Menu

Hokej

Extraliga staršího dorostu

HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec

3:2

po s.n. (2:1) (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

02.12.2016, 15:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • 27. kolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Dukla Jihlava.
Rozhodujícím exekutorem nájezdu je JIŘÍ SLABÝ, který dokázal rozhýbat Ochmana a vzápětí zasunout puk pod jeho betony za čáru.

59:58

V samotném závěru i v oslabení ujel Úlovec a střelou z pravé strany nadělal Ochmanovi hodně starostí. Gólman Třince vyrazil puk před sebe, kde už chtěl dorážet do odkryté branky Vala, ovšem přes tři hráče soupeře kotouč nezasáhl.

59:42

Tohle asi bude ještě zajímavé. Valentýn Smolko dostává dvě minuty za podražení a rázem je tu ještě šance pro hosty na tři body.

Na vyloučení: 4-3.

58:53

Třinec právě vstřelil branku!
Ocelářům se hra bez gólmana vyplácí. Peterek přistrčil puk před branku na DANA PRZYBYLU, jenž zblízka prostřelil Šťastného a svým druhým gólem v utkání posílá zápas zřejmě do prodloužení. Asistence: Jonáš Peterek, Adam Raška.

58:12

Jihlavští zahráli zakázané uvolnění a Třinečtí si berou oddechový čas. Po něm asi zůstane branka Ocelářů prázdná.

56:45

Další šance hostí. Papaj zakončoval u levé tyče Šťastného, kde byl zcela sám. Domácí brankář ztlumil jeho střelu betonem a vzápětí schoval kus černé gumy na ledě do lapačky.

55:46

Zřejmě to byl Michal Papaj, který se dostal do stoprocentní šance. Mezi kruhy byl sám a mohl si vybrat, kam to dá. U levé tyče byl volný prostor, leč třinecký hráč nemířil přesně.

50:51

A znovu Dan Przybyla. Útočník Třince si sjel před branku a zkusil to proti Šťastnému bekhendovým zakončením, jenže poslal kotouč vysoko nad branku.

50:26

Adam Raška u levé tyče Šťastného nestřílel, nýbrž podél brankoviště posunul kotouč na volného Dana Przybylu, jenž však puk do volné klece neusměrnil, nedokázal jej zasáhnout.

47:52

Puk poskakoval před brankou Šťastného, ovšem přešel všechny hostující nastavené hole, až si na něj počkal Jindřich Kardoš a nekompromisně vyhodil přes všechny čáry.

47:15

Jihlavští se budou potřetí v utkání bránit. Valentýn Smolko jde ven za podražení a Dukla tak nyní bude hrát jen na čtyři obránce.

Na vyloučení: 3-3.

47:03

Akce dva na jednoho také na domácí straně. Jiří Slabý přihrával kotouč z levé strany před branku na Adama Hrbatého, jenž jej nedokázal usměrnit do klece podél přesunujícího se Ochmana.

45:05

Hosté byli v situaci dva na jednoho, a to přesně na prostoru mezi kruhy. Po přihrávce Tománka napřáhl ke střele Klocek, ovšem přes Jiřího Marka puk na branku Šťastného neprošel.

42:16

Sudí Skopal viděl sekání třineckého útočníka Jiřího Plandora a Dukla si tak zahraje přesilovou hru.

Na vyloučení: 2-3.

39:58

1,5 vteřiny před koncem si ještě Třinec vybojoval přesilovou hru, ale její hlavní část odehraje zřejmě až ve třetí třetině. Miroslav Juda zahákoval ve středním pásmu soupeře a míří ven.

Na vyloučení: 2-2.

37:53

Matěj Daňhel nejenže dokázal na vlastní modré zastavit puk, ale ještě se dostal v kombinaci s Adamem Najmanem do protiútoku. Najel si na druhou stranu a zkusil to střelou od modré přes soupeře, ale jeho radost zastavila pravá tyčka.

36:20

Vala byl v další slibné příležitosti. Už se před ním odkrývala volná cesta k brance, ovšem puk mu trošku odskočil od hokejky. Proto musel domácí útočník zamířit více do pravé strany branky, odkud usoudil, že Ochmana neohrozí. Dal tedy zadovku mezi kruhy na Judu, jehož pokus zastavil vlastním tělem Krzak. Hned poté asi měla být pískána přihrávka rukou třineckého obránce v závaru před brankou.

34:02

Další situace domácích tři na jednoho a nyní již mnohem nebezpečnější. Z pravé strany přihrál Slabý mezi kruhy na najíždějícího Valentýna Smolka, jenž vystřelil k levé tyči Ochama. Gólman hostí se prezentoval zákrokem lapačkou, kde puk schoval, a ukázal semafor jak z hokejové učebnice.

29:26

Zajímavá situace hostí. Klocek přistrčil kotouč před branku na Dana Przybylu, jenž to měl na bekhend. Zkusil dát puk zblízka pod horní tyčku Šťastného, ovšem kus černé gumy břevno přešel a skončil v horní síťce. Při snaze hostí vyklepat jej zpět na led je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti Dukly.

