Menu

Hokej

Hokejová Liga mistrů

Espoo Blues – Adler Mannheim

4:1

konec (1:1, 3:0, 0:0)

22.09.2015, 17:30 • Barona Areena • 1/16 finále • Libor Kucza (@LiborKucza)

Je dobojováno. Ve třetí třetině se již příliš zajímavého neudálo, Adler marně dobýval branku domácího celku. Ten pečlivě bránil, díky čemuž dotáhl utkání do vítězného konce. Espoo si tak poradilo s Mannheimem v poměru 4:1, což mu dává více než slibnou výchozí pozici do odvety. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

Střely na branku: 19:33 (19:41:44)

Konec zápasu.

59:40

Domácí publikum již bouří, o vítězi je rozhodnuto. Ještě se však bude jednou vylučovat, za podražení odjíždí na lavici hanby Ryan Macmurchy (MAN).

58:29

Stále stejný obraz hry. Momentálně má puk ve své moci Espoo, které se snaží přejít útočnou modrou čáru. Zatím však marně.

57:28

Mannheim ještě vykřesal kotouč, který však poté od modré čáry poslal pouze do domácího zadáka. Puku se tak opět zmocnilo Espoo.

56:45

Ani jedno z mužstev se již nikam nežene, rozhodnuté utkání se v poklidu dohrává. A to navzdory faktu, že se každá branka v dvojutkání počítá.

55:15

Espoo se zatím nemůže usadit v útočném pásmu, hosté se brání bez větších obtíží. Je však jasné, že na zvrat v utkání to již stačit nebude.

54:04

Bude se znovu vylučovat, na trestnou lavici odjíždí Brandon Yip (MAN). Hostující forvard se provinil podražením. Toto je zřejmě definitivní konec alespoň drobných šancí hostujícího celku.

53:25

Espoo hraje v útočném pásmu, což je pro něj momentálně ideální stav. Konec utkání se blíží mílovými kroky.

52:38

Na ledové ploše se příliš zajímavých situací neudává. Klání se zatím odehrává ve stylu marného dobývání domácí branky. Na řadě je komerční přestávka.

51:24

Oba týmy již v plném počtu hráčů na ledové ploše bojují o puk převážně ve středním pásmu. Zdá se, že Espoo v klidu směřuje za jistým vítězstvím.

50:29

Domácí sice kombinují, ovšem do vážnějších střeleckých pozic se zatím nedostávají. Adler se brání v poklidu, ale čas se krátí.

49:35

Mannheim vyhazuje přes všechny čáry, prozatím nemá s přesilovou hrou svého soupeře výraznější potíže. Uvidíme, jak tomu bude nadále.

48:59

Bude se znovu vyučovat, tentokráte na straně hostí. Za podražení dostává dvě minuty Sinan Akdag (MAN). Domácí se domnívají, že mělo být nařízeno trestné střílení, ale není jim to nic platné.

48:09

Další snahu o hostující atak maří postavená mimo hru, po němž se bude vhazovat ve středním pásmu, blíže domácí brance. Utkání je nyní plné nepřesností.

47:17

Sailio se obtočil kolem hostující branky a pokusil se zasunout touš za brankovou čáru. Endras byl ale připraven a včas zasáhl.

46:22

Lehkou ránu z pozice levého kruhu Engstrand velice dobře viděl, proto mohl v poklidu zasáhnout a přerušit hru. Na řadě je další komerční přestávka. Hosté se zatím stále nemohou prosadit a vsítit branku naděje.

45:41

Utkání ubíhá v poměrně rychlém sledu, domácí stále kontrolují hru. V současnosti pouze rozbíjí rozehrávky Adleru. Nutno říci, že se jim to daří velice dobře.

44:28

Momentálně se hraje převážně v okolí středového kruhu, kde ani jedné z družin žádné vážnější nebezpečí nehrozí. Jak tomu bude nadále?

43:32

Espoo v poklidu kontroluje hru a nikam se nežene. Nemá také důvod, hrát musí Adler. Ten však působí poněkud rezignovaným dojmem.

