Menu

Fotbal

Evropská liga

KRC Genk – GNK Dinamo Záhřeb

0:3

konec (0:2)

30.09.2021, 21:00 • Luminus Arena, Genk • Skupina H • Lukáš Mihal (@mihal_lukas)

Tipsport: 2.07 3.49 3.67 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc! (22:58:45)
Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:14.
Dinamo Záhřeb si na hřišti Genku připisuje překvapivě jednoznačné vítězství, které bylo i celkem jednoduché. Hosté se totiž brzy dostali do vedení, které se ukázalo jako klíčové. Domácí se sice nějakou chvíli pokoušeli o vyrovnání, ale nevyužili spoustu šancí, na což nakonec doplatili. Bruno Petković totiž následně využil dvě penalty, po té druhé navíc belgický tým dohrával v deseti, takže na jakýkoliv odpor už nemohl pomýšlet.

90+7

Konec zápasu.

90+5

Hosté selhali při kombinaci na útočné polovině a Genk se tedy vydával do brejku, ale nakonec útok celkem zbytečně zdržel.

90+4

Bryan Heynen sice dostal slušný pas do malého vápna, ale musel jít do zakončení z první, které se mu nepovedlo podle představ.

90+3

Genk v nastavení lehce ožívá, protože Angelo Preciado si velmi šikovně prohodil míč se spoluhráčem a následně zakončoval, ale střela nártem se mu svezla a skončila jen na tribuně.

90+2

Martin Baturina si při vedení míče pomohl nechtěně rukou, avšak to rozhodně nevadí rozhodčímu, kteří přisuzuje míč domácím.

90+1

Nastavuje se šest minut.

90

Mislav Oršić se ještě zkusil zapsat na střeleckou listinu, rychlý brejk zakončil sám, ale jeho rána byla hodně nepřesná.

89

Domácí ještě rozvíjí nějakou útočnou akci. Ta vypadala poměrně slibně, ale obranná ulita Dinama nejspíš dnes zůstane neprostupná.

87

Záhřeb v závěru zápasu celkem ožívá, protože si je definitivně jistý svou výhrou. Směrem dopředu si tedy dovoluje více, ale k žádné velké šanci to zatím nevede.

85

Genk se ještě musí činit při obraně, protože do jejich šestnáctky letěl centrovaný míč. Ten dokázal úspěšně odvrátit.

84

Záhřeb ještě zkusil rozjet akci po levém křídle, ale ta skončila hned v samotném zárodku, protože průnikový pas skončil v zámezí.

83

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Bruno Petković, přichází Komnen Andrić.

83

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Luka Ivanušec, přichází Martin Baturina.

81

Jhon Lucumi se musí vzpamatovávat ze souboje, protože při něm utržil ránu do obličeje. Nic vážnějšího to naštěstí není.

80

Dominik Livaković v klidu pokryje odražený balón a samozřejmě ho nějakou chvíli podrží ve své náruči. Následně rozehrává na nejbližšího spoluhráče.

79

Domácí střídající hráči se stále nevzdali a zkouší využít své energie. Jejich postup přes pravou stranu je ale velmi dobře bráněn.

78

Na trávníku se začíná zhoršovat viditelnost, jelikož fanoušci Záhřebu odpálili ve svém kotli docela dost dýmovnic.

76

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Paul Onuachu, přichází Ike Ugbo.

75

Belgický tým se přece jen o něco pokouší, protože získal rohový kop. Dinamo ale mělo před bránou značnou přesilu, čehož jednoznačně využilo.

73

Obranu Genku navíc spíše nefunguje, protože Dinamo hledá cestu k dalšímu gólu. Pomalu se tak usazuje u pokutového území.

72

Zápas už se nyní určitě bude dohrávat. Domácí už nemají vůbec žádnou sílu k odporu, skoro to vypadá, jako by se jenom ploužili po hřišti.

