Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

FC Basilej – FC Kajrat Almaty

4:2

konec (3:0)

30.09.2021, 21:00 • St. Jakob-Park, Basilej (Švýcarsko) • Skupina H • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 1.53 4.53 6.01 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:6.
Druhý poločas byl úplně o něčem jiném, než ten první. Sice začal další brankou Basileje a už to zavánělo debaklem, jenže následně se Kajrat vzchopil a začal útočné tažení. Dokázala zaznamenal krásnou branku na 4:1 a k dalšímu snížení mu dopomohla penalta. Co se týče střel na branku, tak hosté dokonce Basilej nakonec i přestříleli. Taky domácí gólman musel mnohem častěji svému týmu zákroky pomáhat. A to vše i přes tak malé držení míče (70%-30%). Další gól už ale kazašský tým nepřidal a švýcarský tým tak dnes přidá do tabulky tři body. Nyní má na kontě čtyři, protože v úvodním zápase remizoval s Karabachem. Kajrat má jeden bod z úvodního duelu s Omonií. (22:56:54)

90+3

Konec zápasu.

90+2

Šušenačev vypálil tvrdě zpoza vápna. Jeho rychlá střela ale byla hodně nepřesná a tak míč skončil kdesi za brankou.

90+1

Utkání se vážně nedohrává v klidném tempu. Oba týmy hrají i v nastaveném čase v plném nasazení. Žegrova si vzal na starost rohový kop, který se následně bude opakovat.

90

Sudí i k tomuto zápasu nastaví nějaké ty minutky. Přesněji to tentokrát budou tři minuty.

89

Na opačné straně si zase skvělý zákrok připsal Lindner po střele Jana Vorogovského doprostřed branky.

88

Esposito nyní zahrozil velmi dobrou ránou z vnitřku velkého vápna! Pátý gól ale brankář hostů Pokatilov skvělým zákrokem jednoznačně odmítl.

87

Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Nebojša Kosović, přichází Artur Šušenačev.

86

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Dan Ndoye, přichází Jordi Quintillà.

85

Esposito, který v mládí oblékal také barvy Interu Milán, nyní sebral míč, protáhl ho do vápna a pálil. Jenže velmi nepřeesně.

84

Hovhannisjan se provinil nehezkým zákrokem na Palaciose a míč se stěhuje na kopačky domácích, tedy přesněji Pelmarda.

83

Ricardo Alves si vzal na starost rohový kop, který Kajrat dostal po předchozí útočné snaze. Moc zdařilá standardka to ale nebyla.

82

Nuraly Alip byl ve velké šanci ke skórování! Z velké dálky z ničeho nic napřáhl a poslal velmi nebezpečnou ránu na branku domácích, kterou ale zlikvidoval skvělý Lindner.

80

Po delší době se do útoku zakončeného hezkou střelou dostali i Švýcaři. Kasami pálil, ale jeho míč odmítl Pokatilov.

79

Žegrova se provinil dalším nepovoleným zákrokem, tentokrát proti Bagnackovi. Basilej ztratila dominanci ve hře a vypadá neklidně.

78

Ani nyní to Kajratu nevyjde. Vorogovskij byl moc rychlý a sudí mu odmával další ofsajd.

77

Dan Ndoye následně Dugaliiće poslal nehezkým faulem k zemi. Sudí okamžitě odpískal, žlutý kartonek ale tentokrát udělovat nebude.

75

Dugalić se dostal k další ráně, ale ani tentokrát nezamířil přesně. Jeho rána byla alespOň značně pohlednější, než ta předchozí.

74

Dugalić si přebral míč a z první pálil. Jeho rána ale opět nemíří na basilejskou branku.

73

Kajrat si vybojoval další rohový kop. Jeho útočné choutky sílí a s míčem se kolem vápna pohybuje stále častěji.

72

Jose Kante si nabíhal na dlouhý míč, který vyslal jeho spoluhráč, ale sudí na lajně okamžitě zvedl praporek a odpískal ofsajd.

70

A je z toho druhá branka Kajratu Almaty! Že by se utkání začalo dramatizovat? RICARDO ALVES každopádně na puntíku vůbec nezaváhal a s absolutním klidem míč poslal k pravé tyčce.

69

Toto bude penalta! Nasser Djiga dostal žlutou kartu a dostal svůj tým do nepříjemné situace.

