Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga

SK Sokol Brozany – SK Zápy

0:2

konec (0:1)

01.05.2016, 17:00 • Brozany nad Ohří • 27. kolo • Josef Cestr (@Hyddaw)

To je ode mě pro dnešek z tohoto zápasu s konstatováním vítězství Zápů vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního odpoledne, například sledováním některého z textových online přenosů na portálu Onlajny.com. Těším se na Vás zase u nějakého dalšího (nejen fotbalového) Onlajnu, na počtenou! (18:52:15)
Svůj výsledek zná ČFL ve 27. kole i v zápase Brozan se Zápy. Hosté se i ve druhých pětačtyřiceti minutách dostávali do větších brankových příležitostí, ale Brozany jim byly ve druhém poločase mnohem vyrovnanějším soupeřem. A když nedokázali domácí proměnit několik svých stoprocentních šancí na skórování, udeřily v 81. minutě podruhé v zápase Zápy, kterým zařídil dvoubrankový náskok kapitán Kalivoda. Ve zbylých devíti minutách už se nedokázal ani jeden celek střelecky prosadit, a tak si odváží Zápy tři body za vítězství 2:0.

90

Konec zápasu.

90

Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Tomáš Matějka, přichází David Grafnetr.

89

Hlaváč musel ven z brány, aby dokázal včas ukořistit míč do rukavic před dobíhajícím Svobodou.

88

Do rozehrávky obou týmů se vkrádá příliš nepřesností.

86

Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Aleš Pikl, přichází Vratislav Brožík.
Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází David Kalivoda, přichází Oleksij Lukašov.

84

Po souboji Cibulky se Svobodou zůstal na hrací ploše ležet hostující hráč. Rozhodčí ihned přerušil hru a přivolal lékaře hostujícího týmu.

83

83. Strakův zákrok

83

Před bránou Zápů se vytvořil chumel hráčů, ze které najednou vylétl míč na bránu. Straka měl plné ruce práce, aby dokázal vyrazit míč zpět do hry.

81

81. David KALIVODA - 0:2

81

Zápy právě vstřelily branku!
Velmi známá fráze "nedáš, dostaneš", se znovu naplnila. Zatímco domácí před malou chvílí nedokázali skórovat ze stoprocentní šance, hosté ano. Svoboda nevypustil rychlostní souboj o míč, díky čemuž se ke kulatému nesmyslu dostal, nacentroval do pokutového území, kde se dostal na nohu DAVIDA KALIVODY, který zakončil do protipohybu Hlaváče.

79

Dnešní nejlepší hráč domácích, Ivan Šollar, se dostal do hlavičky v malém vápně, jenže ani on nedokázal poslat hlavou míč do sítě Zápů. Jeho hlavičkový pokus skončil těsně vedle brány.

78

Hosté se po zásahu rozhodčího do přihrávky dostali do přečíslení 5 hráčů proti 3. Tuto výhodu ale nedokázali využít, neboť si Hlaváč poradil parádně s dalekonosnou střelou Pávka.

77

Uka omylem zpracoval dlouhý míč přímo do běhu Jelínkovi, který ho ještě přistrčil na Matějku. Ten byl ale od míče včas odstaven a z akce hostí tak nakonec nic nebylo.

75

Žlutou kartu dostává Radek Cibulka (Sokol Brozany).
Žlutou kartu dostává Aleš Pikl (Sokol Brozany).

74

Pavlík se snažil dlouhou přihrávkou nalézt Jelínka, ale jeho přihrávka byla příliš dlouhá.

73

Střídání v týmu Sokol Brozany: ze hřiště odchází Cyril Golovko, přichází Patrik Nehoda.

71

Šollar se postavil k zahrání volného kopu. Svým centrem hledal spoluhráče na hranici penaltového bodu, ale jako první udeřil hlavou míč obránce Zápů, který dostal společně se svým spoluhráčem míč daleko od své brány.

71

Žlutou kartu dostává Václav Svoboda (SK Zápy).

70

Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Jan Kalaš, přichází Martin Kovařík.

