Menu

Fotbal

MOL Cup

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha

3:0

konec (2:0)

24.04.2019, 19:30 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Semifinále • Adam Kolář

Tipsport: 1.59 4.15 5.82 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to pro dnešní večer vše. S konstatováním, že Praha je alespoň pro dnešní večer bíločervená se s vámi loučím a brzy zase na počtenou. (21:31:39)
Jedno z největších fotbalových klišé říká, že to nebylo o tom, kdo, ale o kolik. A přesně tak to dnes bylo. Sešívaní zcela jasně převálcovali svého největšího rivala z Letné a vyhráli 3:0. Nebýt skvělého Heči, mohl být debakl ještě mnohem vyšší, však Vršovičtí svého soka přestříleli 18:2, hosté ani jednou nevystřelili na bránu. Ve finále MOL Cupu ve středu 22. května se tak utkají s Baníkem Ostrava slávisté.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Heča předvedl ještě jeden výborný zákrok

90+3

Skóre 3:0 je pro Spartu ještě hodně milosrdné. Sešívaní totiž měli spoustu dalších šancí, které nevyužili. Jednu z nich nyní výborně zneškodnil Heča. Tečovaná rána mu totiž už už padala za záda do sítě, gólman Sparty ale vytáhl už několikátý skvělý zákrok a míč vytěsnil konečky prstů mimo.

90+2

Frydrych chyboval na levé straně a Kanga s Tettehem šli dva na jediného obránce. Deli si poradil ukázkově a Kangovu nahrávku výborně vystihl.

90+1

Po faulu na polovině hřiště Kanga centroval na hranici šestnáctky, kde všechny souboje vyhráli domácí hráči, kteří záhy míč v poklidu odkopli do bezpečí.

90

Nastavují se čtyři minuty.

89

Hosté podruhé v utkání vystřelili, šlo ale o hodně nepovedený pokus z dálky, který skončil na Tribuně Sever.

88

Po doporučení od videorozhodčího dostal žlutou kartu také ve stejné výměně názorů zapojený Bořil.

87

Tetteh se snažil vymodlit si penaltu, a tak upadl po drobném kontaktu zřejmě s Bořilem. Hlavní sudí neodpískal a ve vápně sešívaných se strhla mela, kterou Tetteh odnesl žlutou kartou.

86

Na druhé straně postupoval zleva z ostrého úhlu do šance Baluta. Rumunský technik poslal míč na poslední chvíli pod sebe, kde ale našel jen sparťany.

85

Chybu slávistů v kombinaci mohli potrestat Tetteh s Kangou. Ti si nakonec vůbec nerozuměli. Tetteh poslal svůj oblouček jen ke slávistům a následně Kangovi hodně rázně vysvětloval, že měl dle jeho představ běžet úplně jinam.

84

Přetažený Stochův centr od rohového praporku vracel na zadní tyči do ohně Traoré, Heča tentokrát zasáhl učebnicově, když správně vyběhl a balon vyboxoval.

83

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Baluta, přichází van Buren.

82

Hečovi vypadl z rukavic další balon. Tentokrát jeho chyba rezultuje v rohový kop.

81

Ten také přišel, domácím ovšem nenadělal sebemenší potíže. Kolář bude rozehrávat.

80

Traoré fauloval Kangu, dá se očekávat centr do vápna Slavie.

79

Sešívaní rozehrávali rohový kop. Poprvé v utkání trochu zaváhal jinak dnes skvěle chytající Heča, jenž si chtěl pro centr vyskočit. Balon totiž vůbec netrefil, a tak měl štěstí, že na zadní tyči nečíhal nikdo v červenobílém, ke komu by míč doputoval.

78

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Hušbauer, přichází Traoré.

77

Na trávníku zůstává ležet Král, a tak jeho spoluhráč Deli míč raději odkopl do autu.

76

Karlsson se snažil probít do šance individuálně z levé strany, při snaze o kličku mu ovšem míč utekl do autu, a tak hrají zase fotbalisté Slavie.

