Menu

Fotbal

Mistrovství Evropy U21

Island – Francie

0:2

konec (0:2)

31.03.2021, 18:00 • Alcufer Stadion (Györ) • Skupina C • Milan Huppert

Tipsport: 20.7 9.58 1.11 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:54:53)
Francouzi v závěrečném utkání skupiny C potvrdili roli favorita a po vítězství nad Islandem 2:0 postoupili do čtvrtfinále.

Svěřenci kouče Ripolla rozhodli o svém vítězství v prvním poločase. Vedoucí gól vstřelil v 17. minutě kapitán Matteo Guendouzi, na nějž navázal o dvacet minut později útočník Odsonne Edouard. Zbytek střetnutí fotbalisté ze "země galského kohouta" hlídali s balónem na kopačkách a do zakončení se už tolik netlačili. Islanďané se po celou dobu střetnutí k ničemu nedostali, gólman Lafont byl kromě jedné střely z velkého úhlu bez práce.
Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Ještě jeden útok Francouzi zkusili, opět přes Camavingu. Ten zabral příliš pozdě a nahrávku od Faivreho zpracoval až mimo hrací plochu.

90+1

Třetí gól chtěl přidat střídající Eduardo Camavinga. Balón si připravil na levačku, aby vzápětí vypálil po zemi a míč poslal těsně vedle levé tyčky.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

89

Pod tlakem zachoval chladnou hlavu Benoît Badiashile. Na malém prostoru zvolil malou domů, načež Alban Lafont poslal kulatý nesmysl na útočnou polovinu.

88

Hördur Gunnarsson rozehrál dlouhý aut po lajně na Stefána Thórdarsona. Nově příchozí fotbalista je sice plný sil, ale kličkovanou proti dvěma protihráčům nezvládl.

87

Adresátem dlouhého odkopu brankáře Lafonta byl Randal Kolo Muani. Útočník prodlužoval balón za sebe, kde byli jenom protihráči.

86

Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Brynjólfur Willumsson, přichází Stefán Thórdarson.
Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Kolbeinn Finnsson, přichází Hördur Gunnarsson.
Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Ari Leifsson, přichází Alex Hauksson.

85

Kolbeinn Finnsson se levou lajnou prohnal kolem Dagby, ale finální fázi nezvládl dobře. Stříleným centrem trefil posledního bránícího soupeře Koundého.

84

Na polovině hřiště vybojoval faul na svou osobu Romain Faivre. Hráč na trávníku jen rozhodil rukama, zřejmě očekával i žlutou kartu pro faulujícího Thorkelssona.

83

Defenzivní povinnosti si na jedničku splnil Matteo Guendouzi. Středopolař vystínoval Andriho Baldurssona, jemuž znemožnil odcentrovat do vnitra šestnáctky.

82

Polovysoký balón vyslal v blízkosti rohového praporku Boubakary Soumaré. Adresát Armand Lauriente hlavičkoval z mírného záklonu, balón poslal těsně nad.

81

Fotbalisté v bílých dresech soupeře šetří a tolik se do zakončení netlačí. Sice kombinují na útočné polovině, ale bez přehnané snahy vymyslet gólovou akci.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Francie vede nad Islandem 2:0 a postup má jistý i vzhledem k druhému právě probíhajícímu střetnutí skupiny C, v němž Dánsko vede nad Ruskem 2:0.

79

Stoper Jules Koundé musel zabrat a uspěl, míč zastihl na hrací ploše. Následně předal Dagbovi, bek zapojil dlouhou malou domů do hry brankáře.

Island – Francie

0:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 17. Guendouzi (Claude-Maurice), 38. Edouard (Maouassa)

Karty:   12. Finnsson (ISL) – 65. Claude-Maurice (FRA)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:13.

Island: E. Ólafsson – Fridriksson, Pálmason, Leifsson (C) (86. Hauksson), Thorkelsson – B. Willumsson (86. S. Thórdarson), K. Thórdarson (74. Helgason), Baldursson, Finnsson (86. H. Gunnarsson) – Anderson, Ingimundarson (74. Bjarkason).
Náhradníci: P. Gunnarsson, Valdimarsson – Bjarkason, H. Gunnarsson, Hauksson, Helgason, Í. Ólafsson, S. Thórdarson.

Francie: Lafont – Dagba, Koundé, Badiashile, Maouassa – Claude-Maurice (74. Camavinga), Tchouaméni (19. Soumaré), Guendouzi (C) – Ikoné (61. Lauriente), Edouard (61. Kolo Muani), Gouiri (61. Faivre).
Náhradníci: Bertaud, Meslier – Camavinga, Faivre, Fofana, Kalulu, Kamara, Kolo Muani, Konaté, Lauriente, Soumaré, Truffert.

Rozhodčí: Visser – Nijssen, Wyns (BEL)