Menu

Hokej

NHL

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins

0:3

konec (0:0, 0:1, 0:2)

12.03.2017, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 3.53 3.8 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Tři hvězdy utkání:

1. Sidney Crosby (PIT) 0+2
2. Conor Sheary (PIT) 1+1
3. Ryan Miller (VAN) 45 zák., 2 góly, 95,7% (06:45:27)
Statistiky: Střely na bránu: 27-48; Zablokované střely: 15-14; Vhazování: 44%-56%; Hity: 18-17; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 6-2.
Ryan Miller dělal, co mohl, a předvedl několik úžasných zákroků, jenže spoluhráči v útoku na jeho práci nedokázali navázat a Matt Murray proti Vancouveru vychytal druhé čisté konto. Úvodní a rozhodující gól vstřelil v závěru druhé třetiny Ian Cole, na jehož trefu v závěru utkání navázali mladíci Jake Guentzel a Conor Sheary, kteří se na posledních dvou gólech podíleli dvěma kanadskými body, stejně jako kapitán Sidney Crosby. Penguins potvrdili roli favorita a zvítězili proti Vancouveru popáté v řadě.Konečný výsledek: Vancouver Cancuks 0 Pittsburgh Penguins 3.

Konec zápasu.

59:00

Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

58:45

58:45 Conor SHEARY - 0:3

58:45

Pittsburgh právě vstřelil branku!
CONOR SHEARY nevymýšlel nic složitého a na pravé straně středního pásma v blízkosti útočné modré čáry krásnou střelou zápěstím zamířil pod horní tyč odkryté brány! V Rogers Areně je hotovo! Další skvělá akce dvou mladíků. Asistence: Jake Guentzel a Sidney Crosby.

58:33

Penguins podél střídaček vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se rychle vrátí před bránu Matta Murrayho.

58:04

Ryan Miller udělal, co mohl, opustil bránu a nyní je to na jeho spoluhráčích! Vancouver hraje bez brankáře v šesti.

57:29

Phil Kessel dobře vypálil z vrcholu mezikruží, Ryan Miller ale puk ukryl ve své lapačce! Další krásný zákrok!

56:54

56:54 Jake GUENTZEL - 0:2

56:54

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Conor Sheary se na levém křídle nádherně protáhl podél hrazení kolem jednoho z hráčů Vancouveru a krásnou zpětnou přihrávkou poslal puk zpoza brány k levé tyči, kam si najel JAKE GUENTZEL a v rychlosti zamířil bez přípravy pod horní tyč! Nádherná akce dvou mladíků Penguins, po které Pittsburgh vede 2:0! Asistence: Conor Sheary a Sidney Crosby.

56:18

Dnešní utkání sleduje 18865 diváků.

55:38

Troy Stecher napřáhl na pravé straně od modré čáry k nepříjemné střele po ledě, která ještě byla těsně před bránou tečována, Matt Murray ji ale levým betonem vyrazil.

55:10

Conor Sheary mohl rozhodnout, když se řítil sám na bránu a po bekhendovém blafáku v rychlosti zasouval puk mezi betony Ryana Millera, brankář Vancouveru je ale dokázal včas sklapnout a předvedl další parádní zákrok!

54:38

Ryan Miller v dnešním zápase předvedl 42 úspěšných zákroků a dělá vše, aby jeho tým zvítězil, jenže prohrává 1:0.

53:39

Jevgenij Malkin našel v pravém kruhu pro vhazování Chrise Kunitze, který bez přípravy mířil nad lapačku Ryana Millera, brankář Vancouveru ale puk dokázal senzačně vyrazit!

52:57

Sidney Crosby se společně s Conorem Shearym řítil do přečíslení dva na jednoho, které v levém kruhu pro vhazování po rychlém úniku sám zakončil střelou mířící do bližšího horního rohu brány, Ryan Miller ale puk vyrážečkou vyrazil za bránu a vzápětí si poradil i s jeho dorážkou!

