Menu

Fotbal

Evropská konferenční liga

KAA Gent – Anorthosis Famagusta FC

2:0

konec (1:0)

30.09.2021, 18:45 • Ghelamco Arena, Gent • Skupina B • Filip Krůza

Tipsport: 1.29 5.59 11.6 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to vše. Přeji pěkný večer. (20:39:42)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.
Zápas je za námi. Gent bez větších komplikací potvrdil roli favorita. Gólově se hráči belgického celku prosadili v obou poločasech a po vítězství 2:0 si připisují tři body do tabulky. Na kontě jich nyní mají už šest, Famagusta pak ani jeden.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Domácí tým zahrával ještě jednu standardku, ž ovšem nic nevymýšlel a míč přihrál pouze na krátkou vzdálenost.

90+3

Ani tento útok hostujícího celku nebezpečí pro Gent neznamenal. Míč skončil pouze v zámezí a navíc následuje odkop od brány.

90+2

Centr z pravé strany pokutového území odvrátil Arajuuri, ale Gent alespoň ušetřil další minutku z nastaveného času.

90+1

Na míči se totiž i nadále drží zejména hráči domácího celku, kteří jsou s nám nyní navíc u pokutového území soupeře.

90

Hlavní rozhodčí nastavil ještě čtyři minuty nad rámec. Nedá se ale moc čekat, že by jej Famagusta dokázala využít ke srovnání skóre.

89

Tissoudali byl s míčem ve velmi nadějné pozici, jeho střela ale byla až trestuhodně slabá a Tzur tak dokázal celkem v poklidu zasáhnout!

88

A Gent z protiakcí ohrožuje soupeře i nadále. Nyní pálil zpoza pokutového území Oladoye, který brankáře soupeře protáhl velmi slušně.

87

Rychlý protiútok belgického týmu nyní nebyl zakončen přesně a brankář Tzur v tomto případě zasahovat nemusel.

86

Český záložník Josef Hušbauer nebyl v zápase prakticky vůbec viditelný. Respektive pouze při svém faulu na žlutou kartu.

86

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Alessio Castro-Montes, přichází Matisse Samoise.

85

Vše nasvědčuje tomu, že si Gent už zbytek zápasu pohlídá. Nyní navíc zahrával rohový kop. Nic nebezpečného ovšem pro bránu soupeře neznamenal.

84

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Sven Kums, přichází Julien De Sart.
Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Elisha Owusu, přichází Adewale Oladoye.

82

Teď už to bude pro hráče kyperského celku fakt těžké. nevím, co by se muselo stát, aby Famagusta dokázal utkání vyrovnat.

81

81. Sven KUMS - 2:0

81

Gent právě vstřelil branku!
Belgičané se přibližují vítězství. Tissoudali v pokutovém území přistrčil míč zpět SVENU KUMSOVI a domácí kapitán míč následně poslal k pravé tyči brány soupeře.

80

O pár chvil později pak nechybělo moc hlavičce Depoitreho. Míáč ovšem skončil nad horní tyčí brány.

79

/o rohovém kopu už musel hostující brankář zasahovat proti pokusu hlavou. To se mu povedlo a drží tak svůj tým i nadále na dostřel.

78

Střídání v týmu Anorthosis Famagusta FC: ze hřiště odchází Amr Vardá, přichází Nika Kačarava.

78

O chvíli později pak zazlobili na pravé straně pokutového území. Přihrávka na malé vápno už ovšem neprošla.

77

Famagusta nejspíš trochu více otevřela obranu a domácí se tak vydalo do protiútoku. Situaci tři na tři ovšem do žádného zakončení nedotáhli.

76

Vadis Odjidja-Ofoe zahrával standardní situaci a rozhodl se pro přímou střelu. A volba to byla dobrá. Nechybělo totiž moc, aby se míč stočil k tyči. Tam by brankář nebyl.

75

Bezus sice po své újmě na kotníku pokračoval celkem dlouho ve hře. Nyní po vystřídání mu je ovšem chodidlo zpevňováno. Ideální to tak asi úplně není.

74

Žlutou kartu dostává Kostakis Artymatas (Anorthosis Famagusta FC).

