Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Willem II Tilburg – Glasgow Rangers

0:4

konec (0:2)

24.09.2020, 21:00 • Koning Willem II Stadion, Tilburg • 3. předkolo • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 4.08 4.04 1.83 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Rangers FC hrál dnes naprosto výborně a zaslouženě si po výhře 4:0 veze domů postup do play-off Evropské ligy, kde se o hlavní fázi utká s Galatasaray, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (22:52:36)
Statistiky zápasu:
Góly: 0-4
Střely celkem: 13-12
Střely na branku: 5-6
Zásahy gólmanů: 2-5
Střely mimo: 7-2
Zblokované střely: 1-4
Rohy: 4-5
Ofsajdy: 1-4
Fauly: 15-5
Žluté karty: 3-2
Červené karty: 0-0.
Smolný zápas pro domácí končí. Ti byli zkraje zápasu lepší, ale jejich plány zhatila penalta po faulu Neloma na Kenta. Proměnil jí James Tavernier ve 22. minutě a za čtyři další minuty přidal druhý gól po chyě domácího gólmana Ryan Kent. A protože domácí šance zahazovali, jako třeba Ché Nunnely, skončil poločas 0:2. Zkraje druhé části se z další výborné pozice netrefil ani Sağlam, jenž opět nepřekonal výborného brankáře hostí Allana McGregora. A když v 55. minutě přidal Filip Helander hlavičkou další branku, bylo hotovo. Navíc v 71. minutě přidal Filip Helander hlavou další branku a korunoval tak svůj povedený výkon.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Po rohu provedl útočný faul domácí Pavlidis a je jasné, že Tilburg tak nedá ani gól.

90+3

Kamara totiž v nepřehledné pozici doslova ustřelil míč od útočníka domácích na malém vápně.

90+3

V závěru utkání je zde ještě jeden rohový kop pro Tilburg. Na to, že v prvním poločase nebyl kopán ani jeden roh, nyní se jedná už o několikátý pokus.

90+2

Hosté podávají až na začátek zápasu a na dvě velké šance Tilburgu naprosto koncentrovaný výkon, navíc nyní pozorný v obraně tak, aby Allan McGregor byl za svůj výborný zápas odměněn čistým kontem.

90+1

První roh nevyšel, Köhlert si po zákroku obrany hostí dá repete.

90

Ve druhém poločasu budou přidány další tři minuty.

90

Köhlert se na druhé straně pokoušel o střelecký pokus, ale jeho rána byla zblokována na rohový kop.

88

Střídající Itten si nepohlídal ofsajd a akce hostí je tak přerušena.

86

Po čtyřech rozích už další následovat nebude, domácí se nyní konečně osvobodili a posílají míč až na druhou stranu.

86

A znovu rohový kop. Na Tavernierův centr si naběhl Helander a koníčkem zkusil zakončit k tyči, ale Ruiter v brance Tilburgu byl nyní pozorný.

85

Domácí obrana odhlavičkovala míč kousek za vápno. Poté se u levého praporku snažil prosadit Hagi, ale obránce domácích skluzem posílá míč na další roh.

85

Po centru Jonese přijde druhý roh, nyní z opačné strany a rozehraje ho Tavernier.

84

Ten byl domácím týmem odvrácen na rohový kop, jenž rozehraje Jones.

84

Hra se konečně trošku uklidňuje po tom, co budou hosté rozehrávat přímý volný kop zhruba 40 metrů od branky. Aktuálně výborná pozice na centr.

82

Tak se žlutými kartami se nyní roztrhl pytel. Během minuty druhý karetní trest domácích, nyní si ho za faul na Jonese vysloužil Pol Llonch.

81

Další žlutou kartu vidí Pavlidis po tom, co možná už trošku z frustrace fauloval jednoho z protihráčů.

79

Splněno má také Alfredo Morelos, který přenechá místo na posledních cca 14 minut Cédricu Ittenovi.
Už je také jasné, že vítěz tohoto zápasu půjde na Galatasaray Istanbul, jenž si doma poradil s Hajdukem Split výsledkem 2:0.

