Menu

Fotbal

Evropská liga (předkola)

Espanyol Barcelona – Stjarnan FC

4:0

konec (0:0)

25.07.2019, 21:00 • RCDE Stadium (Barcelona) • 2. předkolo • David Suchý

Tipsport: 1.02 27.5 50.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11. (22:53:29)
Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Espanyolu, který svého soupeře porazil poměrem 4:0. Ačkoliv první poločas branku nepřinesl, tak ten druhý jich nabídl rovnou čtyři. Espanyol se do svého soupeře pustil hned od úvodních vteřin, navíc během necelých dvaceti minut hned čtyřikrát skóroval. Stjarnanu se tak ve druhém dějství nepovedla obranná činnost, v odvetném utkání to bude mít hodně složité.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Ještě jednu šanci měl na své kopačce Javi López, jehož sražená rána skončila kousek vedle.

90+2

Bjornsson předvedl jednu z posledních rozehrávek od své branky. Míč poslal daleko na útočnou polovinu, Hedinsson prodlužoval pouze do moci Dídaca.

90+1

Dídac se celkem snadným způsobem dostal až k pokutovému území, kde se pokusil o zakončení, které vyletělo hodně vysoko nad branku.

90

Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.

89

Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ještě můžeme počítat s nastaveným časem, podaří se Stjarnanu skórovat?

88

Ferreyra se nedokázal prosadit v hlavičkovém souboji, navíc po něm skončil na zemi. Zdravotní problémy z toho nebyly, Bjornsson bude vykopávat.

86

Lej si hned několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Dídacem, načež se domácí mužstvo přesunulo na pravou stranu, kde se nacházel volný Javi López.

85

Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem pěti minut. Espanyol stále vede o čtyři branky, navíc v posledních minutách přenechal iniciativu soupeři.

84

Gudjonsson tak mohl rozehrávat z oblasti středového kruhu, přičemž přenášel hru na levou stranu, kde Aegisson raději přihrával zpět na Hedinssona.

83

Hodně sympatickým zakončením to zkoušel hostující Baldvinsson, který akrobatickým způsobem zkoušel vypálit, míč ale minul zhruba o metr.

82

Dalekonosný nákop dokázal ve vzduchu zpracovat domácí Darder, který si zřejmě pomohl nedovoleně. Sudí totiž odpískal ve prospěch hostujícího celku.

81

Střídání v týmu UMF Stjarnan: ze hřiště odchází Alex Hauksson, přichází Solvi Snaer Fodilsson.

76

Lej šikovně roztáhl hru do strany, kde to López překvapivě nezkusil vzít sám na sebe. Místo toho jsme sledovali nepřesný projektil v podání Dardera.

75

Dídac si gestem ruky řekl o přihrávku, kterou mu Darder také věnoval. Nyní sledujeme hodně poklidnou podívanou, Espanyol i nadále kombinuje.

74

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Giner Pedrosa, přichází Dídac Vila.

74

Roca opět vyvezl míč k pokutovému území soupeře, kde se k dalšímu centru dostal obránce López, po jehož nabídce hodně tvrdě pálil Iglesias.

73

Naldo musel spěchat dozadu, neboť se za míčem dostával jeden z protihráčů, který se nakonec nedostal. Naldo totiž sáhl k výstavnímu zákroku.

72

Nakonec se jeho nabídka snášela k hranici malého vápna, kde se ve vzduchu dokázal prosadit Naldo. Posléze Aegisson centroval hodně nepovedeně.

71

Po zhruba minutovém přerušení se opět pokračuje ve hře. Stjarnan dostal k dispozici standardní situaci, kterou z velké vzdálenosti obstará Hedinsson.

70

Nyní hlavní sudí nařídil krátkou přestávku, která slouží k občerstvení. Nutno podotknout, že také v Barceloně panuje hodně teplé počasí.

69

Roca se snažil roztáhnout hru na levou stranu, kde se nacházel jeho kolega Pedrosa, který ani s vypětím všech sil na jeho prudkou přihrávku nedosáhl.

