Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Maďarsko – ROV

11:9

konec (2:2, 5:3, 0:3, 4:1)

07.08.2021, 06:40 • O 3.–4. místo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (07:54:30)
Maďarsko slaví historicky první medaili ve vodním pólu žen! Hráčky tohoto národního týmu v souboji o bronz přestřílely Rusky výsledkem 11:9. K vidění byl vyrovnaný souboj, v němž rozhodovaly maličkosti. Maďarsko si v průběhu druhé čtvrtiny vytvořilo náskok 7:4, ale ve třetí čtvrtině vůbec neskórovalo a rázem prohrávalo 7:8. V pravý čas ale zabralo a ve třetí čtvrtině překlopilo vedení znovu na svou stranu. Rusky ještě dokázaly srovnat na 9:9, ale ve 30. minutě skórovala Illesová a do prázdné brány pečetila maďarské vítězství střelou do prázdné brány gólmanka Magyariová.

Konec zápasu.

32

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Je rozhodnuto! Rusky do posledního útoku poslaly jednu hráčku navíc, ale ani to jim nepřineslo kýžené vyrovnání, ALDA MAGYARIOVÁ po skvělém zákroku proti Glyzinové poslala balón přes celý bazén do prázdné brány – 11:9.

32

Alena Seržantovová neuspěla, její střela byla zblokována! Pokud Maďarky skórují, je hotovo. Pokud ne, bude mít Rusko poslední příležitost poslat zápas do penalt.

32

Probíhá poslední minuta čtvrté čtvrtiny.

31

Maďarky zůstávají ve vedení. Timofjejevová si věřila na zakončení z velké dálky, to jí ovšem vůbec nevyšlo a balón proletěl vysoko nad bránou.

31

Oslabení tentokráte ruské hráčky zvládly, a to zásluhou parádního zákroku Karnauchové proti Szucsové. Drama pokračuje.

30

Rusky nevyužily útok, když Magyariová vychytala Ivanovovou a problémy jsou ještě větší, protože střílející hráčka vzápětí faulovala a je vyloučena.

30

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Na druhé straně Maďarsko přesilovou hru využilo a znovu je o krůček blíže vítězství. Celou střídačku rozjásala ANNA ILLESOVÁ – 10:9.

29

Oddechový čas kýžené ovoce nepřinesl. Střela Soboljevové s největší pravděpodobností mířila do brány, nicméně díky skvělému obrannému zákroku Vatalyiové se to s určitostí už nikdy nedozvíme.

29

Maďarky neuspěly a brejk zastavila Leimeterová za cenu faulu. Před rozehráním další přesilovky si ruský kouč bere oddechový čas.

28

Rusko právě vstřelilo branku!

Soboljevová vymyslela parádní nahrávku před bránu na ANNU TIMOFJEJEVOVOU, jejíž levá ruka přehodila bezmocnou Magyarivovou – 9:9!

28

Timofjejevová chtěla penaltu, ale u rozhodčích nepochodila. Dočkala se alespoň přesilové hry, šance na vyrovnání ta stále žije.

27

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Maďarky dokonávají obrat a nyní jsou blíže medailím ony! S početní převahou si poradily výrazně lépe, střelou na zadní, pravou tyč uspěla GRETA GURISATTIOVÁ – 9:8.

27

Ruské vodní pólařky hrály přesilovou hru. Dobře zapracovala Timofjejevová, jež přenesla hru na Ivanovovou, která napálila tyč.

26

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Skóre hlásí vyrovnaný stav! VANDA VALYIOVÁ vypálila zprava a dala míč i takovou razanci, že Karnauchová nedokázala zareagovat – 8:8.

26

Prvním útokem neuspěly ani Rusky. Soboljevová akci uspěchala a střílela hodně brzy, navíc také hodně nepřesně.

25

Vyrovnání měla na pravačce Rita Keszthleyiová. Pravačkou střílela křížem, osmému gólu zabránila pravá tyčka.

25

Závěrečná osmiminutovka odstartovala. Rozhodne se o držitelkách bronzu v základní hrací době, nebo půjdeme do penalt?