26:35

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlavští hokejisté přesilovou hru sice nevyužili, ale vadit jim to vůbec nemusí. Najman předal kotouč na modrou pro PATRIKA RAŠÍNA a druhý gól padl prakticky stejně jako třinecké vyrovnání. Po střele obránce měl Ochman zakrytý výhled a puk viděl až v síti. Asistence: Adam Najman, Tomáš Vala.

24:16

Timofej Marguš míří dnes podruhé na trestnou lavici a znovu je to za podražení. Adam Najman totiž před vlastní modrou převzal puk a už se rozjížděl, že si to namíří na druhou stranu, takže obránci Třince nezbylo nic jiného než soupeře podrazit.

Na vyloučení: 1-2.

22:48

První přesilová hra Třince přichází v 23. minutě. Josef Vrátný si půjde odsedět dvě minuty za nedovolené bránění.

Na vyloučení: 1-1.

19:10

Šťastný z bezprostřední blízkosti vychytal Reného Najsara, kter se s pukem zjevil u jeho levé tyče a pálil do horní části branky.

18:59

Jihlava založila rychlý protiútok, při kterém Úlovec možná už překonal Ochmana, ale za jeho zády byla připravena hokejka jednoho z hráčů hostí, který po puku sáhl.

17:08

To Adam Najman si to namířil kolmicí rovnou před branku, kde na okamžik dostal prostor ke střele. Tu však zneškodnil Ochman.

14:51

Třinec právě vstřelil branku!
Dalo by se říct, že gólman Dukly Šťastný viděl puk prakticky až v síti. Od modré vystřelil DAN PRZYBYLA zrovna v okamžiku, kdy před jeho brankou přejeli snad tři hráči. Puk se snesl přesně do pravého horního rohu. Asistence: Jakub Michálek, René Najsar.

13:19

Hezká akce Dukly. Juda přistrčil puk na Valu, který se naznačením zbavil soupeře a podél pravé strany si sjel před branku, kde svojí akci třešničkou v podobě gólu nezakončil. Mířil kousek nad horní tyčku.

12:47

Jakub Michálek viděl, že si před branku sjíždí Filip Rufer. Vyslal tedy střelu a druhý jmenovaný tečoval kotouč zhruba metr vedle pravé tyče Šťastného.

09:41

Dukla právě vstřelila branku!
Jihlavští se asi zaslouženě dostávají do vedení. Rychlé přečíslení zakončuje MATĚJ DAŇHEL, který dostal od Kardoše puk do jízdy, najel si až před Ochmana a bekhendem zamířil přesně do jeho levého horního růžku. Asistence: Jindřich Kardoš, Jan Úlovec.

04:48

Do slibné pozice si najel Tomáš Vala, který se středem pásma dostal až před branku, leč jeho střelu dokázal srazit Ochman.

01:00

První vyloučení zápasu. Timotej Marguš je vyloučen dvěma minutami za podražení.

Na vyloučení: 0-1.

HC Dukla Jihlava – HC Oceláři Třinec

3:2

po s.n. (2:1) (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Daňhel (Kardoš, Úlovec), 27. Rašín (Najman, Vala), rozh. náj. Slabý – 15. Przybyla (Michálek, Najsar), 59. Przybyla (Peterek, Raška)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Raška (TRI)
0:0   Vrátný (JIH)
2. série:
0:0   Przybyla (TRI)
1:0   Najman (JIH)
3. série:
1:1   Peterek (TRI)
1:1   Vala (JIH)
4. série:
1:1   Najman (JIH)
1:1   Peterek (TRI)
5. série:
1:1   Kadleček (JIH)
1:1   Przybyla (TRI)
6. série:
2:1   Slabý (JIH)
2:1   Najsar (TRI)

HC Dukla Jihlava: Šťastný (Juřička) – Veleba, Rašín, Smolko, Vrátný, Marek – Juda, Kadleček, Vala – Slabý, Najman, Hrbatý – Úlovec, Kardoš, Daňhel. Trenér: Štěpán Moravec

HC Oceláři Třinec: Ochman (Štěpánek) – Michálek, Rufer, Marguš, Adámek, Radzienciak, Krzak – Plandor, Przybyla, Raška – Havránek, Peterek, Najsar – Klocek, Tománek, Papaj – Indrst. Trenér: Roman Šimíček

Rozhodčí: Skopal – Polák, Zídek

Průběh zápasu
1. třetina
01:00 TRI 2 Marguš, podražení
09:41 JIH 1:0 Daňhel (Kardoš, Úlovec)
14:51 TRI 1:1 Przybyla (Michálek, Najsar)
Po 1. třetině
2. třetina
22:48 JIH 2 Vrátný, nedovolené bránění
24:16 TRI 2 Marguš, podražení
26:35 JIH 2:1 Rašín (Najman, Vala)
39:58 JIH 2 Juda, hákování
Po 2. třetině
3. třetina
42:16 JIH 2 Plandor, sekání
47:15 JIH 2 Smolko, podražení
58:53 TRI 2:2 Przybyla (Peterek, Raška)
59:42 JIH 2 Smolko, podražení
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
JIH 3:2 Slabý (rozh. náj.)
po s.n.