Menu

Fotbal

MONACObet liga

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – DAC 1904 Dunajská Streda

2:1

konec (0:1)

18.05.2013, 17:00 • FŠ Okoličné, Liptovský Mikuláš. • Tomáš Batiz sk

Pre dnešok je to odo mňa všetko. Príjemný zvyšok večera praje komentátor Tomáš Batiz. (18:53:07)
Skončil sa nám zápas 31. kola, v ktorom sa stretli tímy Liptovského Mikuláša a Dunajskej Stredy, keď domáci Tatran vyhral 1:0.

Po polčase by sme nepovedali, ale teraz je to realita. Liptovský Mikuláš nakoniec vyhral dnešný zápas po výsledku 2:1. V druhom polčase to už bolo o niečo lepšie a hlavne rýchlejšie. Do útoku sa dostávali viac hráči Liptovského Mikuláša, ktorí prvý gól pridali v 70. minúte, keď za z bieleho bodu presadil Lišivka. Druhý gól prišiel o desať minút, keď Tomko krížnou strelou rozhodol o výhre Liptovského Mikuláša 2:1.

Koniec zápasu.

90+1

V týchto sekundách je stále hra prerušená. Balluch poslal loptu späť súperovi, ktorý začína útok z vlastnej polovice.

90

Stále však hráme v 90. minúte. Liptovský Mikuláš sa bráni, ale na ihrisku ostáva ležať na pravej strane Blaščík. Hra je prerušená.

90

Nastavuje sa jedna minúta.

88

Hrajú sa nám posledné sekundy zápasu a do útoku sa dostavajú hráči Liptovského Mikuláša. Pri lopte však stále domáci hráči, lenže hra je prerušená. Latiak bude zahrávať priamy kop z ľavej strany.

87

Pokračuje dianím na ihrisku. Útok na strane Dunajskej Stredy skončil krížnou prihrávkou za obranu, ktorá však skončila za bránkovou čiarou. Loptu späť do hry pošle Šavol.

85

Striedanie strieda striedanie. V týchto sekundách odchádza z ihriska hráč hostí a to Huber, na jeho miesto prichádza Ágh.

84

Tak toto bola nepríjemný stret nôh v strede ihriska. Morong, obaja hráči však budú môcť pokračovať v hre.

83

V závere druhého polčasu, resp. v posledných minútach hry prichádza striedanie v tíme domácich. Nový tréner Roman Vavrovič sťahuje z ihriska Fuják, nastupuje Blaščík.

82

Liptovský Mikuláš v posledných sekundách ožil. Pri lopte sa ocitli opäť hráči Tatranu a postupovali do útoku. Strela Fujáka skončila tesne vedľa ľavej brány.

80

Liptovský Mikuláš dal gól!
Domáci hráči sa teda dostávajú do vedenia, keď v posledných minútach dostatočne tlačili. Dobrý prechod do veľkého vápna, krížna lopta na PETRA TOMKA, ktorý krížnou strelou k pravej tyči zvyšuje na 2:1.

76

V posledných sekundách sa iba fauluje. Liptovský Mikuláš zahral priamy kop na Fujáka, ktorý mal v 16-tke problém so spracovaní a následne aj fauloval. Loptu späť do hry pošle brankár Malec.

75

Domáci hráči sú pri lopte, ale po rozohrávke prichádza faul na Ballucha, ktorého držal súper a rozhodca prerušil hru. Rýchla rozohrávka a kolmica na Latiaka, ktorý spoza veľkého vápna tesne mimo.

74

Dunajská Streda tentokrát zakladá útok. Center z ich polovice pokryl Kubena a hlavou rozohral útok. V strede ihriska sa dostal k lopte Latiak, ten posla rýchlo loptu na Fujáka, lenže ten pred veľkým vápnom nezakončil presne a poslal loptu mimo hracej plochy.

70

Liptovský Mikuláš dal gól!
Možno žeby nejaká šanca na strane domácich hráčov. Po faule vo veľkom vápne v podaní Ntsoga prišiel faul a následný pokutový kop premenil kapitán IVAN LIŠIVKA.