75

75. van Buren trefil břevno sparťanské branky

75

Van Burenovi dnes zřejmě gól není souzený. Domácí útočník šel znovu sám na bránu, tentokrát i překonal Heču, jeho technickou střelu ale zastavilo břevno.

74

Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Masopust, přichází Stoch.

73

Míč drží na svých kopačkách fotbalisté Sparty, kteří snad poprvé ve druhé půli kombinují kolem vápna vršovického celku.

72

72. Žlutá karta

72

Van Buren zastavil rozehrávku Sparty nedovoleným zákrokem a za jeho intenzitu vidí Nizozemec žlutou kartu.

71

Sparťané se na návštěvě pod Tribunou Sever, tedy na polovině Slavie, příliš dlouho nezdrželi. Brejk k Hečově svatyni táhl Král. Balon si bohužel pro domácí příliš předkopl a gólman Sparty tak bude vykopávat.

70

Dnešní utkání sleduje 16 264 diváků.

69

Deli ve středu hřiště fauloval Frýdka, po dlouhé době se tak hra přestěhuje také na druhou stranu.

68

Další Hušbauerův balon do vápna mířil na Frydrycha, ten si s balonem hrál tak dlouho, až mu utekl do zámezí.

67

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Drchal, přichází Tetteh.

66

Hušbauer z velké vzdálenosti zkusil přímou střelu, bránu Heči ale o kousek minul.

65

Opět se hraje. Van Buren byl faulovaný před vápnem, a tak se hráči obou celků opět srocují v šestnáctce Sparty.

63

Frustrovaní fanoušci Sparty zaházeli roh hřiště pod svým kotlem pyrotechnikou a hlavní sudí tak na chvíli přerušuje utkání.

61

Další centry směřující do vápna Sparty se neujali. Domácím to ale vůbec vadit nemusí. Jednostrannější derby tu totiž dlouho nebylo. Slávisté jasně dominují, na střely vedou už 15:1.

60

Další zákrok pro Heču. Tentokrát šlo o snadnou práci, Bořilovi nesedla střela z úhlu.

59

59. Heča vychytal van Burena

59

Čtvrtý gól Slavie mohl přidat van Buren, který upaloval zcela sám na Heču. Bývalý gólman Slovácka neudělal jediný pohyb a nizozemského útočníka trochu hokejově vystál. Van Buren totiž napálil míč z bezprostřední blízkosti právě jen do připraveného Heči.

58

Domácí měli k dispozici volný přímý kop. Hušbauer nezvládl odcentrovat ideálně a balon skončil až v Hečových rukavicích.

57

Král odcentroval po zemi z levého křídla. Costa zvládl míč dostat do bezpečí před nabíhajícím Olayinkou.

56

Na druhé straně si o pas do běhu řekl Drchal, Ngadeu se bez potíží dohodl s Kolářem a ten ukryl míč do rukavic.

55

Červenobílí nepolevují a koncertují dál. Několik dalších nebezpečných centrů do vápna Sparty se hostům podařilo odvrátit.

54

Van Buren se už už řítil do další šance. Při přechodu přes Hanouska si však pomohl faulem.

53

Sparťané poprvé v utkání vystřelili. Drchal byl rozeběhnutý a z hranice vápna zkusil přízemní pokus, vzdálenější tyč ovšem minul.

52

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Hašek, přichází Sáček.

51

51. MASOPUST - 3:0

51

Slavia právě vstřelila branku!
Stalo se to, co se vzhledem k obrazu hry stát muselo. Van Buren a LUKÁŠ MASOPUST šli po chybě Štětiny ve dvou sami na Heču. První jmenovaný přihrál a druhý jmenovaný do prázdné brány neomylně zakončil.

