Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

FC Kodaň – GKS Piast Gliwice

3:0

konec (1:0)

24.09.2020, 20:00 • Telia Parken, Kodaň • 3. předkolo • Michal Sadlek

Tipsport: 1.58 3.98 6.33 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:05:03)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:4.
Střely mimo: 4:13.
Rohy: 2:5.
Ofsajdy: 2:5.
Fauly: 10:14.
Skóre mluví poměrně jasnou řečí, dění na trávníku ale vůbec nevystihuje. Kodaň dostal ve druhé půli do dvougólového náskoku Wind, pak se ale Piast vrhl do útočení a vytvořil si tolik gólových příležitostí, kolik má běžně tak za 3-4 zápasy. Hosté ale potvrdili, proč jsou bez vstřelené branky na posledním místě polské Ekstraklasy, a ani z nejvyloženějších příležitostí nedokázali, často i s pořádnou dávkou smůly, překonat výborně chytajícího domácího brankáře Johnssona. Domácí posledních cca 15 minut už jen odkopávali míče na polovinu hostů, z poslední akce zápasu ale svoje vítězství definitivně potvrdili gólem Biela. Pro Piast Gliwice tedy cesta Evropskou ligou končí, naopak Kodaň se může těšit ve čtvrtém předkole na vítěze souboje Rijeka – Kolos Kovalivka.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Žlutou kartu za nesportovní chování ještě dostává Mikkel Kirkeskov (GKS Piast Gliwice).

90+5

90+5. Pep Biel (KOD) - 3:0

90+5

Kodaň právě vstřelila branku!
Je definitivně rozhodnuto! Domácí získali míč ve středu hřiště a rozběhli se do otevřené obrany Piastu. Na konci tohoto rychlého protiútoku vysunul Zeca přihrávkou na pravou stranu šestnáctky PEPA BIELA, jenž propálil střelou k bližší tyči vybíhajícího brankáře Placha.

90+4

Hráči v bílém už ale rezignovali na jakoukoliv útočnou snahu a míč jen odkopli na polovinu Piastu. Po krátké kombinaci se tak dostal na levé křídlo k Holúbekovi, který ho velmi nepřesným nákopem poslal snad až na tribunu za Johnssonovou brankou.

90+3

Pas Kirkeskova z křídla se zakroutil mimo branku dánského celku. Domácí brankář Johnsson s odkopem od své svatyně vůbec nepospíchá a klidně by za tuto „snahu“ mohl dostat i kartu...

90+2

Kirkeskov konečně našel centrem volného spoluhráče v šestnáctce Kodaně, Parzyszek si ale míč nedokázal zpracovat. Nelsson ho bez váhání odkopl až k brankáři hostů Plachovi.

90+1

Obléhání pokutového území Kodaně pokračuje. Domácí obránci museli třikrát za sebou v krátkém časovém sledu odhlavičkovat nákopy z levého křídla a nakonec srazil Wind centr zprava do autu.

90

Bude se hrát ještě pět minut.

90

Hosté se po zisku míče ve středu pole znovu natlačili na polovinu domácích, tentokrát ale jejich akci zastavil Holúbek, jemuž při zpracovávání míče odskočil hrací předmět do zámezí.

89

Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Piotr Parzyszek, přichází Dominik Steczyk.

88

Kodaň se posledních cca 10 minut už jen brání a vůbec se nemůže dostat k míči. Hosté mají v této chvíli obrovský tlak.

87

A po něm přichází další šance Piastu! Míč se od hráčů v šestnáctce odrazil k úplně volnému Parzyszekovi, jenž ho z voleje poslal těsně nad Johnssonovu branku.

86

Kirkeskov vystřelil z přímého kopu k levé tyči a domácí gólman Johnsson musel předvést výborný zákrok, aby tuto střelu vytlačil na další rohový kop hostů.

85

Žlutou kartu za skluz do nohou protihráče před vlastní šestnáctkou dostává Robert Mudražija (FC Kodaň). Piast bude mít přímý kop ze vzdálenosti cca 30 metrů od domácí branky.

84

Holúbek se pěkně uvolnil na levém křídle a přihrávkou už téměř z brankové čáry našel v pokutovém území volné spoluhráče. Střela Parzyszeka na konci této akce sice byla zblokována, po teči obránce Kodaně se ale míč odrazil do spojnice domácí branky.

