Menu

Fotbal

Nizozemská Eredivisie

SC Heerenveen – FC Groningen

1:2

konec (1:1)

01.05.2016, 14:30 • Abe Lenstra Stadion, Heerenveen • 33. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Tipsport: 2.17 3.54 3.15 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Groningen po přestávce dokonal obrat, když se po krásné kombinační akci na jeden dotek prosadil přesnou střelou zpoza šestnáctky Albert Rusnák. Heerenveen poté ve zbytku druhého poločasu svého soupeře tlačit, jenže ze své územní převahu nedokázal až na dvě výjimky nic vytěžit. Střídající Luciano Slagveer a Morten Thorsby se v závěru neprosadili. Konečný výsledek. Heerenveen 1 Groningen 2. (16:25:52)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Heerenveen vytvořil před bránou Groningenu obrovský závar, jeho střela zpoza šestnáctky ale byly zablokovány.

90+3

Sam Larsson, střelec úvodní branky utkání, rozehrál z levé strany rohový kop na přední tyč, jeho následný střílený centr ovšem našel pouze prvního z hráčů Groningenu.

90+2

Fanoušci Groningenu mají ruce nad hlavou a hlasitě tleskají. Hosty dělí necelé tři minuty od vítězství.

90+1

Nad rámec utkání byly nastaveny 4 minuty.

90

Albert Rusnák zůstal ležet na hrací ploše poté, co ho zezadu nepříjemně dojel jeden z protihráčů.

89

Juninho Bacuna má zdravotní problémy a odešel za postranní čáru. Groningen už ovšem nemůže střídat.

88

Groningen sáhl k taktickému střídání, když ze hřiště odešel záložník Hedwiges Maduro, kterého nahradil obránce Kasper Larsen.

87

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Hedwiges Maduro, přichází Kasper Larsen.

86

Groningen vyrazil do ojedinělého útoku, následný centr z levé strany ovšem zamířil do území nikoho.

85

Střídající hráči Heerenveenu sice nebyli příliš vidět, dva z nich se ale na domácí straně ocitli ve skvělé šanci a mohli vyrovnat.

84

Morten Thorsby se stal druhým střídajícím hráčem, který mohl vzkřísit domácí Heerenveen, jenže ze značky pokutového kopu pálil po špatném odkopu obránce Groningenu pouze doprostřed brány a Sergio Padt byl včas na zemi!

83

Heerenveen celý druhý poločas tlačí Groningem směrem k jeho šestnáctce, jenže se mu jí zatím nedaří dobýt.

82

Sergio Padt skvěle přečetl hru a před jedním z domácích hráčů míč po rychlém vyběhnutí z brány odkopl za postranní čáru.

81

Heerenveen si až deset minut před koncem utkání vytvořil ve druhém poločase první slibnou šanci, gólem ovšem neskončila.

80

Před druhým vystřídáním Groningenu se ocitl v obrovské šanci střídající Luciano Slagveer, na kterého parádně prodloužil míč hlavou po rozehrání standardní situace jeden z jeho spoluhráčů, jenže jeho následný lob byl nepřesný a skončil nad!

79

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Michael de Leeuw, přichází Danny Hoesen.

78

Hostující fotbalisté Groningenu se po několika odrazech míče snažili v blízkosti šestnáctky prodrat do zakončení, jenže ve své snaze neuspěli a Heerenveen hrozící nebezpečí zažehnal.

77

Hodně nepřesností a žádné střely, zbytek utkání příliš atraktivity nenabízí. Útoky Heerenveenu jsou bezzubé.

76

Lucas Bijker u postranní čáry tvrdě sestřelil střídajícího Bryana Linssena a po ostrém faulu se stal prvním hráčem, který v dnešním utkání viděl žlutou kartu.

75

Žlutou kartu dostává Lucas Bijker (SC Heerenveen).

74

Groningen po vstřelení druhé branky a otočení výsledku na svou stranu soustředí především na obranu a v závěru utkání už bude spoléhat evidentně pouze na rychlé protiútoky.

73

Heerenveen nebezpečně pronikal po levé straně do šestnáctky a vzápětí se dožadoval odpískání pokutového kopu. Marně.

72

Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Bryan Linssen.

71

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Mitchell te Vrede, přichází Henk Veerman.