70

Žltá karta pre Ntsoga za faul vo veľkom vápne!

69

POKUTOVÝ KOP PRE TATRAN!

68

Odkop od brány hostí. Dlhý center Maleca skončil za polovicou, ale Liptovský Mikuláš sa dokázal ubrániť a navyše vybojoval priamy kop. Šavol poslal druhú loptu na Tomka, ale ten v druhom polčase nevybojoval ani jeden súboj.

66

V zadných radoch trošku chyboval Kubena, ktorý odkopom poslal loptu iba do Hošeka, ale lopta bola rýchlejšia po jeho teči skončila za postrannou čiarou.

65

Postupným útokom sa k 16-tke súpera približujú hráči Dunajskej Stredy, ale tí po kolmej prihrávke za obranu nič nevzbudili. Lopta skončila u Pastvu, ktorý mal dostatok priestoru na začatie novej akcie svojho tímu.

64

Pri rozohrávke Dunajskej Stredy prišiel faul, ale ten neskončil ničím výrazným. Loptu späť do hry poslal brankár Malec, lenže jeho dlhý center na ľavú stranu skončil za autovou čiarou.

63

V posledných sekundách hry sa hra prelieva zo strany na stranu. Liptovský Mikuláš ide tentokrát do útoku, ale po centri z ľavej strany sa nepresadil Tomko a následne sa Dunajská Streda ubránila.

61

Rohový kop pre Dunajskú Stredu. Dlhá lopta na zadnú tyč a Tatran sa ubránil. Vzápätí sa do útoku dostávajú hráči Liptovského Mikuláša, ale Balluch zlyhal pri autovej čiare.

60

Po dobrej a hlavne rýchlej rozohrávke zo štandardnej situácie sa hra dostala na ľavú stranu. Pri lopte sa ocitol Hošek, ktorý si zasekol Kubenu ale vzápätí to všetko končí rohovým kopom.

59

Po pár sekundách prichádza ďalšia šanca na strane Liptovského Mikuláša. Center z ľavej strany po rohovom kope skončil na hlave Kucharčíka, ktorý zlyhal na bravúrnom zákroku Maleca, ktorý vytiahol loptu spod brvna.

58

Šancu v základe dostal aj Morong. Lopta sa ocitla na jeho kopačke pred veľkým vápnom, následne sa kľučkami dostal do 16-tky a zakončil ľavou slabšou nohou. Jeho pokus vyrazil brankár na roh.

77

Priamy kop zahral ľavý obranca Sedlák, ktorý z tvrdého pokusu vystrelil iba do múru a vzápätí sa dostal znovu k lopte. Posunul si ju pár metrov a zakončil mimo brány.

55

Na začiatku útoku Dunajskej Stredy prišiel faul v podaní domácich hráčov. Prízemná lopta smerom do veľkého vápna od Majerníka, ktorý po striedaní Gašparíka má na ľavej ruke kapitánsku pásmu. Faul Tatranu a ďalší priamy kop pre Dunajskú, tentokrát z oveľa bližšej vzdialenosti.

54

V týchto sekundách začína útok z vlastnej polovice, s ktorým následne nemal veľký problém súper. V posledných sekundách sa hra prelieva zo strany na stranu.

53

Priamy kop bude nakoniec realizovať Latiak. Center z priameho kopu skončil na zadnej tyči, ale Tomko v páde netrafil loptu.

52

Útok sa začína znovu z polovice Liptovského Mikuláša. Kombinácia a následný postupný útok, ktorý už bol rýchlejšou výmennou lôpt na polovici súpera, lenže faul na Latiaka.

51

Dlhý center z polovice Liptovského Mikuláša skončil osobným hlavičkovým súbojom na polovici hostí. Následne sa hra dostala späť na polovicu Liptovského Mikuláša, keď dlhý center si nespracoval Morong vo veľkom vápne.

50

Úprimne vám poviem, že aj tento zápas sa mi zle komentuje. Pri lopte sú však hráči Dunajskej Stredy, ktorí celý útok zavŕšili útokom a následne vybojovali aj rohový kop.