83

Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Patryk Lipski, přichází Sebastian Milewski.

81

Jeden z hráčů Piastu na přední tyči prodloužil centr z rohového kopu za sebe na volného Parzyszeka, ten ale z voleje vystřelil vysoko nad Johnssonovu branku.

80

Konczkowski se pokusil o sólový průnik po pravém křídle a i když neuspěl, tak získal zblokovaným centrem rohový kop pro Piast.

79

Hosté mají v posledních minutách výraznou územní převahu. Domácí s vědomím svého náskoku čekají v obranném bloku na možnost rychlého protiútoku.

78

Holúbek si naběhl na kolmou přihrávku na levé křídlo a posunul míč do druhé vlny na Parzyszeka. Jeho střelu domácí obránce zblokoval a podobně dopadl i pokus Żyra o dorážku.

76

Aktivní Żyro, který skvěle naskočil do zápasu, se pokusil hlavou prodloužil pas Lipského za obranu domácích. Parzyszek, jenž se pak tlačil k míči, ale vybíhal z ofsajdu.

75

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Viktor Fischer, přichází Jens Stage.

74

Domácí kombinovali ve středu pole, svou akcí se ale vůbec nesnažili o průnik na polovinu Piastu. Nakonec míč po nepřesné přihrávce Biela ztratili.

73

Téměř všichni hráči v šestnáctce hostů se natlačili do brankoviště, kde byl pak při snaze o vyboxování centru z rohu faulován gólman Gliwic Plach.

72

Po delší době se na polovině soupeře objevili i domácí hráči. Fischer si naběhl na levé křídlo na přihrávku Bengtssona, jeho centr byl ale sražen za brankovou čáru.

70

Piast má v této chvili docela slušný tlak. Hosté získali přímý kop z pravé strany a centr z něj usměrnil Czerwiński výrazně mimo domácí branku.

69

Żyro měl pak hned poté druhou hlavičkovou možnost. Opět se dostal k centru z levé strany a hlavičkou tentokrát usměrnil míč těsně nad domácí branku.

68

Centr z levé strany doletěl na zadní tyč na střídajícího Żyra, jenž i zády k brance dokázal nasměrovat míč ke vzdálenější tyči. Skvělým zákrokem se v této situaci předvedl brankář Kodaně Johnsson.

68

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Ragnar Sigurdsson, přichází Marios Oikonomou.

66

Žlutou kartu za podražení Fischera, který si zpracovával míč, skluzem do kotníku dostává Patryk Lipski (GKS Piast Gliwice).

65

Jodłowiec si naběhl na výborný pas na pravé křídlo a míč pak posunul na Lipského. Jeho centr z první odhlavičkoval domácí obránce Sigurdsson.

64

Střely: 8:10
Střely na branku: 3:2

63

Wilczek dostal výbornou kolmici za obranu Piastu a dostal se do samostatného úniku, míč po jeho pokusu o technickou střelu ale skončil těsně nad brankou vybíhajícího gólmana Placha.

62

Střídání v týmu GKS Piast Gliwice: ze hřiště odchází Patryk Sokołowski, přichází Michał Żyro.

61

Centr z rohu hostů chytil brankář Johnsson. Ten rychle rozehrál na spoluhráče, kteří ale dopředu už nespěchají a přihrávají si na vlastní polovině hřiště.

60

Hosté měli možnost hned odpovědět. Holúbek dalším výborným centrem z pravé strany nakopl míč za obranu domácích a nechybělo mnoho, aby jeden z dobíhajících hráčů Piastu dorazil míč do sítě. Ani jednomu se to ale nepovedlo a míč skončil mimo Johnssonovu branku.

58

58. Jonas Wind (KOD) - 2:0

58

Kodaň právě vstřelila branku!
Domácí odskakují do dvougólového rozdílu! Wilczek si na levém křídle přehodil kapitána hostů Czerwińského, pronikl do šestnáctky Piastu a přihrávkou do středu šestnáctky našel dobíhajícího JONASE WINDA. Jeho střelu z první pak tečoval do protipohybu brankáře Placha jeden z obránců Gliwic ve skluzu.

