Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Čína – Kanada

7:16

konec (3:4, 2:5, 1:4, 1:3)

07.08.2021, 02:30 • O 7. - 8. místo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (03:37:20)
Souboj o konečné sedmé místo turnaje vodního pólařek žen měl hladký průběh. Kanaďanky si vytvořily náskok hned v úvodu a postupně jej navyšovaly víc a víc. Číňanky ve hře nepůsobily zle, ale sráželo je až příliš velké množství neproměňování šancí, zatímco soupeřky dnes v této statistice vynikaly. Ze sedmým místem tedy z Tokia odjede Kanada, Čína se musí spokojit s osmou příčkou.

Konec zápasu.

32

Kelly McKeeová počkala na pohyb brankářky a mířila chytře do jejího protipohybu. Avšak moc přesně, trefila totiž tyčku.

32

Na druhé straně ještě jeden zákrok i pro Claire Wrightovou. Vychutnala si pokus Wang Chuan z velkého úhlu, udržela ho v levé ruce.

31

I když Kyra Christmasová dobrou kanadskou střeleckou úspěšnost nepotvrdila. Z pravé strany vystřelila přímo do gólmanky.

31

Rozběhly se poslední dvě minuty zápasu a o vítězkách už dlouho není pochyb. Kanada není o tolik lepší, ale je výrazně efektivnější.

30

Kanaďanky znovu hrály oslabení, i v tomto případě si ovšem skvěle poradily. Emma Wrightová nepustila k zakončení Čang Ťing.

30

Početní převaha sehraná skvěle, ale opět chyběla gólová tečka. Wang Chuan ve stoprocentní šanci napálila pouze gólmanku.

29

Střela z velké dálky neměla žádnou šanci na úspěch. Zakončení Čang Tan-i navíc lehce tečovala mimo bránu McKeeová.

29

Kanada právě vstřelila branku!

EMMA WRIGHTOVÁ využila více volného prostoru na střelu. Rychle si rozmyslela střelu a poslala ji o vodu k levé tyči, Šen I-neng na míč nedosáhla – 7:16.

28

Akce čínských hráček ještě chvíli pokračovala, ale gólové vyvrcholení neměla. Tentokráte Claire Wrightová moc dobře věděla, jak proti střele Wang Chuan zasahuje.

28

Přesilovka rovněž pro Čínu, jejich soupeřky tuto situaci přestály jen s velkým štěstím. Zakončení Čang Ťing se totiž od hlavy obránkyně odrazilo do hlavy brankářky.

27

Kanada právě vstřelila branku!

Výhodu početní převahy přetavila v patnáctý zásah JOELLE BEKHAZOVÁ. Svižný projektil hodila do pravého horního rohu – 7:15.

27

Šen I-neng dnes chytá velmi dobře, ale její spoluhráčky ji často dostávají do neřešitelných situací. Nyní konečky prstů na pravé ruce vytěsnila pokus Emmy Wrightové.

26

Zabraly a soupeřky k zakončení nepustily. Claire Wrightová v bráně jen sledovala, jak Christmasová blokuje pokus Niou.

26

Rozhodčí pustily situaci, kdy to vypadalo na faul Čang Ťing. Kanaďanky se hodně zlobí, ale měly by spíše zabrat do defenzivy.

25

Čína právě vstřelila branku!

Povedená střela ČANG ŤING, byť jde už jen o pouze o kosmetickou úpravu. Wrightovou dokonale zaskočila střela o vodu – 7:14.

25

Kanada právě vstřelila branku!

Závěrečná osmiminutovka odstartovala úspěšnou přesilovou hrou Kanady. KELLY MCKEE se také chtěla zapsat na střeleckou listinu a střelou do levé šibenice se jí to podařilo – 6:14.

25

Čtvrtí čtvrtina začala.

24

Konec třetí čtvrtiny.

24

Ani oddechový čas nevedl ke čtrnáctému úspěšnému zásahu Kanady. Šen I-neng viděla na střelu Emmy Wrightová, kterou zachytila levou rukou.

24

Kanada právě vstřelila branku!

