Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Girondins Bordeaux – Olympique Marseille

1:1

konec (0:0)

20.12.2015, 21:00 • Stade Bordeaux-Atlantique • 19. kolo • Tomáš Hála (@tom_hala)

Tipsport: 2.95 3.25 2.54 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Po prvním poločase plném šancí jsme se v tom druhém dočkali branek. Do vedení se sice dostali hosté, o necelé dvě minuty později se ale radovali domácí a následný vyrovnaný stav vydržel až do konce zápasu. V nastaveném čase mohl rozhodnout Rolán, ten ale z hranice malého vápna trefil břevno. V závěru zápasu ještě rozhodčí udělil množství žlutých karet, to už ale výsledek neovlivnilo. Ode mě je to vše, děkuji za sledování. (22:58:48)

90+4

Konec zápasu.

90+4

Rozhodčí sice nastavil čtyři minuty, během nich ale jen a pouze uděluje žluté karty, k tomu jedno střídání. Nic jiného se během nich nestalo.

90+3

Žlutou kartu dostává André Biyogo Poko (Girondins Bordeaux).

90+3

Žlutou kartu dostává Diego Contento (Girondins Bordeaux).

90+2

90+2. Rolán trefuje břevno

90+2

Po rozehrání standardní situace se balon odrazil přímo na Rolána, který z hranice malého vápna trefil břevno!

90+1

Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Rémy Cabella, přichází Stéphane Sparagna.

90

Žlutou kartu dostává Wahbi Khazri (Girondins Bordeaux).

90

Žlutou kartu dostává Jacques-Alaixys Romao (Olympique Marseille). Ten musel zatáhnout za ruční brzdu a unikajícího protihráče jen tak lehce poslal k zemi, aby ho zastavil.

89

Hosté měli rozehrávku z poloviny hřiště, nezvolili ale akci po zemi, nýbrž dlouhý centr do vápna, ten jim ale absolutně vůbec nevyšel.

88

Hra by v těchto okamžicích měla gradovat na nejvyšší obrátky, ani zdaleka tomu ale tak není. Přijde mi, že týmy by sice vyhrát chtěly, ale nechtějí zároveň riskovat, a tak se spokojí s remízou.

86

Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Abdelaziz Barrada, přichází Lucas Silva.

85

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Enzo Crivelli, přichází Cheick Diabaté.

84

Zdá se, že je ale stejně v pořádku, ve hře pokračuja, opět se tedy jde hrát.

82

Na hřišti zůstal ležet jeden z domácích hráčů, což hru na docela dlouho zdrželo.

80

Khazri se protlačil do vápna, ten jeho střelu přizvedl obránce, byl z toho rohový kop. Ten se ale domácím podařilo v dnešním zápase jen jeden, tento k němu měl daleko.

78

Nezmění se to asi ani v nejbližší minutě, jelikož se hosté v útočné akci dopustili faulu, a tak je rozhodčí obral právem o balon. Šanci tak mají domácí, ti ale postupují pomalu.

77

Plašil vyslal za obranu pěknou přihrávkou Crivelliho, jeho střelu zblokoval obránce, brankář ji pak stihl chytit. Stále tak máme nerozhodný stav.

76

Batshuayi dostal centr za obranu, konečně nebyl v ofsajdu, i tak se ale nedostal do úplného konce. Při výskoku si totiž pomohl zpracovat míč rukou a rozhodčí to postřehl.

75

Khazri se před vápnem dostal k balonu, byl z něj ale dost překvapen, a tak nezakončil přesně.

73

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Abdou Traoré, přichází Valentin Vada.

72

Domácí se hned poté snažili co nejrychleji dostat kupředu, avšak za cenu rychlosti byl akce méně kvalitní, a tak si nevypracovali slibnější šanci.

71

Hosté se stále snaží dostat kupředu, nyní se tam dostali i přesto, že byli v ofsajdu. Nakonec vytěžili jen rohový kop, z toho ale nic nebylo.

69

Diarra na druhé straně centroval za obranu, kam si mu sbíhali hned dva jeho spoluhráči, ani k jednomu se ale nedostal balon, jelikož ho odklonil obránce, který se dostal ve vzduchu k hlavičce.

68

Celkem po dlouhé době se domácím dařilo udržet se na míči se pokusit se o nějakou složitější akci, vše ale ukončil ztrátou a zbytečným faulem čerstvý Rolán.

66

Střídání v týmu Olympique Marseille: ze hřiště odchází Bouna Sarr, přichází Lucas Ocampos.

64

Cabella za obranou dobíhal dlouhý a vysoký balon. Carrasso proti němu vyběhl a na hraně vápna se mu podařilo míč vyrazit. Poté se ještě ke střelu z úhlu dostal Batshuayi, Carrasso ale opět dobře zasáhl.

