Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Afrika)

Alžírsko – Zambie

0:1

konec (0:0)

05.09.2017, 21:30 • Stade Mohamed-Hamlaoui (Constanine) • Skupina B • Jaroslav Svoboda (@JarSvoboda)

Tipsport: 2.37 3.26 3.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Já se s vámi pro dnešek loučím. Ve všech skupinách africké kvalifikační zóny je boj o postup na MS do Ruska stále otevřený, proto i nadále sledujte naše přímé přenosy a nenechte si ujít konečné boje o to, které africké země budou mít reprezentační zastoupení na světovém šampionátu.

Za pozornost u sledování dnešního online přenosu děkuje Jaroslav Svoboda a doufám, že se zase brzo u některého přímého přenosu sejdeme. (23:49:04)
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:20.
Další program skupiny je na pořadu 7. října, kdy se utká v klíčovém duelu Nigérie doma se Zambií. Po dnešku je již jisté, že mezi Kamerunem a Alžírskem půjde hlavně o čest.

Zambie samozřejmě bude muset v Nigérii vyhrát, tak bude moci jedině pomýšlet na postup. Pokud se to Zambijcům podaří, tak o všem definitivně rozhodne poslední kolo skupiny.

To se odehraje v listopadu a Zambie přivítá Kamerun, zatímco Nigérie odehraje svůj poslední duel v Alžírsku.
Na opačném konci trávníku jsou v kruhu seskládáni hráči Zambie, drží se kolem ramen a v tomto vítězném rituálu slaví velmi cenné vítězství. A nutno dodat, že poměrně vydřené a dosažené s velkou porcí štěstíčka.
Část publika tleská, část spílá, někteří vrhají na hráče nespecifikované předměty. I tohle jsou emoce, které dokáží vyyvolat prohry. Alžírsko zůstává ve skupině poslední se ziskem jednoho bodu, zatímco Zambie se na tři body přiblížila velkému favoritovi skupiny, tedy Nigérii.
Je hotovo! Alžírsko ztrácí poslední zbytky nadějí na postup do Ruska, naopak Zambie po trefě osmnáctiletého Daky stále živý svůj obrovský sen. Alžírské trápení odstartoval v 16. minutě Mahrez, který zahodil penaltu. A teď přichází Soudani pod tribunu a omlouvá se gestikulací fanouškům za dnešní prohru.

90+7

Konec zápasu.

90+7

A pořád se pokračuje ve hře, další míč míří do vápna Zambie, kde ho však hráči odvracejí.

90+6

A ještě se na pár vteřin podívá na trávník i Emmanuel Banda, který střídá Ernesta Mbeweho.

90+5

A po jeho rozehrávce hlavičkuje Bensebaini, tvrdé zakončení ale míří nad branku!

90+5

Nenápadná rána již padala za Mweeneho záda, ale brankář hostů skvěle vytahuje na roh!

90+3

90+3. Slimani (ALG), Mweene (ZAM)

90+3

A ještě větší šance pro Slimaniho, který si na malém váápně naskočil a nepříjemně hlavičkoval pod břevno! Mweene vytáhl míč konečkami prstů nad břevno své branky!

90+3

Další šance pro Alžírsko z rohového kopu, ale Mweene dnes chytá skvěle. Velmi dobrý náběh a vyboxování míče daleko od branky.

90+2

Dobrá přízemní rána, kterou však Mweene vyráží na roh!

90+2

Do zdi se staví také Mbewe, který z nápisu ZAMBIA na svých zádech již ztratil "A".

90+1

Faulovaný Bentaleb a ještě šance pro Alžírsko.

90

Jestli se nic závažného neděje na trávníku, tak manévry se dějí na tribunách, kde fanoušci doslova pobíhají tam a zpět a upřímně opravdu netuším, co se děje. Snad nic vážného. Nastavovat se bude hned šest minut.

90

A hosté střídají svého hrdinu dne, trávník opouští autor jediné branky utkání Daka, nahrazuje jej Malama.