50

Zatím to nevypadá, že by Sparta do druhé půle nastoupila jako jiný tým, Slavia opět výrazně svého soka přehrává. Král chtěl nejprve prostrkávat míč na Olayinku, jenž by šel sám na bránu, na poslední chvíli zasáhl Štetina. Záhy se pokoušel centrovat Masopust, jenž míč poslal ale jen do zámezí.

49

49. Heča skvěle vytáhl Olayinkovu hlavičku

49

Další tutovka! Olayinka si naskočil na centrovaný balon a Heča musel vytáhnout fantastický zákrok, aby míč vytáhl na rohový kop.

48

48. Slavia byla blízko třetí brance

48

Mohlo to být o tři góly! Hušbauer si navedl míč na střelu zpoza šestnáctky, Heča vyrazil míč jen k van Burenovi a Součkovi, ani jeden ze zmiňovaných ale nedokázal skákavý balon poslat směrem, kterým bylo pro domácí potřeba.

47

Ani Spartě nevyšel úvodní nákop krátce po rozehrávce ve středu. Sešívaní míč sebrali a v poklidu kombinují.

46

Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Plavšič, přichází Karlsson.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí. V Edenu zatím sledujeme naprosto jednoznačnou záležitost. Slavia kupříkladu svého největšího rivala přestřílela jasně 10:0 a zcela zaslouženě vede 2:0. Pokud chtějí Letenští dnes v Edenu uspět, budou do druhé půle muset vyrukovat s úplně jiným výkonem, Slavia totiž jasně dominuje úplně ve všem.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Situace ohledně nejprve vyloučeného a následně zase vráceného Frýdka vyvolala mnoho vášní na obou stranách, žlutou kartu si z této potyčky odnesou Souček a Kanga.

45+4

45+4. Žlutá karta

45+4

Frýdek neudržel emoce na uzdě a nevybíravě poslal k zemi Hušbauera. Šlo o velice ostrý skluz a hlavní sudí, přestože hrál sparťanský středopolař balon, vytáhl červenou kartu. Následně ale došlo ještě ke konzultaci s videorozhodčím a hlavní sudí červenou kartu zrušil a namísto ní udělil kartu žlutou.

45+3

45+3. SOUČEK - 2:0

45+3

Slavia právě vstřelila branku!
Domácí jdou zcela zaslouženě do dvoubrankového vedení! Hlavní sudí roh ještě chvíli pozdržel, neboť fanoušci na Tribuně Sever zapálili připravenou pyrotechniku, ani lepší viditelnost ale Spartě nepomohla. Heču po první hlavičce ještě zachránilo břevno, TOMÁŠ SOUČEK ale dokázal míč pohodlně dopravit do odkryté brány.

45+1

Van Buren nejprve nedokázal najít Olayinku číhajícího ve vápně. Záhy se míč dostal k Hušbauerovi, který vypálil zpoza šestnáctky a Heča měl plné ruce práce se střelou, která možná trochu zaplavala. Nakonec ji zvládl vyrazit na rohový kop.

45

Nastavují se tři minuty.

44

Letenští dlouho kombinovali kolem vápna Slavie, lehký Kangův oblouček za obranu dopadl až do rukavic Koláře.

43

Sešívaní přišli o míč a záhy ho zase rychle získali zpět. Plavšič vyrobil chybu v rozehrávce, Frydrych následně ale nezachoval klid a rovněž přihrál nepřesně.

42

Hra se v závěrečných minutách první půle uklidnila. Sledujeme kombinaci Slavie na vlastní polovině.

41

Van Buren ve snaze dostat se k dlouhému nákopu povalil Hanouska. Sparťané tak rozehrávali a faul se záhy píská i na druhé straně. V obdobném souboji si počínal nedovoleně Zahustel proti Olayinkovi.

40

Tentokrát z podobné pozice centroval Plavšič a domácí odvrátili míč jen na roh. Ten se ovšem zahrávat nebude, neboť byl srbský krajní bek v ofsajdu.

39

Zničehonic náznak šance Sparty. Hanouskův střílený centr přilétl ale jen k Bořilovi.