57

Holúbek nacentroval z pravé strany na Parzyszeka, který ještě prodlužoval míč za obranu domácích na Lipského. Hráč Piastu se k míči protlačil, namířil ho ale jen do středu branky na připraveného Johnssona.

56

První žlutou kartu zápasu dostává Jakub Czerwiński (GKS Piast Gliwice). Ten si nejdříve špatně zpracoval míč a pak musel podrazit Wilczeka, který se tlačil k hracímu předmětu.

54

Další postupný útok Piastu skončil po nepřesné přihrávce před pokutovým územím Kodaně. Možný protiútok domácích pak zastavil taktickým faulem Vida.

53

Střídání v týmu FC Kodaň: ze hřiště odchází Rasmus Falk, přichází Robert Mudražija.

51

Domácí mohli vstřelit druhou branku! Po výborném centru z levého křídla se na zadní tyči přetlačil k hlavičce Wind, zblízka ale trefil jen břevno branky Piastu.

49

Po krátké kombinaci hostů se opřel do míče na hranici domácího pokutového území Vida, z první ale minul Johnssonovu branku.

48

Wind prodloužil z první míč do šestnáctky na Wilczeka, při snaze o zásah míče ale podrazil obránce Czerwińského Varela. Hrací předmět tak získávají pod svou kontrolu hosté.

47

Hosté rychle přišli o míč a museli se zatáhnout na vlastní polovinu, aby pokryli postupný útok domácích. Zatím se jim to povedlo.

46

Výkop druhého poločasu měli hosté. Během přestávky nedošlo k žádnému střídání.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
Po prvním poločase mají blíže k postupu hráči domácího celku. Ti vstoupili do utkání velmi aktivně a od úvodu zatlačili hosty do obrany. Odměny se dočkali v závěru úvodní čtvrthodiny, kdy otevřel skóre Wilczek. Hosté pak dokázali hru vyrovnat a měli i několik zajímavých situací před domácí brankou. Největší z nich ale vyrobil hostům domácí gólman Johnsson, jenž po malé domů trefil napadajícího Parzyszeka a od něj se míč odrazil do tyče domácí branky. Závěr prvního dějství pak patřil znovu domácím, druhého gólu jsme se už ale před přestávkou nedočkali. Po průběhu prvního poločasu se však nejtěsnější náskok dánského týmu dá považovat za zasloužený výsledek.

Statistiky po 1. poločase:

Držení míče: 66 % : 34 %
Střely na branku: 2:1
Střely mimo: 1:5
Rohy: 1:1
Ofsajdy: 1:4
Fauly: 2:9

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45

První poločas skončil.

44

Bielův centr z pravé strany odhlavičkoval z nebezpečného prostoru před svou brankou kapitán Piastu Czerwiński. Míč se pak před pokutovým územím opět odrazil k domácím, kteří začínají získávat už poměrně slušný tlak.

43

Dlouho si ale míč neužili, nepřesnou rozehrávkou ho totiž vrátili na kopačky bílých, kteří v závěru prvního dějství opět přebírají iniciativu.

42

Nákop tentokrát letěl na hranici šestnáctky hostů, kde ale byl jen Huk. Ten míč odhlavičkoval do bezpečí a po útočném faulu Bengtssona pak hosté nakonec získali možnost v klidu rozehrát.

41

Po faulu Sokołowského na Winda získává Kodaň třetí zajímavou standardku v krátkém časovém sledu. Domácí se opět připravují na náběh do pokutového území hostů.

40

Fischerovi se ale jeho exekuce vůbec nepovedla a vysoký centr se zakroutil až do zámezí na opačné straně hřiště. Domácím se pak okamžitým presinkem povedlo získat míč zpět na svoje kopačky.

39

Parzyszek fauloval na vlastní polovině Zecu. Kodaň získává další přímý kop, tentokrát pro změnu z pravé strany.

37

Centr ze standardky tečoval ve středu pokutového území Fischer, míč ale skončil mimo levé tyče branky Piastu.

36

Kodaň odpovídá svým útokem a po faulu Huka na Fischera u levé autové čáry získává přímý kop.

35

Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou. Jodłowiec vystřelil ze zhruba 25 metrů, branku domácích ale výrazně minul.