52:32

Penguins se dostali na levém křídle ke střele bekhendem, kterou Ryan Miller bez potíží lapil do lapačky.

51:57

Jake Guentzel v levém kruhu pro vhazování z blízkosti minul levý horní roh brány a Nikita Trjamkin se vrátil zpět na led. Penguins nevyužili třetí přesilovou hru.

50:19

Sidney Crosby v pravém kruhu pro vhazování pálil po zpětné přihrávce spoluhráče zpoza brány bez přípravy po ledě, jeho pokus sice mezi tři tyče nezamířil, vzápětí se ale na vzdálenější levé tyči odrážel od hole jednoho z domácích hráčů mezi betony Ryana Millera, který je včas dokázal sevřít!

50:04

Joseph Cramarossa odvedl za bránou dobrou práci a z levého rohu obranného pásma puk vyhodil k bráně Pens.

49:57

Nikita Trjamkin za vlastní bránou narazil jednoho z hráčů Pittsburghu na hrazení a dostal dvouminutový trest. Pennguins si zahrají třetí přesilovou hru.

49:49

Scott Wilson na levém křídle téměř z nulového úhlu napřáhl k prudké střele, která minula prostor brány a zamířila mimo.

49:12

Alexander Edler si před bránou trošku zahrával s ohněm, nakonec ale zvládl zkrotit puk a rozehrát.

48:20

Conor Sheary v mezikruží rychle zamíchal s pukem a nádhernou střelou zápěstím mířil těsně nad ledem k levé tyči, jenže Ryan Miller předvedl skvělý zákrok a pravým betonem puk vyrazil!

47:29

Nikita Trjamkin napřáhl v blízkosti vrcholu mezikruží k nádherné střele zápěstím, která prošla mezi nohama jednoho z hráčů Penguins a mířila přesně do pravého horního rohu brány, Matt Murray ale předvedl parádní semafor a puk ukryl v lapačce!

46:49

Matt Murray se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Canucks z pravého křídla podél hrazení. Oba týmy odjely střídat, aby na ledě měly čerstvé síly.

46:16

Joseph Cramarossa na levém křídle vypálil od mantinelu, jeho následná střela ale byla zablokována.

46:03

Penguins na levé straně útočného pásma vypálili od mantinelu a Ryan Miller na přední tyči puk ukryl ve své výstroji. Po přerušení hry přichází na řadu reklamní přestávka. Pittsburgh vede stále 1:0.

45:22

Na opačné straně mohli udeřit Penguins, jejichž střela zápěstím z levého kruhu pro vhazování mířila do bližšího levého horního rohu brány, Ryan Miller ji ale lapačkou vyrazil!

45:05

Bo Horvat na pravém křídle dobře vypálil od modré čáry, Matt Murray ale dokázal jeho pokus pravým betonem vyrazit!

44:29

Ryan Miller přišel o hůl, když se kolem jeho pravé tyče jako vítr prořítil Tom Kühnhackl a vzal ji sebou. Puk byl ale vzápětí sražen na střídačku Penguins a brankář Vancouveru si mohl dojet pro hokejku za svou bránu.

43:25

Canucks ihned po vhazování vypálili od modré čáry a Daniel Sedin před bránou puk skvěle tečoval, Matt Murray byl ale pozorný a opět dobře zasáhl levým betonem.

43:19

Luca Sbisa krásně vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování v rychlosti zápěstím a po zákroku Matta Murrayho levým betonem se před bránou ocitl v obrovské šanci Henrik Sedin, který bez přípravy těsně nad ledem mířil k pravé tyči, brankář Penguins ale předvedl spektakulární zákrok, po kterém puk ukryl ve své lapačce!

41:57

Vyloučený Ian Cole naskočil zpět na led a Pittsburgh přečkal důležité oslabení a první přesilovou hru Canucks.