69

Šollar se dostal ve velkém vápně se štěstím k míči. Další velká šance Brozan na skórování zůstává nevyužita i tentokrát, i když Šollarovi scházely centimetry!

67

Exekutor volného přímého kopu byl Kalivoda, ale svým zakrouceným střeleckým pokusem nedokázal ohrozit bránu domácích.

66

Kalivoda si těsně za pokutovým územím nepočínal v souboji se soupeřem podle pravidel. Zápy mají k dispozici volný kop zhruba z osmadvaceti metrů.

65

Svoboda posílal centr taktéž do pokutového území, ale ani jeho oblouček ke spoluhráčům nedoputoval.

64

Golovko vyslal do pokutového území hodně nebezpečný centr, který směřoval na Bendu. Diváci se již pomalu radovali z gólu, když tu přiběhl Straka a zachytil míč do svých rukavic.

61

Žlutou kartu dostává Petr Pokrovskij (Sokol Brozany).

61

Kalivoda byl nachytán v ofsajdu. Míč tak bude do hry zahrávat Hlaváč.

59

Brozanští měli velkou příležitost na skórování! Nejprve neuspěl střelou ze země Uka ani Golovko. Při třetím pokusu, tentokrát hlavičce, neuspěl ani Benda, který poslal míč nad bránu.

58

Kalivoda obešel hned dva protihráče a napřáhl ke střele, kterou orazítkoval záda Pelikána. Uka o chvíli později odkopl míč raději až na půlící čáru.

57

Jenže ani hosté nedokázali s míčem vymyslet nic zajímavého. Ujal se ho proto Hlaváč, který svým výkopem poslal kulatý nesmysl pouze do zámezí.

57

Ani jeden z brozanských záložníků nedokázal udržet míč na hrací ploše u postranní čáry. Hosté tak budou rozehrávat autové vhazování.

55

Střídání v týmu SK Zápy: ze hřiště odchází Radim Jíra, přichází Jan Jelínek.

54

Kalivoda se ve pokutovém území dostat při souboji s Pelikánem do zakončení. Ačkoli míč nebezpečně skákal, povedlo se ho Hlaváčovi ukořistit do rukavic.

52

Jenže ten nebyl rozehrán zrovna ideálně a naopak se mohli do útoku pustit Brozany. Bendova střílená přihrávka ale nenašla ani nabíhajícího spoluhráče, ani bránu Zápů.

51

Kalivoda už byl s míčem příliš blízko brankové čáry, a tak volil pouze střelu do těla soupeře, aby vybojoval pro své spoluhráče aspoň rohový kop.

50

Pikl rozehrál velmi chytře na krátko na Šollara, který se ještě malým obloučkem snažil procedit míč na osamoceného France. Jeden z bránících hráčů ale dokázal hlavou změnit směr přihrávky.

49

Hosté jsou přistiženi v ofsajdu podruhé během krátké chvíle, což pouze potvrzuje, že hrají na rychlé protiútoky.

48

Zápy mohly potrestat špatnou rozehrávku domácích na hranici pokutového území. Kalivoda v souboji s Hlaváčem neuspěl.

47

Zahrozili i hosté na druhé straně. Hlaváč byl nucen zavěsit se do vzduchu a vyrazit ránu jednoho z hostujících střel mimo bránu.

46

Ve třech hráčích dokázali domácí vyšachovat ze hry několik hráčů soupeře na levé straně pokutového území, odkud byl směřován míč centrem na hlavu dobíhajícího Golovka. Poslední jmenovaný ale nedokázal hlavou dostat míč do prostoru tří tyčí.

46

Začal druhý poločas.
Všichni hráči už jsou nastoupeni na hrací ploše. Schází už pouze rozhodčí.
Zápům se podařil velmi dobře vstup do zápasu. Už kolem čtyřicáté sekundy se mohli radovat hráči hostů ze vstřelené branky, kterou zajistil Matějka. I nadále byly Zápy fotbalovější a vytvářely si mnohem více brankových příležitostí. Žádné ze zakončení už ale v domácí síti neskončila i přes dobrý výkon Hlaváče v bráně Brozan. Spoluhráči Hlaváče si nevytvořili příliš mnoho gólových šancí, za největší z nich se dá považovat Šollarova šance z 15. minuty, kdy ale neusměrnil míč dostatečně tvrdou ranou mezi tři tyče hostující brány. Zápy tak vedou zcela zaslouženě po prvních pětačtyřiceti minutách 1:0.