A ještě jeden gól na konto Kanady. Svůj první gól v utkání vstřelila JOELLE BEKHAZOVÁ, její střele lehce pomohla i pravá tyč – 6:13.

23

Kanada právě vstřelila branku!

Druhý gól v krátkém časovém sledu a o vítězkách je s největší pravděpodobností rozhodnuto. Kapitánka EMMA WRIGHTOVÁ poslala dělovku nad hlavu pozdě reagující Šen I-neng – 6:12.

23

Kanada právě vstřelila branku!

Kanaďanky odsakují do pětibrankového náskoku. Byla to AXELLE CREVIEROVÁ, jež vystřelila z pravé strany nechytatelně do protějšího horního rohu – 6:11.

22

Claire Wrightová si počkala na střelu Wang Chuan a dala ruce k sobě, čímž zabránila míči v cestě do sítě. Velmi dobrá práce.

22

Rozhazovat rukama začíná i trenér Kanady. Jeho svěřenkyně sice mají čtyřgólový náskok, ale ve třetí čtvrtině se jim tolik nedaří.

21

Povedená kombinace, o poznání horší zakončení. Niou měla více než polovinu odkryté brány, nicméně trefila pouze protihráčku.

21

Dobře provedený brejk, až na tu koncovku. Christmasová se zachovala nesobecky, když v dobré pozici ještě nahrála Lemayové-Lavoieové, ta na Šen I-Šeng nevyzrála.

20

Chyběly centimetry. Axelle Crevierová vystřelila dělovku, jež však v síti neskončila, balónu vystavilo stopku břevno.

20

Akci uspěchaly také Číňanky. Siung přecenila rychlostní schopnost Čang Ťing, k míči rychleji doplavala Wrightová.

19

Snaha o zrychlení akce nevyšla. Christmasovou před brankou si totiž defenziva soupeřek pohlídala na jedničku.

19

Čína právě vstřelila branku!

Konečně Číně vyšla přesilová hra. Klíčovou byla nahrávka napříč bazénem, ČANG ŤING již nemohla minout – 6:10.

18

Mlčení Číny pokračuje, a to i poté, co vystřelila Čang Ťing. Pravačkou usměrnila hrací předmět o kus nad horní tyčku.

18

Kanada právě vstřelila branku!

Nejprve naznačila střelu, aby následně KYRA CHRISTMASOVÁ vypálila neomylně nad pravé ramenu bezmocné gólmanky – 5:10.

17

Hodně odvážný pokus Kyry Christmasové o lob přes brankářku. Ještě pár centimetrů chybělo, Šen I-neng ale měla situaci pod kontrolou.

17

Souboj o balón vyhrála čínský vodní pólařka. Z jejich prvního útoku ovšem nic nebylo, neboť došlo k útočnému prohřešku.

17

Třetí třetina začala.

16

Konec druhé čtvrtiny.

16

Ani oddechový čas nevedl ke snížení, byť mu bylo velmi blízko. Čang Ťing v jasné pozici napálila jenom brankovou konstrukci.

16

Dočkáme se gólu i v poslední minutě? Kanada jej s největší pravděpodobností nedosáhne. Emma Wrightová totiž prostor u levé tyčky netrefila.

16

Čitelná nahrávka v podání Čang Ťing se nesetkala s úspěchem. Skvěle zareagovala Crevierová, jež balón zachytila.

15

Kanada měla možnost vstřelit jubilejní desátý gól v přesilové hře. Nicméně Šen I-neng si hravě poradila se zakončením Christmasové.

15

Čínský trenér je rozladěný a není divu. Jeho svěřenkyně nehrají špatně a jsou vyrovnaným soupeřem, ale vázne efektivita.

15

Vodní pólařky ze zámoří směřují za vítězství. Výborný zákrok Vulpisiové vrátil balón do jejich držení bez inkasované branky.

15

Kanada právě vstřelila branku!

KYRA CHRISTMASOVÁ je při chuti. Tentokráte vypálila z pravé strany tak, aby brankářka na střelu neměla možnost dosáhnout – 5:9.

