Menu

Fotbal

Evropská liga

AC Sparta Praha – Glasgow Rangers

1:0

konec (1:0)

30.09.2021, 18:45 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha - Bubeneč • Skupina A • Tomáš Kohlmann (@tom__kohlmann)

Tipsport: 2.62 3.33 2.93 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:14. (20:40:19)
Za obrovského aplausu dětského obecenstva Sparta na Letné poráží skotského mistra Rangers FC 1:0 brankou Dávida Hancka z 29. minuty.

Sparta měla po velkou část druhého poločasu územní převahu a dokázala si vypracovat i obrovské šance, které ale především Lukáš Haraslín zahazoval. Hosté pak dohrávali zápas bez vyloučeného Glena Kamary a byť se v závěru dostali do tlaku, tak šance si během zápasu vypracovali jen z ofsajdů.

Ve druhém utkání skupiny A Lyon jasně dominoval nad Bröndby Kodaň, byť svoji obrovskou převahu využil až ve druhém poločase, po výhře 3:0 je ale v čele skupiny a Sparta bez inkasované branky je druhá se čtyřmi body o tři před Bröndby, Rangers zůstávají bez bodu poslední.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Zřejmě závěrečný rohový kop skotského týmu končí faulem na Dávida Hancka, po odkopu Florina Nity by rozhodčí Palabiyik měl brzy zápas ukončit.

90+4

K velké radosti obecenstva Tavernierův rohový kop odhlavičkoval Michal Sáček, brzy však následuje další roh.

90+3

Ianis Hagi v souboji s Filipem Panákem vybojoval rohový kop, byť se sparťanský zadák diví rozhodnutí sudích.

90+3

Nastavený čas už se přehoupl do své druhé poloviny, Spartě se stále daří držet těsné vedení.

90+2

90+2. Vzrušení zbytečné, Sakala byl v ofsajdu

90+2

Vzrušení před sparťanskou brankou! Aktivní Tavernier připravil výbornou pozici pro Sakalu, jeho prudkou ránu Nita vyrazil před sebe, Tavernierova dorážka pak mířila mimo branku, rozhodčím však neunikl Sakalův ofsajd a zpětně jej odmávali.

90+1

90+1. Šáček v těžké pozici netrefil míč ideálně

90+1

V úvodu čtyřminutového nastavení Michal Sáček vysunul do volného prostoru na levém křídle Dávida Hancka a naběhl si na jeho zpětnou přihrávku před branku, v pádu ale nedokázal branku trefit.

90

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Adam Hložek, přichází Bořek Dočkal.

89

James Tavernier se na pravém křídle nadechl k výbornému průniku, který zakončil nebezpečnou přihrávkou před branku, hostům se ale nepovedlo dostat se do zakončení.

88

Rangers na chvíli hráli na útočné polovině, pak se ale míče po jejich nepřesné rozehrávce ujal Adam Hložek, tomu se ale nepovedlo vysunout do brejku Václava Drchala a jen odevzdal balón zpět soupeři.

87

Jakub Pešek si našel palebnou pozici u hranice pokutového území, pokus levačkou se mu ale vůbec nepovedl a jen se dokutálel k McGregorovi.

86

Sparťané si dlouhé desítky sekund přihrávají na útočné polovině, oslabený soupeř se moc nesnaží napadat jejich rozehrávku.

85

Ondřej Čelůstka u postranní čáry výborně ustrážil Alfreda Morelose, právě od kolumbijského útočníka se pak míč odrazil do zámezí a vhazování se ujme Dávid Hancko.

83

Čelůstkův nákop hledající Václava Drchala nabral příliš vysoký odskok a pro míč si jednoduše doběhl Allan McGregor.

83

Spartě se i nadále daří držet hru na útočné polovině, Rangers se stále nemohou dostat přes středovou čáru.

82

Michal Sáček rozjel útočnou akci, v niž se po Hložkově kolmici snažil pokračovat Jakub Pešek, nepovedlo se mu ale dostihnout míč na hrací ploše.

80

Adam Hložek u rohového praporku na soupeřově polovině nedovoleně dohrál souboj s Bornou Barišićem, to už ale pomalu začíná závěrečná desetiminutovka.

79

Tavernierův centr ze standardní situace se neujal, v pokutovém území Sparty pak ještě zůstal chvíli ležet Leon Balogun, už se ale zvedá na nohy a vrací se na své místo ve středu obrany.