63

Romao poslal přihrávku mezi obránce, kam si sbíhal Batshuayi, avšak nepodařilo se mu dostat k míči, brankář Carrasso u něj byl dříve.

62

Žlutou kartu dostává Abdelaziz Barrada (Olympique Marseille), na polovině hřiště předvedl ošklivý šlapák. Víte, kdo byl faulovaný? Ano, opět byl terčem útoku Jaroslav Plašil, opravdu ho asi v Marseille nemají rádi.

61

Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Adam Ounas, přichází Diego Rolán.

60

Hosté jsou nyní o něco aktivnější, pocit vedení je opustil rychle, tak by si ho rádi ještě užili.

59

Tak dlouho jsme čekali na branku, až nám hráči nadělili hned dvě najednou. Každopádně je vyrovnáno, hraje se tedy stejně jako před chvilinkou.

57

57. Wahbi KHAZRI - 1:1

57

Bordeaux právě vstřelilo branku!
Panečku, je vyrovnáno! WAHBI KHAZRI proběhl před vápno, o si spoluhráče ťukl míč za obranu, zpracoval si ho a z blízkosti propálil Mandandu, brankář neměl šanci!

55

55. Jacques-Alaixys ROMAO - 0:1

55

Marseille právě vstřelilo branku!
Konečně tu máme první zápasu, postarali se o ní hosté. JACQUES-ALAIXYS ROMAO si po rohu našel ve vápně balon a hlavou ho poslal do brány, jednoduchá práce.

52

I ve druhé půli se ale pokračuje v ostré hře, Sivet nyní poslal k zemi Cabellu, ten to ale bere sportovně a rychle se zvedá a snaží se hrát.

51

Batshuayi se pokoušel projít domácí obranou zcela sám, tento plán selhal hned na druhém hráči, kterého se snažil obejít.

50

Druhá půle začalo opravdu zostra, oba celky mají chuť na tři body, snad se tedy brzy dočkáme nějaké pěkné branky.

49

Obrovská šance na druhé straně! Batshuayi dostal přihrávku do vápna, přímo na kopačku, z první ale bránu o kousek přestřelil! Diváci, kteří ještě nejsou na svých místech, mohou litovat.

48

V první půli měli domácí dost šancí, druhou půli začali podobně, ale opět neskórovali.Obávám se, aby takto nepokračovali celé utkání a zápas neskončil bezbrankovou remízou.

47

Hosté se také vydali kupředu, velmi rychle ale o balon přišli a musí se opět bránit.

46

46. Ounasova střela

46

To je začátek druhé půle! Khazri ve vápně přiťukl balon do běhu Ounasovi, kterého tváří v tvář dokázal brankář Mandanda vychytat!

46

Začal druhý poločas.
První půle zajímavého zápasu je za námi, skóre je ale nerozhodné a hlavně bezbrankové. Šancí ale bylo dost, na obou stranách nějaké možnosti ke skórování opravdu byly, ale nikdo žádnou neproměnil. Chvílemi byli lepší domácí, poté zase hosté, utkání je tak otevřené, stát se může cokoliv.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Rohový kop se rozehrál po zemi mimo vápno, kde si k balonu doběhl Diarra. Kdyby se dal na rugby, tak by si připsal tři body za prokopnutí háčka, ve fotbale ale jen vysoko přestřelil.

45+2

Fauly se zrovna nešetří, jeden ošklivý předvedl Traoré, který přišlápl nohu Manquillovi. Zrovna on se pak ujel rozehrávky a hosté stále ohrožují domácí branku, je tu rohový kop, poslední šance...

45+1

Rozhodčí v prvním poločase nastavuje dvě minuty.

45

45. Ounasova střela k boční síti

45

A pokračovali dobře! S balonem se rozhodl nepatlat Ounas, který udělal několik velmi rychlých kroků k ose hřiště, vypálil, skákavý balon ale skončil jen na vedle boční sítě.

44

Plašil vyslal kupředu Biyoga Poka, toho ale poslal k zemi Romao, hosté budou pokračovat v akci.

43

Hosté se hnali do další akce hned vzápětí, ale ani tentokrát se nezadařilo, o balon přišli ještě před vápnem.

42

Hra je již opět v plném proudu, fanoušci nyní oslavili dobrý obranný zákrok Biyoga Poka, který zabránil soupeři v odcentrování balonu do vápna.

40

Sarr při výskoku trefil nevědomky záda Contenta, ten jen velmi těžce opouští hřiště po svých, drží za zadní stranu hlavy.

39

Ta se ale nevydařila, navíc po mele ve vápně zůstal na trávníku ležet jeden z domácích hráčů, rychle k němu přispěchali lékaři.

38

U balonu jsou stále hostující fotbalisté, nyní mají dobrou příležitost, standardka zpoza vápna.