45

První poločas skončil.

44

Tlak Brozan ale vyústil pouze v rychlý protiútok soupeře. Hráči Zápů si v pokutovém území domácích několikrát narazili z prvního doteku míč, aby byl následně včas odstaven Matějka od míče. I tak to byla ale velmi pohledná akce v podání hostů.

43

Domácí operují s míčem před pokutovým územím soupeře, ale nedokáží se dostat na dostřel zápské brány.

42

Duben atakován Pokovskim na zádech musel zvolit nahrávku na svého brankáře. Straka dokázal dostat míč do bezpečí.

41

Centrem z pravé strany hledal Jíra naběhnutého Matějku. Druhého jmenovaného si ale tělem odstavil domácí kapitán, a tak si míč bez problémů stáhl do rukavic brankář Brozan.

39

Po dalším rohovém kopu se dostal k odraženému míči Novák, který ekvilibristicky zakončil. Hlaváč nemusel vůbec zasahovat, střelecký pokus Nováka směřoval mimo bránu.

38

Hlaváč byl nucen vyběhnout mimo vápno, aby před dotírajícím útočníkem dokázal odkopnout míč daleko z fotbalového areálu.

37

Hosté se nedokázali ani z jednoho ze dvou rohových kopů dostat ke kloudnému zakončení. Jako úspěšnější se dá počítat jejich první pokus, při kterém hlavičkoval Pávek pouze do těla domácího obránce, od kterého se míč odrazil mimo hřiště.

36

Kalivoda na levé straně přesprintoval Uku, aby se přes něj dostal do pokutového území. Jeho následná přihrávka hledala nohu Jíry, jenže ještě před ním dokázal dostat míč na roh jeden z bránících hráčů.

34

Ani třetí roh domácích nebyl zahrán zcela ideálně. Uka se následně jen marně snažil dostat k míči.

34

Brozany zvolily rychlý protiútok, který zakončoval Cibulka. Jeho střelu zblokovali bránící hráči na roh.

33

Dlouhý centr z kopačky Kalivody hledal na vzdálenější tyči hlavu Matějky. Ten se k hlavičce sice dočkal, ale byl rád, že míč aspoň zasáhl ještě na hrací ploše. Následuje odkop od brány Hlaváče.

32

Na půlící čáře si neporozuměl Uka s Francem. První z nich nakonec musel zvolit odkop míče mimo hrací plochu, aby se k míči nedostal protihráč.

31

Straka musel mimo své pokutové území, aby odhlavičkoval před Bendou míč do zámezí.

31

Na druhé straně hrací plochy už měl napřaženo Kalivoda, ale na poslední chvíli ho dokázal o míč obrat Cibulka, který zastavil velmi zajímavě se vyvíjející se akci hostů.

30

Šollar si zabíhal za obranu Zápů a už na něj byla adresována přihrávka od Bendy. Jenže poslední jmenovaný dal do přihrávky příliš malou razanci a u míče byl dříve jeden z bránících hráčů.

29

Brozany se už už dostávaly do útoku, jenže celou akci zastavilo špatné zpracování Pokrovskijho.

27

Duben se centrem z levé strany snažil nelézt některého ze svých spoluhráčů v pokutovém území soupeře. Jenže u balónu byl jako první Hlaváč, který stáhl kulatý nesmysl ze vzduchu do rukavic.

26

Jenže Benda svojí hlavou poslal míč pouze mimo areál fotbalového hřiště v Brozanech. Z celé akce tak nakonec není vůbec nic.

25

Domácí se po postupném útoku probojovali k možnosti zahrání rohového kopu.

24

Hostující kapitán se dostal i přes tři obránce do zakončení. S jeho ránou měl Hlaváč velké problémy, ale přeci jen soupeřovu střelu dokázal vyrazit aspoň na roh.

