Menu

Fotbal

Belgická Jupiler Pro League

RSC Anderlecht – KAA Gent

2:0

konec (1:0)

01.05.2016, 14:30 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • O titul • Vojtěch Tůma

Tipsport: 2.1 3.5 3.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro tuto chvíli vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů na počtenou! (16:36:50)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 11:3.
Je dobojováno, Anderlecht dnes po zásluze poráží Gent 2:0, díky čemuž se bodově dotahuje na vedoucí Bruggy! Sledovali jsme velice zajímavé a atraktivní utkání, v němž domácí po většinu hrací doby tahali za delší konec provazu. Hosty v první půli hodně držel brankář Sels, v osmatřicáté minutě ale inkasoval, když jej hlavou překonal Kara Mbodji.

Druhý poločas už nabídl o něco opatrnější partii, důležitost tohoto klání byla na obou soupeřích znát. V třiašedesáté minutě byly Fialky blizoučko druhé brance, Đuričić ale orazítkoval pouze tyč. O deset minut později bruselský tým skvělým zákrokem podržel Proto, v samotném závěru už vytoužená a hlavně uklidňující druhá trefa přišla, postaral se o ni Frank Acheampong!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Toto utkání už se opravdu jen dohrává, domácí hráči i fanoušci si závěrečné minuty užívají a je jasné, že Anderlecht dnes Gent porazí poprvé v této sezoně.

90

Nad rámec základní hrací doby se budou nastavovat tři minuty!

89

Po Tielemansově pasu se úplně sám na Selse řítil Frank Acheampong, sudí však správně viděl drobný ofsajd. Domácím to ale vadit nemusí, dnešní výhru už jim nikdo nesebere.

88

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Büttner, přichází Deschacht.

87

87. ACHEAMPONG - 2:0

87

Anderlecht právě vstřelil branku!
Anderlecht přidává druhou branku, je rozhodnuto! Vše opět začalo u dnes výborně hrajícího Praeta, který další ze svých parádních nahrávek našel Đuričiće. Ten oslovil z druhé vlny si sbíhajícího Tielemanse, jeho ránu sice hostující obrana zablokovala, míč se však odrazil pouze k FRANKU ACHEAMPONGOVI, jenž už zamířil přesně!

86

Filip Đuričić zvedl hlavu a vymyslel parádní kolmici pro střídajícího Syllu, brankář Sels ale celou situaci velice dobře přečetl a díky včasnému výběhu dokázal míč získat před dotírajícím domácím forvardem.

85

Thomas Foket přenesl hru na Boussoufu, který z obtížné pozice dokázal odcentrovat velice přesně, Laurent Depoitre se sice ke střeleckému pokusu dostal, trefil ale jen prvního protihráče před sebou.

84

Nuytinck vyhrál hlavičkový souboj proti Depoitreovi, míč následně doputoval až k brankáři Protovi, který už s rozehrávkou nikam pochopitelně pospíchat nechce, což se vůbec nelíbí kotli hostujícího celku.

83

Büttner rozehrával další přímý kop Fialek. Jeho načechraný centr se snesl k Mbodjimu, který před brankou stál úplně sám, hrát ale nemohl, poněvadž ofsajdová past Gentu byla nyní provedena bezchybně.

82

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Okaka, přichází Sylla.

81

Praet už poněkolikáté zakombinoval s Đuričićem, který přízemním centrem z pravé strany našel Stefana Okaku, tomu ale v zakončení zvládl zabránit obránce Gershon.

80

Vypadá to, že nějaký zdravotní problém trápí hostujícího obránce Nielsena. Ten ale bude muset bolest překonat, Gent totiž už všechna tři střídání vyčerpal.

79

Milićević mohl uhánět sám na Prota, na poslední chvíli mu v tom ale zabránil pozorný Mbodji. Nařízený rohový kop přinesl zajímavou šanci hostí, míč doskákal až k osamocenému Depoitreovi, ten však zamířil mimo tři tyče.