89

Mahrez si šikovně nabíhal na míč za obranu, ale nedosáhl na koncovku. Ještě k tomu pak rozhodčí zcela chybně mává postavení mimo hru.

88

A znovu alžírská hlídka zasahuje, další hostující hráč na nosítkách a opět je odnášen z trávníku. Sotva pak přejde s nosítkami za postranní čáru, hned zázračně ožívá a uzdravuje se.

88

Ngonga přišel nejspíš na hřiště s taktickým pokynem zakopnout míč asi až někam do Maroka. Znovu zambijský hráč bez rozpaků napral míč a ten letí někde... hodně daleko, až do zadních řad stadionu, jestli ne dál.

87

Zambijští diváci slaví, domácí marně hledají cestu do zakončení. Mahrez přišel při výpadu o míč.

85

Zadáci Alžírska kombinují na půlící čáře a snaží se vyřešit jeden zásadní problém... Tedy komu nahrát, když všichni hráči vpředu jen stojí a nehledají volný prostor?

84

Roh se snažil vybojovat Bensebaini, ale neúspěšně. Teď Alžírsku chybí osobnost Brahimiho, někdo, kdo by dokázal vzít odpovědnost na svá bedra a dát hře pohyb, důraz a odhodlání.

83

A stále se nehraje, ošetřován totiž Ngonga, kterého nyní zdravotníci odnášejí na nosítkách mimo takřka rovný pažit.

81

Mahrezovi moc nezávidím, co ten si po neproměněné penaltě přečte v médiích, to nic lichotivého nebude. Teď další pas domácích za obranu končí v autu za brankovou čárou. A Mweene si dává s Kapumbou pořádně na čas, aby rozehrál.

80

A také tribuny jsou značně zakřiknuté, vlastně zcela zticha. Alžírsko začíná další atak od půlící čáry.

79

A domácí se trápí. Ve své snaze vymyslet nějaký útok, teď tedy často vedený po krajích, doplácejí na nepřesnosti. Nervozita hraje své.

78

No, je jasné, že Zambie nebude nikam příliš spěchat. Tento stav hostům vyhovuje a hlavně je nechává ve hře o vítězství ve kvalifikační skupině.

77

Kapumbu rozehrál přímý kop od vlastní šestnáctky jednoduše, prostě ho napálil co nejdál. A kdo ví, zda vůbec koukal, kde mu jaký spoluhráč stojí, protože míč skončil v zámezí.

75

A další ošetřování hostujícího hráče, někdo z obránců se zranil při předchozí standardce. Jen nechápu, proč si následně sundal Mweene rukavice a teď si je zase musí natáhnout, čímž brankář hostů evidentně hraje na nervy domácímu trenérovi Alcarazovi. Ten zuřivě ťuká prstem na zápěstí v notoricky známém gestu: "Čas! Nastavovat čas!!!"

74

A Slimani si teď opravdu doskočil na hlavičku, byť v pozici přetaženého centru na zadní tyč mu byly přebytečné centimetry spíš na obtíž! K zakončení hlavou se totiž musel sklonit, i tak však obrovská šance Alžírska! Jenže rána končí vedle!

74

A nebo prostě jen zvýšit šance domácích při centrech ze strany, Slimani je přece jen o poznání vyrostlejší chlapík než Brahimi.

72

A po nepřesné kombinaci Zambijců Alžírsko potřetí střídá a pozor, ze hřiště jde Brahimi? Prosím? No nevím, jestli je v tom nějaká taktika nebo toho fyzicky už má Brahimi, poté, co vše dnes odběhal a odbojoval, plné kecky. Ale nahrazuje jej na trávníku Islam Slimani.

71

A jak to mohlo vše vypadat jinak, kdyby Mahrez trefil v první půli gól z penalty! Teď se musí domácí tlačit vpřed, ovšem Soudani byl příliš pomalý, aby na hřišti zastihl přihrávku za obranu. Odkop od branky Mweeneho.

