Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Ukrajina – Kazachstán

1:1

konec (1:0)

31.03.2021, 20:45 • NSK Olimpijskyj (Kyjev) • Skupina D • Milan Huppert

Tipsport: 1.27 5.77 12.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:47:39)
Fotbalisté Ukrajiny na domácí půdě nesplnili roli obrovského favorita a s outsiderem skupiny z Kazachstánu remizovali 1:1.

Utkání od prvních minut probíhalo podle předpokladů. Domácí byli na míči a dobývali svatyni konkurenta, kterou dobyli ve 20. minutě, po nahrávce Zinčenka se prosadil střelou k pravé tyči Roman Jaremčuk. Ukrajinci byli nadále aktivnějším týmem, ale inkasovali z ojedinělé akci soupeře, v 57. minutě vyrovnal Serikžan Mužikov projektilem vyslaným do pravého rohu brány. Svěřenci kouče Ševčenka bojovali o stržení vedení zpět na svou stranu, ale to se jim už nepodařilo, v největší šanci selhal sám před brankářem střídající Olexandr Zubkov.

Ukrajina si výrazně zkomplikovala situaci v boji o postup na světový šampionát. I ve třetím utkání remizovala 1:1. V tabulce sice je na druhé pozici, ale soupeři, které má za zády, mají odehráno o jedno utkání méně. Kazachstán vybojoval první bod, nadále však zůstává na posledním místě skupiny D.
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:15.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Poslední příležitost na stržení vítězství na svou stranu měli domácí z rohového kopu. Jenže Roman Jaremčuk si více než míče všímal soupeře, a když mu spadl míč na paty, tak byl hodně překvapený.

90+2

Kousek za hranicí šestnáctky dostal poměrně dost volného prostoru Olexandr Zinčenko. Zkusil technickou střelu k levé tyči, míč se vykroutil vedle brány.

90+1

Kazašský gólman Stas Pokatilov příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Arbitrovi Jugovi nakonec pohár trpělivosti přetekl a brankáři udělil žlutý kartónek.

90+1

Domácí chtěli pokutový kop poté, co Artěm Dovbyk upadl po střetu s Malyjem. Obránce se útočníka dotkl minimálně, arbitr citlivě nechal ve hře pokračovat.

90

Frustrovaný Marlos nakopl volný balón do Ruslana Valjullina, který zůstal ležet po střetu s Tymčykem. Od rozhodčího vyfasoval kartu žluté barvy.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.

89

Prvním ukrajinským fotbalistou potrestaným žlutou kartou je kapitán Olexandr Zinčenko, který na polovině hřiště stáhl za dres Mužikova.

88

Exekuci si vzal na starosti pravák Ruslan Malinovskyj. Balón chtěl poslat přes zeď, což se mu nepodařilo, trefil vysoko vyskočivšího Alipa.

87

Střídání v týmu Ukrajina: ze hřiště odchází Olexandr Karavajev, přichází Olexandr Tymčyk.
Střídání v týmu Kazachstán: ze hřiště odchází Azat Nurgalijev, přichází Jerkebulan Tungyšbajev.

86

Tak pozor. Roman Jaremčuk byl faulován těsně za hranicí šestnáctky Ukrajinci rozhodně mají ve svých řadách hráče, kteří z podobných pozic umí vsítit branku. Řeč je především o Malinovském a Zinčenkovi.

85

Za dlouhou nahrávkou kapitána Zinčenka vystartoval Olexandr Zubkov. Střílenou nahrávkou hledal Dovbyka, ten však neměl šanci na míč dosáhnout.

84

O další střelecký pokus se zasloužil Marlos. Pravačkou vypálil z dvaceti metrů slabou střelu doprostřed brány. Stas Pokatilov nezaváhal.

83

Hodně volného prostoru dostal na pravé straně Ruslan Malinovskyj. Vysoký centr mířil na Romana Jaremčuka, jenž těsně nedoskočil.

82

Za obranu zabíhal čerstvý Artěm Dovbyk. Proti míči skvěle vystoupil Serhij Malyj, jenž sice nezachytil pohyb protihráče, za to ale vystihl nahrávku.

Ukrajina – Kazachstán

1:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 20. Jaremčuk (Zinčenko) – 59. Mužikov (Nurgalijev)

Karty:   89. Zinčenko (UKR), 90. Marlos (UKR) – 6. Alip (KAZ), 36. Abiken (KAZ), 43. Mužikov (KAZ), 62. Vorogovskij (KAZ), 70. Karimov (KAZ), 90+1. Pokatilov (KAZ)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 12:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:15.

Ukrajina: Trubin – Kryvcov, Matvijenko, Mychajličenko – O. Karavajev (87. Tymčyk), Malinovskyj, Sydorčuk (67. Marlos), Šaparenko (81. Dovbyk), Zinčenko – Júnior Moraes (67. Zubkov), Jaremčuk.
Náhradníci: Buščan, Pjatov – Dovbyk, Kovalenko, Makarenko, Marlos, Šepeljev, Sobol, Syrota, Tymčyk, Zabarnyj, Zubkov.

Kazachstán: Pokatilov – Maročkin, Malyj, Alip, Dosmagambetov (46. Bystrov) – Nurgalijev (87. Tungyšbajev), Mužikov – Valjullin, Abiken (46. Vorogovskij), Tagybergen (46. Orazov) – Ajmbetov (60. Karimov).
Náhradníci: Sejsen, Šajzada – Astanov, Bystrov, Karimov, Kerimžanov, Orazov, Rudoselskij, Samorodov, Tungyšbajev, Usenov, Vorogovskij.

Rozhodčí: Jug – Žunič, Kordež (SLO)