78

Filip Panák výborným zákrokem zamezil Morelosovi v úniku na Nitu, rozhodčí Palabiyik se ale vrací k jednomu zákroku ve středu hřiště, po němž krátce ponechal výhodu.

77

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Joe Aribo, přichází John Lundstram.

77

Dnešní utkání na Letné sleduje 10 879 diváků, z drtivé většiny dětských. A to se na tisíce dětí ještě nedostalo.

76

Rangers po čase rozjeli rychlý přechod do útoku, Barišić ale z volného prosotru na levé straně velmi nepřesně centroval.

75

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Lukáš Haraslín, přichází David Moberg Karlsson.

74

74. Červená karta po 2. žluté

74

Glen Kamara dnešní zápas na Letné nedohraje! Finský reprezentant je vyloučen po druhé žluté kartě za faul na Michala Sáčka a obecenstvo se raduje.

74

Další neúspěšná souhra hostů, Sakala přihrával příliš prudce Joe Aribovi, ten neměl nejmenší šanci dostihnout míč na hrací ploše.

73

Také dětští diváci vyprodukovali zajímavou choreografii, když hromadně po celém stadiónu rozsvítili světla na svých mobilních telefonech.

71

Tavernierův centr Florin Nita v tísni vyrazil do bezpečného prostoru u protější postranní čáry.

71

Lukáš Haraslín je potrestán žlutou kartou za zákrok na Taverniera u postranní čáry.

70

Tavernier se na pravém křídle dostal k centru, ten však adresoval mimo dosah svých spoluhráčů a Sparta se znovu bez potíží ubránila.

69

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Martin Minčev, přichází Václav Drchal.

67

Fashion Sakala dostává žlutou kartu za faul na Ondřeje Čelůstku na útočné polovině, sparťanský stoper musí být ošetřen.

66

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Kemar Roofe, přichází Alfredo Morelos.

64

Hanckovi se u postranní čáry nepovedlo rozehrát přes Stevena Davise, hosté se sice dostali k autovému vhazování, brzy se ale míč dostal až k McGregorovi.

62

Sparťané se snažili zaútočit po pravé straně, Minčev ale nedostihl Peškovu přihrávku na hrací ploše a bude se kopat od hostující branky.

61

Po Roofově pasu se za záda sparťanských zadáků dral Fashion Sakala, do zakončení se ale nedostal a Florin Nita se nadvakrát ujal míče.

59

Po rozehrávce nakrátko centroval Dávid Hancko netradičně pravačkou a míč přeletěl všechny fotbalisty před Allanem McGregorem.

59

Minčeva na levém křídle nepustil k centru James Tavernier, pomohl si ale nedovoleným zákrokem a následovat bude standardní situace pro Letenské.

57

Sparťané teď sice na chvíli zatlačili soupeře hluboko na jeho polovinu, nedokázali se však dostat k pokutovému území a jen odehráli míč k Florinu Nitovi.

56

56. Další tutovku sparty spálil Haraslín

56

Hosté znovu propadli v defenzivě a Lukáš Haraslín běžel naprosto sám na Allana McGregora, ani nadvakrát jej ale nedokázal překonat!

56

Wiesnerův centr levačkou doletěl přímo k Allanu McGregorovi, zkušený brankář si s touto situací jistě poradil.

54

Tavernier vybojoval míč ve středu pole a po průniku útočnou polovinou přesně přihrál Aribovi, toho ale do pokutového území nepustil Tomáš Wiesner, ten si dnes vede v defenzivě velmi zdatně.

53

Haraslín si ve středu hřiště došel pro Roofův faul, z místa přestupku rozehrává Ondřej Čelůstka.

52

Kemar Roofe se pokusil proniknout do pokutového území narážečkou s Hagim, zpětnou přihrávku ale dostal příliš daleko a u míče byl dříve Hagiho spoluhráč z rumunského národního týmu Florin Nita.

51

Po souhře s Tavernierem Kemar Roofe nebezpečně přihrával před branku, tam ale nestačil doběhnout žádný z jeho spoluhráčů.

49

Barišićův centr výborným zákrokem srazil za postranní čáru Tomáš Wiesner.

