Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Čína – Kanada

7:16

konec (3:4, 2:5, 1:4, 1:3)

07.08.2021, 02:30 • O 7. - 8. místo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (03:37:20)
Souboj o konečné sedmé místo turnaje vodního pólařek žen měl hladký průběh. Kanaďanky si vytvořily náskok hned v úvodu a postupně jej navyšovaly víc a víc. Číňanky ve hře nepůsobily zle, ale sráželo je až příliš velké množství neproměňování šancí, zatímco soupeřky dnes v této statistice vynikaly. Ze sedmým místem tedy z Tokia odjede Kanada, Čína se musí spokojit s osmou příčkou.

Konec zápasu.

32

Kelly McKeeová počkala na pohyb brankářky a mířila chytře do jejího protipohybu. Avšak moc přesně, trefila totiž tyčku.

32

Na druhé straně ještě jeden zákrok i pro Claire Wrightovou. Vychutnala si pokus Wang Chuan z velkého úhlu, udržela ho v levé ruce.

31

I když Kyra Christmasová dobrou kanadskou střeleckou úspěšnost nepotvrdila. Z pravé strany vystřelila přímo do gólmanky.

31

Rozběhly se poslední dvě minuty zápasu a o vítězkách už dlouho není pochyb. Kanada není o tolik lepší, ale je výrazně efektivnější.

30

Kanaďanky znovu hrály oslabení, i v tomto případě si ovšem skvěle poradily. Emma Wrightová nepustila k zakončení Čang Ťing.

30

Početní převaha sehraná skvěle, ale opět chyběla gólová tečka. Wang Chuan ve stoprocentní šanci napálila pouze gólmanku.

29

Střela z velké dálky neměla žádnou šanci na úspěch. Zakončení Čang Tan-i navíc lehce tečovala mimo bránu McKeeová.

29

Kanada právě vstřelila branku!

EMMA WRIGHTOVÁ využila více volného prostoru na střelu. Rychle si rozmyslela střelu a poslala ji o vodu k levé tyči, Šen I-neng na míč nedosáhla – 7:16.

28

Akce čínských hráček ještě chvíli pokračovala, ale gólové vyvrcholení neměla. Tentokráte Claire Wrightová moc dobře věděla, jak proti střele Wang Chuan zasahuje.

28

Přesilovka rovněž pro Čínu, jejich soupeřky tuto situaci přestály jen s velkým štěstím. Zakončení Čang Ťing se totiž od hlavy obránkyně odrazilo do hlavy brankářky.

27

Kanada právě vstřelila branku!

Výhodu početní převahy přetavila v patnáctý zásah JOELLE BEKHAZOVÁ. Svižný projektil hodila do pravého horního rohu – 7:15.

27

Šen I-neng dnes chytá velmi dobře, ale její spoluhráčky ji často dostávají do neřešitelných situací. Nyní konečky prstů na pravé ruce vytěsnila pokus Emmy Wrightové.

26

Zabraly a soupeřky k zakončení nepustily. Claire Wrightová v bráně jen sledovala, jak Christmasová blokuje pokus Niou.

26

Rozhodčí pustily situaci, kdy to vypadalo na faul Čang Ťing. Kanaďanky se hodně zlobí, ale měly by spíše zabrat do defenzivy.

25

Čína právě vstřelila branku!

Povedená střela ČANG ŤING, byť jde už jen o pouze o kosmetickou úpravu. Wrightovou dokonale zaskočila střela o vodu – 7:14.

25

Kanada právě vstřelila branku!

Závěrečná osmiminutovka odstartovala úspěšnou přesilovou hrou Kanady. KELLY MCKEE se také chtěla zapsat na střeleckou listinu a střelou do levé šibenice se jí to podařilo – 6:14.

Čína – Kanada

7:16

konec (3:4, 2:5, 1:4, 1:3)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Čína: Wang Sin-jen - Mej (C), Siung, Niou, Čaj, Lu, Wang Chuan, Teng, Čang Tan-i, Čchen, Čang Ťing, Šen. Trenér: Petar Porobić.

Kanada: Vulpisiová - McKeeová, Crevierová, Wrightová, Eggensová, Sohiová, Bekhaziová, Lemayová-Lavoieová, McKelveyová, Christmasová, Paulová, la Rocheová.


Rozhodčí: Johsonová (USA), Cuzakiová (JPN).