14

Možnost v podobě přesilové hry Číně vůbec nevyšla. Souhra nebyla vůbec špatná, ale Čchen v gólové pozici vysoko přestřelila.

14

Kanada pávě vstřelila branku!

Hodně šťastný zásah pro ELYSE LEMAYOVOU-LAVOIEOVOU. Šen I-neng její střelu ztlumila, voda pak balón donesla do brány – 5:8.

14

Čína právě vstřelila branku!

Čína se nevzdává. ČANG ŤING vazala zodpovědnost na sebe a dobře udělala, balón napálila neomylně k levé tyčce – 5:7.

13

Šen I-neng se vyznamenala parádním zákrokem. Počkala si na střelu Crevierové a pravou rukou její projektil vytěsnila nad břevno.

13

Zajímavý střelecký pokus vymyslela Kyra Christmasová. Střílela tzv. z bekhendu, tedy v době, kdy měla vytočenou dlaň a do míče nemohla dát takovou razanci. Bránu netrefila.

12

Pěkná souhra hráček v bílých čepičkách. Gólu ve své síti ovšem zamezila Vulpisiová, která se stihla přesunout k levé tyči.

12

Kanada právě vstřelila branku!

Parádní odpověď v podání kanadských hráček. SHAE LA ROCHEOVÁ vypálila křižnou střelu z levé strany, Šen I-neng natahovala ruku marně – 4:7.

11

Čína právě vstřelila branku!

Gól Číny musely posvětit až rozhodčí. WANG CHUAN totiž vystřelila do tyče a zdálo se, že míč zůstal ve hře, nakonec ale po vodě dojel až za pomyslnou brankovou čáru – 4:6.

11

Čínské hráčky nevypadají šťastně, ale to je pochopitelné. Dotáhly tříbrankové manko, ale nyní jsou tam, kde byly před pár minutami.

10

Kanada právě vstřelila branku!

Jasný faul zezadu, po němý rozhodčí musely nařídit pokutový kop. K jeho exekuci připlavala MONIKA EGGENSOVÁ, pokusem k pravé tyči se nemýlila – 3:6.

10

Kanada právě vstřelila branku!

Teď už to vyšlo! KYRA CHRISTMASOVÁ se nenechala rozhodit jedním neúspěchem a tvrdou střelou k levé tyči navýšila kanadské vedení – 3:5.

9

Tvrdá střela Kyry Christmasové, ta hraje v úvodu hodně aktivně. Pravačkou ale poslala hrací předmět přímo do gólmanky.

9

Jako první útočila ve druhé čtvrtin Čína. Čang Ťing si ovšem nepohlídala postavení, ocitla se v postavení mimo hru.

9

Začala druhá čtvrtina.

8

Konec první čtvrtiny.

8

Kanada právě vstřelila branku!

Poslední akce první čtvrtiny patřila Kanadě. A ta si vzala vedení zpět na svou stranu. Šen I-neng nedosáhla na střelu k levé tyči v podání AXELLE CREVIEROVÉ. 3:4.

8

Čína právě vstřelila branku!

Po faulu házela Čang Ťing penaltu. Počkala si na pohyb brankářky a pak míč poslala do pravého horního rohu – 3:3.

7

Kanaďankám se přestalo dařit, a to hlavně v zakončení. Kyra Christmasová přestřelila pravou rukou, pak se nechala vyloučit.

7

Čína pávě vstřelila branku!

Vodní pólařky z asijského kontinentu jsou na dostřel! WANG SIN-JEN zkusila štěstí a její pokus skončil v bráně odrazem o levou tyč – 2:3.

6

Velmi dobrá obrana Číňanek, které ubránily dokonce i oslabení o dvě hráčky. Zavřely brány a jedna z bránících hráček střelu zblokovala.

6

Čína právě vstřelila branku!

Konečně se dočkala zásahu i Čína! NIOU KUAN-MAN hodila balón z levé strany k protější tyči, Vulpisiová natahovala ruku marně – 1:3.

5

Tohle nevyšlo. Kanaďanky sice hrály přesilovou hru a měly skvěle připravenou pozici, ale Šen I-neng si poradila s tvrdým pokusem Christmasové.