48

48. Minčevovi zakončení nevyšlo podle představ

48

Dramatický úvod druhého dějství pokračuje, Haraslín vysunul Minčeva do volného prostoru na levém křídle, domácí útočník ale akci výrazně zpomalil a dostat se do ostrého úhlu, odkud nasměroval míč do boční sítě.

47

47. Neuznaný gól hostů

47

Rangers se pokusili potrestat zaváhání Minčeva a po rohovém kopu se dokonce dočkali branky, Sakala však byl v ofsajdu, což tureckým rozhodčím neuniklo.

46

46. Haraslín v tutovce trefil jen břevno

46

Sparta se krátce po začátku druhého poločasu dostala do ohromné šance, když Adam Hložek unikl hostujícím obráncům a přihrál Lukáši Haraslínovi před takřka prázdnou branku, slovenský fotbalista však trefil břevno!

46

Jedinou změnou v sestavách zůstává ta hostující z prvního poločasu, kdy Bacunu nahradil Ianis Hagi.

46

Začal druhý poločas.
V důležitém zápase skupiny A Evropské ligy vede Sparta po prvním poločase nad Rangers 1:0.

Na trávníku sledujeme od začátku celou řadu nepřesností na obou stranách s minimem příležitostí. V té první Jakub Pešek nechal vyniknout brankáře McGregora, ve 29. minutě už ale Sparta uspěla, když se po Peškově rohu prosadil Dávid Hancko a brankář McGregor míč odražený od tyče už vyrážel za brankovou čárou.

Hosté jsou častěji u míče, šance si ale vytvářejí jen ztěžka. V té nejzajímavější Aribovu hlavičku zablokoval Filip Panák, ke gólové příležitosti to však stále mělo daleko.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Rozhodčí Palabiyik k úvodním pětačtyřiceti minutám přidává jednu nastavenou.

45

Ianis Hagi se marně snažil probít do pokutového území Sparty, domácím zadákům se jej povedlo ubránit a dostat míč pod svoji kontrolu.

43

Právě Kamara teď u postranní čáry naopak vybojoval žlutou kartu pro Tomáše Wiesnera.

42

Glen Kamara se dočkal hlasitého povyku z hlediště po žluté kartě, kterou dostal ve středu hřiště za faul na Michala Sáčka.

41

Wiesner hledal dlouhým nákopem rozběhnutého Minčeva, ten se po souboji s Basseym dožadoval odpískání faulu, ovšem marně.

41

Neúspěšná souhra hostů u postranní čáry, Roofovi se nepovedlo zpracovat Barišićův aut a míč mu odskočil do zámezí, vhazovat tak může Tomáš Wiesner.

39

Hancko se dlouhým nákopem pokusil vysunout Martina Minčeva, toho však pokryl Calvin Bassey. Ten běžně nastupuje na pozici levého beka, při absenci Goldsona se ale dnes představuje ve středu obrany.

38

Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Juninho Bacuna, přichází Ianis Hagi.

37

Rangers chystají první střídání, u lavičky už je do dresu vysvlečen Ianis Hagi.

37

Po dalším Peškově centru ze standardní situace Filip Panák prodlužoval míč ke vzdálenější tyči, tam se sparťanům nepovedlo vystřelit.

36

Po jednom ze soubojů ve středu hřiště se nepříjemně zvedal z trávníku David Pavelka, sparťanský kapitán už je ale na nohou a může jít k pokutovému území Rangers, neboť na útočné polovině byl faulován Michal Sáček.

34

Po Barišićově centru se hosté do zakončení nedostali a v útočné snaze budou pokračovat jen prostřednictvím autového vhazování.

33

K centru se chystá tradiční exekutor standardních situací v týmu Rangers, Chorvat Borna Barišić.

33

Fashion Sakala byl nedovoleně sražen na levém křídle, následovat bude standardní situace ve prospěch Rangers.

31

Útočná souhra Rangers u postranní čáry končí odmávaným ofsajdem, rozehrávky se ujme Florin Nita.

29

29. Dávid HANCKO - 1:0

29

Sparta právě vstřelila branku!
Sparta udeřila po rohovém kopu! Před skotskou brankou se dostal k míči DÁVID HANCKO, jeho hlavička se od tyče odrazila těsně za brankovou čáru a zákrok brankáře Allana McGregora už přišel pozdě! Rozhodčí Palabiyik regulérnost sparťanské branky potvrdil na svých hodinkách.