38

Další napadání rozehrávky hráčům Slavie nevyšlo. Van Buren míč sice získal, zároveň ale fauloval Kangu a Letenští zůstanou u míče.

37

Při další akci se domácí zastavili sami. Král si nerozuměl s Masopustem, jenž se vůbec nerozeběhl, a tak zamýšlená přihrávka do běhu doputovala do zámezí.

36

Král aktivně napadal rozehrávku hostí, a tak Heča míč odkopl raději do autu.

35

Na druhé straně hledal Hušbauer dalším centrem Bořila. Ten se na levém křídle nedokázal dostat před obránce Sparty.

34

Hašek dostal míč na pravé křídlo. U dlouhého nákopu byl ovšem jako první Kolář, který míč bezpečně ukryl do svých rukavic.

33

Po opravdu dlouhé době se hostům podařilo s balonem prokombinovat na polovinu svého soka a trochu otupit tlak Slavie. S míčem hraje Kanga.

32

Zatím každý roh domácích vypadal hodně nebezpečně, i tentokrát se ale sparťané dokázali ubránit.

31

A další volný přímý kop. Tentokrát Hušbauer poslal do vápna přetažený míč, který si našel Bořil. Jeho pokus z první by sražen na roh.

30

Na centr od rohového praporku naskočil na přední tyči Král. Ten jen o kousek minul vzdálenější tyč Hečovy svatyně.

29

Hušbauerovi se tento přímý volný kop vůbec nepovedl, trefil totiž jen zeď. Míč se ale odrazil na kopačky slávistů a ti vybojovali další roh.

28

Slavii úvodní gól hodně nakopnul. Po rohovém kopu se míč odrazil k Olayinkovi, jenž byl těsně před vápnem sražen k zemi, uvidíme další standardní situaci, tentokrát už ze střelecké pozice.

27

27. Žlutá karta

27

Fotbalisté Sparty se snažili udržet míč před brejkem Slavie za každou cenu, a tak je dodatečně potrestán Costa žlutou kartou.

26

Slávisté mohli záhy udeřit podruhé, hosté rozehrávali hodně nejistě a Vršovičtí nakonec obrali sparťany při rozehrávce o balon. Rychlý brejk pak vedl van Buren, Olayinka se ovšem k jeho pasu do šestnáctky nedostal.

25

25. SOUČEK - 1:0

25

Slavia právě vstřelila branku!
Sparta, která poslední tři branky v derby inkasovala z rohových kopů, tentokrát dostává gól po volném přímém kopu. Jeho exekuce se ujal Hušbauer, jenž míč poslal na přední tyč, kde vyskočil nejvýše TOMÁŠ SOUČEK a proti jeho dobře trefené hlavičce neměl Heča šanci zasáhnout. Právě Tomáš Souček byl přitom střelcem jediného gólu Slavie v posledním derby, když se prosadil také hlavou a jak už bylo napsáno – z rohu.

23

Domácí v hojném počtu napadali rozehrávku Sparty a balon získali. Následnou akci Olayinky musel zastavit Frýdek jen za cenu faulu, uvidíme volný přímý kop.

22

Úvodní tlak Slavie v posledních minutách opadl. S balonem hraje její rival, jenž kombinuje na polovině domácích.

21

Masopust si pohybem řekl o přihrávku vzduchem do křídla. Ta přišla, ovšem byla hodně nepovedená a balon skončil v autu.

20

Asi dvě minuty byl ošetřován na útočné polovině domácího celku Deli. Zdá se ale, že stoper Slavie je v pořádku a můžeme zase pokračovat ve hře.

18

První zajímavá možnost Sparty. Drchal dostal pas za obranu, výborně však vyběhl i gólman Kolář. Talentovaný útočník hostů se rozhodl udělat gólmanovi sešívaných kličku, kterou se ale vyhnal ze střeleckého úhlu a domácí beci se následně stačili vrátit a celou situaci zdárně pro domácí vyřešit.