24

Hosté si vyměňují míč mezi svými obránci a nikam se neženou.

22

Tak dlouho se míč odrážel v pokutovém území Zápů od jednoho hráče ke druhému, až se k němu dostal Franc, který si obhodil svého strážce a vyslal na bránu střelu, která byla příliš vysoká. Straka nakonec nemusel zasahovat.

21

Domácí se hnali do rychlého protiútoku, a když Pokrovskij nenašel včas naběhlého Golovka, byl nucen zpomalit hru. Následně Benda hledal centrem ve vápně své spoluhráče. Novák sklepl míč pouze svému brankáři do náruče.

20

Uka přeskočil v hlavičkovém souboji svého soka. Rozhodčí ale píská, neboť v souboji viděl zákrok za hranicí pravidel.

19

Šollar se na druhé straně hrací plochy ocitl v ofsajdu, což neušlo bystrému oku pomezního rozhodčího.

18

18. Matějkova šance

18

Hosté se dostali do stoprocentní šance, jenže Matějka v tváří tvář Hlaváčovi neuspěl. Brankář Brozan drží šance na lepší výsledek pro Brozany zatím velmi vysoko.

16

Z následné standardní situace nic kloudného hráči Zápů nevymysleli. Centr do vápna skončil na hlavách domácích obránců.

16

Charles Uka teď může být rád, že za zdržování nedostal od hlavního rozhodčího žluté napomenutí. I tak k němu ale rozhodčí přiběhl a velmi důsledně mu domluvil.

15

15. Šance Šollara

15

Centr Pokrovskijeho z levé strany našel na hranici malého vápna nepokrytého Šollara, který ale nedokázal usměrnit míč do soupeřovy brány.

14

Po rozehrání autového vhazování se k míči dostal Pokrovskij, který z prvního doteku pouze lehce tečoval míč. Straka musel na zem , neboť se míč kutálel k jeho levé tyči.

13

Jíra chtěl odkopnout míč od postranní čáry v presu jednoho domácího hráče. Bohužel pro hosty si ale sám ukopl míč do zámezí.

12

Pavlík odehrál míč před bránou Brozan na náhodu hodně vysokým obloučkem na nabíhajícího Matějku. Tentokrát to měl útočník Zápů k míči příliš daleko.

11

Matějka je dnes zatím nejnebezpečnějším hráčem hostů. Nyní se objevil v dalším zakončení, ale tentokrát se nedokázal trefit mezi tři tyče v hodně zajímavé pozici.

10

Přihrávka Matějky do volného prostoru našel pouze nohy domácích obránců, kteří odkopávají míč raději do bezpečí.

9

Uka prohrál rychlostní souboj s Kalašem, který ještě následně hledal lépe postaveného Matějku, který si ale v souboji s Hlaváčem nedokázal poradit. Následuje odkop od domácí brány.

8

Pikl se dostal třikrát k míči na hranici velkého brankoviště, ale ani nadvakrát nedokázal procpat míč na své spoluhráče. Pokaždé mu v tom zabránil jeden a ten samý bránící hráč.

7

Šollar si nabíhal do pokutového území, kam mu byl také směřován centr, jenže ten byl příliš přetažený, a tak se k míči dostal bez problémů Straka.

6

Svoboda obral domácího obránce o míč a mohl se pokusit o útok, ale raději zvolil přihrávku do vlastních obranných řad.

5

První výhodu rohového kopu měli domácí Brozany, ale centr na přední tyč nebyl přesný. Míč se odrazil od nohou útočícího hráče mimo hrací plochu.

4

Zápští mohli využít další rychlý protiútok, jejich aktivitu ale zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího, který signalizuje ofsajd.

3

První příležitost domácích ke střele neskončila určitě tak, jak by si Pokrovskij představoval. Jeho rána z prvního doteku skončila daleko vedle brány.

3

Matějka se objevil znovu za obranou Brozan a při kontaktu s Ukou upadl. Rozhodčího to nechalo klidným a nechává pokračovat ve hře.