68

Žlutou kartu dostává Nasser Djiga (FC Basilej).

65

65. José KANTE - 4:1

65

Tak přece jen se trefují i hosté, byla to tedy ale branka výstavní! JOSÉ KANTE si míč vyměnil s Kosovićem, aby mu spoluhráč kulatý nesmysl okamžitě vrátil. Následná otočka rána k tyči už byla jen třešničkou na dortu. Asistence: Nebojša Kosović.

64

Lang si vzal na starost rozehrávku po ofsajdu. Míč nasměroval k vápnu soupeře.

63

Kanté se snažil naběhnout na průnikovou přihrávku, ale byl až přespříliš rychlý a sudí mu odmával ofsajd.

62

Lang si vzal na starost volný přímý kop po faulu soupeře. Nic zajímavého z toho ale nebylo.

61

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Fabian Frei, přichází Wouter Burger.

60

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Arthur Cabral, přichází Sebastiano Esposito.

59

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Liam Millar, přichází Edon Žegrova.

58

Další úspěšný zákrok domácího gólmana! Tentokrát proti nebezpečné střele Kantého z kádru Kajratu.

56

Cabral se postaral o další ránu, ale tentokrát vůbec nebyl tak úspěšný, jako v šestnácté minutě, kdy míč dokázal dostat do branky.

55

Jeden z hráčů Basileje spadl v pokutovém území, těžko z dálky říci, jestli svým hereckým uměním a nebo zaviněním soupeře. Sudí ale penaltu nepíská.

53

Millar se provinil faulem na Kosoviće, který se rychle složil k zemi. Ricardo Alves se už staví na značku pro volný přímý kop.

52

Lindnerovi přibývá práce. Poljakov vypálil opět na branku, ale na gól zatím myslet nemůže. Domácí gólman je stoprocentní.

51

Vágner Love se dostal do další možnosti, ale míč zakončil opět jen do domácího brankáře. Ten si připisuje úspěšný zákrok.

50

Žlutou kartu dostává Fabian Frei (FC Basilej).

49

49. Dan NDOYE - 4:0

49

Tak tohle už zavání velkým debaklem! Basilej z kraje druhého poločasu přidává už čtvrtou branku. Skvěle při akci zapracoval Tavares, který následně i poslal průnikovku do malého vápna, kde už míč jen do odkryté branky doklepl DAN NDOYE. Asistence: Tomás Tavares.

48

Basilej se okamžitě dostala do tempa z předchozího poločasu a už zase točí soupeřovy hráče v jeho vlastním vápně.

46

Střídání v týmu FC Basilej: ze hřiště odchází Eray Cömert, přichází Nasser Djiga.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je za námi a skóre hovoří za vše. Kajrat začal dobře, ale po pěti minutách jeho snahy trochu opadly. Basilej převzala otěže a skórovala už v šestnácté minutě. Následně začala být v zápase hodně dominantní a druhá branka přišel už po dalších šesti minutách. Hosté si koledovali celý zbytek poločasu, který nakonec po další brance ve 40. minutě skončil 3:0.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Sudí k tomuto poločasu nastavuje ještě dvě minutky nad rámec základní hrací doby.

45

Kajrat Almaty se v posledních minutách začal směrem dopředu snažit. Dugalić vypálil tentokrát už na branku, ale vychytal ho Lindner.

43

Kajrat se nyní překvapivě dostal ke dvěma střelám. Tu první měl na svědomí Vágner Love, druhou Ricardo Alves. Ani jedna ale nemířila na branku.

42

Cabral se pustil do souboje s Bagnackem, kterého nakonec taky fauloval. Dugalić rozehrál přímý volný kop.

40

40. Michael LANG - 3:0

40

A je tu třetí gól domácího celku! A vstřelil ho stejný muž, jako předchozí branku. MICHAEL LANG obdržel vzdušný pas, parádně zpracoval, otočil se a okamžitě pálil. Míč si ještě do protipohybu brankáře srazil hostující hráč ve skluzu. Asistence: Fabian Frei.

39

Basilej si kopla už sedmý rohový kop v zápase. Tentokrát ale míč skončil pouze u soupeře.

38

Ndoye se opět pokusil vypálit z hranice pokutového území. Jeho střela ale skončila v Pokatilových rukavicích.