29

Adam Hložek si v pokutovém území zasekl míč kolem Baloguna, nigerijskému obránci ale vypomohl kapitán Tavernier a společnými silami odehráli balón na rohový kop.

27

Další z mnoha centrů Jamese Taverniera odkopl David Pavelka za postranní čáru.

27

Rangers znovu hrají s míčem na útočné polovině, zatím se ale nedostali do výraznější příležitosti.

25

Prostor na útočné polovině se otevřel před Martinem Minčevem, ten však byl zatlačen do ostrého úhlu a jeho následnou přízemní střelu brankář McGregor vykopl.

24

Neúspěšná akce Dávida Hancka na levé straně hřiště, v tísni se od něj odrazil míč za brankovou čáru a bude se kopat od branky skotského klubu.

22

James Tavernier se dostal k dalšímu centru z pravého křídla, se skákavým balónem si ale jistě poradil Florin Nita.

21

Do Haraslínova centru se pokusil levačkou položit Jakub Pešek, těžký kop ale nezvládl dobře a míč promáchl.

20

Rozhodčí Palabiyik teď pustil několik tvrdších soubojů na obou stranách, po odrazu míče do zámezí může vhazovat Dávid Hancko.

19

Barišićův centr doletěl daleko za sparťanskou branku, domácí se ale přeci jen pouze brání v posledních minutách..

18

Neúspěšná snaha Sakaly proniknout podél levé postranní čáry, míč mu ustřelil od kopačky Filip Panák.

17

Rangers ještě chvíli obléhali sparťanské pokutové území, v závěru jejich snahy ale Leon Balogun hlavičkoval nepřesně a Florin Nita může uklidnit hru odkopem od branky.

16

Barišićův centr od praporku odhlavičkoval Dávid Hancko, chorvatský fotbalista se pak dostal k ještě jednomu centru, Aribova hlavička je ale sražena na další roh.

15

Joe Aribo průnikem po pravém křídle vybojoval první rohový kop pro Rangers a hostující hlavičkáři už míří před Florina Nitu.

14

James Tavernier často výrazně podporuje ofenzivu a nejinak je tomu dnes, přízemní centr hostujícího kapitána z pravého křídla ale nenašel úspěch, sparťané se znovu bez potíží ubránili.

13

Znovu v akci Sakala, ten se po Aribově přihrávce prohnal po pravé straně, ránou z ostrého úhlu ale Florina Nitu moc nevystrašil.

12

Fashion Sakala se nebezpečně probíjel v pokutovém území Sparty, včasným zákrokem mu ale vystavil stopku Tomáš Wiesner, ten pak vybojoval i faul na svoji osobu a Sparta může rozehrávat.

12

Hosté se ve velkém počtu usadili u pokutového území Sparty, Barišić však na levé straně vybojoval jen autové vhazování.

11

Z premiérového rohového kopu se sparťané nijak neprosadili a už se hraje ve středu hřiště.

10

10. Peškovu dobrou ránu vytáhl McGregor na roh

10

První šance zápasu! Po souhře Haraslína s Minčevem si volný balón na hranici pokutového území našel Jakub Pešek a jeho střelu mířící pod břevno Allan McGregor výborným zákrokem vytáhl na roh!

9

Série nepřesností na obou stranách pokračuje, Bassey velmi nepřesným nákopem hledal Roofa, ten okamžitě vzdal snahu doběhnout míč.

7

Po dlouhém nákopu Basseyho měli sparťanští stopeři problémy s bráněním Roofa, nakonec se Florinu Nitovi povedlo odkopnout míč do zámezí.

6

Na opačné straně zaváhal Ondřej Čelůstka, pak si nepočínal ani při bránění Joea Ariba úplně ideální, povedlo se mu však přeci jen zamezit hrozícímu nebezpečí.

5

Hosté mají velké problémy s rozehrávkou útočných akcí, brankář McGregor teď přihrával velmi nepřesně Barišićovi, míč znovu doputoval jen za postranní čáru.

4

Martin Minčev vybojoval míč na útočné polovině, z jeho práce se pak pokusil vytěžit Dávid Hancko průnik po křídle, byl však atakován na hranici pravidel, turecký rozhodčí ale nechává ve hře pokračovat a bude se kopat od hostující branky.

