Menu

Fotbal

Mistrovství světa klubů

Sanfrecce Hirošima – Guangzhou FC

2:1

konec (0:1)

20.12.2015, 08:00 • Nissan Stadium (Jokohama) • O 3.–4. místo • Lukáš Jasoněk

Tipsport: 3.1 3.54 2.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z této online reportáže už je to vše, nezapomeňte však sledovat finálový duel, který se v Nissan Stadium odehraje od 11:30. Také z finále máme připraven textový přenos, u něj se na vás bude opět těšit Lukáš Jasoněk. (10:06:23)
Je dobojováno! Guangzhou FC neudržel jednogólový náskok z prvního poločasu a japonskému týmu Sanfrecce Hirošima podlehl 1:2. O všechny branky utkání se postarali Brazilci. Skóre už ve 3. minutě otevřel Paulinho a hosté šli do vedení. Po změně stran se však trenéru Morijasuovi dokonale odvděčil Douglas, který se coby jako střídající hráč dvěma přesnými zásahy postaral o převrat. Japonští fanoušci tak mají důvod k radosti, tým Sanfrecce Hirošima totiž obsadil konečné třetí místo.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Fotbalistům Sanfrecce byl odpískán útočný faul.

90+3

Naopak na druhé straně se blížilo nebezpečí. Domácí totiž po zisku míče založili rychlý protiútok, za míčem do šestnáctky sprintoval Asano, ale na hrací ploše už jej zastihnout nedokázal.

90+2

Hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu vybojovali fotbalisté Guangzhou, ale ani po jednom z nich nedokázali zahrozit.

90

Matthew Conger nad rámec řádné hrací doby nastavil čtyři minuty. Přesně tolik času zbývá čínskému celku na vyrovnání. Drama vrcholí!

88

Za faul na Douglase uviděl karetní trest Kim Jong-kwon (Guangzhou FC).

87

Poslední střídání také v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Šimizu, přichází Sasaki.

86

Třetí střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Chuang Po-wen, nahradí ho Jü Chan-čchao.

83

83. DOUGLAS - 2:1

83

Tým Hirošima právě vstřelil branku!
Stadion se otřásá v základech, japonský celek totiž otáčí nepříznivý vývoj ve svůj prospěch a k obrovské radosti příznivců Hirošimy se poprvé v utkání ujímá vedení! Po nadýchaném centr z pravé strany Asano odhlavičkoval míč pouze do břevna. Od horní konstrukce brány se však balon odrazil k DOUGLASOVI, který z bezprostřední blízkosti podruhé v utkání rozvlnil síť.

81

Střídání v týmu Guangzhou FC: ze hřiště odchází Ricardo Goulart, do hry vbíhá Liou Ťien.

80

Luiz Felipe Scolari si připravil střídání, koho brazilský kouč pošle do hry však zatím zůstává záhadou.

78

Ale pozor! Po centru z pravé strany uvnitř šestnáctky zakončoval bez přípravy Čajima a jeho křižný pokus prosvištěl jen těsně kolem pravé tyče.

77

A když už ano, spolehlivě zakročí obrana Guangzhou, stejně jako v tomto případě.

76

Sanfrecce kombinuje s míčem na vlastní polovině, za půlící čáru ho hráči čínského klubu nepustí.

75

Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná čtvrthodina hry, skóre zápasu je nerozhodné.

73

Za centrovaným míčem pospíchal Asano (Sanfrecce Hirošima), avšak při jeho zpracování si pomohl rukou, za což mu byla udělena karta žluté barvy.

70

70. DOUGLAS - 1:1

70

Tým Hirošima právě vstřelil branku!
Podařilo se to až při následujícím rohu, je tedy vyrovnáno! Centrovaný míč v předbrankovém prostoru propadl až na zadní tyč, kam si naběhl DOUGLAS a z bezprostřední blízkosti neměl žádný problém hlavou poslat balon do odkryté části brány. Li Šuaj byl bez šance, s tímhle nemohl vůbec nic dělat a tak jen pokáral své spoluhráče.