71

Do konce zápasu zbývá odehrát necelých dvacet minut a hra se odehrává převážně na polovině Groningenu, ten ovšem skvěle brání.

70

Heerenveen na levém křídle rozehrál standardní situaci a na vzdálenější tyč posílal vysoký centr, který se snesl pouze na hlavu jednoho z hostujících fotbalistů.

69

Oussama Idrissi u postranní čáry vzal svého spoluhráče zezadu kolem pasu a stáhl ho k zemi, žluté kartě se ovšem vyhl.

68

Groningen poctivě brání a za současného vývoje utkání se zbytečně nežene směrem kupředu.

67

Heerenveen se sice ve druhém poločase ještě nedostal ke střele, nutno ovšem konstatovat, že během posledních minut začíná přidávat na tempu a tlačit se do pokutového území.

66

Kenny Otigba na pravém křídle předvedl nádhernou otočku, kterou se zbavil dvou protihráčů, a poté kolmou přihrávkou hledal na pravé straně šestnáctky Stefana Marza. Poslední jmenovaný ovšem na míč těsně nedosáhl a poté se marně dožadoval odpískání malé domů.

65

Domácí si začínají vytvářet územní převahu, jenže jejich centry do šestnáctky jsou nepřesné. Poslední z nich stáhl ze vzduchu v pohodě Sergio Padt.

64

Nyní je hra hodně urovnaná a na obou stranách je k vidění mnoho nepřesností. Heerenveenu zatím dvojité střídání nikterak výrazně nepomohlo.

63

Jako by Heerenveenu došly síly. V prvním poločase měli domácí několik vyložených šancí a kdyby je proměnili, mohli rozhodnout o tom, jakým směrem se utkání bude ubírat.

62

Ve druhém poločase jsem ještě nezaznamenal v podání Heerenveenu střelu na bránu a vůbec nějaké zakončení.

61

Zatímco v prvním poločase byl výrazně nebezpečnější Heerenveen, tak po přestávce jsou lepší hráči Groningenu, kteří na začátku druhého poločasu dokázali otočit utkání na svou stranu.

60

Heerenveen před domácím publikem prohrává po necelé hodině hry o jednu branku a rozhodl se oživit hru dvojitým střídáním.

59

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Arber Zeneli, přichází Luciano Slagveer.

58

Střídání v týmu SC Heerenveen: ze hřiště odchází Branco van den Boomen, přichází Morten Thorsby.

57

Groningen vybojoval na pravém křídle standardní situaci, následný centr byl ale nepřesný a zamířil vedle vzdálenější levé tyče.

56

Hostující kanonýr nyní zakončení zbytečně uspěchal, protože si ho klidně mohl srovnat na střelu a poté se zeptat brankáře Erwina Muldera, kam to chce.

55

Oussama Idrissi mohl vstřelit druhý gól, když si na pravé straně šestnáctky naběhl do volného prostoru na krásnou kolmou přihrávku svého spoluhráče a poté tlačil míč placírkou pod horní tyč, jenže bránu bez přípravy přestřelil!

54

Jerry St. Juste musel na kobereček poté, co uprostřed poloviny Heerenveenu ostře fauloval jednoho z protihráčů. Vše se ale obešlo s domluvou a zatím jsme nebyli svědky ani jedné žluté karty.

53

Heerenveen mohl odpovědět na opačné straně po rohovém kopu, následný centr z levé strany hřiště se ovšem uprostřed pokutového území snesl pouze na hlavu jednoho z hostujících hráčů.

52

52. Albert RUSNÁK - 1:2

52

Groningen právě vstřelil branku!
ALBERT RUSNÁK zakončuje krásnou kombinační akci Groningenu, který krátce po přestávce otáčí vývoj utkání na svou stranu!! Albert Rusnák využil nádherného sklepnutí svého spoluhráče a zpoza šestnáctky přízemní diagonální střelou zamířil přesně ke vzdálenější pravé tyči.

51

Úvod druhého poločasu zatím nenabízí tolik ofenzivní fotbal jako ten první, to se ale samozřejmě může rychle změnit. Groningen se snaží hrát trpělivě a především nedělat zbytečné chyby.

50

Heerenveen na pravém křídle v klidu a rozvážně kombinoval, jenže za půlící čárou přišla nepřesná kolmá přihrávka, kterou hostující fotbalisté Groningenu skvěle vystihli.