25

Čtvrtá čtvrtina začala.

24

Konec třetí čtvrtiny.

24

Maďarsko v poslední vteřinách útočilo za vyrovnáním, ale neuspělo, protože Dora Leimeterová nevyzrála na Karnauchovou.

24

Nechybělo moc, aby Szilagyiová uplavala do útoku. Zasáhla poslední obránkyně, která míč pravačko plácla mimo bezprostřední nebezpečí.

23

Magyarová dnes chytá velmi dobře. Počkala si na projektil z pravačky Seržantovové, v tomto případě na ni vyzrála.

23

Chyběl kousek. Moc nechybělo, aby bylo znovu vyrovnáno, jenže Dora Leimeterová hodila levačkou míč jen do boční sítě.

22

Početní převaha na druhé straně. Gól z před malé chvíle se al neopakoval, zbytečný faul vyprodukovala kapitánka Prokofjevová.

22

Maďarky ve třetí třetině marně čekají na úspěšný zásah a čekat ještě pár vteřin budou, protože Keszthleyiová v přesilovce sama faulovala.

21

Rusko právě vstřelilo branku!

Ruský trenérský tým si před přesilovou hrou vzal oddechový čas. A vyplatilo se! Trpělivou kombinací se balón dostal až do rukou ALENY SERŽANTOVOVÉ, ta vstřelila gól střelou z lva na zadní tyč – 7:8.

21

Rusko právě vstřelilo branku!

Vyrovnáno. Jak je to jednoduché. JEKATĚRINA POKOFJEOVOVÁ převzala balón a nechytatelným obloučkem jej poslal za Magyariovou – 7:7.

20

Rita Keszthleyiová si našla přes Leimeterovou prostor, odkud mohla vypálit nad bránu. Výborný zákrok Karnauchové míč poslal na břevno.

20

Útočilo Maďarsko, ale žádnou zajímavou příležitost si vytvořit nedokázalo, krátce po přestřelení se obě hříšnice vrátily do hry.

19

Po vzájemném vyloučení se hrálo v pěti na obou stranách, nepočítáme-li brankářky. Komu bude více volného prostoru svědčit?

19

Magyariová vyrovnání nepřipustila. Chytře zmenšila střelecký úhel Ivanovové a levou rukou její tvrdý pokus zastavila.

18

Vynikající práce Karnauchové. Nejprve vyrazila před sebe zakončení Szucsové, načež si poradila i s dorážkou Rybanské.

18

Rusko právě vstřelilo branku!

Rusko je na dostřel! Kapitánka JEKATĚRINA PROKOFJEVOVÁ proměnila nařízenou penaltu s velkým přehledem, o balón míč pověsila pod břevno – 7:6.

17

Ale Maďarky výhodu prvního úkolu nevyužily. Naopak dopustily rychlý protiútok a po faulu Gurisattiové se bude házet penalta.

17

Valyiová porazila Beršněvovou i napotřetí, Ruska prostě nemá tak rychlý záběr, jako soupeřka. I takové detaily někdy mohou ve vodním pólu rozhodovat.

17

Třetí čtvrtina začala.

16

Konec druhé čtvrtiny.

16

Rusko právě vstřelilo branku!

Rozdíl ve skóre je znovu dvougólový. Naděžda Glazynová vystřelila z poměrně velké dálky, Magyariové míč smolně tečovala do protipohybu Gardaová – 7:5.

16

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Maďarská odpověď přišla okamžitě. Na levou stranu obržela nahrávku GABRIELLA SZUCSOVÁ, jež viděla prostor u bližší tyče a poslala tam míč.

16

Rusko právě vstřelilo branku!

Rusky určitě nedají svou kůži lacino. Výborně si mezi dvě protihráčky naplavala ANASTASIJA SIMANOVIČOVÁ, problém jí nedělalo ani zakončení tváří v tvář brankářce – 6:4.

15

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Faulovala Fedotovová a Maďarsko hrálo přesilovou hru. Daly gól! Po nahrávce Parkesové využila početní převahu VANDA VALYIOVÁ – 6:3.