78

Tady se možná mohlo žlutit. Praet se s míčem přilepeným u nohy vrhl mezi trojici protihráčů, k zemi jej poslal Kums. Sudí sice odpískal faul, zvolil ale pouze domluvu.

77

Tentokráte už si Praet počínal přesněji, když povedeně kombinoval s Đuričićem, ten si ve vápně šikovně obhodil Nielsena a dostal se i ke střele z otočky, Sels ale stál na svém místě.

76

Praet díky zákroku na hranici pravidel vybojoval balon a pasem téměř přes celou šíři zkusil najít Acheamponga, který dělal vše, co bylo v jeho silách, míč před přechodem přes postranní čáru ale už nestihl.

75

Zodpovědnost na sebe vzal Leander Dendoncker, jehož rána nevypadala vůbec marně, míč ale trefil pouze jednoho z ve zdi stojících hráčů Gentu.

74

Po kratší odmlce o sobě směrem do útoku dali vědět i domácí. Praet sice nahrál Đuričićovi na paty, srbský mladík se ale dokázal zorientovat a nakonec si došel pro faul. Volný přímý kop pro Fialky.

72

Famózní Proto! Na levé straně se balonu ujal střídající Wikheim, který předvedl naprosto fantastické sólo přes půl hřiště. Na jeho konci přesnou nahrávkou oslovil Depoitrea, ten ale z oblasti penaltového puntíku na pozorného gólmana Fialek nevyzrál!

71

Trmu – vrmu ve středu hracího pole nakonec lépe zvládl Gent, míč vybojoval Kenny Saief, který zpětnou přihrávkou našel Gershona, a hosté tak mohou založit další akci.

70

Hosté v posledních minutách drží míč na svých kopačkách, směrem vpřed je to od nich ale vyloženě stereotypní, chybí tomu nějaký nápad.

69

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Neto, přichází Wikheim.

68

Foket dostal další balon na pravou stranu, tentokráte si už vedl o poznání lépe, když přetlačil Büttnera a přesným pasem našel z druhé vlny si sbíhajícího Renata Neta, jeho rána ale zamířila nad branku.

67

Lasse Nielsen dlouhatánským pasem z hloubi obranné poloviny našel rozběhnutého Foketa, který se pokusil odcentrovat přes clonícího Nuytincka, ale neuspěl.

65

Kums vymyslel povedený pas na Thomase Foketa, ten si šikovně obhodil Büttnera, při pokusu o centr se ale zapotácel a poslal míč úplně mimo pokutové území.

64

Tlak Fialek pokračoval. Stéphane Badji odcentroval přesně k Okakovi, který na sebe natáhl hned dva protihráče, navíc dokázal balon sklepnout pro Dennise Praeta, jehož rána ale přes změť těl ve vápně neprošla.

63

63.

63

Obrovská šance Anderlechtu, tady mnoho nescházelo! Po rohovém kopu odvrátil Mitrović míč pouze k nohám střídajícího Đuričiće, který technickou ranou orazítkoval levou tyč hostující svatyně!

62

Nyní už si mladičký Belgičan vedl o poznání lépe, když mimořádně přesnou kolmicí našel rozběhnutého Acheamponga, ten si přehodil balon na levačku a vypálil, trefil ale pouze ve skluzu blokujícího Nielsena.

61

Domácím se ale nezadařilo, mohl za to především Youri Tielemans, jehož centr od rohového praporku byl opravdu hrubě nepovedený.

60

Hodně aktivní Okaka přetlačil Mitroviće a nahrál Tielemansovi, který parádním pasem vyslal směrem vpřed Franka Acheamponga, který pro Fialky vybojoval už několikátý kop od rohového praporku.

59

Kums roztáhl hru na Kennyho Saiefa, který se na levé straně pokusil svými kličkami utancovat Badjiho, obránce Fialek se ale nenechal vycukat a zasáhl.