36

Liam Millar se provinil tvrdým faulem a míč tak putuje na kopačky soupeře.

35

Bagnack se pokusil poslat do brejku a následně samostatného úniku jednoho ze svých spoluhráčů, což mu ale skvěle postavená obrana nedovolila.

34

Palacios si vzal na starost další standardku domácích, ale ta mu nevyšla úplně podle jeho představ. Každopádně Kajrat poslal míč mimo a je z toho hned další roh.

33

Tentokrát si kulatý nesmysl vzal na starost Frei, který ho napálil z předvápnového prostoru dělovkou do nejbližšího hráče soupeřova týmu.

32

Nyní do vápna míč nacentroval Ndoye, ale přímo na kopačky fotbalistů z Kazachstánu. A tak se ohrožení branky konat nebude.

31

Další rozehrávku od praporku si na starost vzal tentokrát Matias Damian Palacios. Jeho centr byl docela zdařilý, nakonec ale přesto hosté odkopli.

30

Je za námi první půlhodinka hry a karty jsou jasně rozdány. Basilej předvádí perfektní a pohledný ofenzivní fotbal, což se o druhém týmu ale bohužel říci nedá.

29

Kajrat tedy zahrál rohový kop, který ale nebyl vůbec ideální a jeden z hráčů soupeře míč jednoduše vyhlavičkoval.

28

Po delší době se do útoku dostal i kazašský celek, který dokonce vybojoval standardku poté, co míč po odrazu domácího hráče utekl za vnější brankovou čáru.

27

Kasami si vytvořil prostor a snažil se vyslat spoluhráče do úniku. To se mu ale nepovedlo a přihrál míč přímo k protivníkovi.

26

Další rohový kop si vybojovali fotbalisté v modro-červených dresech. Ale tentokrát nedopadl tak úspěšně, jako předchozí. Míč byl poslán na kopačky soupeře.

25

Švýcarský celek kombinuje kolem velkého vápna množstvím krátkých pasů. Soupeřova obrana se rozkládá.

24

Domácí tým zápasu neskutečně dominuje. Hráči Kajratu se ani po výkopu skoro k míči nedostávají a zavání to dalším gólem.

22

22. Michael LANG - 2:0

22

Domácí tým zvyšuje svůj náskok! Po rohovém kopu se dostal k hlavičce jeden z hráčů Basileje. Ten hlavičkoval, ovšem gólman předvedl dobrý zákrok. Míč se však dostal k MICHAELU LANGOVI, jenž ho další hlavičkou zase poslal do branky. Bez asistence.

21

Basilej se dostala do dobré šance, ze které následně vytěžila alespoň rohový kop. Ten rozehrála nakrátko. Po chvíli se míč opět dostal za vnější brankovou čáru a standardka se bude opakovat.

19

Millar zkusil další centr do vápna, podobný jako při vstřelené brance. Tentokrát mu to ale vůbec nevyšlo.

18

Tvrdý zákrok, ovšem zcela v rámci pravidel předvedl jeden z hostujících stoperů. Fotbalista Basileje se jen bolestivě potácel k zemi.

16

A máme tu první branku zápasu, míč do branky soupeře dokázala dostat domácí Basilej. ARTHUR CABRAL si vyskočil na letící míč na hranici malého vápna a nádherně zakončil hlavičkou pod břevno. Asistence: Liam Millar.

14

Dobře to vypadalo s šancí Fabiana Freie, který se uvolnil a pronik mezi dva hráče soupeře. Po chvíli ho ale obránce doběhl a míč mu ukradl.

13

Žlutou kartu dostává Rade Dugalić (FC Kajrat Almaty).

12

Basilej si vypracovala dobrou příležitost, ta nakonec skončila rohovým kopem, ze kterého vzešel jen přetažený centr mimo pokutové území.

11

Jose Kante vypálil z hrany velkého vápna. Jeho střela šla ale hodně mimo branku, takže brankáře Lindnera opravdu neohrozila.

10

Deset minut je za námi a domácí zvyšují obrátky. Už se dostali i na větší procento držení míče a jsou často na útoční polovině.

8

Arthur se dostal do vápna a vyskočil si na míč. Následně ho hlavičkoval na svou kopačku a vypálil. Míč letěl mimo branku.