70

Další dvě velké šance hostů, v obou Ngonga! Nejprve neprotlačil míč do sítě po velkém závaru ve vápně, poté po rohovém kopu hlavičkoval nad! Ale hosté převzali iniciativu a Alžírsko je blízko konce byť jen teoretických šancí na vítězství ve skupině B.

69

A Salhi se opět musí mít na pozoru, tentokrát však tvrdou ránu kryje.

67

67. DAKA - 0:1

67

Zambie právě vstřelila branku!

To je neuvěřitelný! Hosté byli v poslední době zralí na ručník, ale přežili těžké chvíle a teď Zambie rázem vede 1:0! Po chybě obrany se dostal do náběhu na brankáře PATSON DAKA a osmnáctiletý mladíček působící v rakouském Salcburku otevírá skóre utkání, když prostřelil tváří v tvář Salhiho!

65

Divácký zájem o utkání je tak velký, že diváci nejen že vyprodali tribuny, ale několik odvážlivců se tísní i na střeže kamionu přistaveného za jednou z hlavních tribun. Mweene mezitím již na nohou a jak se zdá, bude se brzo pokračovat.

65

A teď se pár desítek vteřin nehraje, ošetřován je brankář a kapitán Zambie Kennedy Mweene.

63

63.

63

A málem vlastní gól hostů, když se Ngonga dotkl nešikovně míče a nakonec musel bránící hráč Zambie odvracet míč z brankové čáry! Krušné chvíle na hřišti.

63

Horké chvilky pro hosty po akci Soudaniho! Ten se málem dostal do brejku, na konec ho skřížil vyběhnuvší brankář Mweene! Ten však míč nedohrál a akce pokračovala, Zambie se v těžké situaci ubránila!

61

Nepříjemná rána z velké vzdálenosti, autorem, pokud jsem dobře viděl, střídající Ounas, ale ani nyní se skóre nemění! Ovšem Alžírsko získává neustále převahu na trávníku.

60

Hosté střídají, poprvé v dnešním utkání. Justin Shonda opouští trávník, nahrazuje jej Alex Ngonga.

60

60. Brahimi (ALG)

60

Obrovská šance, do které se prokličkoval Brahimi! Ale rána alžírské hvězdy končí na Mweeneho nohách!

59

Mahrez využil ledabylé rozehrávky hostů a domácí jsou opět u míče.

57

A velké vzrušení v sále! Krásná Brahimiho přihrávka hledala nabíhajícího Ghoulama, kterému však sebral míč z kopačky vyběhnuvší Mweene! A Ghoulam vystřihl po střetu s brankářem salto, na což diváci reagují nespokojeným pískotem. Nicméně dle všeho čistý souboj a bude se pokračovat.

56

Dlouhou dobu byli domácí u míče a když se pak Brahimi zkusil protlačit mezi dvěma hráči, byl faulovaný.

53

53. Mulanga (ZAM)

53

Neuvěřitelný! Mulanga zahrával roh, míč se k němu vrátil. Tak zpoza vápna poslal další centr před branku. A znovu se k němu míč vrátil, ale to již byl Mulanga v malém vápně a vbíhal do obroské šance! Jenže sám před Salhim neskutečně zahodil a přestřelil branku! Chytá se za hlavu on, chytají se za hlavu i jeho spoluhráči...

52

Hosté jsou v úvodu druhé půle aktivní a budou nyní zahrávat rohový kop.

52

Zajímavé momenty ale i na trávníku, Salhi musí krotit míč po dalekonosné ráně hostů.

50

A domácím se podařilo celé vhazování oddálit až tak, že stihne kouč Alcaraz vystřídat. Podruhé dnes musí poslat do hry čerstvé síly a znovu kvůli zranění. To není dvakrát příjemné. Tak tedy Adam Ounas nahrazuje Youcefa Attala, který teď dokonce ulehá do přistavené sanitky.

50

A opravdu, zatímco domácí budou vhazovat, tak se do hry chystá Adam Ounas.

