Menu

Fotbal

MOL Cup

Slezský FC Opava – FK Dukla Praha

2:0

konec (2:0)

25.02.2024, 14:00 • Stadion v Městských sadech, Opava • Čtvrtfinále • Filip Lefenda

Tipsport: 2.43 3.24 2.88 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Prvními semifinalisty letošního ročníku MOL Cupu se stali fotbalisté Opavy, kteří jsou už jen jediný krůček od vyrovnání svého pohárového maxima z roku 2017. V úvodním čtvrtfinále zdolali Slezané 2:0 pražskou Duklu, kterou na svém hřišti porazili už poosmé v řadě. Vše podstatné se událo již v prvním poločase. Ve 24. minutě zasáhl Matějka kopačkou do tváře Janoščína a vyfasoval červenou kartu. Pražané byli i v deseti aktivní, pak ale přišly v rozmezí tří minut dva smrtící opavské zásahy. Skóre otevřel Blecha, jehož tečovaný centr z levé strany zamířil do branky o vzdálenější tyčku. Následně se po Málkově centru z pravé strany opřel ve vápně do balonu z první Přichystal a přízemní ranou zvýšil domácí vedení. Dukla po pauze nesložila zbraně, dokonce byla častěji na balonu, žádnou vážnější příležitost ke skórování si ale nevypracovala. (16:00:26)
Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:6.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ještě jedna standardka pro Duklu. Pavel Moulis centroval z pravého okraje hřiště na bližší tyč. Nikdo ze spoluhráčů se k balonu nedostal.

90+3

Žlutá karta pro tým FK Dukla Praha (Dominik Hašek).

90+2

Lukáš Buchvaldek centroval na přední tyč. Balon rezolutně odvrátil hlavou až na polovinu hřiště Jaromír Srubek.

90+1

Jakub Zeronik vybojoval na konci první nastavené minuty pro Duklu rohový kop z levé strany.

90

Druhý poločas bude nastaven o tři minuty. Zdá se být hotovo. Dukla už zřejmě nemá síly, Opava dohrává zápas s míčem na kopačkách.

89

Filip Blecha našel skvělým pasem na levou stranu vápna Jiřího Janoščína. Ten přihrával před branku, Jan Peterka odvracel skluzem na rohový kop.

88

Patrik Haitl faulován na útočné polovině Jakubem Horou. Standardní situace pro Slezský FC.

87

Střídání v týmu Slezský FC Opava:
ze hřiště odchází Matěj Hýbl, přichází Patrik Haitl.

86

Opavský obránce odskákal za pomoci spoluhráčů po levé noze ze hřiště. Slezané jsou momentálně v deseti, ostatně stejně jako Dukla.

85

Na trávníku se bez cizího zavinění octl Matěj Hýbl. Vypadá to, že nebude moci pokračovat ve hře.

84

Opavští obránci nyní sbírají čas krátkými přihrávkami okolo svého vápna. Diváci se v hledišti skvěle baví a prakticky již oslavují postup do semifinále domácího poháru. Svěřenci Miloslava Brožka jsou mu opravdu hodně blízko.

83

Další pokus o rychlý opavský protiútok zazdil Jaroslav Málek, jenž přihrával hodně nepřesně za postranní čáru.

82

Čerstvý Jan Kadlec vyhrál po nákopu na levé křídlo souboj o balon a odcentroval před branku. Tomáš Rataj se do zakončení nedostal.

80

Do konce řádné hrací doby schází posledních deset minut. Dukla operuje s míčem na útočné polovině, avšak daleko od opavské branky.

79

Dnešní utkání sleduje 3 125 diváků.

78

Jakub Rezek se krátce před vystřídáním posadil na trávník, což se vůbec nelíbilo hostujícímu kouči Petru Radovi. Za přílišné protesty si vykoledoval žlutou kartu.

Slezský FC Opava – FK Dukla Praha

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 37. Blecha, 39. Přichystal

Karty:   30. Omale (OPA), 56. Janoščín (OPA) – 56. Mešanović (DUK), 76. Peterka (DUK), 90+3. Hašek (DUK)   24. Matějka (DUK)

Držení míče: 47 % : 53 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 3:3. Rohy: 3:6.

Slezský FC Opava: L. Číž – Hýbl (87. Haitl), Janoščín (C), Srubek, Kopečný – Omale – Rezek (78. Kadlec), Blecha, Málek, Přichystal (67. Rataj) – Vaněček (67. Marzuq).
Náhradníci: Richter – Pejša, Velička.

Trenér: Miloslav Brožek

FK Dukla Praha: Rada – Holiš (74. Buchvaldek), Peterka (C), Hašek – Helešic, Kozel (62. Moulis), Kozma, J. Hora I, M. Douděra (46. Ullman) – Mešanović (74. Zeronik), Matějka.
Náhradníci: Šťovíček – Vondrášek, Jeřábek.

Trenér: Petr Rada

Rozhodčí: Kvítek – Matoušek, Hádek

Diváci: 3125