Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Anglie – Polsko

2:1

konec (1:0)

31.03.2021, 20:45 • Wembley Stadium, Londýn (VB) • Skupina I • Jiří Polášek (@Pol45Jiri)

Tipsport: 9.78 5.08 1.37 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:1.
Střely mimo: 2:2.
Rohy: 7:0.
Ofsajdy: 3:1.
Fauly: 10:17. (22:43:30)
Zápas nám skončil a Anglie ho přece jen dokázala dotáhnout do vítězného konce. Ve druhém poločase bylo ze začátku lepší Polsko, které se dostalo do tempa a nepouštělo Anglii tolik k míči a do šancí, jako v poločase prvním. To hlavně díky rychlému gólu již ve 47. minutě. Jenže Poláci nevyužili šance a druhou branku nepřidali. Nakonec se prosadila Anglie, dokonce střední obránce Maguire, který z halfvoleje poslal míč do branky v 86. minutě po rohovém kopu. Anglie tak má další tři body do tabulky, v součtu tedy devět, a je samozřejmě na první pozici. Polsko se propadlo až na čtvrtou, jelikož ho po dnešních výhrách předběhlo Maďarsko i Albánie.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Nakonec to s Chilwellem nevypadá tak vážně, jako na první pohled. Hráč je již zpátky na nohou a bude pokračovat.

90+3

Nepěkná zpráva pro Anglii. Chilwell se dostal do souboje s Jóźwiakem, při kterém upadl a pravděpodobně se poranil. Lékaři běží na trávník.

90+2

Všichni do útoku. Tak by se asi nyní dala popsat taktika hostujícího týmu. Většina hráčů je "nasáčkováná" u vápna a jen čeká na dlouhý nákop některého z obránců.

90+1

Anglie vybojovala rohový kop. Jesse Lingard se ho ujal, ovšem neposlal ho do vápna, nýbrž ho rozehrál na krátko e svému spoluhráči. Následně si ho ale přebralo Polsko.

90

Sudí k tomuto zápasu nastaví ještě čtyři minutky nad standardní hrací dobu.

89

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Raheem Sterling, přichází Jesse Lingard.

88

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Harry Kane, přichází Dominic Calvert-Lewin.

87

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Piotr Zieliński, přichází Kamil Grosicki.

87

Střídání v týmu Anglie: ze hřiště odchází Phil Foden, přichází Reece James.

86

Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Maciej Rybus, přichází Arkadiusz Reca.

85

85. Harry MAGUIRE - 2:1

85

Domácí opět překlápí skóre na svou stranu! Po rohovém kopu si na hranici hřiště našel míč Stones, který ho hlavičkoval k penaltě. Tam si doběhl HARRY MAGUIRE, který to k překvapení všech vyzkoušel. Vypálil z halfvoleje a i přestože Szczesny se míče dotkl, zastavit ho nedokázal.. Asistence: John Stones.

84

Mount si vyžádal míč a vzal to na sebe. Vypálil z hranice vápna, ovšem do trajektorie míče naběhl jeden z hostů a tuto střelu zablokoval.

83

Anglie se opět po nějakých dvaceti minutách dostala do tempa. Nyní předvádí skvělou kombinaci u pokutového území soupeře, který nestíhá.

81

Dlouhý nákop Krychowiaka dopředu na Zielinského nemohl vyjít. Míč na Zielinského byl až přespříliš dlouhý a skončil u Rice.

80

Jóźviak předvedl parádní kličku na soupeře ve středovém kruhu. Jenže následně zakopl a míč ztratil. Anglie se dostala k šestnáctce.

Anglie – Polsko

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 19. Kane (pen.), 85. Maguire (Stones) – 58. Moder (Milik)

Karty:   47. Milik (POL)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:17.

Anglie: Pope – Walker, Maguire, Stones, Chilwell – Phillips, Rice, Foden (87. R. James) – Mount, Kane (88. Calvert-Lewin), Sterling (89. Lingard).
Náhradníci: D. Henderson, Johnstone – Bellingham, Calvert-Lewin, Coady, Dier, R. James, Lingard, Mings, Shaw, Trippier, Watkins.

Polsko: Szczęsny – Bednarek, Glik, Helik (54. Jóźwiak) – Bereszynski, Krychowiak, Moder, Rybus (86. Reca) – Świderski (46. Milik), K. Piątek (76. Augustyniak), P. Zieliński (87. Grosicki).
Náhradníci: Fabiański, Niemczycki – Augustyniak, Dawidowicz, Grosicki, Jóźwiak, Kowalczyk, Kozłowski, Milik, Płacheta, Reca, Szymański.

Rozhodčí: B. Kuipers (Nizozemí)