2

Jíra se rozběhl s míčem od půlící čáry a jeho výlet skončil na hranici velkého brankoviště, kde zvolil střelu. Ta byla ale zblokována zpět do hřiště.

1

1. Tomáš MATĚJKA - 0:1

1

Zápy právě vstřelily branku!
Tak to bylo hodně rychlé! Centr jednoho z hostujících hráčů našel rozběhnutého TOMÁŠE MATĚJKU, který vyběhnuvšího Hlaváče překonal hlavičkou a míč v klidu doskákal do domácí svatyně. Střelec první branky ještě zůstal ležet v pokutovém území, neboť v souboji s Hlaváčem utržil úder do oblasti břicha.

1

Utkání právě začalo.
Výhodu úvodního výkopu mají Zápy.
Hráči jsou již společně s rozhodčími nastoupeni na hrací ploše. Brozany zvolily červeno-bílou kombinaci dresů, zatímco co Zápy modro-černou.
Úvodní sestavy:

Sokol Brozany: Hlaváč – Uka, Cibulka (C), Pikl, Malina – Pelikán, Pokrovskij, Golovko, Šollar – Franc, Benda
Náhradníci: Brožík, Krebs, Nehoda, Kunert

SK Zápy: Straka – Pávek, Duben, Petrů, Novák, Jíra, Pavlík, Svoboda, Kalaš, Kalivoda (C), Matějka
Náhradníci: Keller, Jelínek, Kovařík, Doležal, Lukašov, Grafnetr

Rozhodčí: Makovička – Rejžek, Kouba
Delegát: Peteřík.
Vzájemné utkání z této sezony:

27.09.15 – ČFL – Zápy – Brozany 3 : 0.
Branky: Pavlík, Hejný, Svoboda.
SK Zápy

Hosté mají opačné starosti, stále dost reálně bojují o postup do 2. ligy, zatím jim patří 3.pozice se ziskem 58 bodů, což je na první místo pouhých pět bodů a navíc první Chrudim má již započítané dnešní vítězství nad rezervou Táborska. Zápy dnes jistě přijeli do Brozan vyhrát. V posledních pěti zápasech ztratily Zápy pouze zápas v Králově Dvoře a to až po penaltách. Snajprem v sestavě Záp je bývalý ligový fotbalista David Kalivoda, který se trefil již 15 krát a je druhým nejlepším střelcem ČFL.
Sokol Brozany

Týmu z Brozan aktuálně patří předposlední 18.pozice se ziskem pouhých 12 bodů. A sestup do Divize se Brozanům nevyhne. Devět z 12 bodů získali Brozany na domácí půdě. V posledních pěti zápasech dokázali doma porazit Čáslav a Štěchovice přehrát po penaltovém rozstřelu. Nejvíce branek vstřelil za Brozany Jaroslav Benda, tento kmenový hráč Ústí nad Labem se trefil již šestkrát do černého.
Přeji příjemné odpoledne všem fotbalovým nadšencům! Dnes je na programu 27. kolo, ve kterém se mimo jiné utká Sokol Brozany proti celku SK Zápy.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

SK Sokol Brozany – SK Zápy

0:2

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 1. Matějka, 81. Kalivoda

Karty:   61. Pokrovskij (BRO), 75. Cibulka (BRO), 75. Pikl (BRO) – 71. Svoboda (ZAP)

Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:5.

SK Sokol Brozany: Hlaváč – Uka, Cibulka (C), Pikl (86. Brožík), Malina – Pelikán, Pokrovskij, Golovko (73. Nehoda), Šollar – Franc, Benda
Náhradníci: Brožík, Krebs, Nehoda, Kunert

SK Zápy: Straka – Pávek, Duben, Petrů, Novák – Jíra (55. Jelínek), Pavlík, Svoboda, Kalaš (70. Kovařík) – Kalivoda (C) (86. Lukašov), Matějka (90. Grafnetr)
Náhradníci: Keller, Jelínek, Kovařík, Doležal, Lukašov, Grafnetr

Rozhodčí: Makovička – Rejžek, Kouba
Delegát: Peteřík