Menu

Fotbal

Německá Bundesliga

Borussia Dortmund – TSG 1899 Hoffenheim

2:3

konec (2:1)

25.02.2024, 17:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • 23. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.45 5.56 6.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (19:40:10)

Borussia se v příštím kole bude snažit si spravit chuť na hřišti znovuzrozeného Unionu Berlín, Hoffenheim bude bojovat o další body doma proti Brémám.
Zaplněný Signal Iduna Park dnes sledoval bláznivé měření sil, ze kterého nakonec plný počet bodů vytěžil překvapivě Hoffenheim! Borussia sice šla do druhého poločasu s náskokem poté, co v tom prvním po většinu doby dominovala, jenže po přestávce se prezentovala až podivně vlažným výkonem a kvůli dvěma slepeným gólům Beiera přišla o vítězství. Modrobílý outsider pak těsný náskok ubránil až do závěrečného hvizdu.

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:10.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Domácí zahodili další a nejspíš poslední rohový kop, jejich nápor pak faulem definitivně ukončil Adeyemi. Baumann odkopává, tohle už Hoffenheim zvládne.

90+5

...a vzápětí se příjemcem kartónku stal také Donyell Malen (DOR), který se po svém sokovi ohnal.

90+4

Atmosféra houstne. Za faul na Malena na pravé straně dostává žlutou kartu Dennis Geiger (HOF)...

90+3

Při Baumannovi teď stáli všichni svatí! Na Brandtův míč si totiž naskočil nehlídaný Can, jehož hlavička zamířila jen několik čísel nad břevno! Vyrovnání bylo blízko!

90+3

Pozor, tohle by mohlo výsledkem pořádně zamávat! John Brooks (HOF) jen kousek před vápnem fauloval Bynoeho-Gittense, uvidíme standardku.

90+2

Hoffenheim odrazil další dlouhý nákop domácích, BVB se stále nedaří prolomit obranu hostů.

90+1

Nápor Borussie nyní skončil dříve, než měl šanci pořádně začít. Malen totiž ve snaze získat míč zpět fauloval bránícího Kabaka, čehož si sudí všiml.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje 6 minut.

89

Hostující brankář odkopává míč na střed bitevního pole. Co nevidět v Dortmundu začne nastavení...

88

Domácí to stále nevzdávají, takřka nic jim teď ovšem v útoku nevychází. Míč nyní před Baumanna nasměroval Duranville, protihráči si ho pohlídali.

87

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Julien Duranville.

86

Upřímně nevím, co měl teď Sabitzer v plánu. Dlouhým kopem z křídla balón takřka odevzdal Baumannovi, ve vápně v té chvíli neměl ani jednoho spoluhráče.

85

V ochozech to znovu zašumělo, ani Reus se ale nestává dortmundským hrdinou! Jeho padající střela vypadala velmi slibně, jenže nakonec skončila na hoffenheimské svatyni!

84

Na Adeyemiho vzdušný centr na zadní tyč si počíhal Brooks. Balón se odrazil k dalšímu žlutočernému borci, Borussia vzápětí získává rohový kop.

83

Ne ne, pokutový kop se nekoná! Z ochozů se ozývá hlasitý pískot, dění nicméně běží dál.

82

Pozor, závěr v Signal Iduna Parku dost možná okoření penalta! Někdo z hráčů v bílém, nejspíš šlo o Brookse, zřejmě zblokoval dortmundský balón rukou! Uvidíme, co na to muži u videa...

81

Modrobílí prožili další těžké chvíle ve své šestnáctce. Chaos zblokovanou střelou odšpuntoval Adeyemi, hosté po pár sekundách míč dostali pod kontrolu.

79

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Julian Ryerson, přichází Mats Hummels.

79

Střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
ze hřiště odchází Maximilian Beier, přichází Wout Weghorst,
ze hřiště odchází Ihlas Bebou, přichází Marius Bülter,
ze hřiště odchází Umut Tohumcu, přichází Finn Ole Becker.

78

Hodně bídný pas, určený pro Reuse, zajíždí za hostující klec. Dortmund se teď vysloveně trápí.

