Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

SBV Vitesse Arnhem – Stade Rennes

1:2

konec (1:0)

30.09.2021, 21:00 • GelreDome, Arnhem • Skupina G • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.6 3.54 2.08 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto dramatu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:59:59)
Statistiky:
Střely na bránu: 7 – 4
Střely mimo: 8 – 7
Držení míče: 44 % – 56 %
Rohové kopy: 4 – 3
Ofsajdy: 1 – 1
Fauly: 15 – 17
Žluté karty: 4 – 6
Červené karty: 0 – 1.
Vitesse touto porážkou padá v tabulce skupiny G na třetí místo. Rennes se posunulo na první příčku, kdežto první flek patří se stejným počtem čtyř bodů favorizovanému Tottenhamu.
Velké drama na stadionu GelreDome končí radostí v zaplněném sektoru Rennes. To na trávníku otočilo nepříznivý stav a v deseti vyválčilo cennou výhru 2:1. Do nějaké 52. minuty to vypadalo lépe s Arnhemem, který byl díky projektilu Witteka o jeden gól napřed. Pak ale Schubert zavinil penaltu. Guirassy ji proměnil a střídající Sulemana v 70. minutě rozhodl o triumfu francouzského klubu. Ten si Rennes ještě muselo zasloužit, po vyloučení Badého zdárně odolávalo velkému tlaku.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Hostům zatrnulo. Gomis neudržel v rukou vysoký nákop. Kolem něj bylo hned několik hráčů Arnhemu, ale ti už nepočítali s možností hlavičky. Prázdná brána zůstala nedobyta.

90+7

Na další roh Witteka přišel také Schubert. Ani do zelené barvy oděný gólman ale nepomohl vytvořit nějaké zakončení.

90+6

Domácí tlak graduje celou sérií rohových kopů. Rennes s vypětím všech sil odolává, zbývá mu ubránit necelé dvě minuty.

90+5

Openda byl ve změti těl zablokován. Mnohem lépe se z dorážky opřel do balonu Tronstad, ale Gomis kriticky důležitým zákrokem vytěsnil balon mimo bránu.

90+4

Wittek se propojil s hlavou Rasmussena. Gomis na první pohled neškodnou hlavičku neudržel, Arnhem má k dispozici rohový kop.

90+3

Terrier provedl trochu smolný faul. Před střetem s Opendou sám podklouzl. Tak jako tak se bude chystat standardka z levé strany.

90+2

Tchaouna se sotva vrátil na hřiště a už se zase svíjí v bolestech. Assignon se mezitím dostal do potyčky s Berem. Oba dostávají žluté karty.

90+1

Tomáš Hájek se rozhodl hlavičkovat i přes dost nevýhodné postavení. Prudce letící balón o několik metrů neusměrnil mezi tři tyče.

90

Opakované polehávání se fotbalistům Rennes moc nevyplatilo. Rozhodčí všechny prodlevy poctivě sečetli a nastavili nad rámec druhé půle sedm minut!

89

Když se opět schylovalo k domácímu autu, tak se mimo hlavní dění zase skácel k zemi Tchaouna. To už se zaplněným ochozům vůbec nelíbí.

88

Terrier vystihl přihrávku na kraj hřiště. Po vhazování se domácí stěhovali doprava, jenže Manhoef tam zfauloval Martina.

87

Rasmussenův nákop z půlky si vytažení fotbalisté Vitesse nepřevzali. Pro míč si musí dojít zpátky k vlastní šestnáctce.

85

Množí se záběry na polehávající fotbalisty v červenočerném. Nyní takto narušil domácí tlak Tchaouna, který už toho má plné zuby.

84

Po Badého vyloučení Rennes logicky přepnulo do defenzivnějšího módu. Zbývající minuty asi budou o dobývání zformovaného bloku.

SBV Vitesse Arnhem – Stade Rennes

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 30. Wittek (Openda) – 54. Guirassy (pen.), 70. Sulemana (Tchaouna)

Karty:   47. Tronstad (ARN), 61. Hájek (ARN), 68. Openda (ARN), 90+2. Bero (ARN) – 10. Santamaría (REN), 35. H. Traoré (REN), 45+1. Bourigeaud (REN), 56. Badé (REN), 90+2. Assignon (REN)   73. Badé (REN)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:17.

SBV Vitesse Arnhem: Schubert – Dasa, Doekhi (C), Rasmussen, Wittek – Bero, Bazoer (58. Hájek), Tronstad – Openda, Frederiksen (71. Darfalou), Gboho (71. Manhoef).
Náhradníci: Houwen – Darfalou, Oroz, Hájek, Von Moos, Domgjoni, Yapi, Buitink, Vroegh, Cornelisse, Huisman, Manhoef.

Stade Rennes: A. Gomis – H. Traoré (C) (72. Assignon), Badé, Aguerd, Truffert – Tait (72. Martin), Santamaría, Bourigeaud (46. Sulemana) – Laborde (46. Terrier), Guirassy (77. Omari), Tchaouna.
Náhradníci: Salin, Alemdar – Terrier, Sulemana, Abline, Diouf, Assignon, Omari, Meling, Ugochukwu, Martin, Tel.

Rozhodčí: Clancy – McGeachie, Connor (SCO)