42:57

Hosté složitou situaci přečkali a vyhodili přes všechny čáry. Zdá se, že toto oslabení přečkají a udrží si alespoň drobnou naději na zvrat utkání.

42:15

Již běží klasická přesilová hra, jíž však domácí hrají velice dobře. Postupnou kombinační hrou rozebrali své soka a vypálili od modré čáry. Branku ale netrefili.

41:42

Rantakariho dělová rána byla těsně před Endrasem tečována, avšak hosté se poté osvobodili. Domácí musí zahájit útok ze středního pásma.

41:16

Domácí si zahrají přesilovou hru čtyř proti třem, což je vůbec ta nejlepší varianta. Za nedovolené bránění dostává dvě minuty hostující Steven Wagner.

40:15

Po Hechtově ráně končí puk mimo hrací plochu. Vše se však seběhlo s tečí domácího borce, a tak se bude vhazovat ve před Engstrandem.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá část je minulostí. Tato pasáž byla plně v režii domácího celku, který s největší pravděpodobností rozhodl o osudu duelu. Postupně se prosadili Hirschovits, Talaja a Poukkula. Podaří se Adleru ještě klání zdramatizovat? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

Střely na branku: 11:25

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

V závěru třetiny došlo ještě k menší potyčce, což dvojice arbitrů trestá. Za domácí odjíždí na trestnou lavici Roope Talaja (BLU), na straně hostí je "odměněn" Brandon Yip (MAN). Ten navíc dostává desetiminutový osobní trest.

39:05

39:05. Markus POUKKULA - 4:1

39:05

Espoo právě vstřelilo branku!
Domácí ještě navyšují své vedení, a to nádherným způsobem. MARKUS POUKKULA dostal puk do jízdy, načež se vydal do útočného pásma. Posléze si sjel do mezikruží a milimetrovou ranou ušetřil uklízečce práci s vymetáním levého horního rohu hostující svatyně. Asistence: Ville Korhonen, Kim Hirschovits.

38:36

Druhá perioda pomalu, ale jistě spěje ke svému konci, mužstva se zatím do žádných větších možností nedostávají. Hraje se převážně ve středním pásmu.

37:25

Engstrand si nyní poradil s poměrně razantním pokusem od modré čáry. Domácí brankář si však našel místo a touš lapil do své moci.

36:23

Espoo vyhazuje přes všechny čáry, Mannheimu se zatím nedaří příliš zahrozit. Uvidíme, jak tomu bude v dalším průběhu přesilové hry.

35:45

A bude se znovu vylučovat, na trestnou lavici odjíždí domácí Jari Sailio (BLU), která dostává menší trest za nedovolené bránění. Domácím se to příliš nelíbí, ale není jim to nic platné.

34:50

Hospeltova rána končí v ochranné síti, ovšem stalo se tak s tečí domácího hokejisty, tudíž se bude vhazovat před Engstrandem, konkrétně po jeho pravé ruce.

34:15

Na branku Blues létá jeden projektil za druhým, ovšem všechny do jednoho postrádají přesnost. Takto se hosté do zápasu zcela jistě nevrátí.

33:02

Komerční přestávka, po níž se bude vhazovat před Engstrandem. Utkání zatím poměrně jistě spěje za vítězstvím domácího celku. Ještě však zbývá spoustu času.

32:40

Naopak Espoo je nyní plné energie. Uvidíme, zda tento stav povede k navýšení vedení. Zatím hrají domácí v naprosté pohodě .

31:41

Momentálně se hraje o trošku pasivněji, ani jeden z celků se nikam netlačí. Především Mannheim třetí inkasovaná branka poněkud znervózněla.

30:50

Mannheim se nadále snaží aktivně napadat, ale zatím mu to není nic platné. Po jistém Engstrandově zásahu nyní končí puk v ochranné síti.

29:37

29:37. Roope TALAJA - 3:1

29:37

Espoo právě vstřelilo branku!
Tak to byla pohledná kombinace domácí ekipy. Po sérii přihrávek zůstal kotouč ležet v mezikruží, kde jej zpod hostujícího borce vydoloval ROOPE TALAJA. Touš se posléze došoural za Endrasova záda. Sudí ještě poté malou chvíli o čemsi diskutovali, ale branku uznali. Asistence: Juusi Makkonen.