49

Mulenga nemohl svého soupeře vůbec vidět, i tak dostává ihned nadáno od Attalových spoluhráčů. Tak nevím. A podle gestikulace jiných to vypadá, že pro Attala zápas skončil.

47

A další bolestivý moment, když do hlavičkového souboje šel Mulenga a proti němu opět Attal, který tedy dostává v úvodních vteřinách pořádnou nakládačku. Oba hráči se střetli v hlavičkovém souboji a nutno rovnou říci, že Attal to schytal podstatně více.

46

Hmmm, a Mwepu ihned počechral nohy Attalovi, který s bolestivou grimasou zůstává na trávníku. "Tak to pánové zklidníme," ukazuje hlavní rozhodčí.

46

Letmý pohled napovídá, že oba týmy jsou ve stejném složení, v jakém odešly do kabin na konci první půle.

46

Začal druhý poločas.
Za malou chvíli začne druhá půle.
Ale zajímavý obrázek teď nabízí pohled přímo na trávník. Alžírský výběr se sešel na jednom místě a hráči pozorně naslouchají pokynům, které jim uděluje... brankář M'Bolhi, který musel kvůli zranění střídat. To jsou věci, to jsou věci...
Pokud bychom se podívali do historie, tak Alžírsko oproti Zambii již zná pocity z finálové účasti na světovém šampionátu. Přitom až do našeho úspěšného šampionátu v Chile 1962 byli Alžírci součásti francouzského národního týmu. Jako samostatná země se pak Alžírsko poprvé propracovalo na finálový turnaj do Španělska, v roce 1982. A při své premiéře na turnaji porazilo Alžírsko Západní Německo 2:1, po brankách Madjera a Belloumiho.
Máme za sebou zajisté zajímavý první poločas utkání kvalifikace mistrovství světa, ve kterém bylo Alžírsko lepší, dokonce mělo i možnost penalty, ale tu Mahrez zahodil. A právě proto je stav stále bezbrankový 0:0.

45+3

První poločas skončil.

45+2

A Brahimiho prudký centr natropil Mweenemu obrovské problémy, paradoxně brankáři Zambie nepomohli ani jeho vlastní spoluhráči, kteří ho v následném výskoku poslal k zemi. Alžírsko ale míč do sítě nedostalo.

45+2

Nejspíš poslední možnost pro domácí jít do kabin s vedením. Přímý kop z podobného místa jako před chvílí, znovu u míče Brahimi, který to teď bude sám rozehrávat.

45+2

A Brahimi hledal své spoluhráče dobrým pasem do vápna, ale nikoho nenašel.

45+2

Ještě jedna akce pro domácí, ale Ghoulam neodcentroval, přesto roh pro Alžírsko.

45+1

I přes to několikaminutové střídání M'Bolhiho, kdy kustodi chystali výstroj Salhimu, se budou nastavovat jen dvě minuty.

45

Mahrezův centr byl příliš vysoký, Bensebaini na míč nedoskočil a domácí tak ani tuto příležitost nevyužili.

45

Ještě jedna šance pro Alžírsko, přímý kop ze soldiní pozice z levé strany na úrovni vápna. U míče Mahrez a Brahimi.

44

Ten Zambijci uhlídali a domácí tým musí začít s dalším kontrem až od vlastní půlky hřiště.

43

Mahrez nádhernou patičkou poslal do útoku Benguita, ten se však po křídle nedostal k centru a pro Alžírsko z uvedené akce vyplynul jen roh.

42

Znovu v akci Brahimi, který dostal míč ve středu pole, ale sám sobě teď kritikem, když nepřesně rozdal klíčovou přihrávku za obranu.

41

Rozhodně je ale jen ku prospěchu celého utkání, že se našlapané tribuny znovu probudily k povzbuzování domácích hráčů. Ti však v dalším útoku dohráli míč jen do zámezí.