68

68. IGLESIAS - 4:0

68

Espanyol právě vstřelil branku!
Španělský celek se hodně slušně rozstřílel! Pedrosa nejprve dokázal najít Leje, jenž ještě přihrával pod sebe, kde se nacházel Ferreyra, který velice chytrou patičkou přinesl stoprocentní šanci pro BORJU IGLESIASE, který propálil hostujícího brankáře.

67

Wu Lej nepřesně přihrával pod sebe, navíc se k míči dostal Hedinsson, který o něj rychle přišel. Prvně jmenovaný pro svůj celek vybojoval rohový kop.

64

Střídání v týmu UMF Stjarnan: ze hřiště odchází Johann Laxdal, přichází Thorri Geir Runarsson.

61

Do dalšího zakončení se pro změnu pokoušel protlačit Ferreyra, avšak přihrávka doletěla pouze na hlavu protihráče. Espanyol je i nadále aktivnější.

60

60. IGLESIAS - 3:0

60

Espanyol právě vstřelil branku!
V krátkém časovém sledu přichází také třetí branka domácích! BORJA IGLESIAS převzal přihrávku na hranici pokutového území, poté se s míčem dostal do šestnáctky, odkud tvrdou ránou pravou nohou překonal hostujícího brankáře.

59

Do kombinace se zapojil také brankář Bjornsson, který na pravém křídle se štěstím našel Laxdala, jehož následná přihrávka skončila pouze u Marmola.

58

Stjarnan to v tuto chvíli bude mít hodně složité, absolutně mu totiž nevychází úvod druhého poločasu, během kterého inkasoval už dvakrát.

57

57. FERREYRA - 2:0

57

Espanyol právě vstřelil branku!
Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Tentokráte do pokutového území přiletěl centr z pravé strany, který ještě chytře za sebe prodlužoval Iglesias, který tak připravil stoprocentní šanci pro FACUNDA FERRYERU, který trefil prázdnou branku.

57

Poprvé se k míči dostal střídající Roca, který se okamžitě zapojil do kombinace svého celku. Espanyol celkem dlouho kombinuje na útočné polovině.

56

Pokračovali jsme standardní situací v podání Laxdala, který míč poslal až do pokutového území, kde se nejvýše do vzduchu dostal pouze Marmol.

55

Melendo celkem dlouho váhal, nakonec si vybral vedle stojícího Pedrosu, jehož další centr tentokráte odklízel daleko do bezpečí pozorný Rauschenberg.

54

Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Esteban Granero, přichází Wu Lej.
Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Victor Sánchez, přichází Marc Roca.

53

Iglesias se tlačil do zakončení, avšak dle sudího si v souboji s protihráčem počínal nedovoleným způsobem. Domácim fanouškům se to rozhodně nelíbí.

52

Následně se divákům připomněl také Iglesias, jehož střelecký pokus směřoval pouze doprostřed branky, což bylo pro Bjornssona snadné sousto.

51

Ihned po rozehrávce se Hauksson snažil u pokutového území oslovit jednoho ze svých spoluhráčů, avšak čistým způsobem si pomohl Naldo.

50

Na úvodní branku jsme tak čekali něco málo kolem padesáti minut, Espanyol se konečně dostal do vedení, což se očekávalo mnohem dříve.

49

49. FERREYRA - 2:0

49

Espanyol právě vstřelil branku!
Až v tuto chvíli se domácí celek dostává do kýženého vedení! Hodně aktivní Pedrosa měla na levém křídle hodně času na centr, ten si v pokutovém území dokázal najít FACUNDO FERREYRA, jenž velice přesnou hlavičkou překonal brankáře Stjarnanu.

49

Poté Espanyol reklamoval malou domů, přičemž se jednalo o hodně sporný okamžik. Rozhodčí nechává pokračovat ve hře, Bjornsson tak bude vykopávat.

48

U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl střídající Baldvinsson, který poslal k zemi obránce Nalda, čehož si všiml také hlavní sudí.

47

Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.

46

Střídání v týmu UMF Stjarnan: ze hřiště odchází Gudmundur Hafsteinsson, přichází Gudjon Baldvinsson.

