Menu

Další

Olympijské hry - Box

48 - 51 kg: Finále (ženy)

Vítěz: S. Krastevová (BUL)

konec

07.08.2021, 07:15 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Stojka Krastevová vítězí 5:0 na body a je zlatou olympijskou medailistkou! Cakirogluová odjede z Tokia se stříbrem. A bronz berou domácí Namikiová a Tchajwanka Chuang. (07:32:37)
Turecká boxerka ještě před vyhlášením výsledků tleská. Je si vědoma, že dnes to nebyl její den a na soupeřku neměla.

Finále skončilo.
V závěru přeci jen Cakirogluová trochu ožívá, ale místo souvislého tlaku opět couvá.
Povedený levý hák od Krastevové, které právě takové výpady v průběhu utkání sbírají ony klíčové body u rozhodčích.
Cakirogluová stále boxuje možná až s přílišným respektem. Jako by si myslela, že jí tento styl stačí a ve finále vede. Celkově se ale nejedná o příliš pohledný box.
Druhé kolo získala v poměru 4:1 Krastevová a pokud se nestane nic neočekávaného, bude olympijskou šampionkou.
Bulharka nadále krouží kolem své soupeřky jako sup kolem kořisti. Není to ale snadné projít přes obranu soupeřky, která navíc umí hodně tvrdě trefit cíl. A to pocítila i Krastevová.
Aktivnější Krastevová, která se snaží vyvíjet tlak svým přistupováním proti opatrně boxující Turkyni, získává první kolo pro sebe.
Cakirogluová předvádí hodně rychlé kombinace, kterými zahání Krastevovou vždy o krok, dva nazpět.
Úvod zápasu přináší hodně taktizování a opatrnějšího boxu z výraznějšího odstupu. Střed ringu drží Bulharka, která se postupnými krůčky přibližuje, ale soupeřka se snaží ji držet od sebe.

Finále zahájeno.
Boxerky míří k ringu.
Buse Naz Cakirogluová
Stříbrná z mistrovství světa 2019 a dvojnásobná evropská šampionka Buse Naz Cakirogluová bude favoritkou finálového duelu. V úvodním kole jí sice nadělala spoustu problémů Rachimovová z Uzbekistánu, ale v dalších dvou zápasech své sokyně jasně porazila vždy v poměru 5:0.
Stojka Željažkova Krastevová
Bulharská boxerka obsadila páté místo na olympiádě v Londýně, naopak v Riu nestartovala. Je stříbrná z mistrovství světa v letech 2016 a 2018 a rovněž mistryní Evropy z roku 2018, kdy se boxovalo na její domácí půdě v Sofii. Letos v Sofii kromě prvního kola boxuje poměrně s přehledem a soupeřky hladce poráží.
Ve finále se proti sobě postaví Stojka Željažkova Krastevová z Bulharska a mírně favorizovaná Buse Naz Cakirogluová.
Olympijský ring čeká předposlední den soutěží. V průběhu dne budou rozdány celkem čtyři zlaté a čtyři stříbrné medaile. V tomto přenosu se budeme věnovat váhové kategorii do 51 kilogramů žen.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 07:15.

48 - 51 kg: Finále (ženy)

Vítěz: S. Krastevová (BUL)

konec

Zpět na online