7

Do své první akce se dostala i Basilej. Nakonec ale míč skončil po autu a následné střele mimo branku.

5

Mikanović hodil hrozně dlouhý aut, skoro až k penaltovému puntíku. Tam ho zachytil Kante, ale od nohy mu nakonec míč odskočil mimo vápno.

4

Mikanović dostal parádní zadovku a sprintoval po pravém křídle. Nakonec ale slibně rozbíhající se akci zastavil soupeř přesným skluzem.

3

Kajrat zatím drží míč mnohem častěji na kopačkách. Do šancí se ale nedostává.

2

Úvodní výkop je za námi. Basilej oblékla klasickou modročervenou variantu, Kajrat Almaty dnes bude hrát v bílých dresech.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Basilej: Lindner – Lang, Cömert, Pelmard, T. Tavares – Kasami, Frei – Ndoye, Palacios, Millar – Cabral.
Náhradníci: Gebhardt, Nikolić – Burger, Djiga, S. Esposito, Fernandes, López, Males, Quintillà, Stocker, Xhaka, Žegrova.

FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Mikanović, Bagnack, Dugalić, Alip, Hovhannisjan – Kosović, D. Poljakov, R. Alves – Kante, Vágner Love.
Náhradníci: Ustimenko – Abiken, Alykulov, Kejler, Joao Paulo, Sejdachmet, Šušenačev, Ulšin, Usenov, Vorogovskij, Burančiev.

Rozhodčí: S. Attwell (Anglie).
FC KAJRAT ALMATY

Kajrat je v kazachstánské lize až na třetí pozici. Už má ale odehráno 22 utkání. Se ziskem 41 bodů ztrácí osm bodů na Tobol a devět na vedoucí FC Astanu. Za dvaadvacet utkání ovšem Kajrat inkasoval docela málo branek – pouze devatenáct. Přitom jich vstřelil šestačtyřicet. V prvním kole konferenční ligy se utkal s Omoniou a zápas také dopadl bezbrankovou remízou.

Týmy Basilej a Kajrat Almaty spolu ještě v historii nikdy nehrály.

Forma (liga): R – V – P – V – R

Poslední zápasy (liga):
Šachtar – Kajrat 1:1
Basilej – Kyzylzhar 1:0
Ordabasy – Kajrat 2:1
FC BASILEJ

Basilej dominuje švýcarské lize. Z osmi zápasů získala osmnáct bodů a před druhými Young Boys má náskok čtyři body. Za osm zápasů navíc inkasovala pouze sedm branek, zatímco jich 22 vstřelila. V prvním zápase konferenční ligy pak Basilej remizovala bez branek venku s Karabachem.

Forma (liga): V – V – R – R – R

Poslední zápasy (liga):
Basilej – Curych 3:1
St. Gallen – Basilej 0:2
Lugano – Basilej 1:1
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

FC Basilej – FC Kajrat Almaty

4:2

konec (3:0)

Zpět na online

Branky: 16. Cabral (Millar), 22. Lang, 40. Lang (Frei), 49. Ndoye (T. Tavares) – 65. Kante (Kosović), 70. R. Alves (pen.)

Karty:   50. Frei (BAS), 68. Djiga (BAS) – 13. Dugalić (KAL)

Držení míče: 70 % : 30 %.
Střely na branku: 8:9. Střely mimo: 4:5. Rohy: 9:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:6.

FC Basilej: Lindner – Lang, Cömert (46. Djiga), Pelmard, T. Tavares – Kasami, Frei (61. Burger) – Ndoye (86. Quintillà), Palacios, Millar (59. Žegrova) – Cabral (60. S. Esposito).
Náhradníci: Gebhardt, Nikolić – Burger, Djiga, S. Esposito, Fernandes, López, Males, Quintillà, Stocker, Xhaka, Žegrova.

FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Mikanović, Bagnack, Dugalić, Alip, Hovhannisjan – Kosović (87. Šušenačev), D. Poljakov, R. Alves – Kante, Vágner Love.
Náhradníci: Ustimenko – Abiken, Alykulov, Kejler, Joao Paulo, Sejdachmet, Šušenačev, Ulšin, Usenov, Vorogovskij, Burančiev.

Rozhodčí: S. Attwell (Anglie)