78

Morelos zkusil střelu, ovšem mezi tři tyče jí nevměstnal. Utkání se nyní už jen dohrává.

76

Míči sice dal faleš, ale opačnou a poslal ho hodně vedle vzdálenější šibenice.

76

Tavernier nyní poslal kousek před vápnem k zemi Ndayishimiyeho a je z toho hodně nebezpečná standardka pro domácí tým. Exekuce se ujímá právě faulovaný hráč Mike Trésor Ndayishimiye.

74

Dohráno má také Borna Barišić, místo kterého nastupuje Calvin Ughelumba.

74

Pavlidis po rohovém kopu Ndayishimiyeho minul branku. Domácím dnes není přáno.

73

Další střídání také u domácích. Z placu odchází kapitán Jorden Peters, kterého nahradí Victor Van Den Bogert.

72

Ryan Kent si dnes své odpracoval, dokázal skórovat a tak s ním bude trenér Steven Gerrard spokojený. Nyní ho střídá za Jordana Jonese.

71

71. Filip HELANDER - 0:4

71

Rangers právě vstřelili branku!
Demolice Tilburgu pokračuje. Na centr Taverniera si naběhl FILIP HELANDER, který v hlavičkovém souboji poslal na párek Sağlama a hlavičku usměrnil opět přesně k tyči. Asistence: James Tavernier.

70

Morelos opět v akci! Po ose Hagi – Barišić dostal na pravé straně vápna míč a tvrdou střelou zaměstnal Ruitera. Je z toho rohový kop.

69

Tady si myslím, že měl následovat faul. Yeboah si těsně před vápnem vyměnil míč s Pavlidisem, kterému vystavil strom jeden z hráčů Rangers. Ačkoliv forvard domácích padl k zemi jak podťatý, sudího nepřesvědčil.

68

Ačkoliv je to 3:0 pro hosty, ti se teď zásluhou Ianise Hagiho byli o míč u druhého rohového praporku na půli soupeře jako lvi. Asi to jen podtrhuje aktuální výsledek dnešního mače.

67

Že se Kentovi nepovedl dlouhý centr do vápna a je z toho jen vhazování domácích u rohového praporku, to asi nemusí partu v černých dresech vůbec mrzet.

65

Hagi nyní na středovém kruhu fauloval Ndayishimiyeho, ale do souboje ještě rychle přispěchal Alfredo Morelos, něco si k tomu asi i řekl a vidí žlutou kartu.

63

Hosté jsou naopak v protiútocích celkem nebezpeční. Do otevřené obrany podnikli průnik po levé straně. Ten se nepovedl, tak za okamžik přišel další, tantokrát centrem z pravé strany do vápna, při kterém byl Morelos lapen v ofsajdu.

62

Miquel Nelom měl na pravé straně vápna chvilku prostoru, tak zkusil vystřelit umístěně na bližší tyč. Jenže nedal do střely potřebnou razanci a McGregor dnes jistě předvedl už těžší zákroky.

60

Dvojí střídání domácích. Z placu jde smolař dnešního utkání Che Nunnely a také Dries Saddiki. Nahradí je Mats Köhlert a John Yeboah. Tak uvidíme, zda se ještě domácí vzchopí a pokusí se s výsledkem něco udělat.

59

Sağlamovi nevyšla na levé straně vápna kombinace se Saddikim, který jen zlostně rozhodil rukama. To zřejmě naprosto vykresluje aktuální situaci nizozemského mančaftu.

57

V devíti lidech opět bránili hosté svoje pokutové území. Navíc Peters fauloval Hagiho při souboji o míč. Rumun Hagi si ho navíc výborně pokryl, za jeho výkon na něj musí být táta Gheorghe hodně pyšný.

56

Domácí se opět nemohou vymanit z tlaku Rangers. Zpoza vápna napřáhl ke střele Arfield a jediným štěstím pro Willem II bylo, že k němu včas stihl přistoupit obránce.

