Menu

Fotbal

Italská Serie A

AS Řím – Juventus FC

1:2

konec (0:2)

12.01.2020, 20:45 • Stadio Olimpico (Řím) • 19. kolo • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 3.33 3.63 2.23 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že AS Řím bylo lepším celkem a přesto na Juventus nestačilo, se loučím a přeji vám dobrou noc. (22:46:56)
Šlágr devatenáctého kola nabídl zajímavou podívanou, po které se Juventus vrátil do čela Serie A. Ovšem Římané dnes byli lepším mužstvem, ale zahazovali slibné šance, a tak se před soupeřem museli sklonit. Tudíž tentokrát nevyhrál lepší tým, nýbrž šťastnější. Ve druhém poločase se hosté zaměřili na bránění, což se jim nakonec vyplatilo a mohou se znovu radovat.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Z pravé strany postupoval sám na brankáře Gonzalo Higuaín, který si v posledním možném momentu míč trochu více ukopl, a tak mohl zasáhnout Pau López. Gól by stejně neplatil, protože Argentinec se nacházel v ofsajdovém postavení.

90+4

Alessandro Florenzi (AS Řím) je dalším potrestaným hráčem, když u půlící čáry podrazil soupeře. Juventus už bude chtít dohrát střetnutí s míčem na kopačkách.

90+4

Z nějakých dvaceti metrů se do míče opřel Cengiz Ünder, jemuž dával přednost Edin Džeko. Další zakončení přišlo ze záklonu, a tak míč mířil znovu vysoko nad branku.

90+3

Domácí mužstvo vyslalo další zakončení z hranice velkého vápna, jenomže střela mířila jen doprostřed branky, kde byl připravený Wojciech Szczęsny. Závěr zápasu je opravdu zajímavý a AS nebylo daleko vyrovnání.

90+2

Už se Edin Džeko otáčel, aby mohl zakončit, ovšem výborně zapracoval Matthijs de Ligt. Poté se ke střele z nadějné pozice dostal Lorenzo Pellegrini, jehož rána mířila jen nad břevno.

90+1

K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut. Ve stejnou dobu vyslalo AS centr do vápna, ale míč našel až u postranní čáry Aleksandar Kolarov.

89

Na pravé straně došlo ke sprintovém souboji mezi Cengizem Ünderem a Aléxem Sandrem. Domácí hráč si pak balon ukopl a bude se proto rozehrávat pouze od branky Juventusu.

88

Před branku z pravé strany se hnal neohroženě Cristiano Ronaldo, který vybojoval alespoň rohový kop. Hostující mužstvo už nikam spěchat nebude, a tak drží míč ve své moci.

87

Chris Smalling a Juan Cuadrado se pustili do souboje, po kterém hostující obránce nepříjemně dopadl na rameno. Diváci se samozřejmě bouří, protože si myslí, že hráč Juventusu simuluje.

86

Za obranu Juventusu si tentokrát nabíhal Edin Džeko, na kterého mířil další pas. Ovšem Matthijs de Ligt se znovu výborně pohyboval a míč odhlavičkoval.

85

Bryan Cristante poslal další pas do šestnáctky, kde si balon našel Matthijs de Ligt. Juventus balon pouze odevzdal, a tak přišel další pas před branku, kde ale tentokrát kraluje Wojciech Szczęsny.

83

Sotva Nikola Kalinić (AS Řím) přišel, už uviděl žlutou kartu. Střídající hráč ve vzdušném souboji totiž trefil soupeře loktem do obličeje.

82

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Diego Perotti, přichází Nikola Kalinić.

81

A další centr letěl před branku Juventusu z levé strany, ovšem znovu byl odvrácen. Následně se faulu dopustil Bryan Cristante (AS Řím), který si prohlédl žlutou kartu.

80

Další akci domácího celku zastavil nedovoleném zákrokem Miralem Pjanić. AS tak rozehrálo standardní situaci a k hlavičce se dostal Aleksandar Kolarov. Ten zamířil z jasné pozice jen do míst, kde se nacházel Wojciech Szczęsny.

79

Juventus se sice dočkal branky, ale Ronaldova přihrávka mířila do ofsajdu. Celou situaci ještě zkontroloval VAR, jenž dal pomeznímu sudímu za pravdu. Gonzalo Higuaín se nacházel v nedovoleném postavení, a tak jeho pokus už byl zbytečný.

77

Na druhou stranu se vydal Juventus, který znovu zahrozil! V plném náběhu se nacházel Cristiano Ronaldo, který si našel před brankou míč, ale poslal ho těsně vedle pravé tyče.