40

Hromový chorál domácích fanoušků teď doprovázel exekuci přímého kopu od alžírského týmu, ale situaci výborně přečetl Mweene, který si doběhl pro centrovaný míč.

39

A teď již je nad hlavou rozhodčího žlutá karta, sudí Keita trestá Simona Silwimbu za faul na Brahimiho.

37

No Patson Daka si zrovna jméno u Bensebainiho nedělá. Zadák hrající v Rennes podruhé v krátké době v kontaktu s Dakou, opět dochází od zkušeného alžírského zadáka na zlý pohled směrem k teprve osmnáctiletému zambijskému útočníkovi.

35

Ojedinělý výpad hostů končí přihrávkou Mtongy do ofsajdového postavení, domácí bleskově odpovídají stejnou kartou, pro změnu lapen do ofsajdové pasti Soudani.

33

A následná rána Taïdera, ta mířila místo na branku skoro až k rohovému praporku. Jen to zklamáním zahučelo v hledišti.

32

Alžírsko po chvilce opět zahrozilo centrem do vápna, Benguitův pas propadl až k Bentalebovi, který však nedokázal neposedný míč zpracovat. Na jeho obhajobu nutno dodat, že trávník na Mohamed-Hamlaoui Stade připomíná spíše školní hřiště než trávník, na kterém hrát reprezentační zápas.

31

A Brahimi teď dostal pořádně naloženo od Silwimby. Zákrok zezadu na kotníky, tady by si rozhodčí žluté ocenění zcela s přehledem obhájil. Ovšem Brahimiho bolestivá grimasa je to jediné, co z nedovoleného zákroku vzešlo. A tedy i písknutý faul, samozřejmě.

30

A po dlouhé době se probudili i domácí diváci, kteří s největší pravděpodobností vyprodali stadion, těch volných míst opravdu pohledat. Ale po úvodní aktivitě domácích tak nějak dění na hřišti značně uvadlo.

30

A znovu Brahimi, krásně a efektivně se uvolnil ve středu pole a předal doleva na Soudaniho, jeho centr ale byl hodně slabý.

29

Pohledná akce domácích a do zakončení se dostal Mahrez, který z levé strany mířil na zadní tyč Mweeneho branky, ale o pár decimetrů minul.

26

Kapitánskou pásku po M'Bolhim převzal Brahimi a je to tak trochu symbolické, doposud byl totiž Brahimi jasně nejaktivnějším a nejnebezpečnějším hráčem na trávníku.

25

Čtyřiadvacetiletý Salhi je tedy na místě a může se pokračovat. Pro Salhiho se jedná o debut v národním týmu.

24

Salhi evidentně vůbec nepředpokládal, že by mohl jít do zápasu. Teď mu realizační tým už dobré dvě minuty ovazuje chránič na nárt pravé nohy. Kuriozní moment.

23

Do branky zamíří Abdelkadir Salhi, který ale ještě klečí u střídačky a kustodi domácího celku mu upravují výstroj.

20

A na domácí čekají další potíže! Brankář Rais M'Bolhi, mimochodem čerstvě konkurent Tomáše Koubka v boji o post jedničky v Rennes, musí kvůli zranění střídat! Nejspíš šlo o pozůstatek souboje s Dakou z úvodu zápasu.

19

Hra se trochu uklidnila a domácí nejspíš v hlavách stále mají penaltu, kterou pár minut nazpět Mahrez neproměnil. Na druhou stranu si pokutový kop říkal přímo o zápis do nějaké učebnice. Mweene si totiž vystoupil daleko před brankovou čáru, ani Mahrez si při exekuci nepočínal příliš podle pravidel a v době jeho rozběhu už bylo ve vápně několik dalších hráčů... Nicméně hraje se dál.

19

Další rychlý kontr Alžířanů a do koncovky se tlačil Mahrez, který si lehkým dotykem chtěl posunout míč na vápno. Ale byl ubráněn a zadáci hostů odpalují míč pryč z vápna.

18

Míč u hrdiny předchozích chvil, Mweeneho. Ten rozehrává z ruky dlouhý nákop na polovinu Alžírska.