70

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Džunja Ito, přichází Carel Eiting.

70

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Bastien Toma, přichází Angelo Preciado.

70

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Duje Čop, přichází Luka Menalo.

70

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Bartol Franjić, přichází Marin Leovac.

68

Maarten Vandevoordt je pořád dost nejistý, tentokrát málem přišel o míč při kombinaci. Nakonec to raději vyřešil dalekým odkopem.

67

67. Bruno PETKOVIĆ - 0:3

67

Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
Maarten Vandevoordt sice tentokrát odhadl směr střely BRUNÄ PETKOVIĆE, ale ten i přesto proměňuje druhou penaltu, protože prudce zakončil přímo k levé tyči.

65

65. Červená karta

65

V Genku máme nejspíš hotovo, protože domácí budou dohrávat v deseti! Maarten Vandevoordt absolutně selhal při chytání centru, což mohl potrestat Mislav Oršić, před kterým už byla jen prázdná brána.Daniel Muñoz ho však fauloval, takže vidí červenou kartu a navíc je to penalta!

64

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Kristian Thorstvedt, přichází Théo Bongonda.

64

Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Joseph Paintsil, přichází Youssouf Ndayishimiye.

64

Střídání v týmu GNK Dinamo Záhřeb: ze hřiště odchází Arijan Ademi, přichází Amer Gojak.

63

Dominik Livaković si dokonale splnil své povinnosti, pokryl nebezpečně vypadající centr a následně uklidnil hru rozehrávkou nakrátko.

62

Paul Onuachu konečně dostal ideální centr, který ale nedokázal zakončit ideálně, protože pálil ramenem. Kvůli tomu míč letěl pouze nad horní tyč.

61

Kristian Thorstvedt se dopustil nedovoleného zákroku, s čímž by měl být v budoucnu hodně opatrný, protože na kontě už má žlutou kartu.

60

Od konce základní hrací doby už nás dělí jen třicet minut a Genk se stále nepřiblížil ani ke snížení. Možná by to tedy chtělo nějaké střídání.

58

Joseph Paintsil chtěl kroužit kolem pokutového území, ale nakonec byl protihráči vytlačen až na vlastní polovinu. Absolvoval tedy slušný sprint.

57

Paul Onuachu se chtěl dostat k hlavičce za každou cenu, místo toho se střetl s protihráčem, což si vyžádá další ošetření.

56

Dominik Livaković si dával s rozehrávkou opravdu na čas, odkop nakonec přenechal jednomu ze spoluhráčů. Za to si vysloužil pískot od domácích příznivců.

55

Luka Ivanušec je zasaženým hráčem a po chvíli tedy odchází za postranní čáru. Uvidíme, jestli bude pokračovat v utkání.

54

Joseph Paintsil dost nešťastně zasáhl rukou protihráče do hlavy, ten tak nyní musí být ošetřován a chvíli se nebude hrát.

53

Bartol Franjić výborně zvládl souboj s dvěma protihráči, protože z toho vydoloval autové vhazování, které znamená další sekundy pro jeho tým.

50

Záhřeb už chce samozřejmě aktuální výsledek hlavně ubránit, takže je na vlastní polovině zatažený v plném počtu a čeká, co soupeř vymyslí.

49

Belgický tým se dostal k míči až nyní, ale směrem dopředu se mu zatím vůbec nedaří. Je rád, že dostal aspoň za půlící čáru.

47

Domácí se stále nemohou dostat k balónu, mezitím jim samozřejmě ubíhá čas na vyrovnání. Stále je ho dost, ale určitě už by ho měli sledovat.

46

Záhřeb nechce nic ponechat náhodě a hned po hvizdu rozhodčího hledá cestu dopředu. Tentokrát ale obranu Genku zafungovala.