77

Pomalu ale jistě míříme do finiše, ze základní hrací doby zbývá ani ne čtvrthodina. Borussia kombinuje na středu pole, Hoffenheim jí drží na uzdě.

76

Střídat se brzy bude také na druhé straně. Míč nyní nicméně drží domácí a míří zpět do útoku.

75

Střídání v týmu Borussia Dortmund:
ze hřiště odchází Niclas Füllkrug, přichází Youssoufa Moukoko,
ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Jamie Bynoe-Gittens,
ze hřiště odchází Ian Maatsen, přichází Karim Adeyemi.

74

Vzápětí přichází obrovská šance na druhé straně hřiště, Füllkrug měl kýžené vyrovnání na dosah ruky! Jeho ostrému zakončení rozhodně nechyběl důraz, přesnost už ale ano! Škoda pro BVB!

73

No, na Signal Iduna Parku mohlo být hotovo! Po modrobílém rohovém kopu se míč nebezpečně odrazil na bránu, Meyer ho ale zachytil! Balón navíc nejspíš tečoval Füllkrug, tak to by byl hodně smolný vlastní zásah...

72

Šrumec na střídačce Dortmundu, Edin Terzić bude v nejbližších momentech poprvé v dnešním zápase střídat. Vypadá to rovnou na několik hráčů.

71

Hoffenheimská šestnáctka je pod tlakem, domácí přeřadili na vyšší rychlost a chtějí si ztracený náskok vzít zpět. Baumann teď ale zlikvidoval další centr.

70

Po standardce Borussie vznikl před Baumannem naprostý chaos, hosté ale sérii nepříjemných odrazů přežili! Gólman si poradil s nepříjemnou tečí Reuse a vyrazil míč do bezpečí!

69

Malen pro svůj tým vybojoval rohový kop, Sancho mezitím burcuje pověstnou žlutou zeď.

69

Hra se nyní v Dortmundu hodně kouskuje. Po nepovedené domácí rozehrávce skončil balón u Brookse, který jej pro jistotu zahrál na Baumanna.

68

Vynucené střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Dennis Geiger.

66

Kramarić po dalším souboji s Malenem klečí na hřišti, pro dnešek to nejspíš bude z jeho strany vše. Kouč Matarazzo bez váhání chystá rychlé střídání.

64

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Kolaps – jinak se to, co se teď děje v Signal Iduna Parku, popsat nedá! Děravá dortmundská obrana pustila do šestnáctky Antona Stacha a MAXIMILIANA BEIERA, přičemž první jmenovaný pěkným pasem vybídl k zakončení toho druhého a jeho střela zamířila na přední tyč – 2:3!

63

Malen je zpět ve hře, nyní na sebe upozornil faulem na Kramariće. Standardka pro hosty.

61

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Začínáme zase od začátku, Hoffenheim využívá vlažné hry Borussie a po hodině boje vyrovnává! Nutno podoktnout, že k tomuto zásahu přispělo i štěstí: MAXIMILIAN BEIER se totiž na kraji vápna odpoutal od protihráče a následnou ranou trefil záda Schlotterbecka, od kterých se balón odrazil do sítě! Meyer byl bez šance – 2:2!

60

Malen se po zmíněném střetu s Kabakem na moment stahuje ze hry, nejspíš bude moci pokračovat.

59

Ochozy se zlobí, Füllkrug totiž v hostující šestnáctce spadl k zemi po kontaktu s Kabakem. Penalta z toho ale nebude, sudí Fritz zůstává v klidu.

58

Pressující Kabak si počíhal na Malena a připravil ho o míč, jeho následná rozehrávka ale skončila na kopačce soka. Dortmundští vyráží do ofenzívy.

57

Borussia si zkomplikovala život další chybou v obraně. Využít toho hodlal Beier a vsadil na dalekonosnou ránu, kterou ale namířil pouze nad břevno.

56

Po Füllkrugově zblokované střele nyní přišla ještě slabá dorážka, kterou si Baumann hravě pohlídal.

54

Malen po střetu s Bebouem ležel na pažitu, nakonec se ale rychle zotavil. Ryerson v duelu s Juráskem pár sekund nato vybojoval rohový kop pro BVB.