76

Domácí mužstvo vybojovalo další rohový kop, který do šestnáctky poslal Aleksandar Kolarov. Míč byl do pokutového území rychle vrácen a k vidění byla slabá hlavička, kterou zastavil Wojciech Szczęsny.

75

Patnáct minut do konce normální hrací doby nabízí dramatickou koncovku zápasu. AS je znovu u balonu, jenomže se s ním nachází na vlastní polovině hrací plochy.

73

Na druhé straně se za míčem hnal Gonzalo Higuaín, který si v souboji počínal nedovoleně. Gianluca Mancini si výborně pokryl míč, který je tak přisouzen AS.

72

Od postranní čáry postupoval Diego Perotti do šestnáctky, odkud kroutil míč technickou střelou. Ovšem jeho pokus zamířil jen vedle branky Juventusu.

71

Najednou se hostující hráči vracejí k napadání z úvodu zápasu. Míče se zmocnil Gonzalo Higuaín, který ale zahrál rukou, a tak se k balonu vrátilo římské AS.

69

Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Gonzalo Higuaín.
Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Aaron Ramsey, přichází Danilo.

68

68. Diego PEROTTI - 1:2

68

AS Řím právě vstřelil branku!
Čeká nás velmi zajímavá koncovka zápasu! DIEGO PEROTTI poslal míč k levé tyči, zatímco polský brankář šel na druhou stranu.

68

Pokutový kop pro AS Řím!

67

Hlavní rozhodčí byl vyzván, aby se šel sám podívat na video. Jak rozhodne? Aléx Sandro totiž opravdu zahrál rukou.

65

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Jordan Veretout, přichází Bryan Cristante.

65

65. Ruka před pokutovým kopem a zákrok polského gólmana

65

Edin Džeko poslal centr na zadní tyč, kde celou situaci uzavřel Cengiz Ünder, jehož hlavičku zastavil Aléx Sandro. Stejný hráč se dostal také k dorážce, kterou zase zlikvidoval Wojciech Szczęsny. V přerušené hře se Cengiz Ünder dožaduje pokutového kopu a hlavní rozhodčí už diskutuje s kolegou u videa. Bude se kopat penalta i na druhé straně?

63

Do hry se v přerušené hře zapojí Bryan Cristante, který už čeká u postranní čáry. I on sledoval nepřesný centr, který do pokutového území poslal Aleksandar Kolarov.

62

Domácí mužstvo chystá další změnu, která by měla oživit jeho hru. Juventus je znovu u balonu a tentokrát se dostal až na útočnou polovinu. Avšak akce rychle skončila, jelikož se v ofsajdu nacházel Paulo Dybala.

60

Sledujeme utkání, v němž se slavné Juve nikam nežene, protože má od třetí minuty nahráno. Naopak Řím se pokouší o centr, které obrana soupeře snadno sbírá.

59

Hráči v bílých dresech byli opět u míče, ale nepřešli s ním ani přes půlící čáru. Následně se ale AS dopustilo faulu, který vrací hru na kopačky Juventusu.

57

Ve druhém poločase se Juventus nikam nežene, fotbal z jeho stany je nudný. Jenomže na průběžné vedení to stále stačí, AS je v koncovce bezzubé.

56

Další centr před branku vyslal od postranní lajny Diego Perotti, ovšem z branky vyběhl Wojciech Szczęsny a spolehlivě akci soupeře překazil.

54

Ovšem celek z Říma se rychle vrátil do pokutového území, kde se snažil celou situaci na zadní tyči dohrát Alessandro Florenzi. Ovšem z úhlu už nestihl zamířit přesně.

53

Na levé straně šestnáctky se snažil před branku dostat Lorenzo Pellegrini, kterého tělem odstavil Aléx Sandro. AS rozehrávalo další roh, který byl znovu odvrácen.

52

Další centr z levé strany odvrátil na roh Matthijs de Ligt, který byl pochválen polským brankářem. AS se pak nedostalo ani k zakončení po centru z rohového kopu.

50

Akci táhl domácí tým po pravé straně, kde pak výborně zasáhl Aléx Sandro. AS rozehrávalo další rohový kop, který byl na první tyči odvrácen do bezpečných vod.

48

Centr od rohového praporku zamířil na první tyč, odkud byl odvrácen za šestnáctku. AS se pak vydalo na útočnou polovinu a vyslalo přihrávku před branku, kde Edina Džeka zradilo zpracování.

47

Při pohledu na zelený pažit to vypadá, že se v poločasové přestávce nestřídalo. Aktuálně je u balonu domácí celek, ovšem Ronaldova střela byla zablokována.

