Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

Ajax Amsterdam – FC Twente

4:0

konec (1:0)

01.05.2016, 14:30 • Amsterdam ArenA, Amsterdam • 33. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 1.16 8.6 16.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto utkání je to vše, přeji Vám příjemný zbytek víkendu. (16:31:21)
Fotbalisté Ajaxu se i deset minut po závěrečném hvizdu loučí se svými fanoušky, kteří v drtivé většině budou muset sledovat poslední utkání v sezóně pouze v televizi. Závěrečné 34. kolo totiž tým z Amsterdamu odehraje na hřišti De Graafschapu, kde v případě zisku tří bodů bude moct slavit mistrovský titul.

Dnešní duel gólově načal Václav Černý, ovšem domácí si mohli oddechnout až v samotném závěru. Ve druhé půli si Twente místy vypracovalo převahu, a tak se vše zlomilo až v 80. minutě gólem van der Hoorna. Závěr utkání už si domácí užívali plnými doušky, trefy Fischera a Younese tak už byly pouze třešničkou na pomyslném dortu.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Jaïro Riedewald chytrou přihrávkou z první ještě chtěl vyslat do úniku Milika, kterého ale zastavil ofsajd.

90+1

Ajax několik desítek vteřin kombinoval na vlastní polovině, poté se konečně vydal dopředu, jenže Gudeljova nepřesná střela z delší vzdálenosti kýžené ovoce v podobě páté branky nepřinesla.

90

Druhý poločas je prodloužen o dvě minuty nastaveného času.

89

Veltman odstavil od balónu Edeho a poté nakopl míč do dalšího protihráče, čímž získal pro Amsterdam vhazování.

88

Utkání se dohrává v neskutečné atmosféře. Asi nikomu na stadionu teď nevadil nedovolený zákrok Riedewalda ve středovém kruhu.

86

86. Amin YOUNES - 4:0

86

Ajax právě vstřelil branku!
Tak to už je pro hosty hodně krutá porážka. Další branku domácího týmu přidal AMIN YOUNES, ke kterému se dostal míč na levý konec šestnáctky a střelou ze stoje navýšil vedení Ajaxu na 4:0.

85

Na tribunách se skáče, slaví, zpívá. Fanoušci si jsou moc dobře vědomi, že se jejich tým výrazně přiblížil zisku mistrovského titulu.

84

V pozoru musel být také Jasper Cillessen, který ve středu branky zastavil přímý kop v podání Hakima Ziyecha.

82

82. Viktor FISCHER - 3:0

82

Ajax právě vstřelil branku!
A teď už je to v Amsterdam Areně jedná velká párty! Třetí branku přidal nejčerstvější muž na hřišti VIKTOR FISCHER, který převzal Younesovu přihrávku z levé strany a z hranice pokutového území vystřelil mimo dosah Nicka Marsmana.

81

Za trvajícího potlesku mezitím odešel ze hry autor první branky Václav Černý, kterého na posledních deset minut nahrazuje Viktor Fischer.

80

80. Mike van der Hoorn - 2:0

80

Ajax právě vstřelil branku!
Domácí přidávají veledůležitou branku, kterou zřejmě potvrzují své dnešní vítězství! Jejím autorem je MIKE VAN DER HOORN, jenž si naskočil na přesný centr Younese a hlavou rozjásal solidně zaplněné tribuny.

79

Po centru Gudelje a hlavičce Klaassena si domácí žádali odpískání penalty za hru rukou, jenže rozhodčí byli jiného názoru.

Ajax Amsterdam – FC Twente

4:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 37. Černý, 80. van der Hoorn, 82. Fischer, 86. Younes

Karty:   43. Viergever (AJA) – 68. Bijen (TWE), 69. Ziyech (TWE)

Ajax Amsterdam: Cillessen – Veltman, van der Hoorn, Viergever, Tete (76. Riedewald) – Serero (75. Bazoer), Klaassen, Gudelj – Černý (81. Fischer), Milik, Younes.
Náhradníci: Boer – van Rhijn, Bazoer, Fischer, Sinkgraven, Schøne, Riedewald.

FC Twente: Marsman – ter Avest, Bijen, Uvini, Thesker – Mokotjo, Ziyech, Schilder (76. Hölscher) – Cabral, El Azzouzi, Ede.
Náhradníci: Stevens – Gutiérrez, Zawada, Børven, Hölscher, van der Heyden, van der Lely.

Rozhodčí: Blom – Langkamp, van Zuilen

Diváci: 51 772