58

V posledních okamžicích je hra hodně rozkouskovaná, k vidění je řada nedovolených zákroků. Zatím nesledujeme tak atraktivní podívanou jako v první půli.

56

Danijel Milićević se protáhl po pravé straně, předložil balon Depoitreovi, který povedeným lobem zkusil najít Renata Neta, těsně před ním ale míč do bezpečí odvrátil Nuytinck.

55

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Defour, přichází Đuričić.

54

Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Matton, přichází Boussoufa.
Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Mitrović.

54

Po faulu na Büttnera zahrával Anderlecht přímý kop, jehož exekuce se ujal sám postižený, který poslal míč přesně na hlavu Mbodjiho, ten ale zamířil mimo tři tyče.

53

Milićevićovův centr odhlavičkoval Mbodji pouze ke kopačkám Svena Kumse, který se odhodlal ke střele, trefil ale pouze před sebou stojícího Tielemanse.

52

Znovu Okaka! Italský útočník přesprintoval Mattona, na hranici šestnáctky si zastavil balon a poslal jej přesně k Dendonckerovi, ten však ve vyložené tutovce promáchl.

51

Na druhé straně parádní sólo absolvoval Stefano Okaka, jenž opět ustál několik tvrdých soubojů, nahrál Acheampongovi, který z první ještě přiťukl balon Defourovi, jeho rána ale zamířila vysoko nad.

50

De Buffalo's obléhali šestnáctku svého oponenta, Neto ze vzduchu sklepl balon pro Kumse, který dlouhým centrem našel Depoitrea, ten však hlavičkoval pouze do clonícího Mbodjiho.

49

Hosté opět zaváhali v rozehrávce, načež Dendoncker vyslal do samostatného úniku Okaku, ten ale ve svém postupu vstříc brance Gentu nemohl pokračovat, protože stál v ofsajdu.

48

Proto dlouhým výkopem našel Okaku, který vyhrál hlavičkový souboj pro rozběhnutého Praeta, ten ale nedokázal přejít přes pozorného Asareho. Hosté kombinují na vlastní polovině, zahraje si i brankář Sels.

47

Druhý poločas rozehráli fotbalisté Gentu, díky Nielsenově nepřesnosti ale o balon téměř ihned přišli. Kupředu se na to konto mohl hnát Okaka, kulatý nesmysl se mu ale zamotal mezi nohama.

46

Začal druhý poločas.
První půle je za námi, zatím se rozhodně nenudíme! Sledujeme velice ofenzivní utkání, lepším týmem je rozhodně Anderlecht, který naprosto zaslouženě vede. Gent má velké problémy v rozehrávce, na vysoké tempo svého soupeře zatím nestačí, tak se nechme překvapit, že přes přestávku něco změní. Domácí měli hned několik zajímavých šancí, velkou pochvalu ale zaslouží brankář Sels, který svůj tým mnohokrát podržel. V osmatřicáté minutě už ale musel míč lovit ze své sítě, když jej hlavou překonal Kara Mbodji.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Defourův centr na přední tyči za sebe prodloužil Nuytinck, na hranici malého vápna v záklonu hlavičkoval Tielemans, rozvlnil ale pouze boční síť Selsovy pokladnice.

45

Bude se nastavovat jedna minuta. Anderlecht má k dispozici ještě jeden rohový kop. Dokáže vsítit gól do šatny?

44

Gent vsadil na vytvoření ofsajdové pasti, ta se mu ale vůbec nepovedla. Po Büttnerově centru z přímého kopu tak v dobré pozici hlavičkoval Dendoncker, celé to ale zcela zbytečně uspěchal a zamířil mimo tři tyče.

43

No vida, druhá branka nebyla daleko! Acheampong našel rozběhnutého Büttnera, jehož přízemní centr doputoval až k Okakovi, který se pokusil o akrobatické zakončení, jeho ránu ale na roh ztečoval obránce Gershon.