5

Ztráta balónu proběhla na obou stranách, vzápětí hrála Čína svou první přesilovou hru. Po zakončení Čchen vyrazila Vulpisiová míč nad bránu.

4

Ani teď se Číňanky nedočkaly svého prvního zásahu. Vystřelila Čang Ťing, ale z otočky vypálila hodně nepřesně.

4

Kanada právě vstřelila branku!

Další gól v čínské síti! MONIKA EGGENSOVÁ to na sebe vzala jako správná kapitánka, míč poslala nechytatelně do pravé šibenice – 0:3.

3

Čína zatím hraje lépe a častěji útočí, nicméně je nulová v ofenzivě. Vulpisiová ještě nemusela předvést ani jeden zákrok.

3

Kanada právě vstřelila branku!

Početná převahu si vyzkoušela také Kanada. A je z toho gól! KYRA CHRYSTMASOVÁ dostala nahrávku na pravou stranu a prostřelila marně se přesunující brankářku – 0:2.

2

První vyloučení přišlo na straně Kanady. Wang Chuan vystřelila ze střední vzdálenosti zajímavý pokus, který skončil na tyči.

2

Kanada právě vstřelila branku!

To bylo o poznání lepší! Volný balón si těsně před brankou našla EMMA WERIGHTOVÁ, jež s překonáním brankářky neměla problém – 0:1.

1

První střelu vymyslela la Rocheová. Z předbrankového prostoru střílela ale hodně slabě, navíc měla dost zkroucenou ruku. Balón poslala nad bránu.

1

Souboj o balón vyhráli Kanaďanky. Uvidíme, jak týmy ke svému poslednímu utkání nastoupí, ale na medaile určitě nepomýšlely, takže by mohly bojovat.

Zápas začal.
Sestavy

Čína: Wang Sin-jen – Mej (C), Siung, Niou, Čaj, Lu, Wang Chuan, Teng, Čang Tan-i, Čchen, Čang Ťing, Šen. Trenér: Petar Porobić.

Kanada: Vulpisiová – McKeeová, Crevierová, Wrightová, Eggensová, Sohiová, Bekhaziová, Lemayová-Lavoieová, McKelveyová, Christmasová, Paulová, la Rocheová.


Rozhodčí: Johsonová (USA), Cuzakiová (JPN).
Kanada

Také od Kanaďanek se výraznější úspěch, než je boj o konečné sedmé místo, nečekal. Ve skupině, podle očekávání, jedna porážka nad obrovským outsiderem z Jihoafrické republiky, reprezentace Austrálie, Španělska a Nizozemska byly nad síly vodních pólařek ze zámoří. Doposud poslední střetnutí o 5.-8. místo málem přineslo odvetu proti Australankám, nezvládly ovšem penaltový rozstřel.
Čína

Čína skončila přesně tam, kde se očekávalo. Ve skupině začala porážkami s Ruskem a Americkou, aby následně porazila Japonky a překvapivě i Maďarky, každopádně na jejich postupu ze čtvrtého místa to nic nezměnilo. Ve čtvrtfinále nedokázaly vzdorovat Španělkám, s nimiž prohrály 7:11 a v bitvě o 5.-8. místo jasně padly s Nizozemkami o sedm gólů 6:13.
Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásné sobotní ráno. Vítám vás při sledování turnaje vodního póla žen, u zápasu o sedmé místo mezi Čínou a Kanadou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

Čína – Kanada

7:16

konec (3:4, 2:5, 1:4, 1:3)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Čína: Wang Sin-jen - Mej (C), Siung, Niou, Čaj, Lu, Wang Chuan, Teng, Čang Tan-i, Čchen, Čang Ťing, Šen. Trenér: Petar Porobić.

Kanada: Vulpisiová - McKeeová, Crevierová, Wrightová, Eggensová, Sohiová, Bekhaziová, Lemayová-Lavoieová, McKelveyová, Christmasová, Paulová, la Rocheová.


Rozhodčí: Johsonová (USA), Cuzakiová (JPN).