40:58

Brandon Sutter v blízkosti levé tyče orazítkoval horní tyč a Sven Bärtschi z dorážky sklepl puk do brány, jenže měl hůl příliš vysoko, tedy nad úrovní horní tyče. Gól neplatil!

40:36

Daniel Sedin nedokázal z pravého kruhu pro vhazování přesně přihrát před bránu a Penguins vyhodili puk.

40:01

Brandon Sutter vyhrál úvodní vhazování třetí třetiny proti Nickovi Boninovi a Canucks mohou zahájit svůj tlak.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 19-35; Zablokované střely: 12-5; Vhazování: 45%-55%; Hity: 17-14; Přesilové hry: 0/1-0/2; Trestné min.: 4-2.
Třetí třetina začne přibližně v 5:59.
Penguins po přestávce výrazně přidali a Canucks dlouho držel nad vodou fantastickými zákroky Ryan Miller, necelé čtyři minuty před koncem prostřední části ho ale dokázal propálit krásnou střelou od modré čáry Ian Cole, který byl tři sekundy před koncem druhé třetiny vyloučen a Vancouver bude na začátku posledního úseku dnešního zápasu dohrávat přesilovou hru. Dokáží se domácí zvednout? Skóre po druhé třetině: Vancouver Canucks 0 Pittsburgh Penguins 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

Ian Cole dostal menší trest za hrubost, zajímavé ale je, že rozhodčí předtím nepostřehli, že Canucks hráli v šesti.

39:43

Jake Guentzel na pravém křídle vyrazil do přečíslení dva na jednoho a nádhernou diagonální žabičkou našel na vzdálenější levé tyči najíždějícího Conora Shearyho, který bez přípravy usměrňoval puk k levé tyči, Ryan Miller ale před úžasný zákrok, když pravým betonem puk vyrazil! Spektakulární zákrok brankáře!

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:03

Penguins napřáhli na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke krásné střele, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Ryan Miller ji ale vyrážečkou vyrazil!

37:47

Ben Hutton na levém křídle dokázal udržet útočné pásmo a nahodil puk za bránu, odkud Daniel Sedin přihrával do levého kruhu pro vhazování Henrikovi Sedinovi, jeho následný pas byl ale nepřesný a Pens vyrazili do protiútoku.

37:18

Joseph Cramarossa zkusil vypálit z pravého kruhu pro vhazování a Matt Murray puk ukryl ve svém náručí. Po přerušení hry následovala krátká reklamní přestávka.

36:24

36:24 Ian COLE - 0:1

36:24

Pittsburgh právě vstřelil branku!
IAN COLE si srovnal puk na hůl a od modré čáry napřáhl ve středu útočného pásma k nádherné střele zápěstím, která nad pravým ramenem Ryana Millera, jenž měl zacloněný výhled a absolutně nic neviděl, zamířila do levého horního rohu brány. Penguins si vytvořili velký tlak a konečně protrhli střelecké "trápení" – 1:0! Asistence: Tom Kühnhackl a Scott Wilson.

35:28

Penguins se v blízkosti pravé tyče dostali v rychlém sledu ke dvěma střelám z téměř nulového úhlu, Ryan Miller ale obě dvě úspěšně vyrazil levým betonem!

35:26

Vyloučený Luca Sbisa naskočil zpět do hry a Vancouver během pár minut přečkal dvě přesilové hry Penguins.

34:25

Penguins vypálili od modré čáry a brankář Vancouveru měl opět problémy, tentokrát ovšem výrazně menší a přerušil hru.

34:03

Ryan Miller předvedl v blízkosti své levé tyče nepřesvědčivý zákrok a puk mu propadl po střele Penguins z pravého kruhu kruhu pro vhazování! Phil Kessel toho ale v blízkosti levé tyče nevyužil, protože brankář Vancouveru se roztáhl podél brankové čáry a nataženou pravou rukou puk zastavil!