46

A jedeme dál! Druhé poločas rozehrálo AS, které nákopem o balon přišlo. Ovšem dosti podobně dopadl také Juventus. další průběh tak začíná nepřesnostmi.

46

Začal druhý poločas.
Kdyby se hrálo na držení míče, bylo by AS ve vedení. Ovšem hraje se na góly, které vsítil jen Juventus, jenž se po pětačtyřiceti minutách ve dvoubrankovém vedení. Po standardní situaci se mezi střelce zapsal Merih Demiral, kterého z pokutového kopu napodobil Cristiano Ronaldo. Jinak se hraje ale pořádně od podlahy, což také dokazuje šest žlutých karet. Uvidíme, zda se celku z Říma podaří střetnutí alespoň zdramatizovat.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+5

První poločas skončil.

45+4

Centr z pravé strany se točil do branky, a tak musel zasáhnout Wojciech Szczęsny. Po rohovém kopu mohl zůstat polský brankář v klidu a je jasné, že už se nic zásadního nestane.

45+3

Na druhou stranu hrací plochy se vydal Cristiano Ronaldo, kterého doběhl soupeř. Jeho zakončení z pravé strany mířilo po zemi k levé tyči, jenomže Pau López zasáhl a zachránil situaci.

45+2

K rozehrání přímého kopu se postavil Aleksandar Kolarov, který trefil jen soupeře ve zdi. Následně se balon odrazil na rohový kop, ale po něm další zakončení nepřišlo.

45

Ještě jedna žlutá karta, kterou si po nedovoleném zákroku prohlédl Juan Cuadrado (Juventus). Jeho faul přišel přesně na středu velkého vápna, gól do šatny by AS výrazně pomohl.

45

Další centr ze strany vyslal před branku Juan Cuadrado, jenže celou situaci přečetl Pau López. AS se tak mohlo vydat na druhou stranu hrací plochy, kde znovu hledá cestu k velké příležitosti.

43

Juventus už nikam nespěchá a snaží se dohrát poločas s balonem na kopačkách. Ovšem to se nepodařilo a AS se pokusilo o další centr, který byl odvrácen.

42

Sledujeme opravdu hezký fotbal, který má náboj. O další centr z pravé strany se pokusil Lorenzo Pellegrini, jehož snažení bylo sražené na rohový kop.

41

Režie si vybírá na tribuně sedícího Pavla Nedvěda, který sleduje vedení "svého" Juventusu. Hostující hráči získali míč, ovšem Cristiano Ronaldo o něj přišel.

40

Juventus drží míč na vlastní polovině, hostující celek nemá kam spěchat. Ovšem tentokrát trochu přehnal, jelikož soupeři vypíchl míč Alessandro Florenzi. Jeho centr pak nikoho v modrém nenašel.

38

Kdyby se hrálo na držení míče, muselo by vyhrát AS. Domácí hráči znovu kombinují, ale pas směrem dopředu zamířil k soupeři.

36

K rozehrání standardní situace se postavil Aleksandar Kolarov, který se snažil trefit levou šibenici. Jenomže balon zamířil jen nad břevno, a tak bude od branky rozehrávat Wojciech Szczęsny.

36

Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Nicolò Zaniolo, přichází Cengiz Ünder.

35

Nicolò Zaniolo pro dnešek dohrál, jelikož jej odváží lékařský vozík. Domácí mužstvo musí sáhnout k první změně, tohle není příjemný pohled na trpícího hráče.

34

Faulovaný hráč se stále nachází na trávníku, kde se o něj starají lékaři. Bude tak nutné další střídání, tentokrát na straně AS Řím.

32

AS se vydalo středem hrací plochy do otevřené obrany, a tak celou situaci zastavil nedovoleným zákrokem Matthijs de Ligt (Juventus). Římští budou rozehrávat standardní situaci z nebezpečného místa.

31

Na levé straně si míč se spoluhráčem narazil Juan Cuadrado, který se pak vydal až do šestnáctky. Jeho střela byla nepovedená, a tak mířila k portugalské megastar, ovšem skvěle postavený obránce situaci zastavil.

30

Římané jsou stále u balonu, ovšem u půlící čáry o něj přišli. Juventus příliš nikam nespěchá a volí postupnou kombinaci.

29

Hráči domácího mužstva se znovu usadili na útočné polovině, ovšem Juventus dobře napadá hráče s míčem. Tentokrát se AS dostalo až do šestnáctky, kde byl k vidění úspěšný obranný zákrok.

27

Nedovolené zákroky přibývají a dalším potrestaným hráčem je Gianluca Mancini (AS Řím). Ten si u půlící čáry pomohl zbytečným dohráním Matuidiho. V přerušené hře tak i on viděl žlutý kartónek.

