď, jenže Lampe stejně zasahovat nemusel, protože střela hostujícího náhradníka letěla pouze k tribuně.

84

Sánchez po kontaktu s Justinianem tak dlouho klopýtal, až se přece jenom rozhodl spadnout a získal tím pro Chile několikátý přímý kop.

82

Sražená Sánchezova přihrávka skončila na levé straně, kde se ale nepovedlo odcentrovat Jeanu Beasejourovi. Chilanům dnes pasy ze strany vůbec nejdou.

81

Hra je s blížícím se koncem zápasu více a více kouskovaná. To rozhodně vyhovuje Bolivijcům, kteří jsou poměrně blízko důležitému tříbodovému zisku.

80

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Felipe Valencia Rossel.

78

Faulovaný Martins byl v přerušené hře ještě jednou postrčený. Hráč s devítkou na dresu teatrálně padl k zemi, ovšem hlavní sudí to přešel bez odezvy.

76

Chilanům se vůbec nedaří, což teď dokumentoval i Sánchezův nepovedený centr, po kterém rozehrává Carlos Lampe. Ten zatím nemusel zasahovat proti žádné přímé střele s kvalitnějšími parametry.

75

Sánchez byl těsně před šestnáctkou faulován Diegem Bejaranem. Sám poté rozehrál přímý kop, ale znovu neprocedil míč skrz bolivijskou zeď.

74

Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Gabriel Valverde, přichází Jordy Candía.

73

Hra je navíc opět přerušena kvůli ošetřování na straně Bolivijců, kteří rozhodně nemají důvod spěchat. Gabriel Valverde je dokonce odvážen ze hřiště na pojízdném vozítku.

72

Naopak finalista nedávného Konfederačního poháru působí trochu bezradným dojmem a v nejbližších hodinách mu reálně hrozí propad z postupové čtvrté příčky.

70

Do konce zápasu zbývá posledních dvacet minut. Bolívie po proměněné penaltě na hřišti dominuje a rozhodně není vyloučeno, že se dnes ještě jednou prosadí.

70

Žlutou kartu dostává Alejandro Chumacero (Bolívie).

69

Domácí krajní bek se po ošetření vrátil na hřišti, pohmožděná ruka mu zatím nebrání v pokračování ve hře.

68

Jorge Flores si pravděpodobně poranil levou ruku, kvůli čemuž již jsou na hřišti členové realizačního týmu Bolívie.

67

Alexis Sánchez ještě dostihl míč na levém křídle, odkud odcentroval na dobře postavené obránce v zelených dresech.

66

Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Jhasmani Campos, přichází Alejandro Chumacero.

66

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Marcel Díaz, přichází Jorge Valdivia.

64

Campos se trošku unáhlil, když vypálil zhruba z třiceti metrů. Balónu nedal moc razance a neměl ani potřebnou přesnost, aby vystrašila Claudia Brava.

63

Střídání v týmu Chile: ze hřiště odchází Eduardo Vargas, přichází Esteban Paredes.

62

Arce se po penaltě ujal i rohového kopu, po kterém chilská obrana dostala míč mimo bezprostřední nebezpečí.

61

Hosté propadli po vlastní standardní situaci a nakonec museli děkovat Silvovi, který zastavil přihrávku Campose a celý nebezpečný rychlý kontr čtyř hráčů.

59

59. Juan Carlos Arce - 1:0

59

Bolívie právě vstřelila branku!
Obrovská radost na zaplněném stadionu v La Paz! Míč si na penaltový puntík postavil JUAN CARLOS ARCE a nechytatelnou dělovkou k tyči nedal Bravovi žádnou šanci. Zajímavá zápletka v boji o světový šampionát je rázem na světě!

58

Marcelo Martins potáhl míč po levé straně a s trochou štěstí se dostal k hranici vápna, odkud vystřelil a trefil ruku Marcela Díaze, která rozhodně nebyla u těla. Je to penalta pro Bolívii!

57

Domácí se v pěti lidech dostali až do vápna, na malém prostoru ale nezakončili a všechno skončilo odpískáním Bejaranova ofsajdu.

56

Jenomže centr Jhasmaniho Campose ještě před první tyčkou odvrátil do bezpečí jeden z dobře postavených obránců Chile.

55

A bude to další rohový kop, který Bolívii připravil Arce a jeho nástřel do clonícího Paula Díaze.

54

Floresovi sjel míč na vnější nárt a tím odcentroval pouze do autu. Claudio Bravo tak má klid před svým odkopem od branky.

53

I jeho druhý centr ale muži v červeném odvrátili. Stejně tak neprošla Camposova pomalá střela z obrovské dálky.

52

Ten se bude ještě jednou opakovat, u praporku je připravený Campos.