33:26

Luca Sbisa v dnešním zápase brání velice dobře, nyní ale dostal dvě minuty za hákování.

33:24

Justin Schultz v blízkosti levé tyče po krásné diagonální přihrávce z pravého křídla vypálil bez přípravy a po fantastickém zákroku Ryana Millera se dostal k dorážce Conor Sheary, z téměř nulového úhlu ale na opačné vzdálenější pravé tyči brankáře Vancouveru nepřekonal!

33:07

Penguins si vytvořili obrovský závar a Sidney Crosby na vrcholu pravého kruhu pro vhazování tvrdě vypálil s příklepem, Luca Sbisa ale jeho pokus obětavě zablokoval.

32:40

Matt Murray rychle vystartoval na střídačku a Penguins to při poskytnuté výhodě zkoušejí v šesti proti pěti!

32:01

Scott Wilson měl obrovskou rychlost, přesto v blízkosti pravé tyče dokázal puk z otočky usměrnit na bránu, Ryan Miller ale bez problému zasáhl levým betonem.

31:33

Penguins jsou v prostřední části mnohem aktivnější, stále se jim ale nepodařilo skórovat. Potrestají je domácí?

31:21

Jake Guentzel na levém křídle vypálil od modré čáry a Ryan Miller na přední tyči jeho pokus ukryl bez problému lapačce. Na řadu přichází další reklamní přestávka.

31:03

Vyloučený Sven Bärtschi naskočil zpět na led a Penguins se během první přesilové hry dostali k jedné střele.

30:46

Canucks se dvakrát v řadě podařilo poměrně snadno vyhodit a z pravého křídla poté přišla střela, která mířila ke vzdálenější levé tyči, Matt Murray ji ovšem hrudí dobře vyrazil.

29:17

Sidney Crosby v pravém kruhu pro vhazován napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která bez přípravy mířila k přední tyči, Ryan Miller ji ale hrudí vyrazil!

29:03

Sven Bärtschi v neutrální zóny nedovoleně zastavil Jevgenije Malkina a dostal dvě minuty za hákování.

28:49

Ian Cole na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k rychlé střele zápěstím, kterou Ryan Miller vyrazil levým betonem. Vzápětí přišla další střela, kterou podržel.

28:26

Tom Kühnhackl na levém křídle od hrazení rychle vypálil zápěstím, jeho pokus ale minul přední tyč.

28:17

Puk se v blízkosti útočné modré čáry Penguins odrazil od Chrise Kunitze na střídačku jeho týmu. Reklamní přestávka.

27:40

Chris Kunitz na levém křídle od modré čáry vypálil z otočky a nahazoval puk na přední tyč, Jevgenij Malkin byl ale ze střeleckého úhlu a puk se mu nepodařilo tečovat.

26:23

Carter Rowney byl zřejmě hráčem, který na levém křídle vypálil do hrazení a jeho střela těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Ryan Miller ji ale levým betonem vyrazil!

25:43

Ryan Miller se vydal za bránu, jenže nedokázal úplně dobře rozehrát a Brian Dumoulin na levém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele, kterou brankář Vancouveru s problémy dokázal vyrazit, když včas sevřel betony!

24:18

Chris Kunitz se zmocnil puku na levé straně obranného pásma a po zastavení útočné snahy Canucks puk podél hrazení vyhodil do neutrální zóny ledové plochy.

23:20

Bo Horvat na levé straně obranného pásma sestřelil tvrdým hitem u hrazení Sidneyho Crosbyho a vysloužil si potlesk fanoušků v Rogers Areně.

22:05

Jevgenij Malkin v blízkosti vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která na přední tyči zamířila do náruče Ryana Millera. Brankář Canucks je stále bezchybný.

21:04

Chris Kunitz před bránou zřejmě tečoval střelu Jevgenije Malkina od modré čáry, protože Ryan Miller reagoval na poslední chvíli, pravým ramenem puk ale vyrazil!