49

Albert Rusnák v prvním poločase udělal jednu obrovskou chybu, kterou se nyní pokusil odčinit tvrdou střelou levačkou, jeho následný pokus byl ale hodně nepřesný a zpoza pokutového území zamířil vysoko nad.

48

Heerenveen si v průběhu prvního poločasu vytvořil několik obrovských šancí a kdyby skóre bylo 4:1 pro domácí, nikdo by se nedivil, jenže Sergio Padt dnes předvádí v bráně Groningenu zatím fantastický výkon.

47

Heerenveen se vydal směrem vpřed po levé straně hřiště, jenže vzápětí přišla nepřesná finální přihrávka a brankář Sergio Padt mohl v klidu rozehrávat.

46

Groningen obstaral výkop druhého poločasu, do kterého oba týmy vstupují za nerozhodného stavu 1:1 ve stejném složení.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 15:32.
Groningen vstoupil do utkání dobře a vytvořil si během deseti minut územní převahu, jenže z ní nedokázal nic vytěžit a šance tak přicházely na opačné straně. Heerenveen měl několik obrovských příležitostí, ujala se však pouze jedna. Sam Larsson ve dvacáté minutě předvedl nádhernou individuální akci a po průniku mezi čtyřmi protihráči přízemní střelou zamířil přesně k pravé tyči. Netrvalo to ovšem dlouho a Groningen vyrovnal, když se za necelých šest minut prosadil Oussama Indrissi, který na pravé straně šestnáctky napřáhl ke krásné diagonální střele. Skóre po prvním poločase. Heerenveen 1 Groningen 1.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Heerenveen se ve středu hřiště pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou, ta ovšem byla příliš prudká a brankář Groningenu Sergio Padt míč v pohodě sebral ze země.

44

První poločas se téměř naplnil a za chvíli se dozvíme, kolik minut či sekund se bude nad jeho rámec nastavovat.

43

Do pokutového území Groningenu během prvního poločasu létá z pravého křídla jeden centr za druhým, jenže Heerenveen do šestnáctky nechodí při této herní variantě ve velkém počtu hráčů a hosté následné pasy v pohodě odvrací.

42

Obránce Heerenveenu už je zpět na nohou a velice zajímavý zápas může pokračovat.

41

Joost van Aken zůstal sedět ve středovém kruhu a musí být ošetřován.

40

Mitchell te Vrede byl zřejmě tím hráčem, který na levé straně pokutového území napřáhl ke tvrdé diagonální střele, která zhruba metr nad zemí mířila ke vzdálenější pravé tyči, brankář Sergio Padt ale vytáhl fantastický zákrok a jeho projektil vyrazil!

39

Hra se nyní přelévá ze strany na stranu a hraje se fotbal ve velmi vysokém tempu, oba týmy se ovšem marně snaží dostat do další brankové příležitosti.

38

Fotbalisté Heerenveenu rozjeli po pravém křídle nebezpečný a rychlý útok, následný centr se ale nepovedl a hosté ho uprostřed šestnáctky odkopli do hloubi hřiště.

37

Groningen na opačné straně také mohl ohrozit bránu po rohovém kopu, následný centr byl ale uprostřed šestnáctky jedním z domácích fotbalistů odhlavičkován do bezpečí.

36

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých deset minut a domácí napřáhli zpoza šestnáctky k další pořádně prudké střele, stejně jako ta první ovšem zamířila vysoko nad.

35

Heerenveen vybojoval na pravém křídle rohový kop, pokud se nepletu tak druhý v dnešním utkání, následný centr ale hostující fotbalisté bez problému odvrátili.

34

Nechybělo mnoho a Groningen mohl utkání otočit na svou stranu. Pokud by se mu to podařilo, v kotli hostujících fanoušků by propukla obrovská radost, která by ještě předčila tu úvodní.

32

Groningen začíná mít opět více ze hry a dokonale to dokumentovala nádherná přízemní střela zpoza šestnáctky, která zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!

30

Zatím jsme svědky velmi atraktivního utkání a na obou stranách již padl jeden gól, a nutno dodat, že obě trefy byly nádherné.

29

Heerenveen se mohl rychle vrátit do vedení, jenže jeho hráči před pár okamžiky pohrdli vylouženou brankovou příležitostí.