26

Další hráč Juventusu zůstal ležet na hrací ploše, tentokrát to je Blaise Matuidi. Domácí hráči pokračují v akci, ovšem pokus Nicolòa Zanioloa byl zastaven.

25

Pětadvacet minut je minulostí a zatím se hraje atraktivní fotbal. Zatím je úspěšnější Juventur, ovšem římské AS je více na balonu.

23

Centry sice létají do šestnáctky Juventusu, ovšem obránci hostů jsou vždy na správném místě. Navíc se hráči v bílých dresech mohou znovu vydat do akce.

22

Aleksandar Kolarov se snažil odcentrovat z levé strany, který byl sražen za postranní čáru. AS dál pokračuje v kombinaci na útočné polovině.

21

Téměř ztracený míč ještě zachytil na hrací ploše Cristiano Ronaldo, který stihl navíc odcentrovat. Římanům se balon podařil odvrátit a navíc byl odpískán ofsajd.

19

Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Merih Demiral, přichází Matthijs de Ligt.

18

18. Lorenzo Pellegrini (ASR)

18

Merih Demiral odešel v obětí lékaře za postranní čáru a sám ukazoval, že střídání nebude potřeba. Konečně se tak pokračuje v hře a u balonu bylo AS, které si vypracovalo velkou příležitost. Po centru ze strany se před brankou ocitl Lorenzo Pellegrini, který z jasné pozice nastřelil Adriena Rabiota.

16

Po dalším souboji zůstal na zeleném pažitu ležet Merih Demiral, který se s bolestivou grimasou převrací. Na hrací plochu tak byl vpuštěn lékařský tým a chystá se také střídaní. Tohle nevypadá vůbec dobře.

15

V krátkém sledu je udělena další žlutá karta, na kterou se podíval Aleksandar Kolarov (AS Řím). Domácí hráč pozdě přispěchal do souboje a trefil soupeře do kotníku.

14

Aleksandar Kolarov rozehrál rohový kop, po kterém přišla další hlavička, kterou zneškodnil polský brankář. Juventus tak okamžitě otočil hru na druhou stranu.

13

Centr ze standardní situace zamířil na zadní tyč, kde se nacházeli Chris Smalling, Nicolò Zaniolo a Gianluca Mancini. Ovšem z branky se také vydal Wojciech Szczęsny, který míč přizvedl na rohový kop.

12

Hraje se pořádně od podlahy, dalším potrestaným hráčem je Miralem Pjanić (Juventus). Hostující defenzivní štít skluzem trefil soupeře, a tak správně viděl žlutou kartu.

10

10. Cristiano RONALDO - 0:2

10

Juventus právě vstřelil branku!
Náskok hostujícího mužstva je dvoubrankový, když CRISTIANO RONALDO z pokutového kopu zamířil do pravého spodního rohu branky. Pau López se vydal na druhou stranu, a tak znovu kapituloval.

9

Žlutou kartu dostává Jordan Veretout (AS Řím).

9

9. Zákrok před pokutovým kopem

9

Pokutový kop pro Juventus! Jelikož Jordan Veretout ztratil balon, kterého se na hranici vápna zmocnil Paulo Dybala, jenž si dal tělo před soupeře a byl faulován.

8

Pohybem si o míč za obranu řekl Paulo Dybala, jemuž k zachycení balonu scházelo několik centimetrů. Do hry se tak zapojil Pau López, který výborně vystartoval z branky.

7

Na pravou stranu šestnáctky Edin Džeko, který si pokryl míč, přesto o něj přišel. AS rozehrávalo další rohový kop, jenomže centr mířil jen na hlavu prvního bránícího hráče. Následně přišel pokus z velké dálky, který vyslal vysoko nad branku Diego Perotti.

6

Juventus se po zisku míče vydal do otevřené obrany, ovšem Aaron Ramsey neprohodil posledního obránce. Cristiano Ronaldo by byl následně sám před domácím brankářem.

5

AS se znovu nacházelo na útočné polovině a vybojovalo rohový kop, když centr mimo hrací plochu srazil Juan Cuadrado. Ovšem po rozehrání rohu jsme se zakončení nedočkali.

3

3. Merih DEMIRAL - 0:1

3

Juventus právě vstřelil branku!
Skóre zápasu se rychle změnilo, když Turínští využili standardní situace! Centr do šestnáctky poslal Paulo Dybala, jenž na zadní tyči našel spoluhráče. MERIH DEMIRAL využil toho, že byl nesprávně obsazen a přesně zamířil k bližší tyči.