46

Začal druhý poločas.
První poločas nám přinesl celkem překvapivé vedení Záhřebu, které je nakonec dvoubrankové. Genk je sice po většinu času aktivnější, ale nedokáže využít příležitosti, což však rozhodně neplatí u Dinama. Hned první větší šanci totiž využil Luka Ivanušec, z penalty se také bez váhání prosadil Bruno Petković. Chorvatský tým má tak skvěle nakročeno ke třem bodům, teď už to jen nesmí nějak fatálně pokazit.
Druhý poločas začne přibližně ve 22:05.

45+3

První poločas skončil.

45+3

45+3. Bruno PETKOVIĆ - 0:2

45+3

Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
BRUNO PETKOVIĆ si při penaltě nedal ani moc velký rozběh, ale to mu nevadilo, protože Maarten Vandevoordt zamrzl uprostřed brány, takže chorvatský snajpr následně zakončil na pravou stranu.

45+1

45+1. Penaltový zákrok

45+1

Bastien Toma chtěl v pokutovém území odkopnout míč pryč, ale místo toho se trefil do nohy Duje Čopa, za což hlavní sudí po kontrole u videa nařizuje pokutový kop!

45

Dinamo se sice většinu času brání, ale občas umí i zahrozit, což opět dokazuje. Už nějakou chvíli tak kombinuje kolem šestnáctky, ale klíčový pas nakonec nepřišel.

43

Míč se opět pohyboval v šestnáctce chorvatského týmu, ale tam tentokrát obránci nic nedovolili a nakonec získali odkop pro svého gólmana.

42

Záhřebu je jasné, že nyní při něm stála štěstěna. První půli tak zkouší dohrát v co největším klidu, míč chce držet co nejdál od své brány.

41

Po rohovém kopu zůstal míč ležet v šestnáctce bez povšimnutí, nakonec se ho tedy chopil Bryan Heynen, který okamžitě pálil, ale trefil se přímo do tyče!

39

39. Livaković zazářil brilantním zákrokem

39

Síť se mohla vlnit i na druhé straně, ale skvěle zasáhl Dominik Livaković! Džunja Ito se sice k zakončení nedostal, ale na poslední chvíli posunul míč volnému Josephu Paintsilovi, který ale v přímém souboji s brankářem selhal!

38

Nevyužitá příležitost hosty pořádně nakopla a po delší době hledali cestu dopředu za pomoci klidné kombinace. To ale bylo neúspěšné.

36

36. Oršić orazítkoval břevno

36

Záhřeb se po delší době hnal do protiútoku, který málem skončil další brankou, ale Mislav Oršić střelou z druhé vlny nastřelil jen brankovou konstrukci!

35

Belgický celek se konečně dostal do šestnáctky protivníka, ale tam nevyhrál žádný hlavičkový souboj a nenašel ani odražený míč, takže nakonec bude odkopávat Dominik Livaković.

34

Genk má 74% držení míče, ale k vyrovnání mu to zatím příliš nepomáhá. Většinu času si totiž jen přihrává a k bráně soupeře se moc nepřibližuje.

33

Džunja Ito na pravé straně dost zbytečně zbrzdil nadějný útok svého týmu, kvůli čemuž následně musel přihrávat dozadu, jelikož se Dinamo stačilo vrátit na své pozice.

32

Gerardo Arteaga při napadání málem získal balón, nakonec ho ale v rámci souboje odkopl mimo hrací plochu, takže hosté budou vhazovat.

30

Kristian Thorstvedt zkoušel celou situaci komunikovat s rozhodčím, ale to se mu vymstilo, protože si za své poznámky musel zhlédnout žlutou kartu.

29

Arijan Ademi se poměrně dost tvrdě střetl s Danielem Muñozem, z čehož vyšel mnohem hůře. Na trávníku totiž zůstává ležet a svíjí se v bolestech.

28

Hostům už začínají docházet síly, což je pochopitelné vzhledem k tomu, že skoro pořád hrají bez míče. V soubojích tak přestávají stíhat a přicházejí časté fauly.