46

Začal druhý poločas.
Máme za sebou první poločas, který nám hodně překvapivě nepřinesl žádnou branku. Espanyol se pochopitelně většinu času nacházel na polovině soupeře, avšak islandský celek se zatáhl do hodně hustého bloku, který si zatím počíná velice zodpovědně. Španělský celek se dokonce nedostal do žádné stoprocentní příležitosti, což se před zápasem určitě nečekalo.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Na opačné straně se hodně rychle dostal k míči Gudjonsson, který ho poslal pouze do zámezí. Pedrosa si tak vyzkoušel další autové vhazování.

45+1

Už to vypadalo, že se hostující forvard dostane do šance, avšak průnikovou přihrávku dokázal zastavit poslední bránící protihráč.

45

První poločas bude nastaven o tři minuty.

43

Ragnarssonovi se podařilo sklepnout míč pod sebe na Laxdala, který přišel o míč. Najednou se obrana Stjarnanu otevřela, Granero ale pálil vysoko nad branku.

42

Naldo to zkoušel příliš čitelnou nahrávkou na Iglesiase, navíc do míče vložil kopačku Hauksson, který si posléze vymodlil zisk standardní situace.

40

První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.

39

Ve středu hrací plochy se podařilo zakročit Hedinssonovi, který se s míčem dostal přes dva protihráče, avšak důrazný Marmol ho čistým způsobem odzbrojil.

38

Avšak ten nepřinesl přímý centr do pokutového území. Naopak směřoval za hostující šestnáctku, kde se nacházel Pedrosa, jenž se k ničemu nedostal.

37

Javi Lópezu musel pořádně zabrat, nakonec míč zastihl na hrací ploše, ba dokonce ho otřel o nohu Rauschenberga. Následovat bude pátý rohový kop.

36

U míče se sešla dvojice hráčů, přičemž to nakonec na sebe vzal Granero, jehož střílená nabídka pouze proletěla daleko vedle vzdálenější konstrukce.

35

Pedrosa to udělal hodně šikovným způsobem, přičemž si Ragnarsson pomohl rukama. Espanyol bude zahrávat standardní situaci z levé strany.

31

Nakonec to na sebe vzal domácí Marmol, jehož rána pravou nohou vyletěla skutečně hodně vysoko nad branku. I přesto bude následovat další rohový kop.

30

Ferreyra se na hranici pokutového území ocitl na zemi, avšak dle sudí v tom nebyl nedovolený zákrok. Stjarnan se i přesto nedostává k balónu.

29

Iglesias si dal tělo před míč, čímž vybojoval nedovolený zákrok. Rozehrávku volného kopu si vzal na starost Melendo, jenž našel pouze protihráče.

28

Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám žádnou branku nepřinesla. Katalánci mají velký tlak, avšak obrana soupeře i nadále odolává.

27

Espanyol konečně rozjel rychlejší kombinaci, která nakonec přinesla zajímavou příležitost pro Ferreyru, jehož přízemní ránu dokázal soupeř zablokovat.

26

Brankář López se prostřednictvím odkopu od své branky pokoušel najít Iglesiase, což se mu nepovedlo, neboť tento záměr přečetl také Hauksson.

25

Ferreyra si sice seběhl pro přihrávku, avšak poté poslal míč pouze na kopačku soupeře. Ragnarsson to navíc udělal hodně zkušeně, došel si totiž pro faul.

24

Po hodně dlouhé době se také Stjarnan dostal na útočnou polovinu. Laxdal to zkoušel hodně dalekonosným autem, se který měl Javi López menší problémy.

23

Granero se s míčem dostal na pravou stranu, kde se nakonec dostal k centru na vytáhlého Iglesiase, jenž se ale nacházel v ofsajdovém postavení.

22

Melendo tak dlouho operoval s míčem, až si dokázal narazit s Darderem, avšak to k zakončení nevedlo. Včas se totiž vrátila početná smečka protihráčů.

21

Do pokutového území se dostal domácí Iglesias, kterého si velice zodpovědně pohlídal obránce Laxdal, který přeci jenom poslal míč do zámezí.

16

Melendo i tentokráte pouze hledal vedle stojící spoluhráče, kteří se s velkou lehkostí dostali k pokutovému území, kde Lópezovu nabídku odklízel protihráč.

