Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

FK Zorja Luhansk – AS Řím

0:3

konec (0:1)

30.09.2021, 18:45 • Slavutych-Arena (Záporoží) • Skupina C • Adam Mitáš (@MitasAdam)

Tipsport: 8.16 5.15 1.38 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše! Loučím se s vámi a přeji vám hezký zbytek dnešního večera! (20:39:20)
Je rozhodnuto! Řím si zaslouženě z Ukrajiny odváží tři body! Po vedení 1:0 v prvním poločase nevstoupil ideálně do druhé půle, domácí se dostali k několika nadějným možnostem, ale ani jednu nedokázali přetavit v branku. Naopak hosté ukázali svoji kvalitu, přidali dvě branky a ze zápasu odcházejí jako vítězové.
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:14.

90+4

Konec zápasu.

90+2

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Arťom Gromov, přichází Raymond Owusu.

90+2

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Denys Favorov, přichází Igor Snurnicyn.

90+2

Útočná snaha Luhansku přišla vniveč, domácí na pravém křídle ztratili balón a pouze ho odevzdali soupeři, který tak v klidu může dohrát utkání s nulou vzadu.

90+1

Po centru Říma míč poskakoval ve vápně domácích, ani jeden z útočících však nebyl včas u míče, a tak domácí obrana všechno nebezpečí v závěru zažehnala.

90

Rozhodčí v druhém poločase nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby!

89

AS pokračuje v kombinaci přihrávek a nepouští domácí k míči. O vítězi je dnes rozhodnuto, Řím si z Ukrajiny odveze tři body za výhru.

88

Míč míří k Patríciovi, který už společně se svými spoluhráči drží míč na vlastní polovině.

87

Mayoral se nejprve snažil prodrat do vápna soupeře, to mu nevyšlo. Následně ještě dostal možnost rány zpoza vápna, ale ta mu nesedla a končí vysoko nad břevnem svatyně, kterou dnes střežil Macapura.

86

Centr si po něm ve vzduchu našel Macapura, který vyboxoval balón daleko od vlastní branky.

85

Zaniolo hledal ve vápně volného Abrahama, ale přihrávka mu nesedla ideálně. Nakonec ještě Řím vybojoval vzápětí rohový kop.

83

Žlutou kartu dostává Rui Patrício (AS Řím).

83

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Vladyslav Kabajev, přichází Maxym Luňov.

82

A po něm si vezme míč do parády Patrício, jelikož míč končí vysoko nad brankou Říma.

81

Kumbulla tvrdě poslal k zemi protihráče a zaslouženě je odměněn žlutou kartou. Zorja bude mít k dispozici přímý kop z hranice velkého vápna.

81

Žlutou kartu dostává Maraš Kumbulla (AS Řím).

80

Příležitost na navýšení vedení měl jeden z hostů, který natáhl na ránu zpoza vápna. Pozorný Macapura si ale dal pozor a míč vyrazil do strany.

80

Centr z pravého stranu mířil na střídajícího Mayorala. Útočník Římu ale na vysoký centr nedosáhl, i přesto hosté zůstanou u míče. Do hry ho vrátí pomocí autového vhazování.

79

Do konce zápasu zbývá posledních zhruba deset minut. O vítězi je dnes už nejspíše definitivně rozhodnuto, Řím v druhém poločase ukázal svojí sílu a zaslouženě si jde ve skupině C pro tři body.

78

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Borja Mayoral.

77

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Lorenzo Pellegrini, přichází Gonzalo Villar.

76

Vzápětí přichází další rohový kop, po kterém na zemi končí Patrício. Rozhodčí si navíc všiml útočného faulu, rozehrávat bude AS.

75

Po další snaze domácí vybojovali rohový kop, rozehrávají však dozadu, a tak začnou postupný útok až od vlastní branky.

75

Jenže ta nepřinesla vůbec nic nebezpečného, míč do vápna zamířil pouze do náruče Patrícia, který si celou situaci zkušeně pohlídal.