73

Posledních patnáct minut ale ze strany kyperského celku není zejména v útoku dobrých. Hosté se nyní vůbec k ničemu na útočné polovině nedostávají a míč také drží málo.

72

Opravdu se toho nyní moc na trávníku neděje. Čas se nenápadně začíná hostům krátit. Stále jim však zbývá přibližně dvacet minut.

71

Střídání v týmu Anorthosis Famagusta FC: ze hřiště odchází Marios Antoniades, přichází Anderson Correia.
Střídání v týmu Anorthosis Famagusta FC: ze hřiště odchází Kyle Lafferty, přichází Demetris Christofi.
Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Darko Lemajić, přichází Laurent Depoitre.
Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Roman Bezus, přichází Vadis Odjidja-Ofoe.

70

Při chuti hrající Tissoudali se nyní sám snažil kolem několika protihráčů na pravé straně protlačit ke střele. Celkem se mu dařilo, nakonec ale tento těžký úkol nezvládl.

69

Famagustě se nyní nedaří udržet na míči a vydat se nějakým lepším způsobem dopředu. Opravdu to tak připomíná většinu prvního poločasu.

68

Je ovšem pravda, že tohle bude vyhovovat více domácího týmu. Gent totiž přece jen vede a tento výsledek by mu stačil k tříbodového zisku.

67

První zhruba čtvrthodina druhého poločasu byla určitě zajímavější než posledních pár minut. Vzrušení a střely totiž nyní nepřicházejí.

66

Žlutou kartu dostává Marios Antoniades (Anorthosis Famagusta FC).

65

Vypadla časomíra. Uváděné časy tak mohou být v současných chvílích celkem orientační.

63

Žlutou kartu dostává Joseph Okumu (KAA Gent).

62

Hra se nám v posledních minutkách po šancích na obou stranách celkem uklidnila a už opět připomíná průběh prvního poločasu.

61

Hosté zatím minimálně ve druhé půli faulují podstatně více než soupeř. Dalšího faulu se dopustil Lafferty.

60

Zbytek druhého poločasu tak může být ještě zajímavý. Domácí jsou i nadále lepším týmem. Už jsme ovšem viděli, že to nemusí nic znamenat. Skóre však zůstává stále stejné.

59

Střídání v týmu Anorthosis Famagusta FC: ze hřiště odchází Denis Popovič, přichází Lazaros Christodoulopoulos.

58

Žlutou kartu dostává Josef Hušbauer (Anorthosis Famagusta FC).

57

57.

57

A k tomu teď byli opravdu blízko. Owusu ovšem z parádní pozice holení trefil jen gólmana a ani jeho akrobatická dorážka nerozvlnila síť. Velké šance na obou stranách!

57

Hostující tým tak mohl z ničeho nic udeřit a vyrovnat. Tohle musí být pro Gent výstražné znamení. Domácí by totiž svůj náskok naopak rádi navýšili.

56

56.

56

Nechybělo moc a bylo vyrovnáno! Popovič zahrál standardní situaci, našel Arajuuriho, jehož hlavičku skvěle vyrazil brankář Bolat. Následná dorážka hlavou pak mířila nad břevno!

55

Další z domácích fotbalitsů byl nějakou chvíli na trávníku. V tomto případě se jednalo o Owusua, který se ovšem po chvíli sám zvedl.

54

Ani rohový kop o něco později domácímu celku nevyšel. Stále má však v zádech svůj jeden gól z prvního poločasu.

53

Centr Nuria Fortuny z levého křídla nebyl povedený, V pokutovém území byl totiž pouze jeden jeho spoluhráč. Míč na něj navíc vůbec nemířil.

52

Vypadá to, že Bezus je po zákroku Popoviče zraněn. Zřejmě je to problém s kotníkem. Po krátkém ošetření je ovšem možné, že bude domácí fotbalista pokračovat ve hře.

51

Hosté zahrávali snad svůj první rohový kop v zápase. Centrovaný míč ovšem našel pouze brankáře Bolata.