42

Steven Defour dnes rozdává dlouhé pasy jako na běžícím páse. Nyní z jeho herního přehledu a dobré kopací techniky mohl těžit Praet, balon ale těsně před ním poskočil, což se nakonec ukázalo belgickému záložníkovi býti osudným.

41

Büttner si ve středu hřiště tvrdě vyšlápl na Milićeviće, sudí měl naprosto jasno a zcela správně vytasil žlutý kartónek.

40

Hráči Gentu ještě u hlavního sudího signalizovali ofsajdové postavení domácích hráčů, z opakovaných záběru bylo vidět, že možná měli pravdu. Nicméně, situace to byla velice těsná a pro pomezního rozhodčího velmi obtížná...

38

38. MBODJI - 1:0

38

Anderlecht právě vstřelil branku!
A z něj už se Fialky prosazují, jejich vedení je naprosto zasloužené! Büttnerův přímý kop z pravé strany nakonec po několika odrazech a s pořádnou dávkou štěstí doputoval do míst, kde číhal KARA MBODJI, který zachoval chladnou hlavu, obhodil si brankáře Selse a hlavou uklidil míč do sítě!

38

Ani další roh v podání Fialek díky výborně vyběhnuvšímu Selsovi úspěch neslavil. Domácí ale zůstali v držení balonu a Badji pro ně nakonec vybojoval volný přímý kop.

37

S blížícím se koncem první půle oba celky více otevřely své obrany a sledujeme velice svižnou pasáž hry. Dost prostoru na levé straně dostal Kenny Saief, jeho kličkovaná proti Badjimu ale úspěch neslavila.

36

Obrovská šance Anderlechtu! Kde se vzal, tu se vzal, zničehonic se na branku Gentu z pravé strany úplně sám řítil Dennis Praet, zatím výborně chytající Sels ale včas vyběhl, zmenšil střelecký úhel a vytáhl další parádní zákrok!

35

A poprvé v utkání si vypracovali souvislejší tlak. Do pokutového území domácích přilétlo hned několik balonů, pochvalu ale zaslouží stoperská dvojice ve složení Mbodji – Nuytinck, která obstála na výbornou.

34

Na pravé straně si šikovně narazili Dendoncker s Badjim, druhý jmenovaný nakonec zvládl odcentrovat, pozorný Sels ale znovu výborně zapracoval. Hosté zakládají protiakci.

33

Frank Acheampong je opravdu neuvěřitelným rychlíkem! Ghanský křídelník podnikl další svižné sólo podél levé lajny a vybojoval pro Anderlecht další roh. S ním si ale hosté poradili, Sels odvážně vyběhl a vyboxoval míč mimo vápno.

32

Nyní už se De Buffalo's dostali do zajímavě vypadající možnosti, Foket ale doslova prováhal ideální možnost pro centr, nakonec byl obrán Büttnerem a aby toho nebylo málo, tak navíc ještě fauloval.

31

Na obou stranách nyní vidíme hodně nepřesností, především hráči Gentu si v kombinaci zatím příliš nevědí rady. Názorným příkladem budiž pas z kopačky Renata Neta, který místo ke Kumsovi zamířil mimo hřiště.

30

Další poměrně jednoduchý průnik směrem vpřed podnikly Fialky. Praet zvedl hlavu a přesnou přihrávkou za obranu soupeře našel Tielemanse, jeho centr ale obětavě zastavil Matton.

29

Hosté se opět trápí při rozehrávce, Asare nyní pouze odevzdal míč soupeři, chvíli nato se sám proti trojici protihráčů ocitl Acheampong, který dělal, co mohl, z tohoto souboje ale jako vítěz neodešel.

27

Steven Defour to nyní přehnal s aktivitou při napadání a naprosto očividně přistrčil obránce Gershona. Sudí Gumienny si hříšníka volá k sobě a zřejmě mu uděluje poslední varování.