55

55. Filip HELANDER - 0:3

55

Rangers právě vstřelili branku!
No jo, centrovaný míč sice obrana domácích odvrátila, ale vzápětí se k balonu dostal na levé straně Davis a naprosto perfektně načechral míč na hlavu obránce FILIPA HELANDERA, který zakončil hlavičkou přesně k tyči. Nyní byl Ruiter bez šance a o osudu zápasu je dle mě rozhodnuto. Asistence: Steven Davies.

54

Po faulu Peterse bude rozehrávat přímý volný kop Tavernier. Ale tohle je tak na centr.

52

Saddiki na půli hřiště prohrál klíčový souboj s Davisem, který tak rychle postupoval do otevřené obrany. Z levé strany chtěl přihrát do vápna, jenže nepřesným pasem celou akci totálně zazdil!

51

Pavlidis posílal míč na levou stranu za sebe, kde Ndayishimiye nevybojoval ani rohový kop a je z toho odkop od branky Rangers.

51

Sağlamovi na útočné polovině uskočil míč od nohy a hosté opět rychle dávají balon na druhou stranu.

50

Ten ale končí hodně nepovedeným centrem v podání Barišiće, na který nemusel Ruiter ani sahat. Což je možná vzhledem k jeho dnešnímu výkonu jenom dobře.

50

A hosté po zisku míče zakládají rychlý protiútok.

50

Pokus o prostrčení do uličky na Nunnelyho nevyšel, obrana Rangers byla opět pozorná!

49

Vlastně všichni hráči Rangers byli nyní při rozehrávce domácích na své polovině hřiště ve snaze co nejvíce zhustit prostor před Allanem McGregorem.

47

Tenhle postupný útok domácích byl opravdu dobrý. Zleva středem hřiště a poté na pravou stranu, kde Nunnely našel na středu velkého vápna volného Görkema Sağlama. Pojďme ale opět vyzdvihnout McGregora v brance Rangers, který chytá skvěle!

46

Právě se rozběhlo druhých 45 minut, které mohou pro domácí znamenat letošní poslední vystoupení v pohárové Evropě.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 22:02.
Statistiky prvního poločasu:
Góly: 0-2
Střely celkem: 8-5
Střely na branku: 3-3
Zásahy gólmanů: 1-3
Střely mimo: 5-0
Rohy: 0-0
Ofsajdy: 1-2
Žluté karty: 1-1
Červené karty: 0-0.
Úvodních 45 minut je u konce a Tilburg může litovat neproměněných šancí. Domácí totiž začali lépe a byli aktivní, jenže ve 21. minutě přišel faul Neloma na Kenta ve vápně a tudíž i penalta. Tu bezpečně proměnil kapitán James Tavernier. O čtyři minuty později pak Ryan Kent byl první u odraženého míče, který po střele Morelose nedokázal zkrotit gólman domácích Ruiter. A protože domácí forvard Nunnely v obrovské šanci minul z pozice "sám poblíž penaltového puntíku", zůstal stav 0:2.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

K míči se ještě dostal Ndayishimiye, jenže svou střelu také neumístil mezi tři tyče a to prakticky odpovídá obrázku prvního poločasu v podání Tilburgu.

45

V prvním poločasu se bude hrát o 60 sekund navíc.

44

Holmén takticky před půlkou hřiště zastavil rodící se protiútok Rangers, když stáhl k zemi Morelose. Tohle možná bylo i na kartičku, ale sudí měl trošku jiný názor. Taky správný.

43

Jenže míč má v moci domácí gólman a navíc na něj ještě přichází útočný faul.

43

Navíc je z toho poměrně slušný přímý volný kop pro Barišiće z dobré pozice na centr.

43

A další faul domácích, jehož autorem je Llonch. Přesně takhle si hosté představovali závěr prvního poločasu. Na míči, bez inkasované branky.