53

Na konci série přihrávek Kraichgauer stál Kadeřábek, jehož lehkou střelu Meyer hravě zastavil. Dortmund stále tahá za kratší konec, vstup do půle mu nevyšel.

52

Hosté po rychlé akci získávají rohový kop, k praporku se pomalu přesouvá záložník Anton Stach.

51

Domácí zadák odkulhal do zámezí a zdá se, že aspoň zkusí znovu vstoupit do hry. Hoffenheim mezitím operuje s míčem na středu pole a hledá cestu dopředu.

50

Zdravotní problémy pro změnu na druhé straně, po ostrém souboji o letící balón zůstává na trávníku ležet Schlotterbeck. Brzy nejspíš uvidíme další střídání.

49

Vynucené střídání v týmu TSG 1899 Hoffenheim:
ze hřiště odchází Robert Skov, přichází David Jurásek.

49

U střídačky dostává poslední instrukce David Jurásek, který Skova při nejbližší příležitosti nahradí.

48

Dění nyní na Signal Iduna Parku stojí, Robert Skov se drží za tříslo a nemůže pokračovat. Na plac poprvé míří týmoví zdravotníci modrobílého týmu.

47

Hoffenheim začal celkem dobře. Kramarić krátkým centrem hledal Beiera před malým vápnem, někdo z domácích ovšem balón vytěsnil do zámezí.

46

Druhý poločas je v plném proudu. Ani jeden kouč během pauzy nesáhl ke změnám ve své sestavě, na hřišti tak sledujeme stejné jedenáctky jako dosud.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je u konce! Dortmund sice do utkání vstoupil hrozivě a po obrovské minele Cana inkasoval už ve druhé minutě, velmi rychle se ale ze špatného startu oklepal a takřka celý zbytek dějství si na ploše držel jasnou převahu. Na úvodní zásah Beboua následně odpověděli Malen a Schlotterbeck, a favorit tak před druhou částí doma vede 2:1. Uvidíme, jak se zatím zajímavý duel bude vyvíjet po přestávce.
Držení míče: 68 % : 32 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:0. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 2:6.

Druhý poločas začne přibližně v 18:33.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Brandt přihrávkou vysunul dopředu Sancha, Dortmund může zkusit ještě naposledy před pauzou zaútočit.

45+1

Běží první minuta nastavení, budou aspoň 2.

45

Před přestávkou toho už nejspíš moc zajímavého neuvidíme. Marcel Sabitzer (DOR) ukončuje mírný nápor Borussie, skluzem totiž podrazil Skova.

43

Skov si v dalším souboji se Sanchem počínal až moc tvrdě, odpískán faul proti Hoffenheimu.

42

Sancho dnes zatím úplně nemá svůj den, na pravém křídle mu toho dosud moc nevyšlo. Aktuálně u střídačky dostává instrukce od kouče Terziće.

41

Grillitsch to myslel dobře, jenže hodně nepovedeným blokem spíš Baumannovi přidělal zbytečné starosti. Schlotterbeckův míč tečoval nataženou nohou, brankář ho nakonec zvládl dostat pod kontrolu.

39

Dortmund drží dění na polovině svých soupeřů, kteří ho ale nepouští do dalších střeleckých šancí. Baumann je už delší dobu bez pořádné práce.

38

Skov skvěle zavřel pravou stranu a Sancha doslova odtlačil od balónu, Baumann bude odkopávat.

37

Jeho centr, určený pro Sancha, někdo ze soků ve vápně vyrazil až do zámezí. Domácí tak vhazují.

36

Úvodní poločas se pomalu chýlí ke konci. Žlutočerní kontrolují balón, Maatsen operuje na křídle.

35

Kramarićův přetažený centr bez obtíží likviduje Meyer. Hosté teď mají o něco málo více ze hry, Dortmund hodně povolil a umožnil soupeřům se vrátit do dění.

34

Hosté opatrně postupovali dopředu. Brooks chtěl přihrávkou přes střed vysunout do vápna Babu, ten ale s nabídkou nepočítal a nedokázal jí zachytit.

32

Can ve výborné atmosféře Signal Iduna Parku zahrává míč dopředu na Brandta. Borussia hledá nějakou skulinu ve zpevněném rozestavení Hoffenheimu.