15

Laxdal to rovněž zkoušel odkopem na druhou polovinu, avšak tam měl Hafsteinsson hodně daleko k míči. Pedrosa tak obstaral autové vhazování.

14

Espanyol si nakonec vybojoval už třetí rohový kop. Do vzduchu se pokoušel natlačit Naldo, kterému byl pískán útočný faul, neboť zboural Gudjonssona.

13

Domácí zadák Pedrosa si ani tentokráte nevěřil na centr do pokutového území. Místo toho jsme sledovali přenesení hry na Javiho Lópeze, který kombinuje na pravé straně.

12

Laxdal to pro změnu zkoušel osvobozujícím odkopem na druhou stranu, kde Pedrosa raději přihrál míč do moci zkušeného brankáře španělského celku.

11

Javi López dlouho hledal vhodného adresáta přihrávky, přičemž se mu nakonec nabídl vedle stojící Melendo, jenž ještě přenášel hru k postranní lajně.

10

López rozehrával od své branky, přičemž konstruktivní rozehrávkou oslovil na pravé straně volného Marmola, který vyvezl míč na opačnou polovinu.

9

K hodně sympatickému zakončení se protlačil hostující Halldorsson, který to nakonec zkoušel levou nohou, jenž vyprodukovala pokus metr vedle branky.

8

Pedrosa si navedl míč do pokutového území, kde se málem dostal do zakončení, avšak nakonec nohou trefil pouze obránce islandského celku.

7

Granero potáhl míč ke středovému kruhu, odkud našel na pravém křídle vedle stojícího Sáncheze. Domácí se snaží uspat soupeře pomalou rozehrávkou.

6

Rauschenberg raději poslal míč za brankovou čáru, logicky tak přišel na řadu úvodní rohový kop. Ten směřoval přesně na hlavu pozorného Hedinssona.

5

Pro přihrávku si seběhl Pedrosa, který se poté vracel zpět na levé křídlo. Následovala další dlouhá kombinace, Stjarnan se zatáhl ke své šestnáctce.

4

Za centrovanou nabídkou se pokoušel dostat Iglesias, avšak včas z branky vystartoval hostující brankář Bjornsson, jenž vyboxoval míč před sebe.

3

Hned v úvodu utkání jsme sledovali hodně trpělivou rozehrávku v podání Espanyolu. Naldo si vyměnil míč s Marmolem, načež se do kombinace zapojil také Darder.

2

Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzal hostující celek, který bude hrát zprava doleva.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Espanyol Barcelona: D. López – J. López (C), Marmol, Naldo, Pedrosa – Melendo, Sánchez, Darder, Granero – Ferreyra, Iglesias
Náhradníci: Prieto – Pipa, Bernardo, Puado, Roca, Vila, Lej

UMF Stjarnan: Bjornsson – Laxdal, Gudjonsson, Laxdal, Rauschenberg, Aegisson – Ragnarsson, Hauksson, Hédinsson (C), Halldórsson – Hafsteinsson
Náhradníci: Sigurjónsson – Baldvinsson, Fodilsson, Jóhannesson, Jósefsson, Runarsson, Sigurdsson

Rozhodčí: Durieux – Da Costa, Becker (všichni Lucembursko).

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

UMF Stjarnan

Na opačné straně stojí islandský Stjarnan, jehož domácí soutěž je v plném proudu, což by mohlo být výhodou do tohoto dvojzápasu. Stjarnan se v současné době nachází na čtvrté pozici, přičemž manko na vedoucí Reykjavík činí už deset bodů. Hostující tým tohoto zápasu letos v lize prohrál už ve třech zápasech, navíc poslední dvě ligové kola přinesly dva nerozhodné výsledky. Stjarnan má za sebou úvodní předkolo Evropské ligy, ve kterém celkem překvapil. Utkal se totiž s estonskou Levadiou, kterou na domácím stadionu porazil poměrem 2:1, poté na hřišti soupeře podlehl výsledkem 2:3, což i přesto znamenalo postup do druhého předkola EL.
Espanyol Barcelona