41

Tohle je samozřejmě voda na mlýn pro hosty, jelikož Sağlam byl na půlce hřiště faulován Kentem a ještě si na chvilku poleží na placu.

40

Zatím vidíme další marné dobývání branky Rangers v podání domácího týmu. Hráči Willemu nedokáží najít skulinku ve zformované obraně jednoho ze dvou nejslavnějších skotských klubů.

38

Che Nunnely prostě dneska zatím nemá den. Opět dobrý prostor ke střele, opět mimo tři tyče.

37

Domácí se už oklepali ze dvou rychlých gólů po sobě. Tenhle průběh zápasu ale jasně vyhovuje Rangers, jenž mohou nyní v klidu čekat na protiútoky.

34

34. Velká šance Nunnelyho na snížení

34

Tohle byla jasná tutovka a pokud domácí takové příležitosti nebudou dávat, těžko mohou myslet na srovnání stavu. Che Nunnely si nádherně vyměnil míč s Pavlidisem, vlastně celá akce od půlky byla na jeden dva doteky. Právě od Pavlidise dostal rozhodující přihrávku a byl na penaltě takřka sám, ale gólmana Allana McGregora nepřekonal, ten totiž ukázal skvělý zákrok.

33

Hezká kombinace Rangers po pravé straně vedla k tomu, že Barišić nahrál Kentovi, který se ale ke střele těsně nedostal.

33

Domácí zkouší jeden přízemní centr do velkého vápna za druhým. Ale buď je o něco méně přesný, než by potřebovali, nebo jsou u balonu první hráči hostí.

32

Hagi to zkoušel z pravého rohu velkého vápna, ale včas k němu přistoupil jeden z hráčů soupeře a jeho střelu zablokoval.

30

Nyní už se Nunnely ke střele dostal, ale nebylo to nic, čím by mohl McGregora v brance Rangers překvapit.

29

Dlouhý míč do vápna opět jen lehce minul útočníka Che Nunnelyho. Po delším času se domácí dostali před branku Rangers.

27

Pro domácí je ještě hůře, neboť krajní bek Miquel Nelom vidí žlutou kartu po faulu na Kamaru.

26

26. Ryan KENT - 0:2

26

Rangers právě vstřelili branku!
Tuhle branku si gólman domácích za rámeček nedá. Robin Ruiter totiž poměrně lehkou, byť skákavou střelu Morelose vyrazil jen před sebe, míč mu prostě vypadl z rukavic. Všudibyl RYAN KENT byl u balonu nejdříve a dopravil ho bezpečně do sítě, jelikož vyhrál souboj s obráncem a měl pak úlohu snadnou. Asistence: Alfredo Morelos.

25

To však už nyní neplatí. Hosté převzali iniciativu po vstřelení branky, což je poměrně normální. Zadáci Tilburgu si nejprve trošku lajdácky nahrávali, ale ještě stačili nebezpečí odvrátit.

23

Co si budeme povídat, tohle je pro domácí tým poměrně velký šok. Doposud byl totiž Tilburg lepším týmem.

22

22. James TAVERNIER - 0:1

22

Rangers právě vstřelili branku!
Míč si vzal JAMES TAVERNIER, tedy muž nejpovolanější – s kapitánskou páskou. Gólman skočil na pravou stranu, avšak kapitán hostí prudkou ranou doprostřed branky neomylně zavěsil.

21

Sudí nařizuje penaltu po faulu domácího obránce Neloma na záložníka Kenta. Naprosto zaslouženě!

20

Pavlidis je velmi aktivní. Opět si počkal na malém vápně na míč, který mu tentokrát směřoval jeden z jeho spoluhráčů přihrávkou pod sebe. Ale útočník domácích byl už trošku v záklonu a neusměrnil balon pod horní tyč. Naopak zhruba tři metry nad ní.

19

Na každé straně jeden ofsajd. Nejprve od hostujícího Morelose, poté si správné postavení nepohlídal ani Pavlidis za Tilburg.