27

Domácí vhazovali na vlastní polovině, což se na první pohled zdálo velmi složité, protože hosté byli připraveni napadat ve třech hráčích. Hráči belgického klubu ale zvládli rozehrávku dokonale.

25

Paul Onuachu zpracovával přihrávku jen v ofsajdovém postavení, i další útok Genku tak končí neúspěšně.

24

Hromadný souboj u středového kruhu ukončil faulem jeden z hráčů Záhřebu, domácí tak mohou mířit dopředu přes levou stranu.

23

Genk si tentokrát úspěšně pohlídal přihrávku soupeře do vlastní šestnáctky, následně ale raději odkopl míč do autu.

21

Domácí zkušeně zvládli rozehrávku autu na vlastní polovině, takže zase mohou mířit dopředu. Nyní to ale mají o něco složitější, protože protihráči aktivně napadají.

20

Genk je pořád aktivnější a aktivnější, tentokrát z toho vznikla nadějná dalekonosná rána Kristiana Thorstvedta, který ale netrefil bránu jen o píď!

19

Džunja Ito svým průnikem z pravé strany pořádně vystrašil Dominika Livakoviće, který ale nakonec zasahovat nemusel, protože domácí hráč pálil jen do boční sítě.

18

Hosté se ale zničehonic dostali do další příležitosti, kterou si sám vybojoval Bruno Petković, který ale po slušném sólu zakončoval jen hodně nepřesně.

17

Dinamo po vstřeleném gólu úplně přestalo hrát dopředu a soustředí se jenom na obranu. Z toho tedy vyplývá, že Genk dostává protivníka postupně pod tlak.

15

Genk se s balónem dostal na útočnou polovinu a po pravé straně se dokonce nadějně rozběhl Daniel Muñoz, jenž naservíroval míč před bránu, ale odtud následovalo jen nepřesné zakončení!

14

Bryan Heynen se s tím při obraně vůbec nepáral, na trávník dokonce poslal dva protihráče a musí se tedy smířit se žlutou kartou.

13

Belgický tým se z inkasované branky snaží vzpamatovat, už nějakou chvíli tak jen kombinuje na vlastní polovině.

10

10. Luka IVANUŠEC - 0:1

10

Dinamo Záhřeb právě vstřelilo branku!
Zpočátku to sice bylo opatrné, ale Záhřeb se zničehonic prosazuje! Chorvatský celek totiž zastavil útok soupeře a sám hned hledal cestu dopředu, přičemž s míčem se až do šestnáctky dostal Mislav Oršić, který uprostřed vápna nalezl LUKU IVANUŠECE, jenž po šikovném zaseknutí pálil přímo k pravé tyči. Asistence: Mislav Oršić.

10

Bruno Petković si plnil obranné povinnosti příliš důrazně, dopustil se tedy nedovoleného zákroku vůči Bryanu Heynenovi, za což ho hlavní sudí hlasitě pokáral.

8

Domácí jsou při napadání vysunutí opravdu vysoko, což hosté řeší dalekým nákopem. Ten ale letěl do ofsajdu, ve kterém se nacházel Mislav Oršić.

7

Dinamo bylo neúspěšné při založení útočné akce, čehož Genk využil a hned centroval do šestnáctky, kde svedl tvrdý souboj Paul Onuachu, který se ale k zakončení nedostal.

5

Džunja Ito byl opět v centru dění, tentokrát se tlačil za obranu po naražení s protihráčem, ale i to obrana Záhřebu přečetla.

4

Džunja Ito na pravé straně jen tak tak udržel míč na trávníku, následně se pokusil o centrovanou přihrávku, kterou hosté jen tak tak odvrátili.

3

Nakonec přišlo vystižení přihrávky a do šance se tlačil Bruno Petković, který byl ale přichycen v ofsajdovém postavení.

