Menu

Další

Olympijské hry - Box

48 - 52 kg: Finále (muži)

Vítěz: G. Yafai (GBR)

konec

07.08.2021, 07:00 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Bronzové medaile v této kategorii získali domácí Tanaka a Kazach Bibossinov. (07:14:49)

Zlatým olympijským medailistou je Galal Yafai, který poráží Carla Paalama 4:1 na body! Ale i Filipínec je ohromně spokojený, s postupem do finále nepočítal.

Finále skončilo.
Brit boxuje takticky. Hlídá si soupeře, občas vypálí nějaký úder, ale převážně poskakuje kolem soupeře a kryje jeho útoky.
Paalam hodně míjí své údery. Pohyb Yafaie v ringu je výtečný, uhýbá soupeřovým výpadům a už ani moc neboxuje.
Po druhém kole je ale svým způsobem rozhodnuto. Yafai vede 4:0 u rozhodčích a stačí mu doboxovat.
Jako by blížící konec kola vždy dodal Paalamovi odvahu k trochu odvážnější sérii útoků.
Druhé kolo nenabízí příliš odlišný obrázek. Yafai útočí, tlačí na soupeře, který se snaží vycházet z dobré obrany a provádět především protiútoky. Zatím si nechce dovolit otevřít kryt jako v prvním kole.
Brit jej také vyhrál 5:0.
V závěru kola se Paalam dokázal oklepat a předvést několik povedených kontrů, ale celkově patřilo první kolo zcela Yafaiovi.
Yafai zcela převzal kontrolu nad prvním kolem. Stačila jedna rána a Paalam je náhle zcela zaskočen a uzavřen do tvrdé obrany, ze které se mu ale vůbec nechce.

Ale nechal se zatlačit k provazům, otevřel obranu a schytává od Yafaie tvrdý úder na střed nosu, což jej posílá na zem, respektive jej to posadilo do provazů. A Filipínec je počítán.
Paalam hned od začátku ukazuje, že to s ním Brit nebude mít snadné. Snaží se boxovat houževnatě, bez přílišného respektu.

Finále zahájeno.

06:59

Boxeři přichází do ringu.
Galal Yafai
Britský boxer se účastnil už olympijských her v Riu, kde však jeho cesta skončila v osmifinále. Pátý z MS 2019 je zároveň stříbrným a bronzovým z posledních dvou evropských šampionátů. V Tokiu si prožil dva velmi náročné zápasy, když v osmifinále porazil 3:2 na body Chinyembu ze Zambie a stejným poměrem udolal v semifinále Kazacha Bibossinova.
Carlo Paalam
Carlo Paalam je pátým mužem z mistrovství světa v Jekatěrinburgu, kde se boxovalo v roce 2019. Na olympijském turnaji zatím postupoval pavoukem zcela bez zaváhání, jen v prvním kole dovolil soupeři získat v konečném hodnocení od rozhodčích alespoň jeden bod. Paalam by měl být svému soupeři o něco vyrovnanějším soupeřem, byť papírově je favoritem spíš Brit.
Ve finále se střetnou Carlo Paalam z Filipín a Galal Yafai z Velké Británie.
Olympijský ring čeká předposlední den soutěží. V průběhu dne budou rozdány celkem čtyři zlaté a čtyři stříbrné medaile. V tomto přenosu se budeme věnovat váhové kategorii do 52 kilogramů.

48 - 52 kg: Finále (muži)

Vítěz: G. Yafai (GBR)

konec

Zpět na online