49

Posledné sekundy hry ukazujú to, že do útoku idú hráči Liptovského Mikuláša. Loptu na pravej strane stratil Pastva, ale následne Tomko vybojoval a vrátil loptu späť do zadných radov.

47

V hre sa nám už teda pokračuje. Obaja hráči pokračujú v hre. Pri lopte sú aktuálne hráči Liptovského Mikuláša, ktorí sa neprezentovali najlepšou kombináciou, keď prihrávka Ballucha skončila u súpera.

46

Dunajská Streda je aktuálne pri lopte. Hra sa však bude prerušovať a vyzerá to tak, že na celkom dlho. Na trávniku ostal ležať Balluch a jedne z hostí. Zrejme sa zrazili hlavami.

46

V úvode druhého polčasu prichádza striedanie na oboch stranách. Z ihriska odchádzajú Trnovský a kapitán Dunajskej Gašparík. Na ihrisko nastupujú Tomko a Johancsik.

46

Začal sa druhý polčas.
Skončil sa nám prvý polčas dnešného zápasu, v ktorom sme zatiaľ svedkami vedenia na strane hostí, teda súpera z Dunajskej Stredy a jasného postupujúceho do Corgoň ligy.

V polčase to nebol futbal pre fajnšmekra a hralo za v podstate zo strany na stranu. Veľké šance prišli v závere polčasu, keď najskôr hlavičkoval tesne mimo po centri Fuják, ale následne spálila šancu aj Dunajská Streda, keď sa blysol perfektným zákrokom brankár Šavol.

Prvý polčas sa skončil.

45+2

V závere polčasu zahral Latiak priamy kop, center skončil pred bránou, ale tam to všetko pokryl brankár Malec. Prvý polčas skončil.

45+2

Z rohového kopu prišiel akurát tak center na prednú tyč, kde vznikol faul na Fujáka. Šavol poslal dlhú loptu na opačnú stranu, kde aj Liptáci budú mať možnosť z priameho kop u.

45+1

Dôležitá šanca v závere prvého polčasu. Center na zadnú tyč a zakončenie Majerníka, ktorý hlavičkoval medzi tri tyče, ale perfektný zákrok Šavola, ktorý vyrazil na roh.

45+1

V nadstavenom čase prišiel faul v podaní domácich hráčov na unikajúceho Geráta. Dlhšie sa čaká na rozohrávku, ale bude to kapitán Gašparík, ktorý pošle loptu späť do hry.

45

Nastavujú sa dve minúty.

44

Lopta v strede ihriska skončila u Trnovského, ale ten neprihral najpresnejšie a loptu stratil. Pár sekúnd a priamy kop pre hostí.

43

Tak toto bola veľmi zlá kľučka v podaní Fujáka. Ten si hodil loptu okolo Ntsogoa, ale ten bol jasné rýchlejší, navyše si svojou postavou pokryl loptu. V týchto sekundách sú pri lopte hostia – kombinácia v zadných radoch.

42

Rohový kop z pravej strany. Liptovský Mikuláš to tentokrát zahral na krátko po niekoľkých sekundách s efektom strely Lišivku, ktorý mieril k pravej tyči, ale brankár Malec bol pozorný.

41

Dunajská Streda to skúšala taktiež, ale ich rozohrávku zastavil v úniku domáci tím. Morong potiahol loptu na pravú stranu, poslal na Pastvu, ktorého prízemný center skočil rohovým kopom.

40

Až ku koncu prvého polčasu prichádza jedna z väčších šancí v tomto zápase. Liptáci prenikli po pravej strane, po kombinácia sa dostal do centru z pravej strany Lukáš Balluch. Lopta na zadnú tyč skončila na hlave Vlada Fujeka, ktorý tesne minul.

39

Prvý polčas je čisto zo strany na stranu a bez vážnych šancí. Liptáci sa snažil niečo vyprodukovať.

38

Stále pokračujeme v trende prelievaní hry zo strany na stranu. Liptovský Mikuláš sa dostal do útoku, ale na pravej strane zlyhal čo sa týka kombinácie na malom priestore. Dunajská bude rozohrávať aut na vlastnej polovici.