74

Na pravém křídle poslal Zaniolo k zemi Kočergina, domácí mají k dispozici standardní situaci ze zajímavé pozice.

73

Patrício se po delší době dostal k míči, ale nic těžkého ho nečekalo. Před dotírajícími útočníky pouze vykopl míč do středu hrací plochy.

71

Řím v posledních minutách diktuje tempo hry a ukazuje, že si dnes půjde pro tři body. Úvodní aktivita domácích z druhého poločasu rázem přišla vniveč, hosté jsou na koni.

70

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Ebrima Darboe, přichází Amadou Diawara.

69

Střídání v týmu FK Zorja Luhansk: ze hřiště odchází Allahjár Sajjádmaneš, přichází Cristian.

68

68. Tammy ABRAHAM - 0:3

68

AS Řím právě vstřelil branku!
Řím vzápětí přidává další branku! Na konci velmi pohledné kombinace stál TAMMY ABRAHAM, který před brankářem Luhansku zachoval klid a poslal míč nechytatelně za záda gólmana Macapury. Asistence: Nicolò Zaniolo.

66

66. Chris SMALLING - 0:2

66

AS Řím právě vstřelil branku!
Aktivita hostujících hráčů končí brankou! Po rohovém kopu prodloužil skvěle centr Cristane na zadní tyč, kde byl připravený CHRIS SMALLING, jenž hlavou trefil přesně odkrytou část branky a posílá svůj tým do vedení o dvě branky! Asistence: Cristane.

65

Abraham měl rovněž šanci na změnu skóre a ihned po nástupu na hřiště ukazuje, jak platným hráčem může být. Střelou z vápna totiž nastřelil tyčku!

64

Macapura se po delší době dostal k zákroku. Zasahovat musel po ráně Darboeho, který se prokličkoval do vápna a pohotově pálil.

62

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Tammy Abraham.

62

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Carles Pérez, přichází Nicolò Zaniolo.

62

Ibanez poslal k zemi jednoho z protihráčů, který ve snaze zakončit zkoušel projít do vápna, rozhodčí zastavuje hru a uvidíme rozehrávku domácích.

61

Pellegrini se rozhodl z nouze střílet zpoza vápna, ale napálil pouze jednoho z bránících hráčů před ním.

60

Řím se dostal k autovému vhazování nedaleko velkého vápna Luhansku, dokonce pokračoval v akci. Nakonec míč končí za brankou po centru a nepřesném zakončení Pereze.

58

Střely celkem:
Zorja Luhansk – 8
AS Řím – 7

57

57.

57

Ve druhém poločase zatím sledujeme mnohem více ofenzivní aktivity z obou stran. Ani jeden tým se ale nedostává do vyložených šancí, které by mohly změnit stav utkání.

56

Perez se skvěle dostal do vápna Luhansku, kde se snažil navést míč na levou nohu, jeho snahu ale překazil jeden z domácích obránců, jenž míč posílá do zámezí.

55

Kumbulla byl poslán u postranní čáry k zemi, čehož si všiml sudí, který hru zastavuje. Rozehrávka pro AS.

54

Domácí se dostali do vápna soupeře, ale opět z toho střela nebude! Po přihrávce z velké blízkosti na zadní tyči nestihl jeden z domácích balón, který končí za postranní čárou. Následovat tedy bude pouze autové vhazování pro AS Řím.

53

Smalling skvěle zabránil domácím proniknout do vápna, vyvezl míč do strany a posílá ho dopředu na své spoluhráče.

52

Ibanez se dostal po pravém křídle dopředu, ale jeho akci zastavuje pomezní rozhodčí, který si všiml při jeho průniku vpřed nedovoleného bránění.

51

Centr do vápna z pravé strany sbírá Smalling, dopředu mohou spěchat hráči Říma.

50

Hosté ve snaze získat míč vysoko napadali, ale opět došli pouze k tomu, že poslali míč za branku domácích. Následuje odkop od brány.