3

Nepovedená souhra Juninha Bacuny s Joe Aribem, přihrávka prvního jmenovaného na pět metrů mířila spoluhráči do protipohybu, následuje z toho další aut pro Spartu.

2

Už se hraje u středové čáry, Michal Sáček v souboji s Bornou Barišićem vybojoval autové vhazování.

2

Tavernier dostal hodně prostoru na pravém křídle, s centrem kapitána skotského klubu si ale sparťanská defenziva poradila.

1

Zahajovacího výkopu se ujala Sparta a je rozehráno!

1

Utkání právě začalo.
Na podporu boje proti rasismu se sparťané sešli u středového kruhu, zatímco hráči Rangers si klekli.
Oba týmy se představí v tradičních barevných kombinacích, Sparta tedy v rudé, hosté ze Skotska celí v modrém.
Fotbalisté už jsou na trávníku, zahajovací výkop utkání se blíží.
Právě byly představeny sestavy obou celků, největšího povyku z dětmi zaplněného hlediště se dočkalo Adamu Hložkovi.
Moderátor na stadiónu přivítal hokejisty HC Sparta Praha, kteří se také dnes dostali do hlediště na nadcházející duel.
Zatímco sparťané už z rozcvičky zamířili zpět do útrob arény, tak na polovině Rangers stále pobíhají všichni hráči základní sestavy i náhradníci.
Pochopitelně prázdný je sektor pro fanoušky Rangers. Nebýt restrikcí UEFA proti Spartě, tak i skotští fanoušci by výraznou měrou přispěli k výborné atmosféře, neboť jich za běžné situace jezdí davy po celé Evropě a všude o sobě dávají hlasitě slyšet.
V Praze je dnes krásné podzimní počasí, takřka jasná obloha a úplné bezvětří, teploměr sahá k patnácti stupňům Celsia.
Utkání budou řídit turečtí rozhodčí v čele se čtyřicetiletým Alim Palabiyikem z Ankary, asistovat mu budou Ceyhun Sesigüzel a Serkan Olguncan, roli čtvrtého rozhodčího bude plnit Hüseyin Göcek.

Video bude mít pod kontrolou Abdulkadir Bitigen, asistovat mu bude Halis Özkahya. Delegátem evropské fotbalové federace je Nizozemec Jeroen Roest.
Sparťanský trenér Pavel Vrba na hrot vysílá Martina Minčeva, ten se v základní sestavě Sparty objeví v soutěžním zápase teprve potřetí, přičemž oba předchozí případy z utkání domácího poháru s Blanskem i souboje s AC Milán v Evropské lize, kdy za rozhodnuté situace nastoupili za Spartu takřka samí mladíci, jsou už u z loňského podzimu.
Zatímco tribuny už se plní dětmi, tak na trávníku čile probíhá rozcvička fotbalistů, kteří za zhruba pětatřicet minut rozehrají velmi důležitý souboj.
Úvodní sestavy:

AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka, Hancko – Pavelka (C), Sáček – Pešek, Hložek, Haraslín – Minčev.
Náhradníci: Heča, Kotek – A. Gabriel, Dočkal, Drchal, Karabec, Štetina, Moberg Karlsson, Pulkrab, Polidar, Vindheim, Vitík.

Rangers FC: McGregor – Tavernier (C), Bassey, Balogun, Barišić – S. Davis, Bacuna, Kamara – Roofe, F. Sakala, Aribo.
Náhradníci: Robby McCrorie, McLaughlin – Arfield, Hagi, Kelly, Lundstram, McClelland, S. Wright, Morelos, Patterson..
Rangers FC

Rangers se loni radovali z 55. mistrovského titulu v klubové historii, avšak prvního po deseti letech. Právě uplynulé desetiletí bylo pro slavný klub nesmírně strastiplné, když se kvůli finančním problémům dostali až do čtvrté ligy a museli se složitě drápat zpět na vrchol. Toho dosáhli pod vedením anglické legendy Stevena Gerrarda a vyhráli ligu s ohromným pětadvacetibodovým náskokem na úhlavní rivaly Celtic.

Loni se Rangers také zúčastnili Evropské ligy, když se přes tři předkola dostali do hlavní fáze, kde ovládli skupinu D, bez porážky předčili Benficu, Standard Lutych a Lech Poznaň. V play-off si nejdříve poradili s Antverpami, kterým nastříleli devět branek, pak už ale ve známém dvojzápase nestačili na pražskou Slavii, která je vyřadila po výsledcích 1:1 v Praze a 2:0 v Glasgowě.

