Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Španělsko – USA

5:14

konec (1:4, 3:3, 0:5, 1:2)

07.08.2021, 09:30 • Tatsumi Water Polo Centre • Finále • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Konec

02:04

Po dlouhé době se trefily ještě i Španělky. Z pravé strany míč středem do branky dostala Elena Ruizová. Je to už ale jen kosmetická úprava na 5:14.

02:21

Melissa Seidemannová ihned nové brankářce hned poslal jeden dáreček. Dostala se do nehlídané pozice a parádně gólmanku propálila středem – 4:14.

05:23

Madeline Musselmanová už na kontě dnes má vícero gólů. Nyní přidává další. Z levé strany obstřelila vrchem brankářku Ramosovou a USA vede už 13:4.

00:07

A ještě jedna branka před koncem! Postarala se o ni Aria Fischerová v přesilové hře sedm sekund do sirény. Z levého křídla dostala míč do středu a pěkně ho poslala pod víko. Američanky se tedy ujímají už osmibrankového vedení a dnešní zápas už s největší pravděpodobností vyhrají – 4:12.

01:01

Stephanie Haralabidisová si vzala penaltu na starost a jednoduše ji proměnila. Míč poslal tvrdě po vodě do pravé dolní části branky – 4:11.

02:28

Kaleigh Gilchristová zaznamenala druhou branku v utkání. Byla sice nejdále od branky, ale to ji absolutně nerozhodilo a vyslal krásnou, ovšem velmi tvrdou ránu do levé části branky pod víko – 4:10.

06:34

USA pokračuje v navyšování, nyní už je zase v pětibrankovém vedení. Postarala se o to Aria Fischerová, která využila skvělého obloučku od spoluhráčky z levé strany. Následně míč už jen vmetla doprostřed branky – 4:9.

07:24

První gól padl velmi rychle. Alys Williamsová využila výhodu extra hráčky a ze středu vypálila parádní střelu doprava pod víko – 4:8.

00:38

Mica García Godoyová udeřila znovu! Vystartovala proti Johnsonové, která okamžitě vystartovala zase proti ní. Americkou brankářku ale skvěle obhodila a opět tak snižuje – 4:7.

01:56

Netrvalo to ale tak dlouho a Američanky přidaly další gól. Madeline Musselmanová zakončila skvělou kombinaci před brankou střelou o vodu pod ruku Ramosové – 3:7.

02:24

Bea Ortizová využívá konečně přesilovou hru! Sekundu před jejím koncem posílá krásný míč do pravé šibenice a snižuje rázem na rozdíl tří branek – 3:6.

03:25

Tak konečně se trefily o pólařky z Pyrenejského poloostrova. Maica García Godoyová dostala velmi dobrý oblouček přímo před brankářku a ten prodloužila nad její hlavou až do branky – 2:6.

05:48

Naopak Američanky v přesilovce trestají! Kaleigh Gilchristová dostala přihrávku na střed, několikrát naznačila, rozhýbala gólmanku a nakonec jí míč poslal přímo do protipohybu k pravé tyči – 1:6.

06:52

Makenzie Fischerová zaznamenává další gól USA! To už nyní vede o čtyři branky! Foscherová dostala křižnou přihrávku od pravého rohu, míč vypálil přímo z první a bombou propálila Ramosovou ve středu branky – 1:5.

00:01

Tak tohle je obrovská smůla pro Španělky! Rachel Fattalová proměňuje útok jednu sekundu před sirénou! Dostala parádní oblouček z beka, okamžitě napřáhla a vypálila do pravá části branky, kam Ramosová nemohla dosáhnout 1:4.

00:43

Madeline Musselmanová využila dvojnásobnou přesilovku. Dopalavala si k levé tyči, kde neměla moc prostoru. Proto naznačila přihrávku a následně o vodu dopravila míč do malé skulinky právě u tyče – 1:3.

02:15

Roser Tarrago Aymerichová snižuje! Neskutečná rána od hráčky, která byla brance nejvzdálenější. Míč namířila přímo do růžku a nedala gólmance USA šanci – 1:2.

03:36

USA jde do dvoubrankového vedení! Margaret Steffensová se dostala za obranu protivnic, kde předtím obdržela parádní pas. O vodu míč poslal do pravé části branky a gólmanka Ramosová neměla nárok – 0:2.

07:33

Ta to je raketový start Američanek! Alys Williamsová se s tím nepárala, nehledala žádné pozice ani spoluhráčky na přihrávku, prostě vyskočila nad hladinu a vypálila do levé části branky – 0:1.

Španělsko – USA

5:14

konec (1:4, 3:3, 0:5, 1:2)

Zpět na online


Rozhodčí: Nenad Peris (CRO), Sebastien Dervieux (FRA)

Statistiky:
Sestavy

Španělsko: Ester Ramosová, Sanchez Gonzálezová – Espar Llaquetová, Ortizová, Tarrago Aymerichová, Ruizová, Gonzalez Lopezová, Bachová, Penaová (C), Forca Arizaová – Leitonen Arronesová, García Godoyová

USA: Johnsonová, Longanová – Musselmanová, Fattalová, Steffensová (C), Williamsová, Hauschildová, Haralabidisová, Gilchristová – Fischerová, Seidemannová