49

Pellegrini na malou chvíli zaměstnal obranu Luhansku, ale dlouho to netrvalo. Opět můžeme sledovat u míče domácí, kteří získali míč zpět na své kopačky.

48

Dlouhý nákop před vápno Říma sbírají bránící hráči, kteří se ale budou muset nadále bránit. Domácí vstoupili do druhé půle velmi aktivně.

47

Darboe končí po střetu na zemi a rozhodčí na malou chvíli zastavuje hru. Míč ale zůstane na kopačkách domácích.

46

Úvodní výkop druhého poločasu si na starost berou domácí, kteří mají co dohánět.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí. Řím po zásluze vede nad domácími 1:0. O gól se v sedmé minutě postaral El Shaarawy, který po geniální přihrávce Darboeho obešel gólmana Macapura a zakončil do odkryté svatyně. Domácí se dostali k několika náznakům šancí, ale ani jedna z nich výrazněji gólmana Patrícia nezaměstnala.

45

První poločas skončil.

45

Do konce poločasu zbývá posledních několik vteřin. Hosté pochopitelně nikam nespěchají a drží balón na vlastní polovině.

44

Perez se po rychlém protiútoku rozhodl o pozemní centr do vápna, našel ale pouze kopačky domácích obránců, kteří odkopávají za postranní čáru. Autové vhazování pro AS.

42

El Shaarawy nezpracoval ideálně míč na pravém křídle a odevzdává ho tak pouze domácím. Odkop od branky pro Macapuru.

41

Ten nepřinesl větší možnost pro domácí. U míče tak po delší době jsou hosté, kteří zakládají akci od gólmana Patrícia.

40

Buleca po roztáhnutí hry do stranu dostal možnost střely zpoza vápna. Jeho rána ale končí pouze u obránců Říma. Vybojoval však nakonec rozehrávku od rohového praporku.

39

Individuálně se teď před velkým vápnem blýskl jeden z domácích po sérii kliček. Ta poslední ale směřovala zpět do středu pole, takže Luhansk pouze pokračuje v kombinaci na vlastní polovině.

37

Macapura odkopl míč do středového kruhu, kde ho získali hostující. Ti ale po nepřesné přihrávce posílají balón za postranní čáru, následuje autové vhazování.

36

Další nevydařený průnik do vápna AS mají za sebou domácí, kteří ztrátou balónu dávají šanci zaútočit Římu.

34

I když teď mu spoluhráč Kumbulla nadělal při zákroku velké problémy, ve snaze odkopnout míči vlastnímu brankáři překážel a málem z toho byla velká šance pro Luhansk.

33

Dlouhý, ale nepřesný balón na pravé křídlo z kopaček domácích. Odkop od branky si zopakuje Patrício, který se dnes zatím moc nezapotil.

32

Velmi nepřesný pokus vyslal pouze za branku AS jeden z domácích. Z levé strany se dostal ke skákajícímu míči, kterým ale pouze pozdravil fanoušky na tribuně.

31

Vinou nepřesností se domácí nedostali do zakončení před vápnem Říma. Míč ale zůstane u hráčů Luhansku, kteří to znovu zkoušejí od vlastní svatyně.

30

Po něm se ale rychle stěhujeme na druhou stranu hřiště, kde asi žádné ohrožení neuvidíme. Míč pouze vykopává do středu pole Patrício.

29

Další možnost pro Řím. Tentokrát už zakončoval Šomurodov po přihrávce Pellegriniho. Jeho rána byla zblokována za branku, uvidíme rohový kop.

28

A opět El Shaarawy! Jeho tvrdý pokus zpoza vápna k pravé tyči v brance neskončí, Macapura pohotovým zákrokem zasahuje a aktivního forvarda Říma opět zklame.

27

Řím se dostal na levé straně k centru, který byl příliš dlouhý. Míč sbírají domácí obránci, kteří mají v posledních minutách dosti práce.

26

Další akce El Shaarawyho, který se snažil prokličkovat několik hráčů Luhansku, to se mu v rámci možností povedlo, ale následná střela mířila hodně mimo prostor tří tyčí.