31

Dominanci Dortmundu jasně prokazují i statistiky: držení míče zní 65 % : 35 %, na střely je to 11:2 a na přesné rány 5:2. No, zatím se rozhodně nenudíme...

30

Brandt opět od praporku naservíroval míč na Sabitzera. Následovala série nepříjemných odrazů ve vápně, Baumann však nakonec balón zkrotil.

29

Skov na straně uhlídal Sancha, jehož akci ale zastavil pouze za cenu dalšího rohového kopu.

28

Dění se po druhém gólu Borussie výrazně zklidnilo, už to není ani zdaleka taková divočina jako dosud. Zadáci Dortmundu nyní operují s míčem u středové čáry.

27

Baumann si počíhal na skákající balón, lapil ho do svých rukavic a obratem ho rozehrál nakrátko na Brookse. Uvidíme, zdali se hostům znovu podaří zaútočit.

26

Teď ale domácí obrana znovu malinko zavrávorala a o bleskovou odpověď se mohl postarat Tohumcu, jehož střela ale šla přesně do středu klece.

25

Dortmund právě vstřelil branku!
Obrat dokonán, neuvěřitelný nápor BVB rychle produkuje zásah číslo dvě! Exekutorem volného kopu se stal sám Reus, na jehož balón si v blízkosti brány naskočil NICO SCHLOTTERBECK a hlavou jej nasměroval přesně do sítě – 2:1!

24

Umut Tohumcu (HOF) za podrážení nakonec vidí i žlutou kartu a stává se prvním potrestaným hráčem duelu.

23

Tohumcu na kraji svého vápna zatáhl za záchranou brzdu a fauloval Reuse, uvidíme další standardku Borussie. Tentokrát z velmi slibné pozice.

22

Dortmund je stále aktivní, jeden gól mu evidentně nestačí. Domácí zatím vystřelili už devětkrát, z toho hned čtyřikrát mířili přesně mezi tři tyče.

21

Dortmund právě vstřelil branku!
Máme vyrovnáno, obrovská aktivita žlutočerných nakonec přeci jen nese ovoce! Brandtův balón od praporku Reus hlavou lehce prodloužil na nedostatečně střeženého DONYELLA MALENA, jehož zakončení následně zaplulo pod břevno! S tímhle Baumann nic dělat nemohl – 1:1!

20

Borussia znovu dostává šanci obrovský nápor přetavit v gól skrz roh, který dens bude kopat už potřetí.

19

Baumann pěkným zákrokem udržel Hoffenheim ve vedení! Kabak nestačil včas odzbrojit Malena a ten vsadil na ránu na vzdálenější stranu brány, kterou ovšem položený gólman nataženou rukou vysunul mimo nebezpečí!

17

Tohle vypadalo hodně slibně, nakonec z toho ale nic není! Sancho narýsoval přihrávku do vápna na Reuse a ten se následně pokusil do šance poslat Füllkruga, jenže ten míč na středu šestnáctky nezachytil! K ujíždějícímu balónu se dostal aspoň Maatsen, jehož střela šla vysoko nad svatyni!

16

Už několik minut se v Dortmundu hraje na jednu bránu. Domácí mají balón jako přikovaný na svých kopačkách, delší dobu teď ovšem Baumanna neohrozili.

15

Brooks se položil do dalšího žlutočerného zakončení, které neslo rukopis Malena. Baumannovi tak výrazně usnadnil život, gólman mohl zůstat v klidu.

14

Nahrávka na Ryersona zajela do zámezí, hosté budou vhazovat na své polovině bitevního pole.

13

Schlotterbeck vystavil stopku Bebouovi a dostal se zpět k balónu, Borussia zakládá protiútok.

12

Can ze středového kruhu posílá míč na levou stranu na Schlotterbecka, momentálně sledujeme sérii opatrných a povětšinou krátkých přihrávek ze strany BVB.

11

Hoffenheim po delší době zaútočil. Stach chtěl krátkým pasem připravit další šanci pro Beboua, skákající balón však jako první ukořistil Meyer.

10

Na středu hřiště si nedovoleně počínal Grillitsch, za chvíli uvidíme další volný kop pro Dortmund.