Španělský Espanyol se po hodně dlouhé době dostal do pohárové Evropy, výrazně tomu pomohl poslední ligový zápas, ve kterém se mu podařilo uspět za tři body, díky čemuž se dostal na sedmou pozici, na kterou se dostal pouze díky lepší vzájemné bilanci oproti Athleticu Bilbao. Espanyol Barcelona v loňském ročníku předváděl sympatické výkony, navíc ke konci soutěže pořádně zabral, což se projevilo také na tabulkovém postavení. Katalánci mají za sebou dva přípravné zápasy na novou sezónu, v obou případech dokázali uspět. Nejprve zdolali Peraladu poměrem 6:0, posléze si poradili také s francouzským Lens 3:1.
Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu úvodní zápasy druhého předkola, proti sobě se postaví Espanyol Barcelona a UMF Stjarnan.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Espanyol Barcelona – Stjarnan FC

4:0

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 49. Ferreyra, 57. Ferreyra, 60. Iglesias, 68. Iglesias

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:0. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11.

Espanyol Barcelona: D. López – J. López (C), Marmol, Naldo, Pedrosa (74. Dídac) – Melendo, Sánchez (54. Roca), Darder, Granero (54. Lej) – Ferreyra, Iglesias
Náhradníci: Prieto – Pipa, Bernardo, Puado, Roca, Vila, Lej

Stjarnan FC: Bjornsson – Laxdal (64. Runarsson), Gudjonsson, Laxdal, Rauschenberg, Aegisson – Ragnarsson, Hauksson (84. Fodilsson), Hédinsson (C), Halldórsson – Hafsteinsson (46. Baldvinsson)
Náhradníci: Sigurjónsson – Baldvinsson, Fodilsson, Jóhannesson, Jósefsson, Runarsson, Sigurdsson

Rozhodčí: Durieux – Da Costa, Becker (všichni Lucembursko)

Odveta: Stjarnan - Espanyol 1:3

Evropská liga (předkola)

Pjunik – Jablonec 15:30 2:1

Ventspils – Gżira United 16:45 4:0

Gabala – Dinamo Tbilisi 17:00 0:2

Partizani – Šeriff 17:30 0:1

Larnaka – Levski 17:30 3:0

Utrecht – Zrinjski Mostar 18:30 1:1

Čichura – Aberdeen 18:45 1:1

Honvéd – Universitatea Craiova 18:55 0:0

Salihorsk – Esbjerg 19:00 2:0

Alaškert – FCSB 19:00 0:3

Ml. Boleslav – Ordabasy 19:00 1:1

Molde – Čukarički 19:00 0:0

Flora – Frankfurt 19:00 1:2

Yeni Malatyaspor – Olimpija Lublaň 19:00 2:2

Gdańsk – Brøndby 19:00 2:1

Haugesund – Sturm Graz 19:00 2:0

Arsenal Tula – Neftçi Baku 19:00 0:1

Connah's Quay – Partizan 19:30 0:1

Loko Plovdiv – Trnava 19:30 2:0

Sofia – Osijek 19:30 1:0

H. Be'er Sheva – Kajrat 19:30 2:0

Piast Gliwice – Riga FC 20:00 3:2

Fehérvár – Vaduz 20:00 1:0

Norrköping – FK Liepāja 20:00 2:0

Luzern – KÍ Klaksvík 20:15 1:0

Jeunesse Esch – Guimarães 20:30 0:1

Aris Soluň – AEL Limassol 20:30 0:0

Alkmaar – Häcken 20:30 0:0

Gent – Constanta 20:30 6:3

Dunajská Streda – Atromitos 20:30 1:2

Wolves – Crusaders 20:45 2:0

Štrasburk – Maccabi Haifa 20:45 3:1

Rangers – Niederkorn 20:45 2:0

Budućnost – Zorja Luhansk 20:45 1:3

Domžale – Malmö 20:45 2:2

Valur – Ludogorec 21:00 1:1

Shamrock – Apollon Limassol 21:00 2:1

Turín – Debrecín 21:00 3:0

Legia – KuPS 21:00 1:0

Espanyol – Stjarnan 21:00 4:0