Menu

Fotbal

Liga národů UEFA - Liga C

Lucembursko – Černá Hora

0:1

konec (0:0)

08.09.2020, 20:45 • Stade Josy Barthel, Lucemburk • Skupina 1 • Michal Břuchanský

Tipsport: 3.46 3.22 2.26 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:54:51)
Statistiky:
Střely na branku: 7 – 5
Střely mimo: 10 – 3
Držení míče: 61 % – 39 %
Rohové kopy: 4 – 2
Ofsajdy: 1 – 0
Fauly: 18 – 16
Žluté karty: 5 – 2
Červené karty: 1 – 0.
Černá Hora se díky druhé výhře s čistým kontem ocitá na čele skupiny C1 s tříbodovým náskokem. Lucembursko je po dvou zápasech druhé, když po dobrém výkonu nedokázalo navázat na pár dní starý triumf 2:1 z Ázerbájdžánu.
Prakticky celý druhý poločas se hrál podle lucemburských not. Domácí tým Černohorce jednoznačně přehrával, ale gólově to vyjádřit nedokázal ani jednou. V závěru zápasu to svým spoluhráčům zkomplikoval Martins, jenž šel po přihraném pádu ve vápně do sprch. Hosté nebyli ani v přesilovce vepředu nebezpeční, jenže nečekaný penaltový zákrok jinak nezaměstnaného Morise jim přinesl skvělou šanci k rozhodnutí. Tu sřídající Fatos Bećiraj také využil a v nastaveném čase rozhodl o šťastné výhře Černé Hory.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Fatos BEĆIRAJ - 0:1

90+3

Černá Hora právě vstřelila branku!
Anthony Moris svůj penaltový faul málem odčinil! Na střelu FATOSE BEĆIRAJE si skokem k pravé tyči sáhl, ale míč do bezpečí přesto nevytěsnil.

90+1

Šokující vývoj druhé půle! Moris špatně vyběhl z branky a v zoufalé snaze sebrat míč rozběhnutému Hakšabanovićovi fauloval. Černohorci, kteří se celou druhou půli jen bránili, dostali exkluzivní dárek v podobě pokutového kopu.

90

Oběma týmům zbývají na rozhodnutí čtyři nastavené minuty.

89

Černohorci uklidňují hru kombinací u půlící čáry. Zatím se nezdá, že by jim hra v početní výhodě nějak pomohla.

88

Přímý kop ze samotné hranice velkého vápna rozehrál Olivier Thill. Trefil ale jenom zeď a dalekonosná dorážka Mijatoviće zaskočit nemohla.

87

Stefan Savić zablokoval přihrávku rukou, za což byl napomenut žlutou kartou. V příštím utkání Ligy národů si kvůli tomu nezahraje.

86

Lucembursko by si za vynikající výkon po změně stran vítězství zasloužilo. Po zbytečném vyloučení se však bude strachovat o remízu.

84

84. Červená karta po 2. žluté

84

Christopher Martins po hezké narážečce s Barreirem údajně přihrál pád ve vápně. Sudí Visser neměl slitování a ukázal mu druhou žlutou kartu, kterou ho poslal předčasně do kabin.

84

Raspopović nečistě odstrčil Vincenta Thilla, který mu chtěl utéct na pravém křídle. Byla z toho standardní situace a pas na Rodriguese, jenž nedostal čas na střelu z dvaceti metrů.

83

Danel Sinani se k balónu dostal ještě jednou, nicméně několikátou střelou zpoza pokutového území prostor branky minul.

82

Vincent Thill se po sprintu zastavil na pravé straně, kde ho obtěžoval Raspopović. I tak ale přihrál do vápna na Sinaniho, jenž byl rychle a čistě odzbrojen.

81

Vujačić jasně ukazoval, že nemá na koho rozehrát. Nakonec z toho byla mizerná přihrávka podél levé lajny, která vyletěla mimo hrací plochu.

80

Žluté napomenutí pro Vahdia Selimovice, který na půlící čáře nepřiměřeným způsobem vletěl do Kosoviće.

79

Na Marušiće se vrhli hned dva muži v červeném. Balón v nebezpečném prostoru ale neztratil, naopak může sám vhazovat.

77

Carlsonův centr z hloubi pole k šestnáctce neprošel. Černohorci ale nedostali míč do bezpečí a proto zůstávají pod tlakem.