26

Tentokráte to domácí vymysleli poměrně zajímavě. Rozehráli roh na krátko, na hranici vápna se kulatého nesmyslu ujal Praet a chytře myšleným bochánkem zkusil oslovit Okaku, k tomu se ale balon díky dobré práci brankáře Selse nedostal.

25

Steven Defour vymyslel dlouhý nákop pro sprintujícího Praeta, ten ale v souboji jeden na jednoho nedokázal přejít přes Foketa. Následovat ovšem bude další rohový kop bruselskému celku.

24

Büttner se Saiefem se navzájem tak dlouho přidržovali, až sudímu nezbylo nic jiného, než odpískat faul. Dle jeho názoru za hranicí pravidel hrál Büttner, s čímž domácí fanoušci pochopitelně spokojeni nejsou.

23

Další šance domácího týmu! Vše začalo u Praeta, který famózním skluzem odzbrojil Neta, roztáhl hru na pravou stranu, odkud perfektní centr vyslal obránce Badji, ve vápně se k hlavičce dostal Acheampong, Sels se ale prezentoval dobrým zákrokem!

22

Ani do třetice to domácím nevyšlo, z druhé strany se následně ještě snažil zahrozit obránce Badji, míč mu ale v souboji s Asarem utekl až za postranní čáru.

21

Velmi pěkná akce Fialek! Okaka ukázal svůj nesmírně platný důraz, když přestál několik těžkých soubojů a předložil míč pro Stevena Defoura, jehož přízemní ránu k tyči vytěsnil padající Sels na roh!

20

Obrana Gentu míč odhlavičkovala mimo pokutové území, tam se jej ale ujal Youri Tielemans. Talentovaný záložník si jej potáhl na pravou stranu, přes Rafinhu zvládl i odcentrovat, ovšem pouze do náruče Matze Selse.

19

Acheampong znovu rozkmital své neskutečně rychlé nohy a znovu pro Anderlecht dokázal vybojovat roh. Jak s ním Fialky naloží?

18

Laurent Depoitre ukázal, že ve vzduchu je opravdu nesmírně silným a platným hráčem, když si míč zpracoval a z první jej sklepl pro Thomase Foketa, který vypálil levačkou, bližší tyč Protovy branky ale o kousek minul.

17

Domácí se tuto standardku rozhodli rozehrát na krátko, tato volba se však neukázala býti příliš šťastnou. Hosté s ní totiž počítali, aktivně svého soupeře napadali a donutili Defoura míč pouze odevzdat.

16

Pěkná akce byla k vidění i na druhé straně. Frank Acheampong udělal z obránců soupeře slalomové branky, prokličkoval se až k centru, Nielsen ale míč zablokoval na rohový kop.

15

Ani druhý roh v podání Gentu úspěch nepřinesl, ve vápně si nejlépe počínal brankář Proto, který míč rezolutně vyboxoval mimo nebezpečí, a Fialky tak mohou založit protiakci.

14

Ou, to byla paráda! Kenny Saief si na levé straně doslova pohrál s Badjim, nakonec dokázal i odcentrovat, míč ale na poslední chvíli na rohový kop odvrátil ve skluzu hrající Nuytinck.

13

Sven Kums zvedl hlavu a mimořádně přesným pasem přes celou šíři hřiště nalezl Foketa, ten však s odcentrováním příliš dlouho váhal, díky čemuž jej o balon připravil včas přistoupivší Büttner.

12

Tielemans si dovolil drzou kličku na vlastní polovině, ovšem nepočínal si povedeně, a nabídl tak hostům protiakci. Sám do šestnáctky vrhl Danijel Milićević, který si už už míč chystal na pravačku, v poslední okamžik ale zasáhl Mbodji.

