Menu

Fotbal

Evropská liga

Legia Varšava – Leicester City

1:0

konec (1:0)

30.09.2021, 18:45 • Stadion Wojska Polskiego, Varšava • Skupina C • Michal Nussbauer

Tipsport: 6.5 4.03 1.57 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9. (20:48:30)
Fotbalový večer ve Varšavě je u konce! Domácí po poctivém, týmovém výkonu, který byl podpořen fantastickou kulisou v podání fanoušků, berou tři body díky Emreliho brance ze 31. minuty, a dostávají se tak na první místo skupiny C! Leicester se naopak s jedním jediným bodem krčí u samého dna tabulky.

Ve druhé půli měl určitě opticky více ze hry anglický celek – většina akcí ale skončila na velice poctivě postaveném obranném bloku Legie. I tak si ale Leicester vytvořil několik příležitostí ke skórování – tou největší byla určitě hlavička Jannika Vestergaarda po rohu Dewsbury-Halla ze 66. minuty, která ale ztroskotala na fantastickém reflexivním zákroku gólmana Miszty, jenž tak ve svých devatenácti letech ozdobil svoji evropskou premiéru čistým kontem. V závěru pak hrozili z brejků idomácí – Kastratiho po jeho elegantním sólu ale vychytal Schmeichel, a Pekhart v dobré šanci zamířil nad.

Další kolo Evropské Ligy znamená pro dnešní vítěze výzvu v podobě italské Neapole, Leicester se bude snažit napravit svoji reputaci na hřišti moskevského Spartaku. Tímto se s Vámi chci rozloučit – doufám, že jste si dnešní zápas užili a přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Asi poslední možnost změnit skóre měl na kopačce Madisson po přiťuknutí Barnese, jeho levačka ale mířila vysoko nad.

90+4

Série centrů zleva v podání hráčů v modrém – Barnesův první byl zblokován, Thomasův následný pokus také. Další pobídka opět v podání Barnese byla moc dlouhá, a gólman Miszta vykopává.

90+4

Žlutou kartu dostává Filip Mladenović (Legia Varšava).

90+3

Lookman se snažil efektní patičkou poslat do šance Tielemanse, tomu ale nepřál odskok a Legia tak odklízí.

90+3

Leicester kontroluje míč, podobně jako ve většině druhé půle.

90+2

Barnes prostrčil míč do vápna na nabíhajícího Maddisona, jehož bodlo ve skluzu mířilo jen do boční sítě!

90

90. Lirim Kastrati (LEG)

90

Další spálená šance Legie! Maddison při pokusu vymodlit si přímý kop ztratil míč, a na následnou kolmici si opět nabíhal Kastrati. Nesobecky pak vyzval k zakončení Pekharta, jenž ale z velmi dobré pozice přestřelil odkrytou branku. Nutno ale dodat, že mu střelecký úhel dobře zmenšil Vestergaard,

88

Obrovská šance domácích! Na kolmici Lopese si naběhl Kastrati, a prosmýkl se mezi Vestergaardem a skluzujícím Söyüncem přímo před Schmeichela! Ten ale proti jeho střele zblízka na přední tyč vytáhl fantastický zákrok, jímž srazil balon na tyčku!

88

Faul českého reprezentanta na Thomase oceněn žlutou kartou.

87

Legia si teď konečně mohla užít alespoň malou chvíli na míči.

85

Následný centr zleva poslal Maddison jen do rukavic Miszty.

85

Obrovská šance hostí! Na parádní kolmici Tielemanse doprava si naběhl Castagne, a jeho tečovaná zpětná přihrávka doputovala až k Maddisonovi na úroveň penalty. Ten se dostal po krátké kličce k zakončení levačkou, které sice překonalo Misztu, ale jeden z domácích obránců vykopl míč, pomalu skákající do branky!

84

Barnes teď zkazil jednoduchou přihrávku na Thomase, vhazují domácí.

84

Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Mahir Emreli, přichází Tomáš Pekhart.

84

Žlutou kartu dostává James Maddison (Leicester City).

Legia Varšava – Leicester City

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 31. Emreli (Josué)

Karty:   52. Josué (LEG), 84. Emreli (LEG), 88. Pekhart (LEG), 90+4. Mladenović (LEG) – 20. Thomas (LEC), 84. Maddison (LEC)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 14:9.

Legia Varšava: Miszta – Jędrzejczyk, Wieteska, Nawrocki – M. Johansson (78. Abu Hanna), Slisz, Charatin, A. Martins (70. Kastrati), Mladenović – Josué (83. R. Lopes) – Emreli (84. Pekhart).
Náhradníci: Tobiasz – Abu Hanna, Çelhaka, Hołownia, Kastrati, Kostorz, R. Lopes, Muci, Pekhart, Y. Ribeiro, Rose, Skibicki.

Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey (78. Lookman), Vestergaard, Söyüncü – Tielemans – Castagne, Soumaré, Dewsbury-Hall (67. Maddison), Thomas – Ayoze Pérez (67. H. Barnes), Daka (82. Vardy).
Náhradníci: Jakupović, D. Ward – Albrighton, H. Barnes, Benković, Bertrand, Choudhury, Maddison, Lookman, Vardy, R. Pereira.

Rozhodčí: Bebek – Pataki, Zobenica