76

Bezbrankové skóre platí i po snaze Vincenta Thilla, který se na pravém konci velkého vápna dobře uvolnil, ale pak zakončil nad břevno.

75

Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Dino Islamović, přichází Fatos Bećiraj.

74

74. Leonardo Barreiro (LUX)

74

Vynikající zákrok Mijatoviće proti hlavičce Barreira! Toho parádním diagonálním centrem oslovil Rodrigues. Raspopović náběh neúspěšného střelce vůbec nezachytil.

73

Přihrávka Vincenta Thilla šla k rohu šestnáctky na obsazené protihráče. Marko Bakić vyvezl míč do středu pole, kde mu ho domácí Carlson ukopl do autu.

72

Stefan Savić prodal zkušenosti v souboji s Rodriguesem, pro kterého znamenal poslední překážku v cestě za Mijatovićovou bránou.

71

Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Aleksandar Boljević, přichází Marko Janković.

70

Ojedinělá akce hostujících fotbalistů. S míčem na noze postupoval Kosović, dokud ho u levé lajny důrazně neodzbrojil Selimovic.

69

Olivier Thill dokázal vysunout Barreira, který nebyl podle sudích v ofsajdu. Přihrávka z koncové čáry si pak našla Sinaniho, ale ten z úhlu nepropálil předním stojícího Mijatoviće.

68

Nebojša Kosović vrazil do Sinaniho až po odehrání míče. Velká územní převaha Lucemburska může vesele pokračovat.

67

Držení míče: 63 % – 37 %.

66

Olivier Thill obstřelil zeď, jenže balón letěl přesně doprostřed branky, kde se gólman Milan Mijatović vyvaroval školáckého zaváhání.

65

Jans precizně přenesl hru na Rodriguese. Ten dokázal i v pádu přihrát, ale rozhodčí se po chvilce rozhodl dopísknout faul Raspopoviće.

64

Dirk Carlson nepustil přihrávku Raspopoviće do křídelního prostoru. Pravý bek Černé Hory bude pouze vhazovat.

63

Selimovicovi se hrubě nepovedla ukvapená střela z přehnaně velké dálky. Mijatović rozehrál na krátko, čímž dostal kolegy z obrany pod tlak napadajících soupeřů.

62

Střídání v týmu Černá Hora: ze hřiště odchází Stevan Jovetić, přichází Marko Bakić.

60

Série standardních situací Lucemburska prozatím končí. Míč je v zámezí a vypadá to, že se bude poprvé střídat.

59

Teď už se žlutí i na straně Černé Hory. Raspopović šel tvrdě po Martinsovi, aniž by měl reálnou šanci ukořistit balón.

58

58. Danel Sinani (LUX)

58

Domácí tentokrát rozehráli na krátko a trošku krkolomné se dostali ke střele, kterou Sinani krásně točil na zadní tyč. Mijatović se včas zavěsil do vzduchu a robinsonádou vyrazil balón na další roh.

57

Olivier Thill si centr od praporku bude moci zopakovat. Právě jeho centr vrátil do autu bránící Jovetić.

56

Dirk Carlson nakopl míč do vápna, kde Vincent Thill napálil Vujačiće. Od něj šel míč na rohový kop.

55

Vincent Thill se snažil proklouznout mezi oběma stopery, ale Igor Vujačić mu zvládl odkopnout míč směrem za postranní čáru.

54

Gerson Rodrigues si na rohu vápna přehodil míč na pravou nohu, ale tou orazítkoval jen tělo blízko stojícího obránce.

53

Vahid Selimovic dobře načasoval skluz proti startujícímu Jovetićovi. Útočník Monaka je dnes zatím dost nevýrazný.

52

Laurentu Jansovi nesedl ideálně centr z pravého okraje velkého vápna. Dobře rozjetá akce zůstala nezakončena.

50

Nikola Vukčević nasadil hokejový strom Barreirovi. Belgický sudí hostujícího záložníka karetně opět nepotrestal.

49

Zničehonic se hosté dostali k protiútoku, jenž ztroskotal na nepřesné přihrávce Hakšabanoviće. Lucemburčané si museli oddechnout.

48

Z podobné pozice napřáhl také Olivier Thill, ale Mijatović v tomto případě letěl vzduchem zbytečně. Rána postrádala přesnost.