51

To byl možná také jeden z důvodu, proč domácí po poločase ani jednou nevystřídali. Ten byl z jejich strany totiž odehrál dobře, tak proč měnit něco, co funguje.

49

Vše už při starém. Na míči se opět drží více hráči Gentu, kteří tímto způsobem určitě budou chtít hrát nejdéle co to bude možné.

48

Po rychlé akci a efektní přihrávce patičkou střílel z pravé strany pokutového území Tissoudali. Jeho pokus byl ale v tomto případě sražen obráncem.

47

Domácí brankář nyní nejprve musel vyboxovat centr z levého křídla a následně zastavit hlavičku zpoza pokutového území. Ta ale nebezpečná nebyla.

46

V úvodu druhého poločasu přišel zbytečný faul na polovině hřiště. U míče tak zůstanou hráči Gentu.

46

Střídání v týmu Anorthosis Famagusta FC: ze hřiště odchází Nikos Kaltsas, přichází Miloš Deletić.

46

Začal druhý poločas.
První poločas zápasu je za námi. Gent je podle předpokladů lepším a aktivnějším celku a po úvodních 45 minutách vede 1:0 díky gólu Tarika Tissoudaliho. Famagusta se do útoku dostávala až v závěru zápasu, nic nebezpečného to z její strany ovšem nebylo. Pokud to takto bude vypadat i nadále, tak si domácí tým připíše vítězství.

45+1

První poločas skončil.

45

Z pohledu hostující týmu je to ale v závěru lepší než po většinu poločasu. Domácí se nejspíš trochu stáhli. Nebo je také pravděpodobné, že hráči Famagusty trochu změnili přístup a taktiku.

44

Hosté zatím opravdu netuší, kudy by se do nějaké šance a vápna měli dostat. Centrovaný míč byl totiž nyní opět odvrácen obranou bez problémů.

43

Famagusta si nejspíš chce také trochu užít míče a lidově řečeno si jej osahat. Soupeř ji ovšem zatím drží v pro něj bezpečných vodách.

41

Tohle ovšem byla další domácí možnost, jak odskočit na rozdíl dvou branek. To se ovšem nestalo a mezera mezi týmy je tak i nadále nejtěsnější možná.

40

Roh sice nebezpečný nebyl, o chvíli později ale z pravé strany vypálil jeden z domácích, byl to kapitán Kums. Brankář míč vyrazil pouze k Lemajićovi, jehož hlavička v souboji s obráncem ale mezi tři tyče o kousek nezamířila!

40

Gent by však úvodní polovinu odehrál bez jakýchkoliv komplikací a nyní se v útoku opět nachází on. Navíc vybojoval rohový kop.

38

Ofenzivní snaha kyperského celku se v závěru prvního poločasu opravdu trochu zvyšuje. Na dostřel bráně soupeře se ale zatím úplně nedostal.

37

Teď už se fotbalisté Famagusty dostávali trochu blíže pokutového území soupeře. Pokazili si to ovšem nepřesnou přihrávkou, po ní míč skončil až v zámezí.

36

Pokud bude zápas pokračovat takto i nadále, tak se fotbalisté Gentu nemají moc čeho dá. V posledních minutách se mi ale zdá, že u míči se o něco častěji nachází také soupeř.

35

To však hostům k vylepšení ofenzivy nepomůže. Naopak mohou být rádi, že Lemajić si lépe nezpracoval vysoký míč do pokutového území.

34

Hostující hráči působí trochu podrážděně. Hned po gólu soupeře dostal žlutou kartu za řeči Correa, nyní se s rozhodčím o něčem dohadoval Lafferty.

33

I po prvním gólu zápasu to vypadá stále stejně. Na míči se drží výhradně hráči domácího celku a hosté si zatím moc nevědí rady.

32

Fortuna nastřelil prakticky z nulového úhlu pouze boční síť. Tohle opravdu nemělo moc šancí na úspěch.

31

Po průniku po pravé straně a zablokované přihrávce nás čeká další rohový kop Gentu. Ty však zatím moc nebezpečné nebyly a nejinak tomu bylo i v tomto případě.