29:11

Na řadě je další vyloučení, tentokráte si v přesilové hře zahrají domácí. Za držení dostává menší trest Martin Buchwieser. Buly po Endrasově pravici.

28:35

Adler se stále tlačí kupředu, ale domácí jsou zatím obezřetní. Po rychlém protiútoku a Endrasově zásahu následuje komerční přestávka.

28:01

Mahbod se chtěl prohnat po pravém křídle do útočného pásma, ale puk nestihl. Pro domácí to znamená zakázané uvolnění. Buly po Engstrandově pravici.

27:29

Mannheim pokračuje v aktivním napadáním, leč zatím mu to není příliš platné. Blues se zatáhli více do defenzivy, jíž před malou chvílí prověřila velká zkouška.

26:27

Espoo je v plném počtu, krušné časy domácí borci zvládli a uhájili těsné vedení. Uvidíme, jak se tato marná snaha projeví na psychice Adleru.

25:58

Kotouč končí mimo hrací plochu, vinou čehož se bude vhazovat ve středním pásmu. Domácí si tak mohou za potlesku tribun opět oddechnout.

25:10

Před domácí svatyní nastal velký závar, Engstrand ležící klečící zasahoval, seč mu síly stačily. A bylo jich skutečně dost, po několika peripetiích puk letí až k protějšku, tedy hostujícímu brankáři.

24:39

Macmurchyho ránu ale domácí brankář eliminuje. Po následném vhazování se Espoo osvobodilo vyhozením přes všechny čáry, čímž posbíralo cenné vteřinky.

24:27

Domácí zažívají skutečně horké chvilky, neboť na dvě minuty odchází další borec. Juuso Vainio (BLU) obdržel menší trest za podražení. Sice se velmi rozčiluje, ale to mu není příliš platné.

24:01

A další velice jistý Engstrandův zásah, tentokráte pálil Akdag. Je zde další přerušení hry, což přijde vhod především hokejistům v černém, tedy domácímu celku.

23:18

Espoo je ve čtyřech, to nejhorší má domácí celek za sebou. Uvidíme, kterak se nadále vypořádá s klasickou přesilovou hrou. Adler nadále kombinuje v útočném pásmu.

23:10

Ránu z levé strany eliminuje pohotový Engstrand. Domácí brankář poté raději přerušuje hru a uklidně spoluhráče. Vhazovat se bude po jeho pravici.

22:58

Až nyní se Adler dostal do kloudné kombinace, která navíc bude pokračovat. Za sekání totiž dostává menší trest Mikko Kuukka (BLU). Podaří se hostům srovnat stav utkání?

22:11

Hostům se ale výhoda jednoho muže v poli příliš nevede. Po několikátém vyhození se nyní chytili do ofsajdové pasti. Vhazovat se bude ve středním pásmu.

21:18

Mannheim ale může záhy odpovědět, neboť si zahraje v početní výhodě. Za držení míří na trestnou lavici Roope Talaja (BLU). Podaří se Adleru zahrozit?

20:30

20:30. Kim HIRSCHOVITS - 2:1

20:30

Espoo právě vstřelilo branku!
Velice rychlý úvod v podání domácího celku. Vybojovaný puk za brankou soupeře se dostal ke KIMU HIRSCHOVITSOVI, který z mezikruží neomylně zamířil k pravé tyči hostující svatyně. Asistence: Marko Poukkula.

20:01

Začala druhá třetina.
Je za námi první třetina, která přinesla aktivní hokej. O něco málo více ze hry měli hosté, leč jako první se zásluhou Kaie Kantoly prosadili domácí. Zanedlouho však odpověděl Brandon Yip. Utkání je tak nerozhodné, jak se bude nadále vyvíjet? Sledujte náš on-line přenos!

Střely na branku: 7:11

20:00

První třetina skončila.