47

Rodrigues si navedl míč na pravačkou a z pětadvaceti metrů protáhl Mijatoviće, který musel rychle skákat směrem k levé tyči.

46

Luc Holtz i Faruk Hadžibegić nechali na hřišti obě základní jedenáctky. Do prvního útoku míří domácí.

46

Začal druhý poločas.
Statistiky po 1. půli:
Střely na branku: 1 – 4
Střely mimo: 5 – 2
Držení míče: 59 % – 41 %
Rohové kopy: 0 – 2
Ofsajdy: 0 – 0
Fauly: 13 – 5
Žluté karty: 3 – 0.
Černohorci byli v první půli dlouho nebezpečnější, nicméně žádná z jejich čtyř střel na branku se nedala považovat za gólovou šanci. Od nějaké sedmadvacáté minuty se začalo více hrát na útočné polovině Lucemburčanů, kteří několikrát netrefili branku z dalekonosných střel. Přesnost jim chyběla i chvíli před pauzou, kdy aktivní Rodrigues trefil tyč a dorážející Martins z dobré pozice pálil nad.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Boljević natáhl krok na pravém kraji hřiště. V jeden moment si ale příliš překdopl míč a kvůli tomu fauloval Martinse.

45+1

Nastavují se 3 minuty.

45

45. Gerson Rodrigues (LUX), Christopher Martins Pereira (LUX)

45

Jednoznačně největší šance první půle! Vincent Thill ustál souboj ve vápně a přihrávkou do druhé vlny nabil Rodriguesovi. Jeho střela orazítkovala krajní tyč a bezprostřední dorážka Martinse letěla nad břevno!

44

Jans pouze couval před Hakšabanovićem, který se zleva posunul až do vápna a trochu nečekanou střelou minul bližší tyč Morisovy brány.

43

To už se na trávník vrátil i Martins, takže se může pokračovat v plném počtu na obou stranách.

42

Menší zmatek po centru Hakšabanoviće skončil střelou Marušiće. Moris měl zákrok opět usnadněný tím, že balón letěl do jeho blízkosti.

41

Po menší pauze se znovu hraje. Lucemburský stoper Vahid Selimovic odkopl prudký pas do předbrankového prostoru na rohový kop.

39

Domácí záložník Christopher Martins vypadá hodně otřeseně. Rozhodčí k němu logicky pustil členy realizačního týmu.

38

38. Leonardo Barreiro (LUX)

38

Martins si ublížil při pádu z velké výšky. Jeho spoluhráči pokračovali v útoku i bez něj, dokud Barreiro nevypálil z třicetimetrové vzdálenosti nepřesně.

37

Při standardní situaci vyrazil kupředu i velezkušený stoper Savić. Těžká hlavička po centru Hakšabanoviće však letěla hodně vedle.

36

Dirk Carlson se nechtěl smířit s tím, že mu Bojević uteče. Záložníka Černé Hory zezadu viditelně objal a právě za to vyfasoval žlutou kartu.

36

Teď už to bylo od Gersona Rodriguese mnohem lepší. Prudká střela z hranice vápna letěla do prostoru branky, ale Mijatović ji jistým zákrokem uchránil.

35

Hodně ambiciózní rána Rodriguese měla spoustu razance, ovšem s přesností to tak slavné nebylo. Mijatović znovu vykopává.

34

Přímočarý výpad Lucemburčanů skončil u Danela Sinaniho, který na levém okrjai velkého vápna poslal z jedničky míč za koncovou čáru.

33

Christopher Martins měl v úmyslu uvolnit na pravém kraji Janse. Do míče však dal moc razance a umožnil Mijatovićovi z klidu vykopávat.

32

Držení míče: 57 % – 43 %.

31

31. Dino Islamović (CHO)

31

Selimović vypálil zpoza vápna jen do clonícího obránce. Nařízený roh byl rozehrán na Islamoviće, jehož střela z voleje letěla nad břevno.

30

Nebojša Kosović byl zahnaný k pravé lajně. Ze slibně vypadajícího brejku čtyř hráčů resultuje jen vhazování Marušiće.

29

Nezpracovaný pas od Rodriguese spustil náznak hostujících protiútoku. Stejný hráč pak při návratu raději fauloval, aby se jeho kolegové mohli zformovat.