2

S míčem už hrají také domácí, kterým to ale směrem dopředu také moc nejde. Záhřeb byl dokonce poměrně nebezpečný při napadání.

1

Úvodní výkop obstarali fotbalisté chorvatského celku, ale do útoku se nedostali. Následně se tedy raději vrátili až ke svému gólmanovi.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

KRC Genk: Vandevoordt – D. Muñoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga – Heynen (C), Toma, Thorstvedt – Paintsil, Onuachu, Ito.
Náhradníci: Chambaere, Leysen – McKenzie, Sadick, Bongonda, Ndayishimiye, Hrošovský, Eiting, Ugbo, An. Preciado.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Théophile-Catherine, Lauritsen, Franjić – S. Ristovski, Ivanušec, Mišić, A. Ademi (C), Oršić – B. Petković – Čop.
Náhradníci: Horkaš – Moharrami, Gojak, Andrić, Leovac, Tolić, Bulat, Šutalo, Baturina, Dilaver, Menalo, Špikić.

Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni FIN).
GNK Dinamo Záhřeb
Záhřeb příliš dobře v Evropské lize nezačal, protože v úvodním utkání nestačil na anglický West Ham 0:2, což se ale však dalo očekávat. Daří se mu alespoň v chorvatské soutěži, kde dnešní hosté ztratili body jen ve dvou zápasech z osmi, navíc jsou už šest utkání za sebou neporaženi, když nepočítáme duely v rámci evropských pohárů. Tam je bilance o něco horší, takže chorvatský tým má obrovskou motivaci k jejímu zlepšení.

Poslední tři utkání
Belupo vs. Záhřeb – 1:4
Orijent vs. Záhřeb – 1:4
Záhřeb vs. West Ham – 0:2
KRC Genk
Genk začal skupinu na výbornou, protože v prvním zápase si vyšlápl na rakouský Rapid Vídeň poměrem 1:0. Daří se mu i v domácí soutěži, kde sice hájí až třetí pozici, ale na první Bruggy ztrácí jen pouhý bod. Dnešní domácí navíc z posledních deseti duelů padli jen třikrát, takže si budou chtít tuto slušnou bilanci uchovat. V domácím prostředí jsou navíc favority, tak uvidíme, jestli tuto roli potvrdí.

Poslední tři utkání
Genk vs. Seraing – 3:0
Antverpy vs. Genk – 4:2
St. Truiden vs. Genk – 1:2
Dobrý večer u Evropské ligy! Ta má dnes na programu druhé skupinové zápasy, v rámci kterých změří ve skupině H síly Genk a Záhřeb. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

KRC Genk – GNK Dinamo Záhřeb

0:3

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 10. Ivanušec (Oršić), 45+3. B. Petković (pen.), 67. B. Petković (pen.)

Karty:   14. Heynen (GNK), 30. Thorstvedt (GNK)   65. D. Muñoz (GNK)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:14.

KRC Genk: Vandevoordt – D. Muñoz, Cuesta, Lucumi, Arteaga – Heynen (C), Toma (70. An. Preciado), Thorstvedt (64. Bongonda) – Paintsil (64. Ndayishimiye), Onuachu (76. Ugbo), Ito (70. Eiting).
Náhradníci: Chambaere, Leysen – McKenzie, Sadick, Bongonda, Ndayishimiye, Hrošovský, Eiting, Ugbo, An. Preciado.

GNK Dinamo Záhřeb: Livaković – Théophile-Catherine, Lauritsen, Franjić (70. Leovac) – S. Ristovski, Ivanušec (83. Baturina), Mišić, A. Ademi (C) (64. Gojak), Oršić – B. Petković (83. Andrić) – Čop (70. Menalo).
Náhradníci: Horkaš – Moharrami, Gojak, Andrić, Leovac, Tolić, Bulat, Šutalo, Baturina, Dilaver, Menalo, Špikić.

Rozhodčí: Gestranius – Aravirta, Alakare (všichni FIN)