51

Střídající Álvarez neodcentroval přes Paula Díaze, který jeho pokus o dlouhou přihrávku do velkého vápna srazil na rohový kop.

50

Marcel Díaz teď nepotěšil své spoluhráče, když po faulu ve středu hřiště vystřelil snad z pětačtyřiceti metrů a branku Bolívie o pořádný kus minul.

48

Těsně před napřahujícím Vidalem se snažil míč zablokovat Leonel Justiano, který svým obětavým skluzem nepustil hostující hvězdu do zakončení, ale sám si trošku ublížil.

47

Střelecký účet druhého poločasu odstartoval Jhasmani Campos, jehož přízemní střela doprostřed branky Lampemu moc práce nenadělala.

46

Střídání v týmu Bolívie: ze hřiště odchází Pablo Escobar, přichází Gilbert Álvarez.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní polovina kvalifikačního zápasu mezi Bolívií a Chile je u konce. Začátek zápasu určitě patřil domácím hráčům, kteří zlobili bleskurychlými přímočarými útoky. Vyloženou gólovku si ale nevytvořili a Chilané postupem času našli potřebnou taktiku, díky níž začali režírovat hru oni. Největší šanci měl pět minut před přestávkou Aruro Vidal, po Islově pasu ze strany ale zakončil prachbídně.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Ve druhé nastavené minutě si Chile připravilo další standardní situaci, ze které však ničím nepřekvapilo bolivijskou obranu.

45+1

Leonel Justiniano dostává žlutou kartu, za trochu zbytečné podkopnutí probíhajícího protivníka na půlící čáře.

45

Juan Carlos Arce viditelně zůstal za všemi obránci soupeře a po odmávaném ofsajdu se mohl zlobit akorát na spoluhráče, který mu adresoval přihrávku na levém křídle.

44

Isla dobře načasoval skluz a na kraji hřiště jim odzbrojil Jhasmaniho Campose. Domácí ale budou pokračovat Floresovým vhazováním.

43

Chile v posledních minutách přebralo iniciativu a prakticky nepouští domácí výběr k balónu. K němu se dostává hlavě brankář Lampe, který teď nepustil Sánchezovu přihrávku na rozběhnutého Vargase.

42

Lampe si sebral nechytatelný nákop z chilské zálohy. Sám ale odkopl míč až k jeho brankářskému protějšku Bravovi.

40

40. Arturo Vidal (CLE)

40

Jednoznačně největší šance dosavadního průběhu zápasu! Alexis Sánchez vykouzlil parádní kolmici, která na pravé straně uvolnila Islu. Ten ihned centroval k druhé tyči, za kterou byl volný Arturo Vidal, ale tomu zakončení skákajícího míče vůbec nesedlo a z dobré pozice Lampeho neohrozil.

39

Bolivijci si znovu nevěděli rady s přechodem půlící čáry, míč vrátili až k brankáři Lampemu, jehož odkop ale letěl pouze ke střídačkám. Hrát tak může Chile.

38

Pablo Escobar zprava asi centroval, míč ale byl až moc dlouhý a Bravo ho u vzdálenější tyče nechal proletět do zámezí.

37

Beasejourův faul na Escobara usnadnil domácí postup do ofenzivy. Chilané se jinak zatáhli v deseti lidech k vlastnímu vápnu.

36

Bolivijci zachybovali v rozehrávce. Díky tomu mohl zprava přihrát do vápna Isla, jenže Paulo Díazovi následná střela bez přípravy vůbec nesedla a míč letěl vysoko nad.

35

Ani další hostující akce nebezpečná nebyla, Vargas dal až moc rychlý pas na pravou stranu, kde míč vyletěl mimo hřiště a zpět ho vhodí Flores.

34

Chilská příprava standardní situace vyšla naprosto vniveč. Vidal jenom přeběhl před balónem a nechal vypálit Alexise Sáncheze, jehož dělovka narazila na dobře postavenou zelenou zeď.

33

Ronald Raldes se snažil stíhat Sáncheze, přitom ale zavadil o jeho nohu a dopustil se faulu, po kterém přichází na řadu přímý kop zhruba z osy hřiště.

32

32. Pablo Escobar (BLV)

32

Pablo Escobar rozhodně patří mezi nejaktivnější hráče na hřišti. Nyní si levačkou zpracoval přihrávku ze strany a druhým dotykem vystřelil několik metrů vedle pravé tyče hostující brány.

31

Marcelo Díaz ve středovém kruhu poslal k zemi Justiniana. Bravo ale poté lehce stáhl ze vzduchu centr Jorgeho Florese.