20:01

V Rogers Areně právě začala prostřední část utkání, do které oba týmy vstupují za bezbrankového skóre, vůbec to ale neznamená, že by se nehrál dobrý hokej. Naopak.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 11-12; Zablokované střely: 8-4; Vhazování: 38%-62%; Hity: 10-7; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
Druhá třetina začne přibližně v 5:07.
Michael Chaput dokázal v úvodní části střetnutí skórovat, jeho gól ovšem nebyl uznán po Coach Challenge v podání hlavního trenéra Penguins Mikea Sullivana kvůli nedovolenému bránění brankáře a oba brankáři Matt Murray a Ryan Miller zatím zásluhou skvělých zákroků drží čisté konto. Skóre po první třetině: Vancouver Canucks 0 Pittsburgh Penguins 0.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

20:00

První třetina skončila.

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

18:41

Scott Wilson napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování k jedovaté střele s příklepem, která mířila k přední tyči, Ryan Miller ji ale skvěle vykopl levým betonem!

18:07

Sidney Crosby a jeho spoluhráči vytvořili před bránou Vancouveru obrovský závar, Ryan Miller si ale se všemi jejich střelami dokázal poradit a vyrazil je!

17:32

Jake Guentzel na levém křídle vypálil také od modré čáry a také jeho střela byla jemně tečována, Ryan Miller ale včas sevřel betony a připsal si další dobrý zákrok.

17:18

Scott Wilson na pravém křídle mezi nohama jednoho z hráčů Vancouveru nahodil puk po ledě na přední tyč, kde ho skvěle tečoval Oskar Sundqvist, Ryan Miller byl ale připraven.

16:48

Penguins nahodili puk do útočného pásma a oba týmy okamžitě odjely na střídačku, aby vystřídaly.

15:58

Canucks vzápětí hodně nepříjemně vypálili od modré čáry a Matt Murray měl opět starosti, tentokrát ale puk zastavil.

15:42

Joseph Cramarossa si z levého křídla po nádherné stahovačce z ostrého úhlu vybruslil před bránu, kde se snažil bekhendem zamířit k levé tyči, Matt Murray ale předvedl vleže úžasný zákrok, když jeho pokus pravým betonem vyrazil!

14:36

Canucks se nepodařilo vrátit do útočného pásma a jejich přihrávka skončila na zakázaném uvolnění.

14:33

Bo Horvat po krásné diagonální přihrávce Svena Bärtschi z levého křídla na vrcholu pravého kruhu pro vhazování vypálil bez přípravy zápěstím a minul bližší horní roh brány.

14:13

Nick Bonino si najel před bránu na volný a neposedně skákající puk, který v blízkosti pravé tyče dokázal zasáhnout bekhendem, Ryan Miller byl ale připraven a puk sevřel v náručí!

12:31

Daniel Sedin si najížděl před bránu na přihrávku zpoza brány, jenže do zakončení se vzápětí nedostal.

11:57

Penguins rychle otočili hru a na pravém křídle napřáhli ke střele, kterou pozorný Ryan Miller podržel.

11:46

Sven Bärtschi z levého kruhu pro vhazování nahodil puk diagonálně na vzdálenější pravou tyč, kde puk jemně tečoval Bo Horvat a kotouč zamířil vedle.

10:07

Joseph LaBate vypálil na pravém křídle od modré áčry a těsně před bránou jeho pokus tečoval Michael Chaput, Matt Murray ale skvěle puk vyrazil hrudí a vzápětí si poradil i s dorážkou druhého jmenovaného hráče, kterou ukryl v náručí.

09:25

Sidney Crosby v pravém kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele zápěstím, která mířila do bližšího horního rohu brány, Ryan Miller ji ale lapačkou úžasně vyrazil! Skvělý zákrok.