68

Hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu zahrávali fotbalisté Hirošimy, ale neprosadili se.

67

Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: trávník opouští Mikić, místo něj na hrací plochu přichází Morisaki.

66

Domácí založili útočnou akci a vybojovali rohový kop. Čajima ve vápně nalezl Douglase, jehož pokus byl obráncem tečován mimo tři tyče.

65

Šiotani (Sanfrecce Hirošima) v nepřerušené hře zezadu strčil do soupeře a novozélandský arbitr mu udělil žlutou kartu.

62

Uplynula již více než hodina hry a oproti úvodnímu poločasu tempo mírně opadlo. Vypadá to, jako by mužstva byla takticky velmi svázaná a snažila se nevyrobit hrubku.

60

Au, tohle bylo bolestivé. Mej Fang (Guangzhou FC) uprostřed hřiště došlápl na nohu jednoho ze soupeřů a hlavní arbitr okamžitě přispěchal s trestem. Žlutá karta byla udělena naprosto oprávněně a Mej Fang se druhu trestu nemůže vůbec divit.

60

Centr letící na přední tyč nebyl dobrým řešením, balon totiž odhlavičkoval první obránce.

59

Centrovaný balon obrana Guangzhou odvrátila a hosté pak sami založili ofenzivní tažení, v útočné aktivitě budou moci pokračovat vybojovaným rohovým kopem.

58

Střídání v týmu Sanfrecce Hirošima: ze hřiště odchází Satō, opačným směrem putuje Douglas.

57

Adresátem přihrávky za obranu měl být Satō, ale tomu míč na roh ukopl jeden z obránců.

56

Po krátkém ošetření musel Kao Lin pochopitelně opustit hrací plochu, ale zanedlouho se na ni opět vrátil a bude moci pomoct svým spoluhráčům při zakládání útočné akce.

55

Za dlouhou přihrávkou směřující za obranu se vydal Kao Lin avšak po kontaktu se soupeřem upadl na zem. O faul se nejednalo, ale ošetření bude potřeba. Hra je proto přerušena.

53

Na centr z rohového kopu si v předbrankovém prostoru naskočil Paulinho, jeho pokus hlavou však gólmana neohrozil. Míč totiž zamířil nad horní tyč.

52

Guangzhou FC založil útočný výpad na pravé straně a do pokutového území byl adresován centr, který byl obráncem odhlavičkován na roh. Míč ovšem proletěl velice blízko brankové konstrukce.

50

Po krátkém ošetření se Li Šuaj zdá být v pořádku, opět tak zaujal místo mezi třemi tyčemi a může čelit japonským pokusům.

49

Nakonec z toho byla razantní střela Asana, jenž se rozhodl vypálit zpoza šestnáctky. Li Šuaj míč vyrazil před sebe a poté ho před dobíhajícím Asanem chytil. Mezi oběma hráči však došlo ke kontaktu a brankář čínského týmu musí být ošetřen.

48

V tuto chvíli už se míč nachází na kopačkách fotbalistů japonského klubu, jak s útočnou akcí naloží?

47

Hosté drží míč na svých kopačkách, zatím se však nedokáží prokombinovat středem hřiště, který pečlivě střeží záložní řada Hirošimy.

46

Střídání v týmu Guangzhou FC: Luiz Felipe Scolari do druhé půle nepustil Elkesona, kterého nahradil Čeng Lung.

