Menu

Další

Olympijské hry - Box

69 - 75 kg: Finále (muži)

Vítěz: H. Sousa (BRA)

konec

07.08.2021, 07:45 • Jan Vojkůvka (@JanVojkuvka)

Bronzové medaile si z Ria odvezou Rus Bakši a Filipínec Marcial. (08:08:53)
Hebert Sousa získává zlatou olympijskou medaili poté, co poslal soupeře k zemi! Kryžnjak je rozzuřený a odchází okamžitě z ringu. Chtěl v souboji pokračovat, rozhodčí jej však při pohledu na jeho nejistý krok raději ukončil. Je to obrovský zvrat, Kryžnjak měl už vítězství jisté, stačilo zápas doboxovat. Jenže při jednom z útoků Sousa vyslal dělovku na bradu skrz otevřenou obranu a to bylo pro Ukrajince fatální.

Finále skončilo.

Po chvilce sice vstává, ale stále se motá. Dává rozhodčímu najevo, že chce pokračovat, ale rozhodčí utkání ukončuje!

Ukrajinec padá, je zcela otřesen!

Neskutečná dělovka, kterou vyslal Sousa svou levačkou na bradu Kryžnjaka!
Sousa až příliš naběhává do klinče.
Těm se nelíbil. Olexandr Kryžnjak získává zcela i druhé kolo!
Po skončení kola se sice Sousa raduje, ale co na jeho výkon řeknou rozhodčí?
Sousa možná cítí, že mu zápas proplouvá mezi prsty a snaží se zvýšit aktivitu. Jenže duel až moc často končí v klinči.
Na středu ringu došlo k pěkné přestřelce zhruba v polovině druhého kola. Jinak ovšem svými direkty vládne ukrajinský boxer.
A také si nasazená jednička vysloužila vedení 5:0.
Kryžnjak zatlačuje soupeře poblíž rohu či provazů. Držet střed ringu se vyplácí, což Ukrajinec prokazuje. Je aktivnějším v úvodním kole. A přesnějším.
Kryžnjak drží prostorovou výhodu na středu ringu a tlačí se do brazilského soupeře. Oba si vyměňuje údery a snaží se procházet obranami.

Finále zahájeno.
Finalisté přichází k ringu.
Čeká se na skončení medailového ceremoniálu.
Hebert Sousa
Třiadvacetiletý Brazilec se zatím žádného mistrovství světa nezúčastnil a olympijský turnaj je pro něho takový křest ohněm na úplně nejvyšší úrovni v amatérském boxu. Nicméně, zvládá to skvěle. Porazil ve dvou těsných zápasech houževnaté soupeře a v semifinále si poradil s velmi těžkým Glebem Bakšim, který byl nasazenou dvojkou a očekávalo se, že se ve finále střetne s Kryžnjakem právě on. Jenže, Sousa byl proti.
Olexandr Kryžnjak
Když se podíváme na Kryžnjaka, velkého favorita finálové bitvy, jedná se o mistra světa z Hamburku v roce 2017 a dvojnásobného mistra Evropy z let 2017 a 2019. Navíc vyhrál třikrát známý Strandja Memorial v Sofii. Na olympijském turnaji si hladce poradil v prvním kole s Moriwakim i ve čtvrtfinále s Cedenem, ale semifinálový duel s Filipíncem Marcialem mu nadělal poměrně dost vrásek.

69 - 75 kg: Finále (muži)

Vítěz: H. Sousa (BRA)

konec

Zpět na online