30

Jsem zvědav, jak se nyní k zápasu postaví hostující celek. protože ten doteď prakticky jen bránil. A teď už je jasné, že mu tato taktika k bodu určitě stačit nebude.

29

Žlutou kartu dostává Pavlos Correa (Anorthosis Famagusta FC).

28

28. Tarik TISSOUDALI - 1:0

28

Gent právě vstřelil branku!
Teď už to domácímu celku vyšlo a ten se tak ujímá vedení. TARIK TISSOUDALI sice z levé strany z blízkosti otřel svou střelu o brankáře a následně i obránce, míč ale i tak zapadl k levé tyči brány do sítě.

27

Bylo to ovšem bezpochyby nebezpečné pro bránu hostů. Mají však štěstí, že soupeř zatím své možností ve většině situací nedokáže zakončit.

26

Poměrně velký závar před bránou hostů. Míč v ní ovšem neskončil, domácí to totiž moc prodlužovali a komplikovali. Finální zakončení tak nakonec nepřišlo.

25

Fortuna zahrával standardní situace z levého křídla. Našel však pouze hlavu bránícího hráče.

24

Brankář hostů nyní vyboxovával míč, protože jeden ze soupeřů se po souboji s obráncem nacházel před ním na zemi. Nemohl tak riskovat,. že na něj dopadne.

24

Domácí tým v dosavadním průběhu utkání zkompletoval již víc jak dvakrát více přihrávek než soupeř. Do většího množství šancí to ale nevede.

23

Na druhé straně hřiště byl sice centr z levého křídla zakončen, hlavička to ovšem nebyla příliš čistá a míč tak zamířil celkem hodně mimo tři tyče.

22

Konečně také centr ze strany Famagusty. příliš velké vzrušení ale neznamenal, protože byl bez komplikací odvrácen obranou soupeře.

20

První dvacetiminutovka je za námi. Domácí tým se mnohem více drží na míči a kombinuje. Zatím jsme však viděli pouze jednu střelu. Hosté byli v první části zápasu v ofenzivě neškodní.

19

Ze strany Gentu to opět vypadalo poměrně zajímavě, takový krátký centr z levé strany vápna ale nebyl usměrněn mezi tři tyče.

18

Domácí budou dle mého poměrně velkou převahu držená míče. Od začátku se totiž podle očekávání postavili do role týmy, který bude diktovat hru.

17

Nicméně to byla pro hostující obranu první hrozba a domácí ukázali, že se do šance dokážou propracovat.

16

První ohrožení branky hostů a bylo to poměrně nebezpečné. Po přihrávce za obranu totiž přišla z pravé strany vápna přízemní střela Bezuse. Bylo to ovšem celkem z úhlu a brankář navíc dobře vystoupil.

14

Následná standardní situace z levé strany nebezpečná pro branku Famagusty nebyla. Centr totiž přiletěl příliš krátký.

14

Na levém křídle si nyní dobře vedlo Fortunovi, který dokázal obhodit Kaltsase. Ten jej ale v pádu dokázal ještě faulovat a zastavil tak jeho postup k bráně.

13

Dá se očekávat, že to pro Belgičany celkově nebude jednoduché. Soupeř totiž určitě nepřijel s otevřenou obranou a bude se soustředit hlavně na pevnou defenzivu a neinkasování.

12

Stále vidíme stejný obrázek hry. Domácí fotbalisté kombinují a hledají cestu k bráně, tu však zatím pořádně neohrozili.

10

Zatím se však ani v jednom případě nedostali na dostřel bráně soupeře. Je však pravda, že ani jeden z gólmanů neměl vlastně žádnou práci.

9

Ze strany kyperského celku jsme toho zatím opravdu moc neviděli. Nebo spíš vůbec nic. Uvidíme, zda se bude také dostávat do útoku.

8

Byli jsme svědky prvního rohového kopu utkání. Přišlo i pár hlaviček, většina z nich ale byla pouze prodlužovacích a ta zakončovací pak moc nebezpečná a přesná nebyla.

7

Hosté se zatím k míči skoro vůbec nedostávají, nebo jej opět rychle ztratí. Dá se očekávat, že nějak takto bude vypadat většina utkání.

