Menu

Fotbal

Evropská liga

AC Sparta Praha – Glasgow Rangers

1:0

konec (1:0)

30.09.2021, 18:45 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Skupina A • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 2.62 3.33 2.93 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:14. (20:40:19)
Za obrovského aplausu dětského obecenstva Sparta na Letné poráží skotského mistra Rangers FC 1:0 brankou Dávida Hancka z 29. minuty.

Sparta měla po velkou část druhého poločasu územní převahu a dokázala si vypracovat i obrovské šance, které ale především Lukáš Haraslín zahazoval. Hosté pak dohrávali zápas bez vyloučeného Glena Kamary a byť se v závěru dostali do tlaku, tak šance si během zápasu vypracovali jen z ofsajdů.

Ve druhém utkání skupiny A Lyon jasně dominoval nad Bröndby Kodaň, byť svoji obrovskou převahu využil až ve druhém poločase, po výhře 3:0 je ale v čele skupiny a Sparta bez inkasované branky je druhá se čtyřmi body o tři před Bröndby, Rangers zůstávají bez bodu poslední.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Zřejmě závěrečný rohový kop skotského týmu končí faulem na Dávida Hancka, po odkopu Florina Nity by rozhodčí Palabiyik měl brzy zápas ukončit.

90+4

K velké radosti obecenstva Tavernierův rohový kop odhlavičkoval Michal Sáček, brzy však následuje další roh.

90+3

Ianis Hagi v souboji s Filipem Panákem vybojoval rohový kop, byť se sparťanský zadák diví rozhodnutí sudích.

90+3

Nastavený čas už se přehoupl do své druhé poloviny, Spartě se stále daří držet těsné vedení.

90+2

90+2. Vzrušení zbytečné, Sakala byl v ofsajdu

90+2

Vzrušení před sparťanskou brankou! Aktivní Tavernier připravil výbornou pozici pro Sakalu, jeho prudkou ránu Nita vyrazil před sebe, Tavernierova dorážka pak mířila mimo branku, rozhodčím však neunikl Sakalův ofsajd a zpětně jej odmávali.

90+1

90+1. Šáček v těžké pozici netrefil míč ideálně

90+1

V úvodu čtyřminutového nastavení Michal Sáček vysunul do volného prostoru na levém křídle Dávida Hancka a naběhl si na jeho zpětnou přihrávku před branku, v pádu ale nedokázal branku trefit.

90

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Bořek Dočkal.

89

James Tavernier se na pravém křídle nadechl k výbornému průniku, který zakončil nebezpečnou přihrávkou před branku, hostům se ale nepovedlo dostat se do zakončení.

88

Rangers na chvíli hráli na útočné polovině, pak se ale míče po jejich nepřesné rozehrávce ujal Adam Hložek, tomu se ale nepovedlo vysunout do brejku Václava Drchala a jen odevzdal balón zpět soupeři.

87

Jakub Pešek si našel palebnou pozici u hranice pokutového území, pokus levačkou se mu ale vůbec nepovedl a jen se dokutálel k McGregorovi.

86

Sparťané si dlouhé desítky sekund přihrávají na útočné polovině, oslabený soupeř se moc nesnaží napadat jejich rozehrávku.

85

Ondřej Čelůstka u postranní čáry výborně ustrážil Alfreda Morelose, právě od kolumbijského útočníka se pak míč odrazil do zámezí a vhazování se ujme Dávid Hancko.

83

Čelůstkův nákop hledající Václava Drchala nabral příliš vysoký odskok a pro míč si jednoduše doběhl Allan McGregor.

AC Sparta Praha – Glasgow Rangers

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 29. Hancko (Pešek)

Karty:   43. Wiesner (SPA), 71. Haraslín (SPA) – 42. Kamara (RFC), 67. F. Sakala (RFC)   74. Kamara (RFC)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:14.

AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka, Hancko – Pavelka (C), Sáček – Pešek, Hložek (90. Dočkal), Haraslín (75. Moberg Karlsson) – Minčev (69. Drchal).
Náhradníci: Heča, Kotek – A. Gabriel, Dočkal, Drchal, Karabec, Štetina, Moberg Karlsson, Pulkrab, Polidar, Vindheim, Vitík.

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C), Bassey, Balogun, Barišić – S. Davis, Bacuna (38. Hagi), Kamara – Roofe (66. Morelos), F. Sakala, Aribo (77. Lundstram).
Náhradníci: Robby McCrorie, McLaughlin – Arfield, Hagi, Kelly, Lundstram, McClelland, S. Wright, Morelos, Patterson.

Rozhodčí: Palabiyik – Sesigüzel, Olguncan (vš. Turecko)

Diváci: 10 879