08:58

Ron Hainsey na pravém křídle od modré čáry nahodil puk diaognálně před bránu a na vzdálenější levé tyči se ocitl ve velké šanci Jevgenij Malkin, jenže puk tečoval vedle.

07:35

Henrik Sedin z pravého kruhu krásnou diagonální přihrávkou přenesl hru na Daniela Sedina, který na levém křídle dlouho neváhal a okamžitě z ostrého úhlu nahodil puk před bránu, kde se od najíždějícího Michaela Chaputa, konkrétně jeho levé brusle, odrazil mezi betony Matta Murrayho! Hlavní trenér Mike Sullivan si vzal Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře a gól nebyl uznán!

07:24

Nick Bonino na pravém křídle vypálil z ostrého úhlu a hádejte, kdo jeho střelu srazil za bránu. Luca Sbisa!

07:09

Ben Hutton si najel na krásnou diagonální z pravého křídla a na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke krásné střele zápěstím, kterou Matt Murray pravým ramenem vyrazil do ochranné sítě! Úžasný zákrok!

06:50

Alexander Edler na levém křídle po zpětné přihrávce svého spoluhráče napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která letěla těsně nad ledem a od hole jednoho z hráčů Penguins se na přední tyči odrazila do ochranné sítě.

06:19

Puk se od Michaela Chaputa na útočné modré čáře odrazil do ochranné sítě. Následuje první reklamní přestávka.

06:03

Vancouveru se nepodařilo rozehrát podél levé strany ledové plochy a puk zamířil podruhé na zakázané uvolnění.

05:42

Ron Hainsey na pravém křídle od modré čáry nahazoval puk směrem na bránu, Luca Sbisa zatím ale hraje v obraně Vancouveru skvěle a jeho pokus zablokoval.

04:53

Daniel Sedin na levém křídle nepříjemně vypálil od mantinelu a Matt Murray měl co dělat, aby puk pravým betonem na poslední chvíli vyrazil poté, co měl zacloněný výhled!

04:23

Justin Schultz nepříjemně clonil před bránou, nahození z pravého křídla se mu ale nepodařilo tečovat.

03:08

Scott Wilson vyrazil po pravém křídle do přečíslení dva na jednoho a bekhendovou přihrávkou v blízkosti pravé tyče hledal v lepší pozici postaveného Nicka Bonina, jeho přihrávka ale byla zablokována klečícím Lucou Sbisou. Skvělý zákrok.

02:39

Chris Kunitz na levém křídle zavážel puk do útočného pásma, ve kterém byl na opačné straně příliš brzo Phil Kessel, a útočnou snahu Penguins zastavilo postavení mimo hru.

01:31

Střela Scotta Wilsona z pravého kruhu pro vhazování byla zablokována a Canucks vyhodili puk na zakázané uvolnění.

01:17

Sven Bärtschi krásně vypálil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zápěstím a připravený Matt Murray si připsal první úspěšný zákrok, když puk po skvělém semaforu lapil do lapačky!

00:18

Pittsburgh vyhrál úvodní vhazování zápasu a Sidney Crosby mohl na vrcholu mezikruží pálit, jenže se rozhodl roztáhnout hru doprava na Jakea Guentzela, který na jeho přihrávku u pravé tyče nedosáhl.

00:01

Utkání právě začalo.
Diváci sami zpívali podstatnou část kanadské národní hymny, což svědčí o tom, že v Rogers Areně je vše naprosto dokonale připraveno k začátku utkání mezi Vancouverem a Pittsburghem. Are you ready?
Úvodní sestavy:

Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Biega, Edler, Stecher, Sbisa, Larsen, B. Hutton, Trjamkin – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Grenier – Bärtschi, Horvat, Boucher – Cramarossa, B. Sutter (A), Megna – LaBate, Chaput. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, J. Schultz, Streit, Hainsey, Cole, Ruhwedel, C. Gaunce – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Kunitz (A), Malkin (A), Kessel – Kühnhackl, Bonino, S. Wilson – Sundqvist, Rowney. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

Rozhodčí: Francois StLaurent, Brad Meier. Čároví: Vaughan Rody, Brian Mach.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vyhraje první třetinu?

Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

15.02.17 Pittsburgh – Vancouver 4:0
PITTSBURGH PENGUINS

Pittsburgh má na druhém místě Metropolitní divize stejně bodů jako Columbus a na ledě Vancouveru bude pokračovat ve venkovním tripu, během něhož ho čeká celkem pět zápasů a úvodní dva vyhrál.

Hráči ve formě

Jevgenij Malkin skóroval ve čtyřech zápasech v řadě, během kterých zaznamenal devět bodů za šest gólů a tři asistence. Justin Schultz během posledních čtyři zápasů připsal sedm bodů za tři góly a čtyři asistence.

Týmové novinky

V bráně Penguins začne Matt Murray, který během posledních jedenácti utkání vychytal svému týmu osm výher, během posledního utkání proti Winnepegu se mu ovšem příliš nedařilo, když ze 35 střel inkasoval čtyři góly. Příliš to ale nevadilo, Penguins zvítězili 7:4.
VANCOUVER CANUCKS

Vancouver Canucks se nachází v Západní konferenci o osm bodů za St. Louis Blues, se kterým zatím marně bojuje o druhou divokou kartu a účast v playoff.

Hráči ve formě

Bo Horvat během posledních patnácti zápasů zaznamenal dvanáct kanadských bodů za pět gólů a sedm asistencí a se sedmačtyřiceti kanadskými body je nejproduktivnějším hráčem Vancouveru Canucks.

Novinky z týmu

Canucks povolali z AHL útočníky Alexandreho Greniera a Josepha LaBateho poté, co se během zápasu proti Islanders zranil Brendan Gaunce a kvůli zranění v horní části těla nebude schopen do utkání nastoupit. Mimo hru zůstává kvůli chřipce nováček Nikolaj Goldobin, který přijde proti Penguins o druhý zápas v řadě.
Pittsburgh Penguins v neděli ráno čeká zápas na ledě Vancouveru, kde se v Rogers Areně bude snažit prodloužit sérii čtyř vítězství v řadě, zatímco domácí hokejisté usilovat o důležité dva body v marném boji o účast v playoff. Postarají se Canucks o překvapení?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Vancouver Canucks – Pittsburgh Penguins

0:3

konec (0:0, 0:1, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 37. Cole (Kühnhackl, S. Wilson), 57. Guentzel (Sheary, Crosby), 59. Sheary (Guentzel, Crosby)

Vancouver Canucks: R. Miller (Bachman) – Biega, Edler, Stecher, Sbisa, Larsen, B. Hutton, Trjamkin – D. Sedin (A), H. Sedin (C), Grenier – Bärtschi, Horvat, Boucher – Cramarossa, B. Sutter (A), Megna – LaBate, Chaput. Hlavní trenér: Willie Desjardins.

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, J. Schultz, Streit, Hainsey, Cole, Ruhwedel, C. Gaunce – Guentzel, Crosby (C), Sheary – Kunitz (A), Malkin (A), Kessel – Kühnhackl, Bonino, S. Wilson – Sundqvist, Rowney. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

Rozhodčí: Francois StLaurent, Brad Meier. Čároví: Vaughan Rody, Brian Mach

Diváci: 18865

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
29:03 VAN 2 Bärtschi, hákování
33:26 VAN 2 Sbisa, hákování
36:24 PIT 0:1 Cole (Kühnhackl, S. Wilson)
39:57 PIT 2 Cole, hrubost
Po 2. třetině
3. třetina
49:57 VAN 2 Trjamkin, vražení na hrazení
56:54 PIT 0:2 Guentzel (Sheary, Crosby)
58:45 PIT 0:3 Sheary (Guentzel, Crosby)
Konec