V probíhajícím ročníku skotské ligy je odehráno sedm kol, po nichž jsou Rangers s bilancí 5-1-1 usazeni v čele soutěže s náskokem jednoho bodu na duo edinburghských rivalů Hibernian a Hearts, Celtic ze šestého místa ztrácí na Rangers šest bodů. Naposledy Rangers zvítězili 1:0 na trávníku posledního Dundee FC. Rangers zatím nemají žádného spolehlivého střelce, neboť o dvanáct vstřelených branek se v lize postaralo hned deset různých fotbalistů! Dvě trefy zatím zaznamenali jen Joe Aribo a Kemar Roofe.

Do probíhajícího ročníku evropských pohárů Rangers vstoupili v třetím předkole Ligy mistrů, kde v mistrovské části po dvou prohrách 1:2 nestačili na švédské Malmö, v posledním předkole Evropské ligy pak díky výsledkům 1:0 a 0:0 těsně přešli přes arménský Alaškert Jerevan. Základní skupinu A skotský tým rozehrál v domácím prostředí proti Lyonu, výraznému favoritovi této skupiny podlehl 0:2.
AC Sparta Praha

Do skupiny A Sparta vstoupila v Kodani, kde remizovala 0:0 s dánským mistrem Bröndby IF. Pražský tým měl zejména ve druhém poločase výraznou územní převahu, soupeře přestřílel a měl i větší gólové příležitosti, žádnou z nich však nedokázal využít a přivezl si bod, který by mohl mít důležitou hodnotu, zároveň však Sparta měla na plný bodový zisk

V české lize během července a srpna sparťané odehráli šest zápasů, během nichž ztratili body jen remízou na Bohemians, po reprezentační přestávce však v září vyválčili jen bod z prvních dvou zápasů, když po prohře 2:3 v Plzni doma jen remizovali 1:1 s Jabloncem. Na vítěznou vlnu se Letenští vrátili pohárovou výhrou 3:0 na trávníku druholigové Líšně, v sobotu pak zvítězili vysoko 5:2 ve Zlíně.

Spartě dlouhodobě chybí Casper Höjer a oba Ladislavové Krejčí, kromě tohoto tria bude s jistotou chybět i Filip Souček, jenž si ve Zlíně natrhl postranní vaz v koleni. Podstatně lépe to vypadá s dalšími marody, Bořek Dočkal, Matěj Pulkrab i Matěj Polidar se zúčastnili včerejšího předzápasového tréninku a mohli by trenéru Vrbovi být k dispozici.
Hezký večer z pražské Letné, kde se v rámci druhého kola základní skupiny A Evropské ligy utká domácí Sparta se skotskými Rangers FC.

Utkání se uskuteční ve specifické atmosféře, neboť Sparta zprvu dostala trest v podobě uzavřeného stadiónu za rasistické chování části fanoušků při zápase s Monakem, avšak nakonec bylo povoleno alespoň přivést děti do 14 let, kterých by na stadiónu mělo být až čtrnáct tisíc.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

AC Sparta Praha – Glasgow Rangers

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 29. Hancko (Pešek)

Karty:   43. Wiesner (SPA), 71. Haraslín (SPA) – 42. Kamara (RFC), 67. F. Sakala (RFC)   74. Kamara (RFC)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 9:14.

AC Sparta Praha: Nita – Wiesner, Panák, O. Čelůstka, Hancko – Pavelka (C), Sáček – Pešek, Hložek (90. Dočkal), Haraslín (75. Moberg Karlsson) – Minčev (69. Drchal).
Náhradníci: Heča, Kotek – A. Gabriel, Dočkal, Drchal, Karabec, Štetina, Moberg Karlsson, Pulkrab, Polidar, Vindheim, Vitík.

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C), Bassey, Balogun, Barišić – S. Davis, Bacuna (38. Hagi), Kamara – Roofe (66. Morelos), F. Sakala, Aribo (77. Lundstram).
Náhradníci: Robby McCrorie, McLaughlin – Arfield, Hagi, Kelly, Lundstram, McClelland, S. Wright, Morelos, Patterson.

Rozhodčí: Palabiyik – Sesigüzel, Olguncan (vš. Turecko)

Diváci: 10 879