37

37. Batshuayi pálil z blízkosti

37

Šancemi se to najedou hemží! Batshuayi se protáhl mezi dvěma obránci a poměrně blízko brankáři vyslal dobrou střelu, Carrasso ale vyběhl o několik metrů, zmenšil střelecký úhel a míč v klidu chytil.

36

Hned poté se kupředu vydali hosté, ale zatím se jen usadili na polovině a pomalu kombinují.

35

Domácí ale i nadále pokračovali v akci a ke střele zpoza vápna se dostal Saivet. Balon nabral téměř placírkou, snažil se ho stočit do pravého horního růžku, balon se ale stočil až moc a proletěl jen kousek vedle tyče.

34

34. Ofsajd to byl jasný

34

Jak se ale ukazuje, tak to není záležitost jen hostujícího útočníka. Crivelli se dostal asi do pětimetrového ofsajdu, po přerušení jeho akce se ještě velmi divil, tohle ale na nikoho neuhraje.

33

Batshuayi dnes nemá zatím svůj den, v útoku se nemůže dostat do pořádné akce a když už, tak je mu odpískán ofsajd.

32

Khazri předvedl velmi dobrý obranný zákrok, po němž získal balon a rozjel akci, avšak jeho spoluhráči ji pokazili špatnou přihrávkou.

31

Stadion v Bordeaux je velmi dobře zaplněn, utkání doprovází skvělá atmosféra, mohla by hráče vyburcovat k trochu aktivnější hře, zatím je to trochu utahané.

30

Na druhé straně jsme viděli zajímavější postup, Sarr se protáhl s míčem skoro až vápna, kde ho ale na poslední chvíli obral o míč obránce Contento.

28

Nakonec z toho byla akce po levém křídle, ta se ale nevydařilo, míč skončil jen na tribuně mezi diváky.

27

Hra se trochu uklidnila, domácí drží balon, jsou s ním ale na vlastní polovině a v klidu si přihrávají, kupředu se nějak nechystají.

25

Když to domácím nešlo kombinací, tak se rozhodli pro střelu z dálky. K té se odhodlal Khazri, ale podobně jako kolega na protější straně i Mandanda dobře viděl a míč dokázal v klidu chytit.

24

Pokud bychom hledali na hřišti dnes nějakého "otlounkánka", tak bychom se všichni shodli, že je jím Jaroslav Plašil. Za necelou půl hodinku hry už schytal tolik, že se ještě divím, že ve pokračuje zdráv.

23

No, nakonec se ale hosté dostali do dobré šance, k odraženému balonu se dostal Diarra, který vyslal z dálky pořádnou pumelici, Carrasso ale míč viděl a zasáhl.

22

Sarr se snažil projít přes pravou stranu hřiště kupředu, obránci se na něj ale zdvojili, jemu na pomoc nikdo nepřišel, a tak zákonitě o balonu přišel.

20

Domácí se opět pokusili o rychlý přechod na polovinu Marseille, dlouhý centr se jim ale nepodařil, a tak je tu práce pro Mandandu v podobě výkopu.

19

Cabella upaloval s míčem po levé straně, obhodil si domácí obránce a podél koncové čáry se hnal do vápna. V něm hledal svou přihrávkou spoluhráče, ještě před nimi ale balon odkopla obrana.

18

18. Nepřesné zakončení Saiveta

18

Od rohového praporku se do vápna snesl pěkný centr, ke kterému si našel cestičku Saivet, ten ale ve výskoku nedokázal míč přesně trefit, a tak skončil nějaký metřík vedle brány.

17

Akce po získaném balonu pokračovala, Ounas se snažil vypálit z dálky, jeho střela byl ztečována na rohový kop.

16

Domácí se pokusili o rychlý přechod do útoku po pravé straně, centr za obranu ale nestihl nikdo doběhnout, a tak je z toho pouze odkop od branky pro Mandandu.

15

Nyní se na hřiště složil Sarr, ten ale upadl po opravdu čistém skluzu Contenta. Souboj byl velmi dobře viditelný, rozhodčí také správně nepíská.

14

K exekuci se postavil kapitán Saivet, ale trefil pouze připravenou zeď. Domácí se následně ještě dostali k míči, ale Ounasovi utekl do autu.

13

Domácí tak mají k dispozici standardní situaci na ose hřiště, nějakých deset metrů před vápnem.

12

Žlutou kartu dostává Nicolas N'Koulou (Olympique Marseille). Ve vzduchu si pomohl v souboji s Khazrim loktem, svého soupeře trefil do hlavy. Ten se velmi těžce zvedá ze hřiště.

12

Sarr vybojoval rohový kop pro Marseille, avšak následný Barradův centr do vápna nikoho z hostujících hráčů, až z dalšího odrazu se dostal za bránu.