16

16. Penalta

16

Jenže Mahrez nedal! Mířil k levé tyči Mweeneho branky a brankář Zambie se vytáhl zákrokem, kterým chytil obrovskou šanci domácích na úvodní trefu zápasu!

15

15.

15

Penalta! Z pravé strany se krásně uvolnil Attal, prošel k brankové čáře, kde si propíchl míč kolem Kapumba, který však přetáhl soupeře přes nohy!

15

Na druhé straně centroval do vápna z levé strany Bentaleb, ale svůj pas přetáhl.

14

Hosté zahrávali rohový kop, který se nepříjemně stáčel do branky. Ale M'Bolhi si situaci pohlídal, navíc nikdo z hostů nijak vážně nevystoupil směrem do branky a do zakončení. V tomhle případě to určitě byla z pohledu Zambie škoda.

13

Zambie se na chvíli vyprostila z tlaku a kouč Wedson Nyirenda ihned impulzivně a hlasitě nabádá hráče k větší aktivitě.

13

Ačkoliv standardka žádnou velkou šanci nepřinesla, tak hosté zůstávají pod setrvalým tlakem domácích.

12

Po chvíli ale u míče Yacine Brahimi a největší alžírská hvězda stáhla na sebe dva hráče a předala míč Mahrezovi. Ten je faulovaný, takže přímý kop pro Alžírsko.

11

Pohledná kombinace domácích končí u Mahreze, který však nedokázal odcentrovat přesně.

10

Aissa Mandi si při rozehrávce hodně zavařil a hosté se málem dostali k míči, nakonec ale lehká teč napadajícího Daky poskytuje alžírskému výběru vhazování.

10

Po krátké chvíli zahrozili i hosté, ale získali pouze autové vhazování.

9

Domácí jsou nyní aktivnější a hlavně hrají přímočarou hru, ihned k brance. Znovu Brahimi u míče předal Soudanimu, ten se však v zakončení mírně unáhlil a nepříliš razantní ránu po zemi Mweene naprosto v klidu chytá.

8

Znovu byl v akci Brahimi, byl faulovaný Mtongou. Z následné akce po rozehrání přímého kopu míč míří jen vedle.

8

Yacine Brahimi, který obléká dres Porta, pálil z velké vzdálenosti, ale nepřesně.

7

Další nedovolený zákrok hostů a následuje z přímého kopu centr do vápna, se kterým si Zambijci poradili.

6

Hodně ostrý zákrok na nohu soupeře předvedl ve středu hřiště Mulenga, hostující hráč ihned pod palbou kritiky fotbalistů Alžírska. Píská se nedovolený zákrok, který je trestán důraznou domluvou, karta zatím schována.

6

Další výpad Zambie, Mbewe se zkoušel prosadit a projít za obranu, ale neuspěl.

5

Pálil Kapumbu a M'Bolhi měl s míčem velké starosti, ještě zkoušel zakončovat nepokrytý míč Daka, ale domácí se ubránili.

4

Tentokrát se hrnou do útoku hosté a Saphir Taïder sice diskutuje s hlavním rozhodčím, ale po nedovoleném zákroku zase bude Zambie zahrávat přímý kop.

2

Domácí tým se dostal do útočné akce, po pravé straně se tlačil vpřed Soudani, byl faulovaný. Z následného přímého kopu ale domácí nic nevytěžili.

1

Domácí se brzo dostávají k míči, nakonec si dokonce zahraje i brankář M'Bolhi.