17

Jeden z hráčů domácích prošel po levé straně až k pokutovému území a dával míč pod sebe, kde jej ale kontroloval jak gólman Rangers McGregor, tak vracející se záložník Morelos.

17

Domácí tým stále kombinuje na půlce soupeře. Možná by to chtělo zase nějakou dalekonosnou střelu.

15

15. Břevno v podání Pavlidise

15

Obrovská šance domácích. Dalekonosnou střelu Llonch jen vyrazil před sebe, kde byl na dorážku jako první připraven Vangelis Pavlidis. A myslel to dobře, poslat míč pod víko. Jenže trefil břevno! Tohle jen podtrhuje vydařenou pětiminutovku Tilburgu.

14

Tilburg nyní převzal otěže zápasu do svých rukou a hráči skotského týmu se sotva dostávají na půlku soupeře.

13

První střelecký pokus. Domácí byli na půli soupeře hodně aktivní a vyhráli hlavičkovanou na středu hřiště. Míč poté propadl na velké vápno pro Pola Lloncha, jenž se nerozpakoval a napálil ho z první. Jenže střela mu nesedla a končí kdesi na galerii.

11

Zcela jasný faul Llonche, který v souboji o míč povalil na zem kapitána hostí Jamese Taverniera.

10

Tentokrát byl aktivní opět Che Nunnely, jenž zatím hraje hodně dobře. U rohového praporku s ním měl Kamara poměrně problémy.

9

Na druhou stranu, jakmile domácí cítí možnost, hned útočí. Jako nyní Saddiki, který byl ale ihned zastaven soupeřem a domácí tak háží jen aut.

8

Hosté mají zatím míč více na svých kopačkách, jsou o něco aktivnějším týmem.

6

První žlutou kartu zápasu vidí Barišić za faul na Nunnelyho. To je pro středního záložníka hostí poměrně komplikace.

4

Na půlce Rangers bude házen hosty aut.

4

V obraně Rangers byly první problémy, nicméně hosté se dokázali ubránit.

2

Dlouhý centr do vápna propadl na Kenta, který se obtáčel kolem soupeře a už se chystal zakončit. Ale nakonec je celá akce zbytečná, jelikož útočník hostí si nepohlídal ofsajd.

1

Utkání právě začalo.
Zápas na prázdném stadionu začne výkopem hostů.
Oba týmy už jsou připraveny na nástup a utkání za malou chvíli začne.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první červenou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

Willem II Tilburg: Ruiter – Nelom, Holmén, Peters (C), Köhn – Saddiki, Sağlam, Llonch – Nunnely, Pavlidis, Ndayishimiye. Trenér: Adrie Koster
Náhradníci: Brondeel – Gladon, Köhlert, Yeboah, Van Den Bogert, Spieringhs, Van Der Avert

Rangers FC: McGregor – Tavernier (C), Helander, Goldson, Kamara – Kent, Davis – Morelos, Barišić, Hagi – Arfield. Trenér: Steven Gerrard
Náhradníci: McLaughlin – Ughelumba, Defoe, Itten, Patterson, Jones, Balogun

Rozhodčí: Mariani – Tegoni, Bindoni – Calvarese (vš. Itálie).
Vítěz této dvojice, jejímž favoritem je dle koeficientu nasazený tým Rangers FC, se v play-off Evropské ligy, hraném oproti Lize mistrů na jeden zápas, utká s vítězem dvojice Galatasaray – Hajduk Split. Tak jako tak bude mít Tilburg nebo Rangers v play-off výhodu domácího prostředí.
Rangers FC:
Po velkých finančních problémech, kdy Rangers v sezoně 2012/2013 spadli až do čtvrté nejvyšší soutěže, se klub z Glasgow opět dostává zpět na výsluní. Během čtyř let se dostal zpět na vrchol a po předešlých dvou slušných sezonách v evropských pohárech chce uspět i nyní. První krok Skoti zvládli, když vyhráli také 5:0 na stadionu gibraltarského Lincolnu.
Willem II Tilburg:
Domácí tým má za sebou jedno předkolo, ve kterém si naprosto jednoznačně a jako jasný favorit poradil s lucemburským Progrésem 5:0. Do třetího předkola už jde ale nizozemský mančaft s postu nenasazeného týmu, ovšem to v předkolech na jeden vítězný zápas prakticky nic neznamená.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u 3. předkola Evropské ligy, ve které se proti sobě utká nizozemský Willem II Tilburg proti skotskému týmu Rangers FC. Právě předkola evropských pohárů letos finišují až na přelomu září/října a právě v tomto utkání se rozhodne, kdo nastoupí v play-off proti vítězi dvojice Galatasaray/Hajduk Split. Utkání v Tilburgu začíná ve 21 hodin jako jedno z posledních v celém dnešním programu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Willem II Tilburg – Glasgow Rangers