34

Winda se dostal po špatné rozehrávce hostů k míči ve středovém kruhu a hned hledal na pravém křídle Varelu. Ten, podobně jako před malou chvíli na opačné straně Vida, si nedokázal tak prudký pas zpracovat.

32

Obrana hostů následně vyřešila rohový kop domácích a pak okamžitě letěl nákop za obranu Kodaně na rozběhnutého Vidu. Ten si tuto prudkou přihrávku zpracovat nedokázal.

31

Bengtsson našel před šestnáctkou Piastu volného Fischera, jenž si ještě narazil míč s Windem. Na levou stranu pokutového území hostů pak Fischer dostal zpětnou přihrávku, jeho zakončení ale vyrazil vybíhající brankář Plach.

30

Piast se znovu usadil na polovině domácích a tlačí se dopředu. Kirkeskov nakopl míč na pravé křídlo na Vidu, jenž se ho snažil prodloužit na Parzyszeka. Jak Vida, ale i Parzyszek poté ale byli znovu v ofsajdu.

29

Jednomu z členů realizačního týmu Gliwic se ofsajdový verdikt nelíbil a protože jeho protesty nepřestávaly, tak mu hlavní rozhodčí ukázal žlutou kartu.

28

Hosté výrazně zpřesnili přihrávky a obraz hry se v posledních minutách vyrovnal. Kirkeskov hledal pasem za obranu Kodaně Parzyszeka, ten ale vybíhal z ofsajdu.

27

Kodaň ale o něj opět rychle přišla a po kombinaci na jeden dotyk se hrací předmět dostal na pravou stranu šestnáctky k volnému Lipskému. Proti němu včas vyběhl gólman Johnsson, který mu zakončení zblokoval.

26

Domácí brankář Johnsson si opět zahrával s ohněm, když rozehrál přihrávkou mezi dva dobíhající hráče Piastu. Nakonec ale byla jeho přihrávka přesná a míč získal Nelsson.

25

Piastu se dvakrát za sebou povedlo narušit postupný útok domácího celku a donutit ho zacouvat na vlastní polovinu.

24

Brankář Johnsson chtěl po malé domů rozehrát z první, odkop se mu ale vůbec nepovedl a trefil ním dobíhajícího Parzyszeka. Od útočníka Piastu se pak hrací předmět odrazil do levé tyče domácí branky. Domácí teď měli pořádnou dávku štěstí...

23

Hra se teď zasekla ve středu hřiště, kde si oba celky několikrát za sebou rychle vyměnily kontrolu nad míčem. Nakonec ho po sérii soubojů získali domácí.

22

Hosté přišli o míč ve středu pole a museli se rychle vrátit dozadu. Wilczek se při pokusu o rychlý protiútok dostal do obklíčení a v souboji s trojicí obránců Piastu o hrací předmět přišel.

20

Hostům však pomohl domácí obránce Sigurdsson, který nikým neatakován odkopl slabý centr až na tribunu prázdného stadionu. Hosté se poté posunuli na svou polovinu a snaží se o založení své postupné útočné akce.

19

Hosté se usadili na polovině domácích, jejich útok ale znovu k ničemu nevedl. Holúbek si na levé straně neporozuměl s Kirkeskovem a míč nepřesnou přihrávkou poslal do zámezí.

18

Zecovi se pokus o individuální průnik po levém křídle nepovedl, míč ale dokázal podržet. Domácí o něj pak přišli po nepřesné přihrávce Bengtssona na Biela, která skončila až mimo hřiště.

17

Postupný útok domácích pokračuje, směrem k šestnáctce Piastu se ale moc neposunul. Hosté nadále čekají v obranném postavení.

16

Kodaň pokračuje v aktivním výkonu a znovu rychle získala míč na svoje kopačky. Domácí nikam nespěchají a posouvají si míč ve středu pole.

14

14. Kamil Wilczek (KOD) - 1:0

14

Kodaň právě vstřelila branku!
Domácí otevírají skóre! Bengtssonův centr z levé strany byl tečován před šestnáctkou Gliwic na pravou stranu pokutového území k Bielovi, který si míč zpracoval. Pak před brankářem Plachem zřejmě zakončoval ke vzdálenější tyči, jeho pokus ale těsně před brankovou čárou dorazil ze vzduchu do sítě KAMIL WILCZEK.