28

Hosté v obraně vytvořili další obrovskou chybu, po které mohl do prázdné brány po přečíslení dva na nikoho skórovat Mitchell te Vrede, ten ale obrovskou možností pohrdl a jeho následná přízemní střela skončila na vybíhajícím brankářovi Sergiovi Padtovi!

27

Groningen konečně využil svou územní převahu z úvodu utkání a v Heerenveenu začíná utkání za stavu 1:1 nanovo.

26

Heerenveen hostující Groningen dlouho k ničemu nepustil, jenže hned první střela hostů mezi tři tyče skončila gólem.

26

26. Oussama IDRISSI - 1:1

26

Groningen právě vstřelil branku!
OUSSAMA IDRISSI střílí nádherný gól a rychle odpovídá na úvodní trefu domácího týmu!! Oussama Idrissi si na pravé straně šestnáctky hodil míč do pohybu a poté nádhernou diagonální střelou zamířil přesně ke vzdálenější levé tyči.

24

Groningen se rozhodl pro dlouhý pas do pokutového území, ten však skončil pouze v náruči domácího brankáře Erwina Muldera.

23

Heerenveen se snažil po levém křídle proniknout do šestnáctky Groningenu, tentokrát si ale hosté v obraně počínali obezřetně a domácí fotbalisty do žádné šance nepustili.

22

Fenomenální průnik Sama Larssona domácí hráče nakopl a na bránu Groningenu se valí další nebezpečný útok.

21

Groningen se dopouští na vlastní polovině zbytečných chyb a před pár okamžiky za to byl potrestán.

20

20. Sam LARSSON - 1:0

20

Heerenveen právě vstřelil branku!
SAM LARSSON předvedl fantastickou individuální akci a krásnou střelou posílá Heerenveen do zaslouženého vedení!! Sam Larsson mezi čtveřicí protihráčů středem hřiště pronikl až do pokutového území a poté napřáhl ke krásné přízemní střele, která zapadla přesně k pravé tyči.

20

Albert Rusnák nedokázal na levém křídle doběhnout nepřesnou přihrávku svého spoluhráče, která byla navíc příliš prudká, a Heerenveen se dostává zadarmo k autovému vhazování.

19

Domácí fotbalisté začínají nepříjemně utahovat šrouby, Groningen ale zatím tlaku Heerenveenu odolávají.

18

Heerenveen se opět na několik dotyků dostal k šestnáctce soupeře a zpoza ní na levé straně hřiště vzápětí vypálili, jenže střela zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený brankář Sergio Padt.

17

Držení míče v podání Groningenu je kontraproduktivní. Přechod hostů do útoku je příliš pomalý a obrana Heerenveenu se vždy dokáže v dostatečném počtu hráčů vrátit za míč.

16

Heerenveen sice není tak často u míče, když už se ale vydá směrem vpřed, tak z toho bývají velmi nebezpečné situace.

15

Střela domácího útočníka byla tečována a Heerenveen rohový kop na levé straně rychle rozehrál nakrátko. Vzápětí přišla tvrdá střela zpoza šestnáctky, ta ovšem zamířila vysoko nad.

14

Mitchell te Vrede se v blízkosti levé tyče dostal k odraženému míči a pohotově se do něho levačkou položil, jeho zakončení v pádu ovšem bylo nepřesné a zamířilo vedle levé tyče!

13

Rasmus Lindgren se postavil k rozehrání standardní situace ze třiceti metrů a rozhodl se pro přímou střelu na bránu, která sice přelétla přes obranu, vzápětí se ale nesla vedle levé tyče.

12

Hedwiges Maduro byl faulován ve středu útočné poloviny a Groningen bude zahrávat po necelé čtvrthodině hry zajímavou standardní situaci.

11

Na stadionu v Heerenveenu panuje fantastická atmosféra, domácí tým se ovšem převážně brání a do jedné z dvou slibných šancí se dostal pouze po chybě hostující obrany.

10

Groningen si během úvodních deseti minut vytvořil územní převahu, nebezpečně šance ale měli na svědomí paradoxně domácí fotbalisté Heerenveenu.

9

Jesper Drost si na levé straně šestnáctky nabíhal na dlouhý diagonální pas svého spoluhráče, jenže na něj nedosáhl a brankář Erwin Mulder mohl v klidu odkopávat od své brány.