0:4

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 22. Tavernier, 26. Kent, 55. Helander, 71. Helander

Karty:   27. Nelom (WLM), 81. Pavlidis (WLM), 82. Llonch (WLM) – 6. Barišić (RFC), 65. Morelos (RFC)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 7:2. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 15:5.

Willem II Tilburg: Ruiter – Nelom, Holmén, Peters (C) (73. Van Den Bogert), Köhn – Saddiki (60. Köhlert), Sağlam, Llonch – Nunnely (60. Yeboah), Pavlidis, Ndayishimiye. Trenér: Adrie Koster
Náhradníci: Brondeel – Gladon, Köhlert, Yeboah, Van Den Bogert, Spieringhs, Van Der Avert

Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier (C), Helander, Goldson, Kamara – Kent (72. Jones), Davis – Morelos (79. Itten), Barišić (74. Ughelumba), Hagi – Arfield. Trenér: Steven Gerrard
Náhradníci: McLaughlin – Ughelumba, Defoe, Itten, Patterson, Jones, Balogun

Rozhodčí: Mariani – Tegoni, Bindoni – Calvarese (vš. Itálie)

Evropská liga (předkola)

FC Ararat-Armenia – Celje po prodl. 16:00 1:0

KuPS – FK Sūduva 17:30 2:0

Plzeň – SønderjyskE 18:00 3:0

Fehérvár – Reims po penal. (4:1) 18:00 0:0

Rostov – Maccabi Haifa 18:30 1:2

Djurgården – Kluž 19:00 0:1

Riga FC – Celtic 19:00 0:1

Sofia – B36 Tórshavn 19:00 3:1

Besiktas – Rio Ave po penal. (2:4) 19:00 1:1

Rosenborg – Alanyaspor 19:00 1:0

Charleroi – Partizan po prodl. 19:00 2:1

Malmö – Loko Záhřeb 19:00 5:0

Mura – Eindhoven 19:00 1:5

Floriana – Flora po penal. (2:4) 19:00 0:0

H. Be'er Sheva – Motherwell 19:30 3:0

FCSB – Liberec 19:30 0:2

KÍ Klaksvík – Dinamo Tbilisi 20:00 6:1

Šeriff – Dundalk po penal. (3:5) 20:00 1:1

Sarajevo – Budućnost 20:00 2:1

APOEL – Zrinjski Mostar po penal. (4:2) 20:00 2:2

Galatasaray – Hajduk Split 20:00 2:0

Kodaň – Piast Gliwice 20:00 3:0

Standard – Vojvodina po prodl. 20:00 2:1

Škendija – Tottenham 20:00 1:3

Granada – Locomotive Tbilisi 20:00 2:0

Wolfsburg – Černihiv 20:15 2:0

Legia – KF Drita 20:30 2:0

Basilej – Famagusta 20:30 3:2

AC Milán – Bodo/Glimt 20:30 3:2

Linz – Dunajská Streda 20:30 7:0

St. Gallen – AEK Atény 20:30 0:1

Rijeka – Kolos Kovalivka po prodl. 20:45 2:0

Willem II – Rangers 21:00 0:4

Sporting – Aberdeen 21:00 1:0