Menu

Fotbal

Kvalifikace ME U21

Srbsko – Bulharsko

1:2

konec (0:1)

08.09.2020, 20:00 • Stadion FK Metalac, Gornji Milanovac • Skupina 5 • Michal Sadlek

Tipsport: 1.86 3.44 4.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:10:24)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:6.
Střely mimo: 2:0.
Rohy: 7:2.
Ofsajdy: 1:5.
Fauly: 10:15.
V dalších dnešních zápasech této skupiny vyhráli doma Poláci nad Ruskem 1:0, čímž mu připravili první porážku v kvalifikaci a navíc ho sesadili z prvního místa skupiny, a Lotyšsko remizovalo s Estonskem 1:1. Skupinu vede Polsko se ziskem 17 bodů, má ale o jeden odehraný zápas více než druhé Rusko. To ztrácí na Poláky jeden bod. Třetí Bulhaři mají 11 bodů. Čtvrté Srbsko (8 bodů) dnešní prohrou přišlo už i o teoretickou šanci na postup. Páté Estonsko a šesté Lotyšsko mají po čtyřech bodech.
Druhý poločas nabídl mnohem zajímavější fotbal a po jednom gólu na obou stranách, což nakonec stačilo Bulharům na vítězství. Bulhaři odskočili do dvougólového náskoku zásluhou gólu Krasteva, pak ale začali konečně hrát i Srbové. Ti si vytvořili obrovský tlak, své gólové příležitosti ale dlouho nedokázali proměnit. Gól se jim povedlo vstřelit až z penalty, kterou proměnil Luka Ilić. Úplný závěr zápasu se pak domácímu výběru vůbec nepovedl, když se nechal vyloučit po druhé žluté kartě Birmančević a Bulhaři mohli ještě dvakrát skórovat. To se jim sice nepovedlo, výhra 2:1 je ale i tak vrátila alespoň teoreticky do boje o postup.

90+7

Konec zápasu.

90+7

Ivanov v další akci našel přesným centrem z levé strany v šestnáctce volného Jordanova, kterého střela z voleje se od země odrazila do břevna domácí branky.

90+6

Ivanov po zisku míče vyrazil do pořádně otevřené srbské obrany a z levého křídla se dostal až před brankáře Marka Iliće. Ten jeho střelu zblízka zlikvidoval a ještě udržel svůj tým ve hře.

90+5

Bulhaři drží míč na útočné polovině a už ho zjevně chtějí podržet pod svou kontrolou až do konce utkání. Srbové za nimi jen běhají ze strany na stranu.

90+3

Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává za zásah loktem do hlavy Najdenova v hlavičkovém souboji Veljko Birmančević (Srbsko). Bulharský hráč musí být navíc ošetřen, což je další zdržení pro Srby.

90+3

Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Kalojan Krastev, přichází Tonislav Jordanov.

90+2

Srbové rychle získali míč zpět na své kopačky a okamžitě se natlačili k bulharské šestnáctce. Bulharská obrana teď odvrací ze svého pokutového území jeden centr za druhým.

90+1

Gavrić hezkým centrem z pravé strany našel ve středu bulharského pokutového území volného Stupareviće, ten ale prudkou hlavičkou namířil jen do středu branky na brankáře Naumova.

90

Bude sa hrát ještě pět minut.

89

Právě Krastev pak spadl na trávník s křečí v pravém stehnu. U bulharského útočníka už jsou lékaři jeho týmu.

88

Antov vystihl srbskou rozehrávku a hned vyrazil do rychlého protiútoku. Kolmicí za domácí obranu pak vysunul do úniku Krasteva, který ale vybíhal z ofsajdu.

87

Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Ilian Iliev, přichází Ilijan Stefanov.

87

Střídání v týmu Bulharsko: ze hřiště odchází Zdravko Dimitrov, přichází Georgi Rusev.

86

86. Luka ILIĆ - 1:2

86

Srbsko právě vstřelilo branku!
Srbové z pokutového kopu snižují! Míč si na penaltový puntík postavil LUKA ILIĆ a míč kopl po zemi přesně k pravé tyči. Brankář Naumov sice směr vystihl, dobře umístěnou střelu už ale vyrazit nedokázal.

Srbsko – Bulharsko

1:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 86. L. Ilić (pen.) – 45. Iliev, 64. Krastev

Karty:   48. Kamenović (SRB), 66. N. Petrović (SRB), 80. Birmančević (SRB) – 25. Krastev (BUL), 57. Tombak (BUL), 75. Iliev (BUL), 80. Jurukov (BUL)   90+3. Birmančević (SRB)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 2:0. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:15.

Srbsko: M. Ilić – Vlalukin (25. Maksimović), Mašović (C), Kamenović (63. Gavrić), Šehović – I. Ilić (75. Mičević), Nišić, N. Petrović – Čumić (63. L. Ilić), Stuparević, Birmančević
Náhradníci: D. Petrović – Devetak, Topić, Lukić, L. Ilić, Gavrić, Maksimović, Mičević, Nikolić

Bulharsko: Naumov (C) – Tombak (67. Najdenov), Antov, A. Christov, Ljaskov – Čandarov, Iliev (87. Stefanov), Jurukov – Ivanov, Krastev (90+3. Jordanov), Dimitrov (87. Rusev)
Náhradníci: Djulgerov, Šejtanov – Najdenov, Jordanov, Rusev, Stefanov, P. Christov, Stojev, Klimentov

Rozhodčí: Eskås – Ytterland, Bashevkin (NOR)