9

O exekuci kopu se postaral Sabitzer, Baumann jeho projektil znovu vyráží. Inu, hostující gólman to teď nemá ani trochu jednoduché, domácí jsou ve varu.

8

Chvilku po Sabitzerovi to zkusil pro změnu Malen, tato střela ale byla zblokována. Borussia pár sekund poté získala standardku po prvním faulu Hoffenheimu.

7

Pozor, vyrovnání teď v Signal Iduna Parku nebylo vůbec daleko! Brandt z rohu nasměroval míč přesně na připraveného Sabitzera, jehož jedovaté zakončení na přední tyč musel Baumann řešit!

6

Dortmund si vylepšuje statistiku držení míče, která aktuálně zní 57 % : 46 %. Černožlutým se nicméně zatím nedaří zlomit poměrně solidní obranu hostů.

5

Baumann bude odkopávat, míč totiž zajel za bránu po kontaktu s Ryersonem. Ten se zlobí, podle něj se totiž balónu jako poslední dotkl bránící Beier.

4

Skov na křídle jen tak tak uhlídal Sancha a vystrčil míč do zámezí, domácí tak získávají vhazování.

3

Borussia se snaží na inkasovaný gól rychle odpovědět, aktuálně proniká dopředu po levé straně.

2

Hoffenheim právě vstřelil branku!
Příšerný vstup domácích do zápasu si bleskově bere svou daň, Hoffenheim odskakuje do vedení po obrovské minele dvou zadáků Dortmundu! Na hranici šestnáctky zachytil přihrávku soků pressující IHLAS BEBOU, který následně zaskočil Meyera projektilem na zadní tyč – 0:1!

1

Hosté začali aktivně, Can musel takřka okamžitě řešit nepříjemný centr od Beboua. Balón srazil za svatyni, a Sinsheimští si tak hned zkraje vyzkouší roh.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní výkop obstará Hoffenheim, jdeme na to!
Oba týmy nastupují na hrací plochu, domácí v tradičních žlutých a hosté v bílých dresech. Start se blíží.

Jedenáctka Edina Terziće je velmi podobná té, která v týdnu bojovala v Eindhovenu. Útok zůstává stejný, do obrany se pak místo Hummelse přesouvá Can a už od začátku do hry naskočí Brandt, jenž v úterý v 62. minutě střídal Reuse. Oproti tomu Hoffenheimu chybí zraněný Promel a vykartovaný Nsoki, do modrobílé základní sestavy se tak dostávají obránci Brooks a Skov.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné nedělní odpoledne, utkání začíná za pár desítek minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy.
Úvodní sestavy:

Borussia Dortmund: Meyer – Ryerson, Can (C), N. Schlotterbeck, Maatsen – Brandt, Sabitzer – Malen, Reus, Sancho – Füllkrug.
Náhradníci: Lotka – Binsibajní, Hummels, Özcan, M. Wolf, Bynoe-Gittens, Duranville, Moukoko, Adeyemi.
Trenér: Edin Terzić.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kadeřábek, Kabak, Brooks, Skov – Stach, Grillitsch, Tohumcu – Kramarić – Bebou, Beier.
Náhradníci: L. Philipp – Adams, Jurásek, Geiger, F. Becker, Weghorst, Bülter, Drexler, Moerstedt.
Trenér: Pellegrino Matarazzo.

Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.

DNEŠNÍ DELEGACE

Hlavním rozhodčím dnešního duelu bude zkušený Marco Fritz, pro kterého to bude už 205. odpískané utkání v německé nejvyšší soutěži. Na stranách bude mít asistenty Dominika Schaala a Marcela Pelgrima.
VZÁJEMNÉ ZÁPASY 2023/2024

Dnešní soupeři na sebe v aktuální sezóně narazili už dvakrát, přičemž v obou případech se radovala Borussia. V září brankami Füllkruga, Reuse a Ryersona pokořila Hoffenheim 3:1, pár týdnů nato ho pak vyřadila z německého poháru po trefě druhého jmenovaného.