46

Začal druhý poločas.
Jak svěřenci trenéra Luize Felipeho Scolariho, tak fotbalisté Sanfrecce už se vrací zpět na hrací plochu, aby mohli pokračovat v souboji o třetí stupínek.
Úvodní poločas souboje o třetí místo rozhodně nenudil. Obě mužstva se prezentovala aktivní hrou směrem dopředu a vytvářela si střelecké příležitosti. Územní převahou disponoval Guangzhou FC, který už v závěru třetí minuty poslal do vedení Brazilec Paulinho. Fotbalisté Hirošimy se po celý průběh prvního dějství snažili nalézt recept na obranu čínského klubu, to se jim ale nepodařilo a po změně stran budou dohánět jednogólovou ztrátu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

V samotném závěru úvodního dějství si Hirošima vytvořila ještě jednu příležitost. Přihrávku za obranu obdržel Asano, ale míč si ve finální fázi předkopl příliš před sebe a vyběhnuvší Li Šuaj jej vyrazil.

45+2

Po překročení půlící čáry byl Marutani nedovoleně atakován, upadl na zem a byl odpískán faul.

45

Novozélandský arbitr nastavil v prvním poločase tři minuty.

43

Po rozehrání rohového kopu se už nic vážného nestalo, obrana čínského klubu se totiž centrovanému míči ubránila.

42

42. Střela Marutaniho

42

Neskutečná šance! Domácí vnikli do pokutového území a v něm se do zakončení dostal Marutani, před nímž se otevřel volný prostor. Vyběhnuvší Li Šuaj byl obstřelen, avšak míč jasně směřoval za brankovou čáru. Skvělým obranným zákrokem se ovšem prezentoval Mej Fang, jenž balon padající pod břevno na brankové čáře odhlavičkoval na roh. Vynikající práce šestadvacetiletého obránce, který v tuto chvíli podržel svůj tým.

40

Tohle snad Elkeson nemůže myslet vážně. Hráč Guangzhou FC se rozhodl vystřelit zpoza šestnáctky, ale balon poslal až někam k nebi a ten skončil daleko za Hajašiho svatyní. Pořadatelé budou míč hledat nejspíš ještě následující den.

38

Vyrovnat se jim nepodařilo ani po střele ze střední vzdálenosti, jelikož zakončení scházela potřebná přesnost. Hra tak bude navázána odkopem od brány, který s největší pravděpodobností provede právě gólman čínského mužstva.

37

Hráči Hirošimy jsou u míče, na útočné polovině si vyměňují přihrávky a stále marně hledají recept na obranu a brankáře Li Šuaje.

35

V blízkosti sředového kruhu byl podražen Mijahara a Čeng Č' (Guangzhou FC) si za svůj zákrok prohlédl kartónek žluté barvy.

33

Fotbalisté Sanfrecce podnikli ofenzivní výpad na levé straně, odkud do velkého vápna přilétl vzdušný centr, naskakující hráč se však do zakončení nedostal.

31

Za námi je půlhodina hry, v níž jsme byli svědky ofenzivního fotbalového pojetí, předvedené výkony hráčů obou celků jsou nadprůměrné a diváci se rozhodně nenudí.

30

Prvním hráčem potrestaným žlutou kartou je za nedovolený zákrok ve středu hracího pole Satō (Sanfrecce Hirošima).

28

Náskok čínského celku mohl být dvojnásobný. Střela zpoza šestnáctky byla jedním z hráčů tečovaná a míč skončil za Hajašiho zády. Gólman Hirošimy však může poděkovat brankové konstrukci, která jeho tým uchránila od druhé inkasované branky.

26

Domácí na svého soupeře zatlačili a ten je tak pod tlakem. Na pravé straně si jednoho ze soupeřů obehrál Asano a poté postupoval do pokutového území, aby jeho následnou přízemní střelu směřující k bližší tyči lapil Li Šuaj.

24

Krátce po rozehrávce kopu od rohového praporku se do šance znovu dostal aktivní Satō, jehož střelecký pokus tentokrát zastavila až boční síť.

23

23. Velká šance domácích

23

Pořádně rušno bylo ovšem na opačné straně, kde v pokutovém území po centru ze strany zakončoval Satō. Hlavičkový pokus tohoto borce mířil do pravé části brány a Li Šuaj musel k zemi, aby míč vytěsnil na roh.