30

Oba týmy si teď v krátkém časovém rozmezí několikrát vyměnily míč a nepřiblížili se k soupeřovým šestnáctkám. Sledujeme dlouhý výhoz Lampeho.

29

Domácí jsou v první třetině zápasu rozhodně lepším týmem. Největší rozdíl jde vidět v přechodové fázi, zatímco Bolivijcům stačí na přesun do útoku pár vteřin, tak Chilané raději volí pomalejší postup.

27

Samotný roh Chilané ubránili, což už se nedalo říct o následném centru Escobara z pravé autové čáry. Jeho spoluhráč ale potřeboval pár centimetrů navíc, aby byl při hlavičce v lepším postavení a měl větší možnost ovlivnit směr své střely, která o decimetry minula svatyni Brava.

26

Další dva rohové kopy Bolivijci nevyužili, po pár sekundách ale přišel další zablokovaný centr zprava a celá situace se bude opět opakovat.

25

Diego Bejarano krásným zaseknutím poslal svého soupeře na párek a z dvaceti metrů poté vystřelil. Bravo však byl u pravé tyče včas a raději posunul míč ještě více do strany na roh.

24

Hosté se špatným nákopem zpoza velkého vápna vyhnali ze hřiště. Následuje odkop od branky Bolivijců.

22

Tentokrát tvrdost trávníku pocítil Isla, kterého při hlavičkovém souboji fauloval Arce. Chilané ale zůstali u míče jen pár sekund, nyní se už chystá aut Florese.

21

Pablo Hernández se překulil přes záda předkloněného Campose a z výšky nepříjemně dopadl na zem. Po chvilce se ale sám zvedl a určitě bude moci pokračovat ve hře.

20

Následnou standardní situaci z levé strany rozehrál Sánchez, jehož centr ale propadl přes klubko těl až do náruče Carlose Lampeho.

20

Jean Beausejour (CHI) až moc vehementně gestikuloval poté, co mu rozhodčí zabránili vhodit aut, a rovněž dostal žluté napomenutí.

19

Jhasmani Campos rychle přistoupil k Vidalovi, kterého zezadu fauloval a za to dostává žlutou kartu.

19

Ten už žádné vzrušení před hostující brankou nenabídl, Arce totiž špatně odcentroval a míč poslal ven z hrací plochy.

18

Arceho centr z rohového kopu Vidal nechtěla prodloužil k vzdálenější tyči, kde stáli domácí hráči, ale jejich zakončení bylo sraženo na další roh.

17

Ofenzivní opory Chile zatím mají velké problémy s načasováním náběhů, za obrannou linií Bolivíe se tentokrát zjevil Alexis Sánchez.

16

Eduardo Vargas se do hry zatím moc nedostal, nyní si sice hrudníkem zpracoval přihrávku vzduchem, ale kvůli ofsajdu pokračovat nemohl.

15

Arturo Vidal aktivně napadal rozehrávku Bejarana, jehož nákop z blízkosti pravé autové čáry zablokoval zpět do zámezí.

14

Výpad Chilanů tak nebezpečný nebyl, hráčům v červených dresech utekl míč do autu a zpět do hry ho pošle brankář Lampe.

13

Pablo Escobar nakonec centroval hned dvakrát, v obou případech míč nebezpečně prosvištěl pokutovým územím, ale Bravo stejně zasahovat nemusel, hlavička z penaltového puntíku prolétla nad jeho brankou.

12

Rychlá domácí akce po ose hřiště se přesunula na pravé křídlo, kde Escobar vybojoval rohový kop. Ten chtěl okamžitě rozehrát, ale v tom mu zabránil asistent rozhodčího.

11

11. Arturo Vidal (CLE)

11

Arturo Vidal a jeho první pozdrav pro Carlose Lampeho, který však neměl s přízemním pokusem z necelých pětadvaceti metrů moc starostí, protože balón letěl jen doprostřed branky.

10

Dlouhý nákop na Sáncheze domácím zadákům problémy nenadělal, hvězda Arsenalu totiž vybíhala z metrového ofsajdu.

9

Bejarano s Camposem poslali k zemi Artura Vidala. Po delší době se mohou na útočnou polovinu vydat i Chilané.

8

Claudio Bravo podběhl dobrý centr z levé strany, vedle jeho levé ruky míč propadl až k Martinsovi, který ale měl minimum času na přípravu střely, jež letěla mimo tři tyče.

7

Tato pasáž jasně patří domácím. Jmenovitě Flores se hezky prosmýkl mezi dvěma obránci Chile a poslal míč do ohně, kde sice našel jen hlavu obránce, ovšem domácí ještě mohou zahrozit z rohového kopu.

5

Po něm nebezpečně pálil Gabriel Valverde, jehož ostrý pokus z levé strany jen těsně minul prostor u vzdálenější tyče branky Claudia brava.