2

Domácí mužstvo se drží na balonu, ovšem z útočné poloviny bylo vyhnáno. Juventus navíc vytáhl napadání a zmocnil se míče, po chvíli byl faulován Cristiano Ronaldo.

1

Šlágr kola právě začal! Římské AS nastoupilo do dnešního střetnutí v modrých dresech, naopak Juventus se oblékl do bílého.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

AS Řím: Pau López – Florenzi (C), Mancini, Smalling, Kolarov – Diawara, Veretout – Zaniolo, Lorenzo Pellegrini, Perotti – Džeko.
Náhradníci: Fuzato, Mirante – Spinazzola, Çetin, N. Kalinić, Ünder, Cristante, Juan Jesus, Peres.

Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Demiral, Bonucci (C), Sandro – Rabiot, Pjanić, Matuidi – Ramsey – Dybala, Ronaldo.
Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Higuaín, Danilo, De Sciglio, Can, Rugani, Bernardeschi, de Ligt, Pjaca, Costa.

Rozhodčí: Guida – Meli, Fiorito.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Šlágr devatenáctého kola Serie A startuje od 20 hodin 45 minut a podrobným textovým přenosem vás provede Michal Luxa. Doufejme, že uvidíme kvalitní utkání, u něhož se budeme velmi dobře bavit. K přenosu mezi AS a Juventusem jste srdečně zváni.
Pokud se podíváme na vzájemné zápasy, tak poslední se odehrál v květnu loňského roku a z vítězství se radovalo Římské AS. Ovšem v posledních soubojích platí pravidlo, můj dům – můj hrad. Ve venkovním prostředí vyhrál naposledy Juventus, ovšem to se psal květen roku 2014. Od té doby se udály dvě remízy, jinak se z vítězství vždy radoval domácí celek.

12.05.2019 AS – Juventus 2:0
22.12.2018 Juventus – AS 1:0
13.05.2018 AS – Juventus 0:0
23.12.2017 Juventus – AS 1:0
14.05.2017 AS – Juventus 3:1
Půjde o souboj týmů, které ještě mohou myslet na ligový titul, ovšem Řím by musel hodně přidat a stáhnout jedenácti bodovou ztrátu na aktuálně první Inter, který již v sobotu předehrával utkání devatenáctého kola. AS v dosavadním průběhu posbíralo pětatřicet bodů, a tak mu patří čtvrtá příčka. Domácí mužstvo v posledních pěti duelech třikrát vyhrálo, jednou remizovala a v posledním kole nestačilo na Turín. Pojďme se už věnovat také Juventusu, jenž je aspirantem na titul číslo jedna, ale zatím se přetahuje s Interem, na který ztrácí pouhý bod. Celku z Turína tak patří druhé místo, když získal pětačtyřicet bodů. Hostující mužstvo se po krátkém výpadku opět vrátilo na vítěznou vlnu, když plně bodovalo v posledních třech soubojích. Navíc se Juventus může pyšnit nejlepší obranou, jelikož s Laziem inkasoval pouze sedmnáct gólů.
Vítám všechny fotbalové nadšence u italské Serie A, která má na programu devatenácté kolo, v němž se proti sobě postaví AS Řím a Juventus FC. Budeme tedy sledovat šlágr kola a uvidíme, které z mužstev odejde po střetnutí spokojenější.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

AS Řím – Juventus FC

1:2

konec (0:2)

Zpět na online

Branky: 68. Perotti (pen.) – 3. Demiral (Dybala), 10. Ronaldo (pen.)

Karty:   9. Veretout (ASR), 15. Kolarov (ASR), 27. Mancini (ASR), 81. Cristante (ASR), 83. N. Kalinić (ASR), 90+4. Florenzi (ASR) – 12. Pjanić (JUV), 32. de Ligt (JUV), 45. J. Cuadrado (JUV)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 0:7. Fauly: 12:13.

AS Řím: Pau López – Florenzi (C), Mancini, Smalling, Kolarov – Diawara, Veretout (65. Cristante) – Zaniolo (36. Ünder), Lorenzo Pellegrini, Perotti (82. N. Kalinić) – Džeko.
Náhradníci: Fuzato, Mirante – Spinazzola, Çetin, N. Kalinić, Ünder, Cristante, Juan Jesus.

Juventus FC: Szczęsny – J. Cuadrado, Demiral (19. de Ligt), Bonucci (C), Sandro – Rabiot, Pjanić, Matuidi – Ramsey (69. Danilo) – Dybala (69. Higuaín), Ronaldo.
Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Higuaín, Danilo, De Sciglio, Can, Rugani, Bernardeschi, de Ligt, Pjaca, Costa.

Rozhodčí: Guida – Meli, Fiorito