22

Provedení rohového kopu nebylo podle čínských představ, defenziva Sanfrecce totiž zůstala pozorná a hrozící nebezpečí v podobě prudce centrovaného míče bez potíží odvrátila.

21

Až k šestnáctce se fotbalisté Guangzhou dokázali prokombinovat a byla z toho tvrdá střela Elkesona, do jehož pokusu se však postavil obránce, jenž míč srazil na roh.

20

Hra se momentálně přesunula do středu hřiště, v držení míče nadále zůstává čínský výběr.

18

Krásně si na hranici pokutového území zpracoval míč Kao Lin, patou si jej poslal do střelecké pozice, avšak byl tísněn obráncem natolik, že svou přízemní křižnou střelu nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

17

Hostující mužstvo se pokusilo zaútočit lobovaným míčem směřujícím za obranu, ale před nabíhajícím Ricardem Goulartem zasáhla právě pozorná defenziva Hirošimy, která balon odkopla za postranní čáru.

15

Guangzhou chtělo založit ofenzivní výpad podél pravé postranní čáry, ale po zásahu obránce míč skončil v zámezí. Zpět na hrací plochu jej v blízkosti středové čáry vhodí Čang Lin-pcheng.

13

Domácí však zůstali u míče a znovu odcentrovali balon do předbrankového prostoru, kde míč do Li Šuajovi náruče odhlavičkoval Satō.

12

Sledovali jsme další útočnou akci Sanfrecce, Šimizu do šestnáctky poslal centr zleva a ve vápně došlo ke střele, která byla zblokována obětavým obráncem.

10

Mohlo být vyrovnáno! Do míče se krásně opřel Mikić, jehož pumelice zamířila těsně vedle levého horního rohu brány!

7

Čínský celek stále kombinuje na útočné polovině a obléhá pokutové území svého soupeře, jehož aktivity mají nyní obranný charakter.

5

Hráči Guangzhou jsou v úvodu utkání aktivnější a drží míč na svých kopačkách.

3

3. PAULINHO - 0:1

3

Tým Guangzhou FC právě vstřelil branku!
Fotbalisté čínského týmu jsou už ve třetí minutě do vedení! Hosté zahrávali rohový kop nakrátko, poté následoval centr, po němž balon dolétl k Elkesonovi, jehož střelu ještě Hajaši vyrazil. Míč se ovšem odrazil na kopačku PAULINHA a ten přibližně z penaltového puntíku svou šanci proměnil, když balon usměrnil do levé části brány.

3

Centr z přímého volného kopu mířil na přední tyč, avšak obrana japonského celku balon odvrátila do bezpečí.

2

Guangzhou se po zisku míče dokázalo prokombinovat nedaleko šestnáctky svého soupeře, kde byl jeho průnik zastaven nedovoleným zákrokem.

1

Úvodního výkopu zápasu o třetí místo se zhostili fotbalisté Sanfrecce, kteří však po přechodu přes půlící čáru míč ztratili.

1

Utkání právě začalo.
Hráči domácího celku do utkání nastoupí v modrých dresech, fotbalisté čínského klubu zápas odehrají v dresech žluté barvy.
Fotbalisté obou celků už jsou na hrací ploše, utkání tak za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

Sanfrecce Hirošima: Hajaši – Šimizu, Mizumoto, Šiotani, Mijahara – Čajima, Marutani, Aojama, Mikić – Satō, Asano
Náhradníci: Morisaki, Douglas, Masuda, Jamagiši, Kašiwa, Sasaki, Hironaga, Minagawa, Takahaši

Guangzhou FC: Li Šuaj – Čang Lin-pcheng, Li Süe-pcheng, Kao Lin, Mej Fang – Paulinho, Čeng Č', Chuang Po-wen, Kim Jong-kwon – Ricardo Goulart – Elkeson
Náhradníci: Alan, Wang Šang-jüan, Liou Ťien, Fang Ťing-čchi, Ceng Čcheng, Jü Chan-čchao, Čao Sü-ž', Žung Chao, Čeng Lung

