Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Rakousko – Dánsko

0:4

konec (0:0)

31.03.2021, 20:45 • Ernst Happel-Stadion, Vídeň (AUT) • Skupina F • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 3.05 3.19 2.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Necelou hodinu střetnutí to vypadalo, že utkání mezi Rakouskem a Dánskem skončí ve Vídni bezbrankovou remízou, jenže po přestávce přišel na hřiště Andreas Skov Olsen, což byl klíčový moment, protože po svém příchodu na hřiště otevřel skóre a celkem se postaral o dva góly. Rakušané za celý zápas nevystřelili na bránu, zatímco na opačné straně hřiště se prosadili ještě Joakim Maehle a také Pierre-Emile Höjbjerg. Dánsko se zásluhou dnešního suverénního vítězství osamostatnilo na čele skupiny F a má stoprocentní zisk devíti bodů se 14 vstřelenými góly a nulou obdržených branek. Konečný výsledek zní. Rakousko 0 Dánsko 4. (22:40:19)

90+2

Konec zápasu.

90+2

Fotbalisté Dánska opanovali druhý poločas a zápas už pouze dohrávají. Hosté kombinují ve středu hřiště a předvádí jednoduché, ovšem účelné narážení míče.

90

Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 2 minuty.

88

Rakušané se snažili zahrozit po diagonálním pasu na vzdálenější levou tyč brány, jenže jeden z dánských fotbalistů usměrnil míč hlavou do náruče brankáře.

85

Andreas Skov Olsen se společně se svými spoluhráči dožadoval odpískání penalty kvůli ruce, jenže obránce Aleksandar Dragović měl nyní obě ruce jasně u těla.

83

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Saša Kalajdžić, přichází Adrian Grbic.

82

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Gernot Trauner, přichází Stefan Posch.

82

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Andreas Ulmer, přichází Marco Friedl.

80

Christian Eriksen mohl přidat pátý gól, když vypálil zpoza šestnáctky a do jeho střely se dobře vrhl ve skluzu Aleksandar Dragović, jenže míč se od jeho vnitřní strany stehna odrazil do země a poté do břevna! Málem to bylo 5:0!

79

Christoph Baumgartner se zdravě naštval a na ose hřiště práskl do míče, jenže jeho prudká střela ze střední vzdálenosti trefila záda jednoho z protihráčů.

77

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Martin Braithwaite, přichází Kasper Dolberg.

77

Střídání v týmu Dánsko: ze hřiště odchází Thomas Delaney, přichází Christian Nörgaard.

74

Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Xaver Schlager, přichází Ercan Kara.

73

73. Andreas Skov Olsen - 0:4

73

Dánsko právě vstřelilo branku!
ANDREAS SKOV OLSEN se nádherně pomazlil s míčem po fantastickém a jednoduchém kolmém nákopu spoluhráče na levé straně šestnáctky, a přestože byl proti trojici protihráčů, parádní střelou z úhlu vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Už 0:4. Asistence: Pierre-Emile Höjbjerg.

72

Daniel Wass využil místa na pravé straně šestnáctky a po zaseknutí míče chtěl zamířit do levého horního rohu brány, jeho technický pokus ale skončil vzápětí mimo.

70

Dánsko má po přestávce obrovskou převahu, což dokonale vystihuje skóre, ale také střely na bránu, na které teď hosté vedou 6:0. Rakousko je hodně dole.

69

Domácí brankář Alexander Schlager chtěl jasně situaci zachránit, jenže se mu to nepodařilo a poté přišel trest. Nelze mu to vyčítat, ale možná vybíhat nemusel.

Rakousko – Dánsko

0:4

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 58. Skov Olsen (Delaney), 63. Maehle (Delaney), 67. P.-E. Höjbjerg (Braithwaite), 73. Skov Olsen (P.-E. Höjbjerg)

Karty:   60. Wind (DEN)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 0:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:11.

Rakousko: A. Schlager – Ilsanker (65. Lazaro), Trauner (82. S. Posch), Dragović – Lainer, Sabitzer, X. Schlager (74. Kara), Ulmer (82. Friedl) – Baumgartner, Kalajdžić (83. Grbic), Alaba (C).
Náhradníci: Pervan, Lindner – S. Posch, Grbic, Schaub, Kara, Ranftl, Trimmel, Friedl, Schöpf, Demir, Lazaro.

Dánsko: Schmeichel – Wass, Kjaer (C), Christensen, Maehle – Delaney (77. Nörgaard), P.-E. Höjbjerg – Braithwaite (77. Dolberg), Eriksen, Y. Poulsen (55. Skov Olsen) – Wind (65. J. Andersen).
Náhradníci: Lössl, Rönnow – J. Andersen, Vestergaard, M. Jensen, Skov Olsen, Dolberg, Jönsson, Damsgaard, Nörgaard, Stryger Larsen, Boilesen.

Rozhodčí: Artur Dias (POR). Asistenti: Rui Tavares (POR), Paulo Soares (POR). Čtvrtý rozhodčí: Hugo Miguel (POR)