17

Král měl hodně prostoru před vápnem Sparty, a tak natáhl ke střele. Jeho bombu zvládl pozorný Heča vyrazit trochu neortodoxním zákrokem do bezpečí.

16

16. Šouček v záklonu hlavičkoval vedle

16

Sešívaní dlouho kombinovali nakrátko na levém křídle. Král se nakonec dostal k přetaženému centru, kterým přesně našel Součka. Ten byl mírně v záklonu a možná proto v zajímavé pozici nezacílil hlavou mezi tři tyče.

15

Do vápna Sparty přilétl centr z pravého křídla. Pro odražený balon si následně vyběhl neohroženě Heča.

14

Tentokrát van Burena o míč obral Frýdek, jeho následnou dlouhou přihrávku nedokázal Drchal zpracovat tak, aby mohl pokračovat vstříc bráně Slavie.

13

Kanga narážel Hanouskovi, který si to namířil do středu hřiště. Levý krajní bek Sparty si míč příliš předkopl, a tak o něj přišel. Záhy končí ovšem i protiakce. Van Buren, jenž obdržel míč za obranu, byl v ofsajdu.

12

Ani slávisté nevyužili možnost dalšího rohového kopu. Míč letěl na vzdálenější tyč, kde číhal van Buren poměrně osamocen, balon ale ve vzduchu vůbec netrefil.

11

11. Heča nadvakrát zlikvidoval šanci Olayinky

11

Král rozbil rozvíjející se útok hostů a bylo z toho další, teď už vážné nebezpečí. Slávisté se rychle prokombinovali do šestnáctky, míč šel po ose Masopust – van Buren a zakončující Olayinka. Ten zkusil uvnitř vápna ránu z první, kterou ale neumístil ideálně, a tak Heča zvládl reflexivně míč vyrazit před sebe a následně chytit.

10

Sparťané promarnili další roh a opět museli hasit rychlou protiakci červenobílých. Kolář dlouhým výhozem našel neomylně rozeběhnutého Masopusta, který zprava centroval do šestnáctky. Van Buren ovšem proti přesile sparťanů neměl moc šancí tento balon získat.

9

Souček výborným zákrokem obral o balon Kangu a domácí šli do přečíslení, které vedl van Buren. Nizozemský útočník váhal, zda nemá vystřelit, míč ale nakonec poslal na pravé křídlo Masopustovi. Ten ihned vrátil míč stříleným přízemním centrem do ohně a Heča musel hbitě na zem, aby míč vytěsnil do bezpečí.

8

Na druhé straně dostal přesný pas van Buren, jenž si míč posunul na střed a zkusil vypálit. Střela přes bránící sparťany k Hečově svatyni neprošla.

7

Drchal si pohybem řekl o dlouhou přihrávku za obranu Slavie. Pas byl ovšem dlouhý až příliš, a tak míč sebral brankář Kolář.

6

Také Vršovičtí zahrávali roh. Míč chvíli nebezpečně poskakoval ve vápně, hostům se nakonec podařilo na poslední chvíli míč odkopnout před Olayinkou do autu.

5

Heča si připsal první zákrok. Sešívaní poslali do vápna dlouhý aut, který doskákal až k Hušbauerovi. Domácí středopolař se dokázal otočit a míč ze vzduchu poslal na bránu. Heča byl pozorný a s ne zcela ideálně trefenou střelou si poradil, když míč zalepil do rukavic.

4

Hosté zahrávali v krátkém časovém sledu dva rohy. Oba rozehráli nakrátko, ani v jednom případě se ovšem Plavšič nedokázal probít s míčem do šestnáctky Slavie. Do rychlého brejku záhy vyrazil van Buren. Frýdek mu nedal ale ani metr zadarmo a nakonec forvarda Slavie dostihl včas.

3

Sparťané ve dvou napadali Deliho rozehrávku, sešívaný stoper se z problémů vymanil, jeho pas po lajně však Olayinka nezpracoval, a tak hrají opět Letenští.