Rozhodčí: Conger (Nový Zéland) – Makasini (Tonga), Lount (Nový Zéland).
Delegace rozhodčích

Z pozice hlavního arbitra bude utkání řídit sedmatřicetiletý Novozélanďan Matthew Conger, jemuž budou asistovat Tevita Makasini z Tongy a Simon Lount z Nového Zélandu. Čtvrtým delegovaným rozhodčím bude Wilmar Roldán z Kolumbie.
Guangzhou FC

Guangzhou FC se na Mistrovství světa klubů poprvé probojoval v roce 2013 a při své premiérové účasti skončil čtvrtý, když ve svém závěrečném utkání podlehl brazilskému Atléticu Mineiro 2:3. Letos čínský celek vstoupil do turnaje čtvrtfinálovým kláním s Cruz Azul a mexického zástupce udolal Paulinhovou brankou v samotném závěru utkání 2:1. V semifinále svěřenci Luize Felipe Scolariho narazili na věhlasnou Barcelonu a jednoznačnému favoritovi turnaje podlehli rozdílem tří branek. Stejně jako před dvěma lety si tak čínský klub zahraje o třetí místo, tentokrát však bude mírným favoritem.
Sanfrecce Hirošima

Sanfrecce se Mistrovství světa klubů zúčastnilo naposledy před třemi lety a bylo z toho nakonec páté místo. Už teď je tedy jisté, že fotbalisté Hirošimy svůj výsledek z roku 2012 vylepší. Do letošního turnaje japonský celek vstoupil v předkole dvougólovým vítězstvím nad novozélandským týmem Auckland City. V další fázi ho čekal duel s Mazembe a ani ve svém druhém zápase Hirošima branku neinkasovala, když svého afrického soupeře porazila přesvědčivě 3:0. Sanfrecce narazilo až v semifinále, v němž s argentinským River Plate prohrálo nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.
Příjemné nedělní ráno a zároveň dobrou chuť, pokud právě snídáte, přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům fotbalu. 12. ročník Mistrovství světa klubů vrcholí, v souboji o třetí místo se v Jokohamě utkají Sanfrecce Hirošima a Guangzhou FC. Bude se tak jednat o japonsko-čínský duel. Úvodní výkop zápasu, který se odehraje v Nissan Stadium, je na programu od 8 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

Sanfrecce Hirošima – Guangzhou FC

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 70. Douglas (Čajima), 83. Douglas – 3. Paulinho (Kao Lin)

Karty:   30. Satō (HMA), 65. Šiotani (HMA), 73. Asano (HMA) – 35. Čeng Č' (GUA), 60. Fang (GUA), 88. Jong-kwon (GUA)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 8:7. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:10.

Sanfrecce Hirošima: Hajaši – Šimizu (87. Sasaki), Mizumoto, Šiotani, Mijahara – Čajima, Marutani, Aojama, Mikić (67. Morisaki) – Satō (58. Douglas), Asano
Náhradníci: Morisaki, Douglas, Masuda, Jamagiši, Kašiwa, Sasaki, Hironaga, Minagawa, Takahaši

Guangzhou FC: Li Šuaj – Čang Lin-pcheng, Li Süe-pcheng, Kao Lin, Mej Fang – Paulinho, Čeng Č', Chuang Po-wen (86. Jü Chan-čchao), Kim Jong-kwon – Ricardo Goulart (81. Liou Ťien) – Elkeson (46. Čeng Lung)
Náhradníci: Alan, Wang Šang-jüan, Liou Ťien, Fang Ťing-čchi, Ceng Čcheng, Jü Chan-čchao, Čao Sü-ž', Žung Chao, Čeng Lung

Rozhodčí: Conger (Nový Zéland) – Makasini (Tonga), Lount (Nový Zéland)