11

Gent měl k dispozici svůj premiérový rohový kop. Postavil se k němu kapitán Sven Kums, jeho centr byl ale velice přetažený, nikdo z hostujících hráčů na něj neměl šanci ve vápně dosáhnout.

10

Po levé straně hřiště se dravě protáhl Kenny Saief, který nakonec dokázal i odcentrovat, ve vápně se před nic netušícího Büttnera dostal Milićević, ten ale promáchl.

9

Na povedené ofenzivní dobrodužství se nyní vydal Büttner, míč ale ve finální fázi nechal za sebou, a následně se tak musel hodně rychle vracet, aby unikajícího Milićeviće připravil o kulatý nesmysl.

8

Po hodně zběsilém úvodu se nám hra trošku uklidnila. Momentálně jsou to domácí, kdo kombinuje na vlastní polovině hry, Badji měl co dělat, aby míč uhájil před dotírajícím Saiefem, pomohl si ale šikovným manévrem.

7

A hostující obránce si vybral další slabší moment. Jeho „malá domů“ byla opravdu otřesná a nepovedená, vybíhající Sels ale opět včas zareagoval a odkopl míč do bezpečí.

6

Domácí na svého soupeře doslova vletěli, hráči Gentu si zatím neví rady při rozehrávce a dopouštějí se nepřesností. Jednu takovou vyprodukoval Nielsen, nakonec ale díky pomoci gólmana Selse vše vyřešil.

5

Anderlecht se vydal do další útočné akce, Praetovi ale v klíčový okamžik balon odskočil od kopačky, a nadějný belgický fotbalista jej zpět do svého držení získal jen za cenu faulu.

4

K přímému kopu z nějakých dvaceti metrů se postavil Steven Defour, jehož rána přes zeď nebyla ale vůbec špatná, branku ovšem o pár čísel minula, a Sels tak vůbec zasahovat nemusel.

3

Domácí zatím hýří aktivitou! Po Okakově ukázkové patičce se do slibné šance dral Acheampong, vracející se Foket byl nucen faulovat a vidí žlutou kartu.

3

Nepříjemnost pro domácí. Po hlavičkovém souboji s Depoitrem se k zemi skácel jejich stoper Nuytinck, který se zdá býti značně otřesen, měl by ale být schopen v utkání pokračovat.

2

Už od samotného začátku zápasu na bruselském stadionu panuje opravdu fantastická atmosféra! První akci si vypracovaly Fialky, obrana hostí zapomněla na Okaku, jeho rána ale byla lehce tečována, balon doputoval přesně do náruče brankáře Selse.

1

Hlavní sudí Serge Gumienny právě odstartoval dnešní utkání, začínáme! Výkopu se ujali v tradiční modrobílé kombinaci hrající domácí, naopak Gent dnes oblékne žluté dresy.

1

Utkání právě začalo.
A hráči nám právě nyní nastupují na travnatou plocha stadionu Constanta Vanden Stcka, tak doufejme, že dnešní utkání nabídne spoustu parádních fotbalových momentů a bude stát za to!
Ještě jednou zde vítám všechny fanynky a fanoušky belgického fotbalu! Atraktivní duel mezi Anderlechtem a Gentem začne zhruba za patnáct minut, oba celky do něj nastoupí v naprosto totožných sestavách, jako při posledním vzájemném měření sil.
Úvodní sestavy:

RSC Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner – Dendoncker, Defour, Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong.
Náhradníci: Roef – Heylen, Trezeguet, Sylla, Suárez, Deschacht, Đuričić

KAA Gent: Sels – Nielsen, Gershon, Asare – Foket, Neto, Kums, Saief – Milićević, Depoitre, Matton.
Náhradníci: Thoelen – Rafinha, Boussoufa, Coulibaly, Mitrović, Schoofs, van der Bruggen, Déaux, Wikheim

Rozhodčí: Serge Gumienny – Thibaud Nijssen, Karel De Rocker.
Poslední vzájemné utkání

21.4. 2016 (4. kolo skupiny O titul) – KAA Gent:RSC Anderlecht 1:1

Branky: Branky: 68. Saief (pen.) – 64. Nuytinck

KAA Gent: Sels – Nielsen (79. Mitrović), Gershon, Asare – Foket, Neto, Kums (C), Matton (61. Simon) – Milićević, Depoitre, Saief.