15

Z hodně velkého úhlu střílela Vachitotová, avšak věřila si. Magyaiová se stihla přesunout v poslední chvíli, pravačkou zabránila míči v cestě do brány.

14

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Kapitánka RITA KESZTHELYIOVÁ dnes podruhé. Vystřelila ukrytou střelu přes obránkyni, Karnauchová míč spatřila až v síti – 5:3.

14

Z otočky střílela Prokofjeovová. Poměrně razantně, ale přímo do gólmanky, Magyariová nezaváhala a připsala na konto úspěšný zákrok.

13

Střídá se jeden útok za druhým, zápas o bronz je pořádně náročný za fyzičku. Střídající Szilagyiová hodně ztěžka vydýchává.

13

Svižná kombinace Maďarek nevedla k uklidňujícímu pátému gólu. V obraně totiž příkladně zabojovala Parkesová.

12

Magyariová neměla moc starostí s projektilem Soboljevové. Velmi dobře na balón viděla a pravačkou jej odpálila do bezpečí.

12

Rusko právě vstřelilo branku!

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. ANASTASIJA SIMANOVIČOVÁ dostala nahrávku na střed a brankářku prostřelila pop pravou rukou – 4:3.

11

Maďarsko právě vstřelilo branku!

VANDA VALYIOVÁ není jen rychlou plavkyní, ale i výbornou střelkyní. Zprava uspěla hodem do protějšího horního růžku – 4:2.

11

Příliš dlouho váhala Soboljevová se zakončením. Mezitím se k ní stáhla soupeřka, jež její střelu dokázala zblokovat.

10

Maďarsko sice zastavilo protiútok soupeřek, ale jen za cenu faulu. Snaha vyrovnat pokračuje, budeme sledovat přesilovou hru.

10

Rusky měly i velkou porci smůly. Střela Karimovové vypadala velmi dobře, ale balón se pouze odrazil od levé tyče.

9

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Ano! KRISZTINA GARDAOVÁ vypálila ze střední vzdálenosti tvrdou ránu, jež skončila v levé šibenice, Karnauchová neměla šanci – 3:2.

9

Stejně jako v prvním případě, i teď Vana Valyiová vyhrála nad Beršněvovou souboj o balón. Dokáží toho Maďarky využít ve vedoucí branku?

9

Druhá čtvrtina začala.

8

Konec první čtvrtiny.

8

Poslední příležitost úvodní čtvrtiny patřila Ruskám. Magyariová měla problémy s pokusem Karimovové, nadvakrát jej ovšem udržela ve hře.

8

Početní převahu hrály na druhé straně i Maďarky. V tomto případě zasáhla jedna z obránkyň, Magyariová mohla zsůtat ledově klidnou.

7

Nevyužita. Parkesová dostala nahrávku na levou stranu a mířila do levého horního rohu, ale Karnauchová odmítla třetí balón ve své bráně.

7

Rozhodčí vykázaly jenu z Rusek na dvacetivteřinový odpočinek za nedovolený zákrok před brankou. Přesilovka pro Maďarsko.

6

Rusky si nechaly střelu na poslední chvíli. Soboljevová chtěla lob, ale míči dala malou výšku, Magyariová zasáhla s klidem.

6

Zatím j k vidění hodně rychlý zápas. Vodní pólařky obou celků hrají hodně bojovně, ale zase nefaulují tolik, aby utkání výrazně zdržovaly.

5

Parádní kombinace, chyběla jen gólová tečka. Před brankou si naskočila na nahrávku Parkesoví, ale pravačkou jej odhodila jen do levé tyče.

5

Skvělá práce brankářky Magyariové. Vyrazila střelu Vachitovové a balón navíc poslala směrem ke své spoluhráčce.

4

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Už to vypadalo, že Maďarsku zase vyprší čas pro útok. V poslední možné chvíli to na sebe vzala kapitána RITA KESZTHELYIOVÁ, rána ze střední vzdálenosti k pravé tyči neměla chybu – 2:2.