19:31

Espoo v závěru dějství velice aktivně napadá, což činí Adleru drobné potíže. Hosté se ale nakonec osvobozují a v poklidu rozehrávají.

18:40

Puk končí na střídačce hostujícího celku. Vhazovat se bude ve středním pásmu. První perioda se pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru.

18:18

Další velká možnost Blues, z levé strany měl spoustu prostoru Talaja. Z následného protiútoku mohl skórovat Metropolit, který byl ale na poslední chvíli seknut protihráčem. Sudím ale tento zákrok unikl.

17:38

Vainiova dělovka od modré si neproklestila cestu hradbou hostujících těl. Manhheim se tak posléze opět osvobodil.

16:38

Ani další průnik hosté k vedoucí brance nevedl. Na kostce tak stále svítí nerozhodný stav. Hru přerušuje další jistý Engstrandův zásah.

15:17

Obrovská šance domácí ekipy. Po dlouhém pasu se zcela sám na Endrase řítil Mahbod. Domácí forvard chtěl zamířit k pravé tyči, s čímž ale neuspěl, neboť brankář Mannheimu zasáhl pomocí své vyrážečky.

14:21

Mannheim je skutečně o něco lepším celkem. Nyní opět svého soka sevřel v těžké defenzivě, což ale k brance nevedlo.

13:51

Po lehkém Engstrandově zásahu následuje komerční přestávka. Vhazovat se bude po levici domácího brankáře. Zatím sledujeme poměrně aktivní hokej.

12:34

Domácí jsou v plném počtu, tentokráte si s aktivním přístupem hosté poradili bez inkasovaného gólů.

11:25

Mannheim poměrně dobře svírá svého soka v defenzivě, ovšem do palebné pozice se mu zatím nedaří dostat. Uvidíme, jak tomu bude nadále.

10:34

Domácí jsou současně potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledové ploše.

10:34

10:34. Bandon YIP - 1:1

10:34

Mannheim právě vstřelil branku! Je vyrovnáno. Nahození od modré čáry vytěsnil Engstrand pouze do prostoru před sebe, kde se velice dobře zorientoval BRANDON YIP. Hostující forvard poté doklepl puk za brankovou čáru. Asistence: Jochen Hecht, Dominik Bittner.

09:25

Vzápětí si přesilovou hru zahrají také hosté, na trestnou lavici odjíždí domácí Sailio (BLU), a to za zdržování hry.

09:02

09:02. KANTOLA - 1:0

09:02

Espoo právě vstřelilo branku!
Domácí se s přesilovou hrou příliš nepárali a bleskově ji využívají. Puk se dostal z pravé strany na modrou čáru, kde operoval KAI KANTOLA. Zadák Espoo poté přízemní dělovkou překonal Endrase. Asistence: Otso Rantakari, Hirschovits

08:35

Po dlouhé sekvenci bez přerušení se bude vylučovat, přesilovou hru si zahrají domácí. Za nedovolené bránění odjíždí na lavici hanby Brent Raedeke (MAN). Pokračovat se bude po komerční přestávce.

08:12

Hra se momentálně přelévá z jedné strany na druhou, ani jeden z celků nemá výraznější herní převahu. Živějším dojmem však působí Adler.

07:20

Tardiff zkoušel své štěstí od pravého mantinelu, leč Engstrand byl připraven a na svém místě. Na druhé straně musel proti nepříliš ostrému projektilu zasahovat také Endras.

06:30

Bleskový průnik v podání Poukkuly opět neměl dlouhého trvání, neboť byla hostující defenziva včas na svém místě a hokejistu s číslem 63 obrala o touš.

05:47

Utkání se hraje v solidním tempu, leč stále čekáme na úvodní branku. Tu nyní možná hostujícímu borci znemožnila zlomená hůl při střele z pozice pravého kruhu.

05:03

Mannheim opět operuje v útočném pásmu. Ve slušné pozici se následně ocitl Yip, jehož švih ale zamířil nad domácí branku. Hosté pokračují v sevření.

04:14

Endras musel prakticky poprvé zasahovat, a to proti dělovce od modré čáry. Ta navíc změnila směr letu, což však hostující mág předpokládal a v poklidu zasáhl.