4

Escobar svým náběhem do pokutového území překvapil obranu Chile. Medel těsně před brankou odvrátil míč na rohový kop.

3

Začátek zápasu se odehrává v poklidném tempu. Nyní se hra přerušila pro údajný ofsajd Sáncheze, který byl dost možná odmávaný neprávem.

1

Úvodní výkop zápasu obstarali fotbalisté Chile, kteří budou hrát v kompletně červených dresech. Domácí Bolívie naopak oblékla zelenobílé barvy.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy již jsou na hrací ploše, odkud si vyslechnou státní hymny obou zemí.
Úvodní sestavy:

Bolívie: Lampe – Bejarano, Zenteno, Raldes (C), Flores – Arce, Justiniano, Valverde, Campos – Escobar, Moreno.
Náhradníci: Quinonez, Cordano – Ali, Alvarez, Candia, Castro, Fierro, Chumacero, Ribera, Sagredo, Vargas, Wayar.

Chile: Bravo (C) – Isla, P. Díaz, Medel, Beasejour – M. Díaz, Silva, Vidal, Hernández – Vargas, Sánchez.
Náhradníci: Herrera, Toselli – Fuenzalida, Gutierrez, Jara, Mena, Orellana, Paredes, Pinares, Roco, Valdivia, Rossel.

Rozhodčí: Roldán – Huzmán, de la Cruz (všichni COL).
Chile

Zkušený výběr, který od loňského roku vede jako hlavní trenér Juan Antonio Pizzi, se v posledních letech zařadil do světové špičky, což by momentálně sedmý tým žebříčku FIFA rádi potvrdili i na blížícím se světovém šampionátu. Postup do Ruska ale Chile ještě nemá ani zdaleka jistý, parta okolo kapitána Claudia Brava totiž prohrála dva z posledních třech kvalifikačních zápasů a propadla se v tabulce ze druhého na čtvrté místo, které jako poslední zaručuje přímou vstupenku na Mistrovství světa. Na záda však Chilanům dýchají Argentinci, Peruánci i výběry Paraguaye a Ekvádoru, takže se v případě špatných výsledků klidně může stát, že se Chile propadne až za barážovou pátou pozici. Stejně tak je ale pravděpodobný i ten scénář, že se finalisté nedávného Konfederačního poháru znovu posunou před aktuálně druhou Kolumbii a třetí Uruguay.
Bolívie

Bolivijská fotbalová reprezentace se od roku 1950 ocitla na světovém šampionátu pouze roce 1994, kdy se hrálo ve Spojených státech amerických a "La Verde" tam uhráli jediný bod za remízu s Jižní Koreou. Tuhle bilanci příští rok v Rusku Bolivijci jistojistě nevylepší, neboť už nemají ani teoretickou šanci na postup z náročné jihoamerické kvalifikace. V desetičlenné tabulce patří této devítimilionové zemi předposlední devátá příčka s bilancí tří výher, jedné remízy a hned deseti proher. Na konci března svěřenci Mauricia Sorii překvapili širokou fotbalovou veřejnost domácí výhrou nad favorizovanou Argentinou, na tento výsledek však před pár dny nenavázali, když v Peru prohráli poměrem 1:2. Na barážové páté místo tak Bolivijci ztrácí čtyři kola před koncem kvalifikace už nedostižných třináct bodů.
Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z kvalifikačního zápasu na příští Mistrovství světa v Rusku. Od dvaadvaceti hodin se můžeme těšit na střetnutí mezi domácí Bolívií a hosty z Chile!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.

Bolívie – Chile

1:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 59. Arce (pen.)

Karty:   19. Campos (BLV), 45+1. Justiniano (BLV), 70. Chumacero (BLV) – 20. Beausejour (CLE)   90. Chumacero (BLV)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 17:4.

Bolívie: Lampe – Bejarano, Zenteno, Raldes (C), Flores – Arce, Justiniano, Valverde (74. Candía), Campos (66. Chumacero) – Escobar (46 .Álvarez), Moreno.
Náhradníci: Quinonez, Cordano – Ali, Álvarez, Candía, Castro, Fierro, Chumacero, Ribera, Sagredo, Vargas, Wayar.

Chile: Bravo (C) – Isla, P. Díaz, Medel, Beasejour – M. Díaz (66. Valdivia), Silva, Vidal (80. Rossel), Hernández – Vargas (63. Paredes), Sánchez.
Náhradníci: Herrera, Toselli – Fuenzalida, Gutierrez, Jara, Mena, Orellana, Paredes, Pinares, Roco, Valdivia, Rossel.

Rozhodčí: Roldán – Huzmán, de la Cruz (všichni COL)