11

Je za námi úvodních deset minut a zatím se hraje v poklidném tempu. Ani jeden celek nepředvádí nijak oslnivé akce, brankáři zatím nemuseli zasahovat.

10

Barrada se při postupu kupředu pokoušel zpracovat si míč patičkou, od té se mu ale odrazil jen do autu a následně až mezi diváky, toto se mu příliš nepodařilo.

9

Na druhé straně se ve vápně dostal málem do šance Batshuayi, avšak i kdyby na balon dosáhl, tak by z toho nic nebylo, jelikož se ocitl v ofsajdu.

8

Z té směřoval balon vzduchem před bránu, tam ale nebyl nikdo v domácích dresu, aby balon dorazil do brány, obránci se o něj postarali.

7

Diarra nyní ošklivým šlapákem poslal k zemi právě českého hráče, domácí mají k dispozici standardní situaci.

6

I přes Jaroslava Plašila se pokoušeli domácí dostat kupředu, hostující hráči ale velmi dobře napadají a nenechávají Bordeaux ani chvíli v klidu.

5

Khazri byl při běhu s balonem sice dvakrát čistě poslán k zemi, ale ani jednou se nevzdal a vždy se mu podařilo míč doběhnout, nakonec mu ale utekl do zámezí.

4

Traoré po zisku balonu rozjel útočnou akci, ta sice vypadala slibně, postup se zastavil na hraně vápna, kde útočící hráči přišli o puk.

3

Míč je stále v moci Marseille, to chce mít utkání od začátku pod kontrolou, nechce nic zanedbat.

2

Hosté se postupnou hrou dostali po levé straně k dobře vypadajícímu centru do vápna. Tam si na balon nabíhal Batshuayi, ale byl velmi dobře bráněn, a tak se do zakončení nedostal.

1

Utkání zahájili svým výkopem hostující fotbalisté, kteří míč na kopačkách, jsou na vlastní polovině a nikam se zatím neženou.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Girondins Bordeaux: Carrasso – Contento, Yambéré, Guilbert, Biyogo Poko – Saivet, A. Traoré, Plašil – Ounas, Crivelli, Khazri.
Náhradníci: Prior – Sané, Rolán, Diabaté, Laborde, Vada, Poundjé.

Olympique Marseille: Mandanda – Manquillo, N'Koulou, Rolando, Mendy – Diarra, Romao – Barrada, Cabella, B. Sarr – Batshuayi.
Náhradníci: Pelé – Rekik, Ocampos, Silva, Sparagna, De Ceglie, Zambo Anguissa.

Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette.

Tipovací soutěž

Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

Olympique Marseille

Olmypique je na tom jen o něco málo lépe. V tabulce mu sice patří 10. příčka, na kontě má ale jen 24 bodů, což mu dělá náskok například na sedmnáctou pozici jen tři body, od středu dolu je tabulka opravdu velmi vyrovnaná. V posledních zápasech nepředvádí ale špatné výkony, tři remízy a dvě výhry jsou tomu důkazem. Nejlepším střelcem je s 10 brankami Michy Batshuayi.
Girondins Bordeaux

Domácí na tom nejsou zrovna moc dobře, okupují spodnější patro tabulky a budou muset ještě bojovat, aby nespali na příčky, kvůli kterým by mohli opustit tuto soutěž. Na 15. místě mají zatím nasbíráno 22 bodů se skóre 22:27. V posledních zápasech dvakrát prohráli, dvakrát remizovali a jednou vyhráli. Nejlepším střelcem je se 4 brankami Wahbi Khazri.
Dobrý den, vítám vás u sledování online přenosu za zápas francouzské nejvyšší fotbalové soutěže mezi celky Girondins Bordeaux a Olympique Marseille. Úvodní výkop je naplánován na 21 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

Girondins Bordeaux – Olympique Marseille

1:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 57. Khazri (Crivelli) – 55. Romao (Barrada)

Karty:   90. Khazri (BOR), 90+3. Contento (BOR), 90+3. Biyogo Poko (BOR) – 12. N'Koulou (OMA), 62. Barrada (OMA), 90. Romao (OMA)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 13:14.

Girondins Bordeaux: Carrasso – Contento, Yambéré, Guilbert, Biyogo Poko – Saivet, A. Traoré (73. Vada), Plašil – Ounas (61. Rolán), Crivelli (85. Diabaté), Khazri.
Náhradníci: Prior – Sané, Rolán, Diabaté, Laborde, Vada, Poundjé.

Olympique Marseille: Mandanda – Manquillo, N'Koulou, Rolando, Mendy – Diarra, Romao – Barrada (86. Silva), Cabella (90+1. Sparagna), B. Sarr (66. Ocampos) – Batshuayi.
Náhradníci: Pelé – Rekik, Ocampos, Silva, Sparagna, De Ceglie, Zambo Anguissa.

Rozhodčí: Bastien – Zakrani, Haquette