28

Sead Hakšabanović zleva centroval na Islamoviće, který na míč o kousek nedosáhl. Po pádu mu nevyšla ani prosba o penaltu.

27

Danel Sinani to zkusil z nějakých třiadvaceti metrů, ale Mijatovićova branka pro něj byla příliš malá.

26

Černohorci byli vytlačeni z útočné třetiny hřiště až k vlastnímu brankáři. V přechodové fázi se pak sami zahnali s míčem do autu.

25

Domácí si na svou první šanci musí ještě počkat. Po faulu Christophera Martinse se totiž věnují defenzivním činnostem.

24

Stevan Jovetić zkoušel z přímého kopu přízemní střelu z třiceti metrů, nicméně balón se zastavil o dobře postavenou zeď.

23

Vincent Thill sáhl po Raspopovićovi, který se mu opakovaně vysmekl. Belgický sudí poprvé v utkání vytáhl žlutou kartu.

22

Olivier Thill posílal dlouhý pas na zadní tyč. Carlson tam sklepával míč pod sebe, ale zároveň mu byl odpískán útočný faul na Boljeviće.

21

Lucemburčanům se zatím vůbec nedaří přiblížit k pokutovému území. Změnit to může faul Raspopoviće a nařízená standardka.

19

Adam Marušić ve skluzu ubránil Rodriguese poté, co rozhodčí pustil tvrdý zákrok na Martinse. Černohorcům podobné zákroky zatím prochází.

18

Znovu souboj mezi Morisem a Boljevićem, před kterým se domácí obrana dost rozestoupila. Střela doprostřed branky gólové parametry opět neměla.

17

17. Aleksandar Boljević (CHO)

17

Druhý úspěšný zákrok pro Morise, který skokem k pravé tyči pokryl testovací pokus hostujícího záložníka Boljeviće.

16

Drobný faul Carlsona na Boljeviće pomůže Černohorcům v přechodu přes zahuštěný střed hřiště.

15

Obě defenzivy zatím působí velmi jistým dojmem. Ta domácí se nenechala rozhodit ani nákopem z hloubi pole, jenž Selimovic vyřešil malou domů na Morise.

14

Domácí se v rozehrávce opět dostali pod tlak. Úleva přišla až s autovým vhazováním Dirka Carlsona.

13

Nikola Vukčević byl zezadu trefen Olivierem Thillem. Nějaký zdravotní problém mu zabraňuje pokračovat, takže na plac míří realizační tým Černé Hory.

12

Rodrigues rozdal míč oprava na Janse, po jehož přízemním pasu do ohně došlo k vysvobozujícímu odkopu černohorského obránce.

11

Hosté spustili vysoký presink. Lucembursko se přes něj dobře vykombinovalo a posléze získalo standardku za faul Vukčeviće. Skluz proti Jansovi určitě mohl být ohodnocen žlutou kartou.

10

Danel Sinani místo nabízející se střely z dálky ještě přenášel těžiště hry na levou stranu. Přihrávka na Rodriguese však byla hodně dlouhá a následovat bude výkop Mijatoviće.

9

O pár vteřin později se hvizd ozval, jenže balón bude patřit Černohorcům. Způsobil to nedovolený zákrok Sinanino vůči Vujačićovi.

8

Vicent Thill se společně s celou domácí střídačkou hodně diví, že na něj nebyl odpískán faul za naprosto jasné držení Raspopoviće.

7

Raspopović rozehrál směrem dozadu, odkud přiletěl hodně nepřesný nákop. Na programu bude aut Lucemburčanů.

6

První minuty jsou hodně rozhárané. Po faulu na Islamoviće se hosté zkusí zabydlet na útočné polovině.

5

Moris mizerně rozehrál, nicméně později svou chybu napravil chycením nijak nebezpečné střely Islamoviće.

4

Dirk Carlson fauloval Islamoviće, takže Černohorci mohou začít útok od svých zadáků.

3

Domácí si neporadili s vystavěným zátarasem stojícím metr před velkým vápnem. Série krátkých přihrávek vyšla vniveč.

1

Christopher Martins právě dostal asi svou nejrychlejší žlutou kartu kariéry, když u půlící čáry tvrdě zajel do Kosoviće.