4

Hráčky v červených dresech se už radovaly z vyrovnání, ale ještě před střelou se ozval hvizd rozhodčího. Útočný faul.

3

Rusko právě vstřelilo branku!

Úvod sic patřil maďarským hráčky, přesto vedou vodní pólařky Ruska. Druhou střelu přetavila v branku ELVINA KARIMOVOVÁ – 1:2.

3

Příliš dlouho otálely hráčky Maďarska se zakončením. Rybaňská chtěla znovu střílet, ale zastavil ji klakson, oznamující konec snažení.

2

Rusko právě vstřelilo branku!

První ruská střela končí v síti! Zodpovědnost na sebe vzala NADĚŽDA GLYZINOVÁ, balón hodil nechytatelně do pravé šibenice . 1:1.

2

Hráčky v bílých čepičkách zatím dominují. Zatímco Rusky ještě nevystřelily, tak Maďarky už potřetí, tentokráte Parkesová těsně nad.

1

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Hned od prvních vteřin je jasné, že v tomto zápase uvidíme výrazně větší emoce, než v souboji o třetí místo. NATAŠA RYBANSKÁ využila přesilovku a poslala Maďarsko do vedení, střídačka šílí – 1:0.

1

První souboj o balón vyhrály Maďarky. Zatím se ovšem ke střele nedostaly, dvakrát byly faulován. Druhý prohřešek oceněn vyloučením.

Zápas začal.
Sestavy

Maďarsko: Magyariová – Szilagyiová, Valyiová, Gurisattiová, Szucsová, Parkesová, Illesová, Keszthleyiová (C), Leimeterová, Gyonhyossyová, Rybanskaová, Gardaová,

ROV: Karnauchová – Beršněvová, Prokofjevová (C), Karimovová, Vachitovová, Fedotovová, Seržantovová, Simanovičová, Timofjejevová, Soboljevová, Ivanovová, Glyzinová.

Rozhodčí: Stavridis (GRE), Ohme (GER).
ROV

Rusko hrálo ve stejné skupině jako Maďarsko. Výsledek vzájemného zápasu 10:10 již zmíněný byl, jinak ruské vodní pólařky zdolaly výsledky 18:17 Čínu a 20:16 Japonsko, s největším favoritem na zlato, Američankami, prohrály jasně 5:18. Ve čtvrtfinále pak musely pořádně bojovat o postup, Austrálii nakonec udolaly 9:8. V semifinále znovu narazily na Američanky, s nimž odehrály výrazně vyrovnanější bitvu, aby nakonec prohrály 11:15.
Maďarsko

Nechybělo moc, aby Maďarky senzačně vyhrály skupiny, kde rozhodně nepatřily k hlavním favoritům. Na úvod turnaje uhrály ve vysoké přestřelce remízu 10:10 s Ruskami, načež senzačně porazily 10:9 Američanky a poradily si pak i s Japonskem. Poslední duel ve skupiny ovšem nezvládly a překvapivě padly 9:11 s Čínou, takže skupinu vyhrály na jejich úkor Američanky. Ve čtvrtfinále si Maďarsko porazilo v zajímavém utkání výsledkem 14:11 s Nizozemkami, ale v semifinále už bylo nad jeho síly Španělsko, porážka 6:8 jej odsoudila k boje „pouze“ o bronz.
Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné sobotní ráno. Vítám vás při sledování turnaje vodního póla žen, u zápasu o třetí místo místo mezi Maďarskem a Ruskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 06:40.

Maďarsko – ROV

11:9

konec (2:2, 5:3, 0:3, 4:1)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Maďarsko: Magyariová - Szilagyiová, Valyiová, Gurisattiová, Szucsová, Parkesová, Illesová, Keszthleyiová (C), Leimeterová, Gyonhyossyová, Rybanská, Gardaová,

ROV: Karnauchová - Beršněvová, Prokofjevová (C), Karimovová, Vachitovová, Fedotovová, Seržantovová, Simanovičová, Timofjejevová, Soboljevová, Ivanovová, Glyzinová.

Rozhodčí: Stavridis (GRE), Ohme (GER).