37

Liptovský Mikuláš je pri lopte. Kombinácia v zadných radoch a vzápätí prichádza aj útok na druhej strane. Hra sa teda prelieva zo strany na stranu, ale nakoniec útok Hošeka končí obranným zákrokom Latiaka.

36

Dunajská Streda v posledných sekundách zápasu kontroluje hru. Následná kombinácia v ich zadných radoch skončila centrom do útoku, kde Kucharčík posiela loptu do útoku.

34

Dobrá lopta Ntsoga po pravej strane, ktorý poslal do úniku Gereca. Autor prvého gólu tentokrát nezakončil, ale poslal nepríjemnú loptu pre malé vápno. Center neskončil žiadnou hrozbou, keď žiadne z hráčov nebol v útoku a Kubena z prvej odkopáva.

33

Stále sme nevideli jednu z vážnejších šancí v prvom polčase. Dunajská Streda mala problém s rozohrávkou a lopty sa na vlastnej polovici zmocnil Liptovský Mikuláš. Hra je po pár sekundách prerušená, faul Dunajskej pri rozohrávke súpera.

32

Lišivka zachytil rozohrávku súpera a nasleduje rýchli útok. Loptu cez stred potiahol Latiak, ktorý sa dostal až k veľkému vápnu súpera, lenže následná kolmica na ľavú stranu končí iba centrom Fujáka, ktorého prízemný center pokryl brankár Malec.

30

Liptovský Mikuláš si vybojoval loptu v strede ihriska, ale pri lopte Morong. Mladý hráč, ktorý je v Tatrane na hosťovaní z Trenčína spravil s loptou pár krokov a poslal loptu na Fujáka. Jemu však lopta odskočila a šanca sa končí.

30

Znovu je to chyba Kucharčíka, ktorý bol skoro pri druhom góle súpera. Všetko to začalo nepresnou rozohrávkou na pravú stranu z čoho súper šiel do brejku 2 na 1. Center z ľavej strany zakončil Hošek, ktorý pálil vysoko nad.

29

V týchto sekundách sú v súhrnnej kombinácii na vlastnej polovici hráči Liptovského Mikuláša. Latiak držal loptu na vlastnej polovici, poslal prihrávku na ľavú stranu, ale rovno na súpera. Našťastie Dunajská Streda mala problém v rozohrávke.

28

Stále je to o hre jedného tímu a uvidíme či sa to po tomto útoku zmení. Dunajská Streda prenikla po pravej strane, poslala loptu pred veľké vápno , kde Hošek prehral osobný súboj s Mizerákom.

27

Dunajská Streda zahráva priamy kop na vlastnej polovici. Dlhá lopta na súperovu polovicu a vzápätí sú znovu pri lopte. Nie však nadlho, keď Tatran mal opäť problém s rozohrávkou a dlhá lopta za obranu končí u brankára Maleca.

25

Druhé vynútenie striedanie v dnešnom zápase, tentokrát na strane hostí. Z ihriska odchádza Beňo, ktorého nahrádza Lénárth.

24

Postupný útok na strane Liptovského Mikuláša. Domáci hráči kombinovali na súperovej polovici, hru natiahli na ľavú stranu, odkiaľ prišiel prízemný center pred 16-tku a strela Lišivku z prvej, ktorá skončila vysoko nad.

23

Zatiaľ sme okrem gólovej šanci nič väčšie nevideli. Rozhodca v strede ihriska zavadza, ktorý našťastie dobre prihral. Kucharčík sa ocitol pri lopte a center na ľavú stranu, kde Morong s loptou nič veľké nevymyslel.

22

V strede ihriska prichádza veľa chýb. Teraz sa previnili hráči Tatranu, ktorí čelili útoku súpera. Center na pravú stranu a zasahuje Mizerák. Dunajská Streda bude zasahovať na pravej strane ihriska.

21

Viackrát sa nám hra prerušila. Liptovský Mikuláš mal problém s rozohrávkou, ale vzápätí to je faul na pre domácich hráčov. Dlhý center a do úniku sa dostal Morong, ktorý z kraja 16-tky minul bránu.