RSC Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner (63. Đuričić) – Dendoncker, Defour (C), Tielemans – Praet, Okaka, Acheampong.
KAA Gent

Gent prožívá nejúspěšnější období v klubové historii. Minulý ročník skončil překvapivým ziskem titulu, navíc se De Buffalo's zvládli výrazněji prosadit i na půdě evropských pohárů, když v Lize mistrů dokráčeli až mezi nejlepší šestnáctku, kde byl nad jejich síly německý Wolfsburg. Po základní části belgické nejvyšší soutěže na tom byla družina vedená Heinem Vanhaezebrouckem opět velmi dobře, do skupiny O titul vstupovala z druhého místa. V nejdůležitějších bojích sezony to ale od Gentu zatím žádná velká sláva není, dvě domácí remízy určitě hodně zamrzí, stejně tak i prohra v Bruggách. V minulém kole dokázal celek z Východních Flander tři body urvat až v samotném závěru, o výhře nad Genkem v nastavení z penalty rozhodl Renato Neto. V posledních měsících se hovoří i odchodu Laurenta Depoitrea, autor patnácti ligových tref by po skončení tohoto ročníku měl zamířit do Anglie.
RSC Anderlecht

Bruselský celek, který je známý díky dávání příležitostí mladým a talentovaným hráčům, v posledních letech zažívá menší ústup ze slávy. Titul Anderlecht naposledy získal na jaře roku 2014, od té doby má na kontě „pouze“ dvě třetí místa. I letos je bitva o nejvyšší stupínek velice napínavá, rozhodovat může každý bod. V základní části Fialky obsadily třetí pozici, ve skupině O titul se jim ale daří celkem slušně, o čemž svědčí i přeskočení Gentu a vyhoupnutí se na stříbrnou příčku. Svěřencům Rogera Vanden Stocka vyšel skvěle především začátek nadstavbové části, po třech výhrách v řadě přišla remíza na půdě svého dnešního oponenta. Minulý víkend pak Anderlecht poměrně překvapivě klopýtl na hřišti Oostende. Domácí, v jejichž základní jedenáctce se představil i český obránce Rozehnal, favorizovaného soupeře smetli poměrem 4:2.
Příjemné nedělní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům belgické kopané! V tomto online přenosu se zaměříme na atraktivní duel v rámci nadstavbové části Jupiler Pro League s názvem O titul. RSC Anderlecht přivítá KAA Gent, tak doufejme, že nás čeká parádní představení. Začínáme ve 14:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

RSC Anderlecht – KAA Gent

2:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 38. Mbodji, 87. Acheampong

Karty:   41. Büttner (AND) – 3. Foket (GNT)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 6:3. Rohy: 11:3.

RSC Anderlecht: Proto – Badji, Mbodji, Nuytinck, Büttner (88. Deschacht) – Dendoncker, Defour (55. Đuričić), Tielemans – Praet, Okaka (82. Sylla), Acheampong.
Náhradníci: Roef – Heylen, Trezeguet, Sylla, Suárez, Deschacht, Đuričić

KAA Gent: Sels – Nielsen, Gershon, Rafinha (54. Mitrović) – Foket, Neto (69. Wikheim), Kums, Saief – Milićević, Depoitre, Matton (54. Boussoufa).
Náhradníci: Thoelen – Boussoufa, Coulibaly, Mitrović, Schoofs, van der Bruggen, Déaux, Wikheim

Rozhodčí: Serge Gumienny – Thibaud Nijssen, Karel De Rocker