Menu

Fotbal

Ukrajinská Premier Liga

FK Šachtar Doněck – Dynamo Kyjev

3:0

konec (1:0)

01.05.2016, 18:30 • L'viv Arena, Lvov • 24. kolo • Vojtěch Tůma

Ode mě je to pro dnešek vše. Spolu s Michalem Konvalinou, který připravoval gify z nejdůležitějších momentů tohoto mače, se s Vámi loučíme a přejeme úspěšný vstup do nového týdne. Na počtenou! (20:51:56)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:0.
Vyhrocené utkání dvou nejlepších ukrajinských celků je za námi, i třetí vzájemný souboj v této sezoně lépe vyzněl pro Šachtar, který zvítězil 3:0! Nic to ovšem nemění na tom, že v čele Premier Ligy zůstává Dynamo, které má na svého dnešního soupeře stále čtyřbodový náskok a titul si už, dle mého názoru, vzít nenechá. Žádný oku lahodící fotbal jsme dnes nesledovali, hrálo se spíše bojovné utkání, především v druhé půli se pak hodně přitvrdilo. Úvodních pětačtyřicet minut nabídlo jen jednu jedinou šanci, ta ale skončila gólem, když parádní akci Doněcku zakončil Eduardo.

Ve druhém poločase se do té doby nepříliš aktivní Kyjevští lehce osmělili a měli více ze hry. Ve finální fázi kombinačních akcí se jim ale dnes nevedlo, domácí přestáli jejich tlak a v třiasedmdesáté minutě znovu udeřili, prosadil se Wellington Nem. Nedlouho nato přidal uklidňující branku Eduardo, na hřišti se poté strhla pořádná mela mezi oběma tábory, sudí nakonec vyloučil jednoho hráče na každé straně. Nadějně vypadající příležitosti si celek z hlavního ukrajinského města vytvořil až v samotném závěru, oranžovo-černým ale pomohl brankář Kanibolockij, respektive horní tyč jeho svatyně.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Domácí brankář si při posledním zákroku zřejmě přivodil lehké zranění. Dochytat toto utkání, do jehož konce nezbývá ani minuta, však pro něj nebude problém.

90+2

90+2. Rána Danila Silvy skončila na horní tyči domácí brány.

90+2

Dynamo mělo k dispozici rohový kop. Z něj ještě nic nedokázalo vymyslet, i nadále se však udrželo v blízkosti domácí šestnáctky, nakonec k famózní střele z uctivé vzdálenosti napřáhl Danilo Silva, Kanibolockého ale zachránilo břevno!

90+1

Nastavovat se budou tři minuty!

90

Danilo Silva dostal hodně prostoru k centru a využil ho parádně, když našel z druhé vlny si sbíhajícího Bujalského, jeho rána ale doputovala těsně vedle pravé tyče domácí pokladnice!

89

Kovalenko opět dobře zapracoval, rozhlédl se kolem sebe a chytrou kolmicí vyslal na zteč dvougólového střelce Eduarda, ten však ve svém postupu směrem k brance kvůli ofsajdu nemohl pokračovat.

88

Doněčtí si závěr utkání už jen hlídají, nyní se výjimečně vydali směrem do útoku. Sám na sebe to vzal Viktor Kovalenko, který vypálil zhruba z pětadvaceti metrů, jeho ráně ale k úspěchu scházela troška přesnosti.

86

86. Gonzálezova rána do rukavic domácího brankáře.

86

Konečně nám nějaké vzrušení přinášejí i momenty, které do fotbalu patří! Po rozehrání přímého kopu se míč v šestnáctce Šachtaru odrazil ke Gonzálezovi, jehož štiplavou střelu ale Kanibolockij zvládl eliminovat.

85

Danilo Silva ve středovém kruhu přibrousil Malyšjeva, tady sudí klidně mohl udělit žlutý kartónek, nakonec se ale rozhodl pouze pr domluvu.

84

Už se opět hraje! Jsem opravdu zvědavý, v jakém duchu bude závěr utkání probíhat. Hráči hostujícího týmu evidentně neunášejí fakt, že letos ani napotřetí na Šachtar nevyzrají.

82

Stále se nehraje, sudí nyní ještě rozdal dvě žluté karty, potrestáni byli Vida a Rybalka. Domácí trenér Lucescu byl navíc vykázán ze střídačky.

81

Sudí se nakonec rozhodl vyloučit hned dva hráče. Na obou stranách se bude dohrávat v deseti, kromě Jarmolenka do kabin předčasně zamíří i Stěpaněnko.

79

79. Strkanice mezi oběma tábory po třetí brance.

79

Ihned po vstřelené brance se na hřišti rozpoutala pořádná mela, do které se zapojili i hráči ze střídačky! Hostující hráči se zřejmě nehodlali smířit s inkasováním třetí branky, v hromadné strkanici se nejaktivněji angažoval Jarmolenko, kterého za malou chvíli nejspíše čeká cesta pod sprchu.

FK Šachtar Doněck – Dynamo Kyjev

3:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 33. Eduardo, 73. Wellington Nem, 78. Eduardo

Karty:   50. Stěpaněnko (SAC), 58. Ordec (SAC), 68. Eduardo (SAC), 69. Kobin (SAC) – 40. Garmaš (DKY), 42. Jarmolenko (DKY), 45+1. Chačeridi (DKY), 82. Vida (DKY), 82. Rybalka (DKY)   81. Stěpaněnko (SAC) – 81. Jarmolenko (DKY)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:0.

FK Šachtar Doněck: Kanibolockij – Kobin, Ordec, Kryvcov, Ševčuk – Malyšjev, Stěpaněnko (C) – Wellington Nem (76. Marlos), Kovalenko, Bernard (76. Taison) – Eduardo.
Náhradníci: Sarnavskij – Kučer, Rakyckyj, Ismaily, Marlos, Taison, Ferreyra

Dynamo Kyjev: Šovkovskij (C) – Danilo Silva, Chačeridi, Vida, Antunes – Jarmolenko, Garmaš (46. Bujalskij), Rybalka, Veloso (78. Sydorčuk), Gusev (46. González) – Júnior Moraes.
Náhradníci: Rudko – Jakovenko, Petrović, Sydorčuk, González, Bujalskij, Teodorczyk

Rozhodčí: Jurij Možarovskij – Oleksandr Vojťuk, Sergij Bekker