6

Z levé strany teď přišel nástřel, který tečoval obránce Correa. A bylo to pro jeho tým poměrně nebezpečné, protože míč skončil na horní síti brány.

5

Ze strany Gentu to teď poprvé v zápase vypadalo poměrně nadějně. Přihrávku do střelecké pozice uvnitř pokutového území ovšem dokázal jeden z bránících hráčů ve skluzu zastavit.

4

Naopak Famagusta předvedla rychlý útok, který ovšem skončil úplně stejně bez úspěchu. K míči se tak opět dostávají domácí.

3

Teď už přišel pokus trochu rozhýbat hru a přenést ji. Nákop na pravé křídlo byl ale až příliš dlouhý a následovat tak bude odkop od brány.

3

Hráči Gentu stále kombinují, zatím však zejména pouze na své polovině hřiště.

2

Zápas nám odstartoval. Na míči se momentálně drží domácí fotbalisté, kteří jsou bezpochyby favoritem utkání.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Ngadeu, Okumu, Fortuna – Owusu, Kums (C) – Castro-Montes, Bezus, Tissoudali – Lemajić.
Náhradníci: Roef – Oladoye, Bayo, Depoitre, De Sart, Godeau, Mboyo, Odjidja-Ofoe, Operi, Samoise, Jochmans.

Anorthosis Famagusta FC: Tzur – Correa, Risvanis, Arajuuri, Antoniades – Artymatas (C), Hušbauer – Kaltsas, Popovič, Vardá – K. Lafferty.
Náhradníci: G. Loria – Avraam, Correia, Deletić, Christodoulopoulos, Christofi, Chrysostomou, M. Ioannou, Kačarava, Ninua, Roushias..
Anorthosis Famagusta FC

Mužstvo z ostrovního státu Kypr úvodní skupinový duel nedokázalo zvládnout. Je pravda, že proti srbskému týmu Partizan Bělehrad bylo spíše outsiderem, i přes větší držení míče se ovšem neprosadilo a nakonec prohrálo na domácím hřišti 2:0. V domácí lize také zatím nehraje v optimální formě. Ze tří zápasů vyhrál jediný, což není žádná hitparáda. Podaří se Famagustě překvapit svého soupeře?
KAA Gent

Belgický tým první utkání ve skupině dokázal vyhrát, úplně přesvědčivé to ovšem nebylo. Představil se totiž na trávníku estonského celku Flora, který dokázal porazit gólem z druhého poločasu pouze nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Je ovšem pravda, že Gentu tato sezona zatím nevychází podle představ. V domácí soutěži je totiž po devíti odehraných zápasech až třináctý pouhé tři body od sestupového pásma. Přesto bude favoritem zápasu.
Zdravím vás u zápasu Konferenční ligy, ve kterém se utkají týmy KAA Gent a Anorthosis Famagusta FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

KAA Gent – Anorthosis Famagusta FC

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 28. Tissoudali, 81. Kums (Tissoudali)

Karty:   63. Okumu (GNT) – 29. Correa (FMG), 58. Hušbauer (FMG), 66. Antoniades (FMG), 74. Artymatas (FMG)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:2. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 18:12.

KAA Gent: Bolat – Hanche-Olsen, Ngadeu, Okumu, Fortuna – Owusu (84. Oladoye), Kums (C) (84. De Sart) – Castro-Montes (86. Samoise), Bezus (71. Odjidja-Ofoe), Tissoudali – Lemajić (71. Depoitre).
Náhradníci: Roef, Jochmans – Oladoye, Bayo, Depoitre, De Sart, Godeau, Mboyo, Odjidja-Ofoe, Operi, Samoise.

Anorthosis Famagusta FC: Tzur – Correa, Risvanis, Arajuuri, Antoniades (71. Correia) – Artymatas (C), Hušbauer – Kaltsas (46. Deletić), Popovič (59. Christodoulopoulos), Vardá (78. Kačarava) – K. Lafferty (71. Christofi).
Náhradníci: G. Loria – Avraam, Correia, Deletić, Christodoulopoulos, Christofi, Chrysostomou, M. Ioannou, Kačarava, Ninua, Roushias.