25

Kočergin poslal ve středu hrací plochy k zemi jednoho z protihráčů. Rozhodčí zastavuje hru, rozehrávat bude pochopitelně hosté.

24

I na druhé straně jsme v krátkém sledu sledovali rohový kop. Ani tady ale nepřinesl větší šanci, obránci Říma si dali na centr pozor a dostali míč do středu pole.

23

Rohový kop větší nebezpečí nepřinesl. Následně ale opět spěchal dopředu El Shaarawy, který dostal dlouhou přihrávku do vápna. Gólman Macapura ale včas vyběhl a nechal doputovat míč za branku.

22

Podobně na druhé straně zakončoval El Shaarawy, který zatočil míč ke vzdálenější tyči. Jeho ránu vyráží na rohový kop Macapura.

21

Po velmi pohledné kombinaci se Zorja dostala ke střele z hranice vápna, ve kterém však bylo velmi zahuštěno, i proto míč končí na těle jednoho z obránců.

20

Dlouhý nákop za domácí obranu sbírají právě pouze beci Luhansku, hosté pochopili, že tohle dnes nebude cesta.

19

Luhansk nadělal problémy Římu vysokým napadáním a několikrát vybojoval balón. I přesto se do šance nedostal, zpět na své kopačky si ho vybojovali bránící hráči Říma.

17

Patrício musel poprvé zasahovat proti střele na bránu. Opět byl jejím autorem Gromov, jenž na druhý pokus našel prostor tří tyčí. Míč z jeho kopačky ale mířil právě pouze do náruče brankáře AS.

16

Série přihrávek Luhansku na chvíli zklidnila rozlítanou hru. Nakonec domácí úplně zbytečně ztrácí balón po nákopu na pravé křídlo, který byl příliš dlouhý.

15

Řím ale zatím působí o dost více nebezpečně. Ve vápně Luhansku teď hosté vymýšleli, jako zakončit, nakonec pouze posunuli na domácí obránce, kteří zažehnali všechno nebezpečí.

14

Řím na malou chvíli uklidňuje hru. Kulatý nesmysl míří k Patríciovi, který pokračuj v kombinaci se svými spoluhráči z obrany.

13

První rohový kop uvidíme i na druhé straně. Stane se tak po centru z levé strany a následném zákroku jednoho z domácích beků.

12

Gromov natáhl ke střele z hodně velké dálky, když před sebou neměl žádného bránícího hráče. Jeho pokus byl však hodně nepřesný a končí pouze za brankou svěřenců trenéra Mourinha.

11

Ani rohový kop, ani následný zmatek ve vápně AS první šanci pro domácí nepřinesl. Naopak se zpět k míči dostanou hosté, rozehraje od vlastní branky gólman Patrício.

10

Po centru do vápna Říma skvěle zasáhl Smalling, který míč odhlavičkoval za vlastní branku. Uvidíme první rohový kop zápasu, rozehrají ho domácí fotbalisté.

9

Řím se z ničeho nic dostal do vedení a domácím nyní dělá problémy napadání soupeře. Hosté vybojovali balón a posílají ho k vlastnímu brankáři.

7

7. Stephan El Shaarawy - 0:1

7

AS Řím právě vstřelil branku!
Tak přece jen! Hned z první větší šance zápasu se trefuje STEPHAN EL SHAARAWY, který dostal velmi přesnou přihrávku za obranu od Darboeho a mířil sám na brankáře. Ofenzivní univerzál si ve vápně počínal velmi zkušeně, obešel brankáře a poslal míč do odkryté branky. Asistence: Darboe.

6

Oběma mužstvům se zatím nedaří finální fáze, domácí opět operovali u vápna AS, ale ani tentokrát první šance na ohrožení branky nepřijde.

5

Na druhé straně pozlobil rovněž Řím, který se dostal do vápna soupeře, ale následně také ztrácí míč po velmi nepřesném centru, jenž směřoval zhruba k penaltovému puntíku.

