Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Bosna a Hercegovina – Francie

0:1

konec (0:0)

31.03.2021, 20:45 • Stadion Grbavica, Sarajevo • Skupina D • Vít Schück (@VitSchuck)

Tipsport: 7.45 4.64 1.45 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je z utkání Bosna a Hercegovina – Francie vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek středečního večera. (22:40:37)
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:10.
Tři nastavené minuty uplynuly a sudí Daniele Orsato naposledy foukl do píšťalky. Francie si odváží ze souboje s Bosnou a Hercegovinou tři body za vítězství 1:0.

Bosňané byli v samém úvodu až nečekaně aktivní. Již ve čtvrté minutě ale zaspala domácí obrana. Pogbův centr našel Mbappého, který ale poslal míč jen do tyče. Navíc byl následně pískán ofsajd. Po faulu na Mbappého rozehrávali Francouzi standardní situaci téměř z hranice vápně. Do balonu se opřel Antoine Griezmann, ale svou střelu umístil jen do horní části obranné zdi.

Po hodině hry přišlo zčistajasna rozhodnutí. Po Rabiotově centru si na míč naskočil Antoine Griezmann a umístěnou hlavičkou rozvlnil síť za Ibrahimem Šehićem. Bosenský tým už se na vyrovnání nezmohl, Francouzi už si další šanci také nevytvořili a tak zápas končí 1:0.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Po ubráněném rohovém kopu se Francouzi hnali do protiútoku. Do otevřenější obrany si to namířil čerstvý Moussa Sissoko, po jeho přihrávce pálil z první Giroud, ale trefil jen soupeře před sebou.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.

90+1

Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Thomas Lemar, přichází Moussa Sissoko.

90

Na pravé straně postupoval do vápna Smail Prevljak. Střídající útočník po souboji s Varanem získal pro domácí rohový kop. Navíc Varane musí být ošetřen.

89

Až příliš dlouho čekat Lemar s přihrávkou na Girouda. Hrotový útočník Francie mezitím přeběhl do ofsajdu a to neuniklo pomeznímu rozhodčímu.

88

Hernándezova přihrávka mezi obránci sice našla Girouda, ale zády k brance se nedokázal otočit ke střele. Skvěle si v obraně vedl Dennis Hadžikadunić.

87

Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Amer Gojak.

87

Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Smail Prevljak.

87

Mbappého akci ještě rozvinul na levé straně Adrien Rabiot. Pogba už na hranici pokutového území přes zhuštěný prostor neprošel.

86

Po faulu na Mbappého na levé strany od pokutového území centroval Griezmann jen na hlavu bránícího Saničanina. Francouzi ale ještě zůstávají u míče.

85

Loktem do obličeje Girouda sáhl také Ahmedhodžić. Tentokrát se to obešlo bez žluté karty a hra může po minimálním přerušení pokračovat.

84

Bosenští fotbalisté se nadechují k závěrečnému tlaku. Souhra Kolašinace s Krunićem ale pořádně zaskřípala a k míči se zcela zadarmo dostal Griezmann.

83

Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Nyní přinesl vzrušení zákrok na Mbappého ve středovém kruhu, ale ani teď se nepíská.

82

Balon si podle předpokladů postavil na místo přestupku Miralem Pjanić. Hned pětičlennou zeď si nechal postavil gólman Francie Hugo Lloris. Pjanićův pokus skončil právě na zdi.

81

Těsně před pokutovým území trefil Pogba loktem do obličeje střídajícího Stevanoviće. Bosna má jedinečnou šanci na vyrovnání stavu.

Bosna a Hercegovina – Francie

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 61. Griezmann (Rabiot)

Karty:   17. Hadžikadunić (BSN), 53. Saničanin (BSN), 69. Hadžiahmetović (BSN) – 52. Varane (FRA), 66. Lemar (FRA), 81. P. Pogba (FRA)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:7. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 12:10.

Bosna a Hercegovina: Šehić – Ahmedhodžić, Hadžikadunić, Saničanin – Todorović (79. Miroslav Stevanović), Hadžiahmetović, Pjanić, Cimirot (87. Gojak), Kolašinac – Džeko (C), Krunić (87. Prevljak).
Náhradníci: Vasilj, Pirić – Ćivić, Prevljak, Menalo, Duljević, Gojak, Cipetić, Rahmanović, Miroslav Stevanović, Stjepan Lončar, Mihojević.

Francie: Lloris (C) – Lucas Hernández, Kimpembe, Varane, Pavard – Coman (59. Giroud), Griezmann, Rabiot, P. Pogba – Mbappé, Lemar (90+1. Moussa Sissoko).
Náhradníci: Mandanda, Maignan – Lenglet, Giroud, O. Dembèlé, Dubois, Ndombèlé, Moussa Sissoko, K. Zouma, Digne, F. Mendy, Ben Yedder.

Rozhodčí: Orsato – Giallatini, Preti (vš. ITA)