Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Španělsko – USA

5:14

konec (1:4, 3:3, 0:5, 1:2)

07.08.2021, 09:30 • Tatsumi Water Polo Centre • Finále • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Utkání je za námi! Zlatou medaili tedy vybojovaly pólařky Spojených států amerických. Ty v zápase dominovaly od začátku až do konce. Už v první třetině si vytvořily tříbrankový náskok, který po celý zápas už nikdy nebyl menší. Právě naopak, ve třetí čtvrtině, která byla z pohledu USA nejlepší, nasázely pět branek a zvýšily vedení na osm gólů. Španělky za poslední dvě čtvrtiny skórovaly jen jednou a zbyla na ně tedy stříbrná medaile, což je ale i tak obrovský úspěch. (10:37:29)

Konec

00:36

Lopezová ještě zkusila otestovat pozornost nové americké gólmanky v posledních minutách, ovšem ta byla připravená a míč zastavila.

02:04

Po dlouhé době se trefily ještě i Španělky. Z pravé strany míč středem do branky dostala Elena Ruizová. Je to už ale jen kosmetická úprava na 5:14.

02:21

Melissa Seidemannová ihned nové brankářce hned poslal jeden dáreček. Dostala se do nehlídané pozice a parádně gólmanku propálila středem – 4:14.

02:35

Stejný krok i na straně Američanek. Ashleigh Johnsonová, která dnes neskutečně v brance čarovala je OUT, místo ní přichází Amanda Longanová.

02:35

Španělsko ještě na poslední minuty mění gólmanku. Do branky nyní jde Maria Elena Sanchez Gonzalezová.

02:35

Nyní si poprvé oddechový čas berou i Američanky. Pravděpodobně chtějí jen vydechnout před finálním náporem Španělek, pokud nějaký bude.

02:50

Judith Forca Ariazaová je nejpilnější střelkyní pyrenejských pólařek v poslední čtvrtině. Ovšem ještě nezaznamenala gól.

03:09

Nyní měla na ruce další branku Rachel Fattalová, ale míč poslala těsně mimo španělskou svatyni.

03:27

Makenzie Fischerová v přesilové hře pálil z dobré pozice, ale Ramosová se tentokrát vyráhla a míč zlikvidovala.

04:09

Španělský útok ale neskončil ani střelou, po nepřesné přihrávce Margaret Steffensová ukradla míč a sama se pustila do útoku.

04:21

Před dvojnásobným vyloučením na straně USA si ještě Španělský trenér bere timeout.

05:03

Zmar Španělek pokračuje, Forca Arizaová opět trefuje pouze tyčku americké branky.

05:23

Madeline Musselmanová už na kontě dnes má vícero gólů. Nyní přidává další. Z levé strany obstřelila vrchem brankářku Ramosovou a USA vede už 13:4.

06:48

Judith Forca Ariazaová se napřáhla a poslal na branku brutální dělovku. Ta ale mířila pouze do tyčky.

07:05

Američanky zaznamenaly dvojnásobné vyloučení a dávají tak velkou příležitost soupeřkám snížit

07:34

Tarrago Aymerichová se okamžitě ujal střely poté, co Španělky dostaly přesilovku. Jenže jí opět gól zmenožnila Johnsonová.

08:00

Poslední dnešní sprint o míč poprvé vyhrály Španělky. Přesněji ho tedy vyhrála Roser Tarrago Aymerichová.

Španělsko – USA

5:14

konec (1:4, 3:3, 0:5, 1:2)

Zpět na online


Rozhodčí: Nenad Peris (CRO), Sebastien Dervieux (FRA)

Statistiky:
Sestavy

Španělsko: Ester Ramosová, Sanchez Gonzálezová – Espar Llaquetová, Ortizová, Tarrago Aymerichová, Ruizová, Gonzalez Lopezová, Bachová, Penaová (C), Forca Arizaová – Leitonen Arronesová, García Godoyová

USA: Johnsonová, Longanová – Musselmanová, Fattalová, Steffensová (C), Williamsová, Hauschildová, Haralabidisová, Gilchristová – Fischerová, Seidemannová