4

Zorja se ale nadále nevzdává míče, domácí nyní kombinují na vlastní polovině a pomalu postupují směrem vpřed.

3

Napodruhé to hráči Luhansku zkoušeli po straně pravé, ale hosté i tady dali jasně najevo, že míč do vápna vůbec nepůjde. Tělem si u pravé strany velkého vápna odstavil jeden z obránců Říma svého soupeře.

2

Domácí se snažili probít dopředu po levém křídle, ale obránci AS Řím byli pozorní a zachytili jednu z přihrávek. Balón míří k brankáři Patríciovi.

1

Utkání mezi Zorjou Luhansk a Římem právě začalo. Hosté rozehráli míč ze středového kruhu a ihned ho posílají dozadu k obráncům.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy nastupují na hrací plochu! Utkání začne za několik okamžiků!
Úvodní sestavy:

FK Zorja Luhansk: Macapura – Favorov, Imerekov, Cvek, Chomčenovskij (C) – Buleca, Nazaryna, Kočergin – Kabajev, Gromov, Sajjádmaneš.
Náhradníci: Žylkin – Alefirenko, Cristian, Hladkij, Luňov, Owusu, Zahedi.

AS Řím: Patrício – Ibañez, Kumbulla, Smalling, Calafiori – Darboe, Cristante – C. Pérez, Lorenzo Pellegrini (C), El Shaarawy – Šomurodov.
Náhradníci: Fuzato – T. Abraham, Bove, Diawara, B. Mayoral, Mchitarjan, Reynolds, Villar, Viña, Zalewski, Zaniolo.

Rozhodčí: Godinho L.
AS Řím muselo o víkendu spolknout velmi hořkou pilulku, protože prohrálo v městském derby s Laziem 2:3. Jinak má ovšem římský celek vynikající formu, protože z posledních deseti utkání osmkrát vyhrál. Nestačil pouze na Veronu (2:3) a již zmíněné Lazio.
Zorya je ve velmi dobré formě. Od začátku září prohrála pouze v EKL s Bodo/Glimt, jinak jen sbírá body. V ukrajinské lize vyhrála tři ze čtyř zářijových utkání se skóre 11:2,
Pro oba týmy bude zápas vpravdě historický, neboť se na soutěžní úrovni dosud dle oficiálních záznamů nesetkaly.
V utkání skupinové fáze Evropské konferenční ligy bude hostit ukrajinská Zorja Luhansk slavný celek AS Řím. Po úvodních střetnutích skupiny C jsou na tom lépe hosté, kteří zvítězili 5:1 nad bulharským CSKA Sofia. Zoryi se první kolo nepovedlo, prohrála s norským Bodo/Glimt 1:3.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

FK Zorja Luhansk – AS Řím

0:3

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 7. El Shaarawy (Darboe), 66. Smalling (Cristante), 68. T. Abraham (Zaniolo)

Karty:   81. Kumbulla (ASR), 83. Patrício (ASR)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 1:10. Střely mimo: 3:5. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 9:14.

FK Zorja Luhansk: Macapura – Favorov (90+2. Snurnicyn), Imerekov, Cvek, Chomčenovskij (C) – Buleca, Nazaryna, Kočergin – Kabajev (83. Luňov), Gromov (90+2. Owusu), Sajjádmaneš (69. Cristian).
Náhradníci: Žylkin – Alefirenko, Cristian, Hladkij, Luňov, Owusu, Zahedi, Snurnicyn.

AS Řím: Patrício – Ibañez, Kumbulla, Smalling, Calafiori – Darboe (70. Diawara), Cristante – C. Pérez (62. Zaniolo), Lorenzo Pellegrini (C) (77. Villar), El Shaarawy (78. B. Mayoral) – Šomurodov (62. T. Abraham).
Náhradníci: Fuzato – T. Abraham, Bove, Diawara, B. Mayoral, Mchitarjan, Reynolds, Villar, Viña, Zalewski, Zaniolo.

Rozhodčí: Godinho L.