13

Po zblokovaném centru z levé strany získali hosté svůj první rohový kop v zápase. Centr z něj letel na zadní tyč, kde se k hlavičce tlačilo hned několik hráčů v modrém, nakonec ale míč nasměroval vysoko nad Johnssonovu branku ze záklonu Jodłowiec.

12

Zeca přišel ve středu pole o míč a taktickým faulem musel hned stáhnout na trávník Vidu. Hosté získávají míč a posouvají se na polovinu dánského celku.

11

Domácí mají nadále územní převahu a úvod zápasu se odehrál hlavně na polovině hostů. Piast se zatáhl do hlubokého obranného bloku.

9

Po nákopu na útočnou polovinu se k míči dostali hráči Piastu a hned poté, co si zpracoval míč, vystřelil z velké dálky Parzyszek. Jeho střela skončila vysoko nad domácí brankou.

8

Napokon útok Piastu skončil neúspěchem a domácí vyrazili do rychlého protiútoku. Ten se však domácím vůbec nepovedl a slabý centr z levé strany chytil brankář hostů Plach.

7

Až teď se hosté poprvé předvedli i svou útočnou aktivitou a dokázali se nastěhovat na polovinu domácích. Jejich postupný útok ale probíhá, alespoň pro brankáře Johnssona, v bezpečné vzdálenosti od branky Kodaně.

6

Po faulu Huka na Fischera získala Kodaň přímý kop ze vzdálenosti cca 25 metrů od branky polského celku, Biel ale ze standardky trefil jen hráče stojící ve zdi.

5

Hostům se ale rozehrávka nepovedla a míč se znovu rychle vrátil pod kontrolu zatím velmi aktivně hrajících domácích.

4

Varela přenesl před šestnáctkou Piastu míč na levou stranu na volného Biela, který nacentroval před branku hostů. Jeho centr skončil v rukavicích brankáře Placha.

3

Hostům se povedlo domácí vytlačit na chvilku alespoň na jejich polovinu, míč ale pořád nezískali. Kodaň se tak po další rozehrávce svých obránců vrátila na polovinu Gliwic.

2

Míč pak znovu získali na své kopačky hráči domácího celku, kteří ho zatím nepůjčili hostům. Od úvodních vteřin se hraje na polovině Piastu.

1

Výkop utkání měl domácí tým. Kodaň se hned po výkopu usadila na polovině hostů a obrana Gliwic musela poprvé odvracet do bezpečí centr z křídla.

1

Utkání právě začalo.
Kodaň bude hrát v bílých dresech, Gliwice v modrých.
Oba týmy už jsou na hrací ploše, zápas se tak o malou chvíli začne.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Úvodní sestavy:

FC Kodaň: Johnsson – Varela, Nelsson, Sigurdsson, Bengtsson – Falk, Zeca (C) – Biel, Wind, Fischer – Wilczek
Náhradníci: Grytebust – Stage, Bartolec, Oviedo, Oikonomou, Mudražija, Kaufmann

GKS Piast Gliwice: Plach – Konczkowski, Czerwiński (C), Huk, Kirkeskov – Jodłowiec, Lipski, Sokołowski, Holúbek – Vida – Parzyszek
Náhradníci: Szmatula – Tiago Alves, Żyro, Steczyk, Milewski, Mokwa, Rymaniak

Rozhodčí: Reinshreiber – Biton, Shimon (ISR).

Dnešní zápas se, stejně jako ostatní zápasy evropských pohárů, odehraje kvůli pandemii onemocnění COVID-19 bez diváků.


Vzájemné zápasy

Oba kluby doteď v evropských pohárových soutěžích proti sobě nikdy nehrály.


GKS Piast Gliwice

Piast skončil v minulé sezoně na třetím místě skupiny o titul v polské Ekstraklase a na první Legii Varšava ztratil osm bodů. V novém ročníku nejvyšší polské soutěže ale na skvělé výsledky z předchozího ročníku nedokázal navázat a před dnešním utkáním v Dánsku je na posledním místě tabulky se ziskem jediného bodu ve 4 zápasech. Co je však asi ještě horší, je, že ve 4 ligových zápasech nevstřelil ani jeden gól. Účinkování v pohárové Evropě je ale v podání Gliwic mnohem povedenější. V 1. předkole vyhrály na půdě běloruského Dinama Minsk 2:0 a ve 2. předkole zdolaly doma rakouský Hartberg 3:2.