2

Rozehrávky se ujali domácí. Dlouhý nákop Hanousek na levé straně pustil v poklidu za sebe, neboť byl hodně nepřesný a doskákal až do autu.

1

Utkání právě začalo.
Každou chvilku se začne. Hlavní sudí ještě oběma týmům pokynul, aby si vyměnily strany. Dá se tedy předpokládat, že los vyhráli hosté a chtějí, aby slávisté neútočili proti své Tribuně Sever až ve druhé půli.
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Král, Souček – Masopust, Hušbauer (C), Olayinka – van Buren.
Náhradníci: Kovář – Baluta, Kúdela, Stoch, Škoda, Traoré, Zelený.

AC Sparta Praha: Heča – Zahustel, Costa (C), Štetina, Hanousek – Hložek, Hašek, Frýdek, Kanga, Plavšič – Drchal.
Náhradníci: Bičík – Civič, Chipciu, Karlsson, Radakovič, Sáček, Tetteh.

Rozhodčí: Pechanec – Paták, Dobrovolný, Ardeleanu..
AC Sparta Praha
Letenští se, zdá se, nadále nevymanili z krize, do které spadl tým pod vedením italského lodivoda Stramaccioniho. Sparťanské výkony jsou jako noc a den a tomu také odpovídají výsledky a postavení v tabulce. Namátkově můžeme zmínit domácí vítězství nad Plzní 4:0 a porážku z posledního kola doma s Karvinou 1:3. Fotbalistům Sparty v domácí soutěži patří třetí příčka a druhá Plzeň je poměrně v nedohlednu. Na Západočechy ztrácí rudí jedenáct bodů. Pouť pohárovým pavoukem byla pro Spartu výrazně složitější než pro jejího dnešního soupeře. Přes Opavu i Teplice totiž Pražané postoupili až díky zvládnutému penaltovému rozstřelu. Říká se, že derby nikdy nemá favorita. Pokud bychom ho dnes přece jenom hledali, byla by jím Slavia. Nebo dokáží hosté překvapit?
SK Slavia Praha
Sešívaní zažívají povedenou sezonu. V Evropské lize dokráčeli až do čtvrtfinále, kde se setkali s vysněnou Chelsea, které podlehli po dvou velice dobrých výkonech. Sešívaným se daří i v lize, kde zatím drží čtyřbodový náskok na druhou Plzeň. Poslední dvě kola ale Vršovickým příliš nevyšla. V prvním jarním derby Slavia sice Spartu jasně přehrála, i kvůli chybám rozhodčích si ale odnesla Trpišovského družina jen bod za remízu 1:1. O víkendu slávisté překvapivě padli ve Zlíně. Pohárem zatím červenobílí kráčí neohroženě a o motivaci mají postaráno, vítězství v této soutěži totiž ukořistili i loni a mohou ho tak obhájit.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého jarního derby pražských S v krátkém sledu. Z Edenu vás zdraví Adam Kolář.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha

3:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 25. Souček, 45+3. Souček, 51. Masopust

Karty:   45+4. Souček (SLA), 72. Buren (SLA), 88. Bořil (SLA) – 27. Costa (SPA), 45+4. Frýdek (SPA), 45+4. Kanga (SPA), 87. Tetteh (SPA)

SK Slavia Praha: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Král, Souček – Masopust, Hušbauer (C), Olayinka – van Buren.
Náhradníci: Kovář – Baluta, Kúdela, Stoch, Škoda, Traoré, Zelený.

AC Sparta Praha: Heča – Zahustel, Costa (C), Štetina, Hanousek – Hložek, Hašek, Frýdek, Kanga, Plavšič – Drchal.
Náhradníci: Bičík – Civič, Chipciu, Karlsson, Radakovič, Sáček, Tetteh.

Rozhodčí: Pechanec – Paták, Dobrovolný, Ardeleanu.

Diváci: 16 264