03:37

Marné jsou zatím domácí přechody přes střední pásmo. Uvidíme, jak se tato činnost povede družině v černém nadále.

02:58

Další rána, která končí pouze na bruslích domácího obránce. Espoo následně vyhazuje do středního pásma, díky čemuž si může odpočinout.

02:20

Stále stejný scénář, německá družina velice dobře napadá, čímž si vytváří solidní tlak. Zatím se však nedostává do vážnějších střeleckých pozic.

01:37

Po delším sevření Engstrand raději přerušuje hru. Rána z hole Rheaulta neměla příliš přesné parametry. Vhazovat se bude po levici domácího muže v masce.

00:21

Manheim se velice rychle vydal kupředu, ovšem jeho útok ztroskotal na útočné modré čáře. Následná protiofenziva Blues měla rovněž jepičí život.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba celky jsou nastoupeny na hrací ploše, duel bude za malou chvíli zahájen.
Úvodní sestavy:

Espoo Blues: Engstrand (Kähkönen) – Kukkonen, Kaijomaa, Rantakari, Malmivaara, Kuukka, Vainio, Sepälä – Korhonen, Hirschovitz, Poukkula – Somervuori, Talaja, Makkonen – Sailio, Liivik, Puhakka – Kantola, Saari, Tiivola

Adler Mannheim: Endras (Ziffzer) – Bittner, Richmond, Carle, Akdag, Fischer, Wagner, Riefers, Goc – Hecht, Ullman, Buchwieser – Tardiff, Rheault, Joudrey – Yip, Arendt, Metropolit – Raedeke, Macmurchy, Hospelt

Rozhodčí: Wiegand, Metsälä – Saha, Pesonen.
Pohled do statistik

Postup Espoo nebyl zcela jistý do posledních okamžiků bojů v rámci skupiny F, neboť mužstvo posbíralo 4 body. Pouze o bod méně měl pak poslední Grenoble. Tabulce vévodil se ziskem 11 bodů zcela suverénní Litvínov.

Mannheim se ve skupině I taktéž utkal s českým celkem, konkrétně pak s Vítkovicemi. Ty nechal o jeden jediný bod za sebou, když mu k ovládnutí tabulky stačilo 8 bodů. Na nepostupové příčce se pak umístil Něman Grodno.
Vítejte u našeho on-line přenosu! Hokejová Liga mistrů má na programu své vyřazovací boje. Své první osmifinálové utkání rozehrají rovněž celky Espoo Blues a Adler Manheim. Úvodní buly bude v Barona Areeně, tedy domovském stánku finské družiny, vhozeno v 17:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Espoo Blues – Adler Mannheim

4:1

konec (1:1, 3:0, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Kantola (Rantakari, Hirschovits), 21. Hirschovits (Poukkula), 30. Talaja (Makkonen), 40. Poukkula (Korhonen, Hirschovits) – 11. Yip (Hecht, Bittner)

Espoo Blues: Engstrand (Kähkönen) – Kukkonen, Kaijomaa, Rantakari, Malmivaara, Kuukka, Vainio, Sepälä – Korhonen, Hirschovitz, Poukkula – Somervuori, Talaja, Makkonen – Sailio, Liivik, Puhakka – Kantola, Saari, Tiivola – Mahbod

Adler Mannheim: Endras (Ziffzer) – Bittner, Richmond, Carle, Akdag, Fischer, Wagner, Riefers, Goc – Hecht, Ullman, Buchwieser – Tardiff, Rheault, Joudrey – Yip, Arendt, Metropolit – Raedeke, Macmurchy, Hospelt

Rozhodčí: Wiegand, Metsälä – Saha, Pesonen

Odveta: Mannheim - Blues 3:2

Průběh zápasu
1. třetina
08:35
09:02
09:25
10:34
10:34
Po 1. třetině
2. třetina
20:30
21:18
22:58
24:27
29:11
29:37
35:45
39:05
39:55
Po 2. třetině
3. třetina
41:16
48:59
54:04
59:40
Konec