20

Z domácej tribúna sa ozýva "Tatran je najlepší." Uvidíme, v týchto sekundách prehráva a navyše je na odpis z druhej ligy. Smutným faktorom sú aj diváci, keď na dnešnom ihrisku v Okoličnom sa našla fakt iba hŕstka.

19

V posledných sekundách hry sú pri lopte viac hráči Liptovského Mikuláša. Dlhšia kombinácia bola v posledných sekundách v zadných radoch, keď center Kubenu skončil ofsajdom.

18

Na štadióne v Liptovskom Mikuláši nám svieti slnko, uvidíme či pomôže akcii Liptovského Mikuláša, keď aktuálne je pri lopte v strede ihriska Latiak. Jeho center na pravú stranu súper prerušil.

18

Ospravedlňujeme sa, ale v posledných sekundách sme mali problémy s internetovým pripojeným. Teraz je už všetko v poriadku a plno pokračujeme v zápase.

15

Dunajská Streda dala gól!
Hrubá chyba v zadných radov v podaní Dušana Kucharčíka, ktorý nešťastne poslal loptu na TOMÁŠA GERÁTA, ktorý prehodil Šupeja, ten nemal žiadnu veľkú šancu.

14

Hra sa prelieva zo strany na stranu. Liptovský Mikuláš napáda však veľmi vysoko a Dunajská sa snaží udržať loptu v zadných radoch.

13

Teraz sa hra spomalila. Liptovský Mikuláš začína s kombináciou z vlastnej polovice, ale vzápätí prichádza center zo zadných radov a hlavička obrancu Dunajskej.

12

Dobre vyzerala táto akcia Liptovského Mikuláša, ale tá sa vzápätí spomalila. Všetko to začalo Lišivkom, ktorý poslal nepresnú prihrávku na pravú stranu.

11

Ako sme spomínali. Z ihriska odchádza zranený Šupej a na jeho miesto nastupuje Mizerák. S obrancom Liptovského Mikuláša to vyzeralo vážne, keďže v rýchlosti si natiahol zadný stehenný sval.

8

Dobre potiahol hru po ľavej strane Morong, ten však nevycentroval do veľkého vápna, ale zasekol si loptu. Šupej nebude môcť pokračovať v hre!

7

Hra je prerušená. Po pravej strane šprintoval Šupej, ale ten si asi v rýchlosti niečo spravil zo zadným stehenným svalom. Hra je dlhšie prerušená a neviem či bude môcť Šupej pokračovať hre.

6

Tichý ale bol to útok. Kucharčík poslal dlhý krížny center na rozbehnutého Kubenu, ktorý sa dostal k lopte na ľavej osi ihriska, ale nakoniec z toho nebola veľká šanca.

6

Liptovský Mikuláš vytlačil súpera až na ich polovicu vzápätí prišla strata lopty hostí. Liptáci majú možnosť autového vhadzovania na pravej strane ihriska.

5

Zatiaľ sme videli iba úvody tlak Dunajskej Stredy za pomoci rohových kopov. Tentokrát smerovali center z ich polovice na 16-tku Tatranu, ale zatiaľ to je iba cez kombináciu, Tatran je dobre zorganizovaný.

4

Tatran sa nakoniec odhodlal k prvému útoku smerom k bráne súpera. Štandardná situácia na ich polovici sa zahrala na krátko a po pár sekundách prišiel aj center, lenže ten nenašiel bránu súpera.

3

Až po niekoľkých sekundách sa hráči Liptovského Mikuláša dokázali ubrániť a skoro to vyzeralo aj na útok. Po boji na pravej strany ihriska prichádza faul na Ballucha. Tatran azda prvýkrát pri zápase.

3

Rohový kop z pravej strany a po pár sekundách sa táto situácia bude opakovať. Center pred bránu a Kucharčík posiela loptu do bezpečia. Následne rohový kop z opačnej strany.

2

Nakoniec to nie je rohový kop, ale priamy. Po pár sekundách prichádza lopta pred malé vápno, ale tam po hlavičke Geráta zasahuje obrana súpera a uvidíme ďalší rohový kop.