FC Kodaň

Kodaň skončila v minulém ročníku dánské ligy na druhém místě skupiny o titul, avšak měla ztrátu až 14 bodů na mistrovský Midtjylland. V Evropské lize si však vedla skvěle, když se dostala až do čtvrtfinále, ve kterém prohrála 0:1 po prodloužení s Manchesterem United. Nový ročník domácí soutěže začal pro tým z hlavního města Dánska velmi špatně, když svoje první dva zápasy prohrál. Svůj první zápas v letošní Evropské lize ale Kodaň na půde IFK Göteborgu ve 2. předkole vyhrála 2:1, když otočila skóre v posledních 10 minutách zápasu, a dnes je proti polskému celku na domácí půdě favoritem.
Vítejte u on-line přenosu ze zápasu FC Kodaň – GKS Piast Gliwice. Utkání 3. předkola Evropské ligy začíná v 20:00.

FC Kodaň – GKS Piast Gliwice

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 14. Wilczek, 58. Wind, 90+5. Biel

Karty:   85. Mudražija (KOD) – 56. Czerwiński (PIA), 66. Lipski (PIA), 90+6. Kirkeskov (PIA)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:13. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 10:14.

FC Kodaň: Johnsson – Varela, Nelsson, Sigurdsson (68. Oikonomou), Bengtsson – Falk (53. Mudražija), Zeca (C) – Biel, Wind, Fischer (75. Stage) – Wilczek
Náhradníci: Grytebust – Stage, Bartolec, Oviedo, Oikonomou, Mudražija, Kaufmann

GKS Piast Gliwice: Plach – Konczkowski, Czerwiński (C), Huk, Kirkeskov – Jodłowiec, Lipski (83. Milewski), Sokołowski (62. Żyro), Holúbek – Vida – Parzyszek (89. Steczyk)
Náhradníci: Szmatula – Tiago Alves, Żyro, Steczyk, Milewski, Mokwa, Rymaniak

Rozhodčí: Reinshreiber – Biton, Shimon (ISR)

Evropská liga (předkola)

FC Ararat-Armenia – Celje po prodl. 16:00 1:0

KuPS – FK Sūduva 17:30 2:0

Plzeň – SønderjyskE 18:00 3:0

Fehérvár – Reims po penal. (4:1) 18:00 0:0

Rostov – Maccabi Haifa 18:30 1:2

Djurgården – Kluž 19:00 0:1

Riga FC – Celtic 19:00 0:1

Sofia – B36 Tórshavn 19:00 3:1

Besiktas – Rio Ave po penal. (2:4) 19:00 1:1

Rosenborg – Alanyaspor 19:00 1:0

Charleroi – Partizan po prodl. 19:00 2:1

Malmö – Loko Záhřeb 19:00 5:0

Mura – Eindhoven 19:00 1:5

Floriana – Flora po penal. (2:4) 19:00 0:0

H. Be'er Sheva – Motherwell 19:30 3:0

FCSB – Liberec 19:30 0:2

KÍ Klaksvík – Dinamo Tbilisi 20:00 6:1

Šeriff – Dundalk po penal. (3:5) 20:00 1:1

Sarajevo – Budućnost 20:00 2:1

APOEL – Zrinjski Mostar po penal. (4:2) 20:00 2:2

Galatasaray – Hajduk Split 20:00 2:0

Kodaň – Piast Gliwice 20:00 3:0

Standard – Vojvodina po prodl. 20:00 2:1

Škendija – Tottenham 20:00 1:3

Granada – Locomotive Tbilisi 20:00 2:0

Wolfsburg – Černihiv 20:15 2:0

Legia – KF Drita 20:30 2:0

Basilej – Famagusta 20:30 3:2

AC Milán – Bodo/Glimt 20:30 3:2

Linz – Dunajská Streda 20:30 7:0

St. Gallen – AEK Atény 20:30 0:1

Rijeka – Kolos Kovalivka po prodl. 20:45 2:0

Willem II – Rangers 21:00 0:4

Sporting – Aberdeen 21:00 1:0