1

Utkání právě začalo.
Vše je připraveno, výkop budou mít hosté.
Pořadatelé odnášejí z trávníku obě obří vlajky zúčastněných zemí, týmy se ještě scházejí na kolektivní focení. Domácí nastoupí v bílých dresech, hosté pak ve žlutých.
Právě zní hymny obou zemí, týmy jsou nastoupeny na trávníku.
Pár posledních okamžiků nám zbývá do začátku samotného utkání.
Úvodní sestavy:

Alžírsko: M'Bolhi (C) – Mandi, Ghoulam, Attal, Benguit, Bensebaini – Mahrez, Taïder, Bentaleb – Brahimi, Soudani
Náhradníci: Salhi, Jeannin – Hassani, Boudebouda, Hanni, Medjani, Slimani, Guedioura, Ghezzal, Saadi, Daham, Ounas. Trenér: Lucas Alcaraz (Španělsko)

Zambie: Mweene (C) – Sunzu, Mulenga, Tembo, Kapumbu – Mbewe, Mwepu, Mtonga – Silwimba, Daka, Shonga
Náhradníci: Nsabata – Chama, Kabwe, Banda, Chingandu, Ngonga, Lungu, Malama, Shamujompa. Trenér: Wedson Nyirenda (Zambie)

Rozhodčí: Mahamadou Keita – Drissa Niare, Moriba Diakité (všichni Mali).
Hrát se bude na stadionu Stade Mohamed-Hamlaoui, padesátitisícovém fotbalovém stadionu v Constantine, třetím největším alžírském městě. Stadion je doslova nefotbalový, hřiště se nachází od tribun vzdáleno takřka desítky metrů, nejen vinou atletického oválu, ale vůbec architekturou stadionu.
Ve skupině B africké kvalifikace jsou karty rozdány vcelku jasně. Vede se ziskem 10 bodů Nigérie, druhá je pak právě Zambie, která má body čtyři. Na druhou stranu mají Zambijci o jedno odehrané utkání méně a pokud tedy dnes vyhrají, zůstanou bodově na dostřel Nigérijcům.

Třetí je Kamerun a Alžírsko, které by na první pohled mělo figurovat v pořadí skupiny, vzhledem ke složení kádru, výše, je zatím poslední, se ziskem jediného bodu. Pokud by dnes Alžířané nevyhráli, ztratili by veškeré šance na případný boj o postup ze skupiny.
Poslední vzáemný duel mají týmy opravdu ještě v živé paměti. Na zambijské půdě vyhráli domácí 3:1, když dvěma góly se blýskl záložník Brian Mwila, hráč jihoafrického týmu Platinum Stars.
Dámy a pánové, vítejte u sledování online přenosu z utkání kvalifikace na MS v Rusku 2018. V africké kvalifikační zóně na sebe narazí výběry Alžírska a Zambie, a to v bojích skupiny B. V ní však zatím vévodí dle očekávání Nigérie a v tomto duelu půjde hlavně o to, aby Zambie udržela šance na ohrožení právě Nigérijců. Utkáním vás bude provázet Jaroslav Svoboda, přeji příjemný pozdní fotbalový večer.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Alžírsko – Zambie

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 67. Daka

Karty:   39. Silwimba (ZAM)

Neproměněná penalta: 16. Mahrez (ALG), brankář Mweene zneškodnil

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:20.

Alžírsko: M'Bolhi (C, od 25. Salhi) – Mandi, Ghoulam, Attal (50. Ounas), Benguit, Bensebaini – Mahrez, Taïder, Bentaleb – Brahimi (72. Slimani), Soudani
Náhradníci: Salhi, Jeannin – Hassani, Boudebouda, Hanni, Medjani, Slimani, Guedioura, Ghezzal, Saadi, Daham, Ounas. Trenér: Lucas Alcaraz (Španělsko)

Zambie: Mweene (C) – Sunzu, Mulenga, Tembo, Kapumbu – Mbewe (90+6. Banda), Mwepu, Mtonga – Silwimba, Daka (90. Malama), Shonga (60. Ngonga)
Náhradníci: Nsabata – Chama, Kabwe, Banda, Chingandu, Ngonga, Lungu, Malama, Shamujompa. Trenér: Wedson Nyirenda (Zambie)

Rozhodčí: Mahamadou Keita – Drissa Niare, Moriba Diakité (všichni Mali)

Diváci: 50000