1

Jako první si mohou balónu užít hosté, kteří nastupují v bílých, zatímco domácí v kompletně červených dresech.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy již jsou na na hřišti prázdného stadionu, kterým zazní hymny obou zúčastněných zemí.
Úvodní sestavy:

Lucembursko: Moris – Jans (C), Selimovic, Gerson, Carlson – O. Thill, Martins Pereira, Barreiro, Sinani – V. Thill, Rodrigues.
Náhradníci: Schon, Kips – Mahmutović, Hall, Malget, Bohnert, Bensi, Marv. Martins, Curci, Muratovic, Deville, Skenderovic.

Černá Hora: Mijatović – Marušić, Savić, Vujačić, Raspopović – Kosović, N. Vukčević, Boljević, Hakšabanović – Islamovic, Jovetić (C).
Náhradníci: Petković, Šarkić – Hočko, Šofranac, Bakić, Bećiraj, Savičevič, Jovović, Šćekić, Bulatović, M. Janković.

Rozhodčí: Visser – Nijssen, Vanyzere (BEL).
Černá Hora

Hosté mají za sebou hodně nepovedenou kvalifikaci na mistrovství Evropy. V konkurenci Anglie, Česka, Kosova a Bulharska ani jednou nezvítězili a získali jen tři bodíky za tři remízové výsledky. V pětičlenné skupině proto skončili poslední s tříbodovým mankem na čtvrté Bulhary. Ještě předtím Černohorci startovali ve třetím výkonnostním koši Ligy národů, kde sice dvakrát porazili Litvu, ale proti Srbům a Rumunsku uhráli jediný z dvanácti možných bodů. Ve druhém ročníku této soutěže čekají zcela noví soupeři. Kromě Lucemburska a Ázerbájdžánu jde i o Kypr, nad kterým svěřenci Faruka Hadžibegiće před pár dny zvítězili 2:0. O obě trefy se postaral zkušený střelec Stefan Jovetič, jenž na klubové úrovni patří Monaku.
Lucembursko

Domácí reprezentace v kvalifikaci na odložený evropský šampionát obsadila v pětičlenné skupině B čtvrté místo, když za sebou nechala tým Litvy. Právě v dvojzápasu s touto pobaltskou zemí získalo Lucembursko své čtyři body. Na hřišti soupeře remizovalo 1:1, zatímco doma zvítězilo 2:1. V prvním ročníku Ligy národů byli Lucemburčané nasazeni do nejslabší výkonnostní skupiny. V konkurenci Běloruska, Moldavska a San Marina obsadili druhé místo, které jim díky restrukturalizaci soutěže stačilo na postup do kategorie C. První utkání po desetiměsíční pauze odehráli svěřenci trenéra Holtze na vzdálené půdě Ázerbájdžánu, kde v přesilovce otočili skóre z 0:1 na 2:1. Kromě vlastního gólu Krivocjuka pomohla Lucemburčanům proměněná penalta Gersona Rodriguese.
Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu Ligy národů UEFA. Od dvaceti hodin a pětačtyřiceti hodin se v rámci skupiny C1 můžeme těšit na utkání mezi Lucemburskem a Černou Horou!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

Lucembursko – Černá Hora

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 90+3. Bećiraj (pen.)

Karty:   1. Martins Pereira (LUX), 23. V. Thill (LUX), 36. Carlson (LUX), 80. Selimovic (LUX) – 59. Raspopović (CHO), 87. Savić (CHO)   84. Martins Pereira (LUX)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:16.

Lucembursko: Moris – Jans (C), Selimovic, Gerson, Carlson – O. Thill, Martins Pereira, Barreiro, Sinani – V. Thill, Rodrigues.
Náhradníci: Schon, Kips – Mahmutović, Hall, Malget, Bohnert, Bensi, Marv. Martins, Curci, Muratovic, Deville, Skenderovic.

Černá Hora: Mijatović – Marušić, Savić, Vujačić, Raspopović – Kosović, N. Vukčević, Boljević (71. M. Janković), Hakšabanović – Islamović (75. Bećiraj), Jovetić (C) (62. Bakić).
Náhradníci: Petković, Šarkić – Hočko, Šofranac, Bakić, Bećiraj, Savičevič, Jovović, Šćekić, Bulatović, M. Janković.

Rozhodčí: Visser – Nijssen, Vanyzere (BEL)