2

V úvode zápasu sú pri lopte hráči hostí. Dunajská Streda sa snaží držať loptu a preniká po pravej strane. Vzápätí budeme svedkami prvého rohového kopu.
Úvodné zostavy:

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Šupej, Fukák, Lišivka (K), Balluch, Pastva, Morong, Trnovský.

FK DAC Dunajská Streda: Malec – Beňo, Božoň, Gerát, Gašparík (K), Gerec, Ntsogo, Sedlák, Majerník, Huber, Hošek.

Rozhodca: Šuniar – Jankovič, Špivak..

1

Stretnutie sa práve začalo.
Vážení športoví priatelia, vítam Vás pri prenose 31. kola druhej najvyššej slovenskej futbalovej ligy, v ktorej sa pozrieme na zápas 31. kola medzi MFK Tatran Liptovský Mikuláš a FK DAC Dunajská Streda. Prajem príjemný športový zážitok.

Na úvod prichádzame s dvoma dôležitými informáciami na oboch stranách. Povedzme si, že Dunajská Streda je už jasným tímom, ktorý postupuje do najvyššej slovenskej súťaže – Corgoň ligy, po tom ako v poslednom zápase vyhrala nad Dubnicou 1:0. Skontaktovali sme sa tak aj do Dubnice nad Váhom, priamo k nášmu manažérovi Petrovi Marienkovi, ktorý o zápase povedal: "Samotný zápas bol vyrovnaný, ale Dubnica bola o kus lepšia čo aj potvrdila na konečnom skóre. K postupu samozrejme gratulujem," udáva Peter Marienka. Sociálnymi sieťami sa tak rozbehli veľké diskusie kto však vypadne. Aktuálne ak sa pozeráme do tabuľky prihára to na troch miestach. To je v tíme Prešova, Trnavy a Bystrice. Späť však na domáci trávnik do Liptovského Mikuláša. V posledných dňoch preletela správa, že tréner Ján Karaffa na lavičke MFK Tatran Liptovský Mikuláš skončil a na jeho miesto prichádza Roman Vavrovič, bývalí tréner U-17 klubu Tatranu. "Vedením A mužstva v zostávajúcich zápasoch v boji o záchranu v II. lige bude poverený Roman Vavrovič, ktorý v klube doposiaľ trénoval mládežnícke družstvo kategórie U-17. Aj touto cestou chce vedenie MFK vyjadriť poďakovanie trénerovi Karaffovi za odvedenú prácu, za pozitívny vzťah ku klubu, zároveň mu popriať dobré zdravie, úspechy v trénerskej práci na novom," informovalo vedenie MFK Tatran Liptovský Mikuláš na vlastnej stránke.

Liptovský Mikuláš v poslednom zápase tvrdo bojoval o udržanie v druhej najvyššej súťaži, ale v dôležitom zápase proti Rimavskej Sobote nakoniec prehral výsledkom 2:1, keď o všetkom rozhodol prvý polčas a dva góly na strane súpera. V úvode zápasu to bolo ešte vyrovnané, ale Rimavská Sobota mala isté príležitosti a hlavne z priamych kopov, ktoré súper ľahko ponúkol. Tak aj prišiel prvý gól. Priamy kop z väčšej vzdialenosti skončil tečom Maleca a lopta do proti pohybu brankára Šavola. V závere polčasu ešte prišli góly na oboch stranách, tým sa zápas aj výsledkovo uzavrel.

Liptovský Mikuláš tak čaká ťažší boj, výhodu však má v tom, že Dunajská Streda má už po všetkom a možno uprednostní hráčov z lavičky.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš – DAC 1904 Dunajská Streda

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 70. Lišivka (pen.), 80. Tomko – 15. Gerát

Karty:   70. Ntsogo (DUN)

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kubena, Kucharčík, Latiak, Šupej, Fukák, Lišivka (K), Balluch, Pastva, Morong, Trnovský.

DAC 1904 Dunajská Streda: Malec – Beňo, Božoň, Gerát, Gašparík (K), Gerec, Ntsogo, Sedlák, Majerník, Huber, Hošek.

Rozhodčí: Šuniar – Jankovič, Špivak.