8

Heerenveen rozehrál rohový kop z pravé strany skvěle na přední tyč, kde se pověsil do vzduchu Sam Larsson a jeho následná hlavička zamířila těsně nad!

7

Branco van den Boomen se po pravé straně neohroženě vřítil do šestnáctky a po sražené střele z ostrého úhlu pro svůj tým vybojoval rohový kop.

6

Heerenveen se před pár okamžiky jako slepý k houslím dostal do obrovské brankové příležitosti, domácí hráči ale chybu hostů nedokázali potrestat.

5

Mitchell te Vrede mohl využít obrovské chyby Alberta Rusnáka, který namazal míč na kopačku Branca van den Boomena! Domácí útočník se po krásné kolmé přihrávce svého spoluhráče ocitl na pravé straně tváří v tvář brankářovi Sergiovi Padtovi, ten proti němu ale vyběhl a skvělým zákrokem jeho pokus vyrazil.

4

Oussama Idrissi nedokázal na pravém křídle odcentrovat přes Joosta van Akena, který jeho pas levou nohou zablokoval a brankář Erwin Mulder si vzápětí v pohodě došel pro míč.

3

Groningen se středem hřiště dostal až k pokutovému území domácího celku a poté zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, která byla nepřesná a skončila vedle vzdálenější levé tyče.

2

Domácí fotbalisté se pár sekund po výkopu hnali bez respektu do ofenzivy a na pravé straně šestnáctky se málem dostali do zakončení, nakonec k němu ovšem nedošlo.

1

Hlavní rozhodčí Danny Makkelie dal pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali hráči domácího Heerenveenu.

1

Utkání právě začalo.
Aktéři dnešního duelu jsou připraveni na hřišti a utkání mezi Heerenveenem a Groningenem může začít.
Heerenveen vstupuje do dnešního utkání proti Groningenu bez sedmice zraněných hráčů, mimo hru jsou Juste, Namli, Sietsma, Voest, van Anholt, Huser a Thern, zatímco Groningenu chybí zranění Sørloth, Tibbling a Antonia, který letos přihrál na tři góly.

Fotbalisté Heerenveenu se pečlivě rozcvičují před domácím zápasem proti desátému Groningenu. Domácí jsou třináctí.

Úvodní sestavy:

SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Otigba, van Aken, Bijker – St. Juste, van den Berg, van den Boomen – Zeneli, te Vrede, Sam Larsson.
Náhradníci: De Fockert – Slagveer, Thorsby, Zahovič, Veerman, Cavlan, Huizing.

FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet – Maduro, J. Drost, Bacuna – Idrissi, de Leeuw, Rusnák.
Náhradníci: van der Vlag – Larsen, Hoesen, Linssen, Islamovic, Tamata, De Vos.

Rozhodčí: Danny Makkelie. Asistenti: Mario Diks, Hessel Steegstra. Čtvrtý rozhodčí: Ingmar Oostrom.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Zraněními zdecimovaný Heerenveen na svém hřišti v předposledním kole nizozemské Eredivisie vyzve Groningen. Nedělní utkání mezi oběma týmy nabídne souboj dvou celků ze středu tabulky. V roli mírného favorita budou do zápasu vstupovat hostující fotbalisté, kteří vyhráli tři z posledních čtyř ligových zápasů. Střetnutím z Abe Lenstra Stadionu Vás s velkým potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.

SC Heerenveen – FC Groningen

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 20. Sam Larsson – 26. Idrissi, 52. Rusnák

Karty:   75. Bijker (HEE)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 7:5. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:7.

SC Heerenveen: Mulder – Marzo, Otigba, van Aken, Bijker – St. Juste, van den Berg (C), van den Boomen (58. Thorsby) – Zeneli (59. Slagveer), te Vrede (71. Veerman), Sam Larsson.
Náhradníci: De Fockert – Slagveer, Thorsby, Zahovič, Veerman, Cavlan, Huizing.

FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren (C), Burnet – Maduro (87. Larsen), J. Drost, Bacuna – Idrissi (72. Linssen), de Leeuw (79. Hoesen), Rusnák.
Náhradníci: van der Vlag – Larsen, Hoesen, Linssen, Islamovic, Tamata, De Vos.

Rozhodčí: Danny Makkelie. Asistenti: Mario Diks, Hessel Steegstra. Čtvrtý rozhodčí: Ingmar Oostrom