1. 11. 2023 (pohár): Dortmund – Hoffenheim 1:0
29. 9. 2023 (liga): Hoffenheim – Dortmund 1:3
TSG 1899 HOFFENHEIM (10. místo)
22 Z, 7–6–9, 38:41 (-3), 27 bodů

Veselo v posledních týdnech není ani na opačné straně barikády. Nepopulární celek ze Sinsheimu totiž na vítězství čeká už osm kol – dosud naposledy uspěl na začátku prosince proti Bochumi, přičemž od té doby vydřel jen čtyři remízy a ve stejném počtu bitev padl. Pomalu tak padá tabulkou, nyní je desátý.

Klesání se mu nepodařilo zastavit ani minulý víkend v bláznivém domácím zápasu s Unionem Berlín. Oba celky v něm celý druhý poločas hrály v deseti a dlouho to vypadalo na dělbu bodů, než v samotném závěru udeřil Brendan Aaronson a přisoudil výhru hostům.

Poslední výsledky Hoffeheimu
17. 2. (liga): Hoffenheim – Union Berlín 0:1
11. 2. (liga): Hoffenheim – Kolín n. R. 1:1
4. 2. (liga): Wolfsburg – Hoffenheim 2:2

Nejlepší střelci Hoffenheimu
Maximilian BEIER – 21 Z, 8 branek
Andrej KRAMARIĆ – 19 Z, 8 branek
Wout WEGHORST – 18 Z, 5 branek
BORUSSIA DORTMUND (4. místo)
22 Z, 11–8–3, 44:27 (+17), 41 bodů

Dortmund si prochází vlažným obdobím, což se odrazilo i na jeho úterním utkání v Eindhovenu v rámci osmifinále Ligy mistrů. Už ve 24. minutě tam sice otevřel skóre Malen, na jeho zásah ale po pauze z penalty odpověděl de Jong a PSV si pak drželo mírnou převahu, kterou nicméně nedokázalo přetavit v další zásah.

Co se Bundesligy týče, tam pozici Borussie ohrozily nedávné remízy s Wolfsburgem a Heidenheimem, kvůli kterým se Lipsko ke žlutočerným přiblížilo na rozdíl jediného bodu. Pokud se tak svěřenci Edina Terziće nechtějí brzy ocitnout mimo první čtyřku, nesmí si dovolit nic podcenit. Potvrdí dnes roli favorita?

Poslední výsledky Dortmundu
20. 2. (LM): PSV – Dortmund 1:1
17. 2 (liga): Wolfsburg – Dortmund 1:1
9. 2. (liga): Dortmund – Freiburg 3:0

Nejlepší střelci Dortmundu
Niclas FÜLLKRUG – 20 Z, 11 branek
Donyell MALEN – 20 Z, 9 branek
Julian BRANDT – 20 Z, 6 branek
Příjemnou neděli u sledování Bundesligy! V rámci 23. kola německé nejvyšší soutěže se dnes v Signal Iduna Parku střetnou Dortmund a Hoffenheim.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Borussia Dortmund – TSG 1899 Hoffenheim

2:3

konec (2:1)

Zpět na online

Branky: 21. Malen (Reus), 25. N. Schlotterbeck (Reus) – 2. Bebou, 61. Beier (Grillitsch), 64. Beier (Stach)

Karty:   45. Sabitzer (DOR), 90+5. Malen (DOR) – 24. Tohumcu (HOF), 90+3. Brooks (HOF), 90+4. Geiger (HOF)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 12:2. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 7:10.

Borussia Dortmund: Meyer – Ryerson (79. Hummels), Can (C), N. Schlotterbeck, Maatsen (75. Adeyemi) – Brandt, Sabitzer – Malen, Reus (87. Duranville), Sancho (75. Bynoe-Gittens) – Füllkrug (75. Moukoko).
Náhradníci: Lotka – Binsibajní, Özcan, M. Wolf.

Trenér: Edin Terzić.

TSG 1899 Hoffenheim: Baumann (C) – Kadeřábek, Kabak, Brooks, Skov (49. Jurásek) – Stach, Grillitsch, Tohumcu (79. F. Becker) – Kramarić (68. Geiger) – Bebou (79. Bülter), Beier (79. Weghorst).
Náhradníci: L. Philipp – Adams, Drexler, Moerstedt.

Trenér: Pellegrino Matarazzo.

Rozhodčí: Fritz – Schaal, Pelgrim.